Unde-s farmacistii de-altadata?
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Copiloi , nu ma atrage pediatria , nu am facut pediatrie , prin urmare mi se pare firesc sa o intreb pe Ghinetz nelamurirea mea ,din moment ce este in tema , si nu sa ma apuc sa caut acum frenetic prin cartile pe care inca nu le am .
De asta este un forum , ca sa intreb , si mi se pare normal sa gasesc raspunsuri aici din moment ce sunt mamici care au copii, deci au de ce sa cunoasca toate dedesubturile alimentatiei in aria bebe.
De vreo legatura intre botulism si miere nu am citit in niciuna dintre cartile pe care le am , adica microbiologie , dictionare de medicina , semiologie, igiena.
Scrie peste tot ca incriminate sunt in special conservele, la care se observa cunoscuta bombare a capacului , carnea afumata.Mierea insa nu este mentionata.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
rolo spune:
Unii s-au pensionat, altii au murit.
mama de Ileana Cosanzeana
http://community.webshots.com/user/ralucarusse
Siminaf spune:
Cum sa se plinga doctorii ca scriu retete, si ca ei nu au fost pregatiti pentru asa ceva?!? Pai tocmai ca au fost pregatiti pentru a scrie retete, si numai eu au datoria si dreptul de a o face. In Ro, ma refer.
Bysko spune:
Nu scrisul retetei este problema, ci toate codurile si datele care trebuie trecute pe reteta. Plus completat si in nu stiu cate registre s.a.m.d. In fiecare an se schimba codurile, procedurile, tipul retetelor, asa ca la un moment dat medicul se "trezeste" ca mai mult scrie hartoage dacat sa-si faca meseria propriu-zis.
Alé spune:
Io am alta poveste cu farmacisti.
Martie, io, gravida luna a 4-a contractii la greu, col deschis, singerari, injectii cu no-spa. El, barbatu', 12 noaptea, cu nospa injectabil in buzunar, cumparat de la o alta famacie, intra in help netul non stop de la coltul blocului.
Io, la telefon, plingeam si urlam la el: Vinoooooooooooooo, vino odata ca mor aci! Nu mai pot sa iau gynipral, ca-mi sare inima pe podea! ia odata seringilea alea si vinooooooooooooooooooo! Alo, alo, ia ace d'alea mai subtiri ca alea de ieri imi ajung in creer! Si miscaaaaaaaaaa!
El, gatuit de nervi si de emotie, asudat si infofolit, cere seringi mai mari (ca "ieri" cumparase de 2ml si io aveam nevoie de 4 ml de nospa) si niste ace mai subtirele. Fara nici o explicatie, ca era ocupat cu linistitu' meu.
La care dl farmacist ii spune: n-am ace mai subtiri! - el insista: dati-mi si seringi mari si seringi mici ca pun acele mici la seringile mari.
La care dl farmacist, trintind seringile pe tejghea, plin de oftica, ii replica: N-aveti decit! Daca vreti sa va faceti venele ferfenita, potim!
El vine, povesteste, io, proaspat calamata de nospa, zic: gata, acu ma duc sa-l iau de guler, sa-l bat, sa-l omor, sa-l string de git! Cum e posibil sa-ti spuna asa ceva! Si tu fraier, sa nu-i replici nimic! Criza am facut si mi-am jurat ca ma duc gramda peste el la farmacie sa-i trag una in oki.
Doar ca barbatu, de cite ori mergem la farmacie, niciodata nu-l recunoaste pe farmacist... Creca ii e frica sa nu fac scandal in marmacie...
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé |
Siminaf spune:
quote:
Originally posted by Bysko
Nu scrisul retetei este problema, ci toate codurile si datele care trebuie trecute pe reteta. Plus completat si in nu stiu cate registre s.a.m.d. In fiecare an se schimba codurile, procedurile, tipul retetelor, asa ca la un moment dat medicul se "trezeste" ca mai mult scrie hartoage dacat sa-si faca meseria propriu-zis.
Multumesc pentru lamurire. Dupa 10 ani de practica in Ro habar n-aveam.
Lasind gluma la o parte, eu nu am auzit sa se plinga de asa ceva (poate doar pe rezidenti, care sint pusi sa faca si ce nu ar trebui sa faca). Asa functioneaza sistemul medical, astea trebuiesc facute, astea se fac. Adica scriptologiile. Ca in alte parti exista oameni care transcriu ce dicteaza medicii si acestia doar semneaza la sfirsit, asta e altceva.
XIO spune:
Siminaf , la spital pana si pacientii se plang de hartogaria de care au doctorii parte
Probabil atunci cand nu e asistenta sa scrie o reteta spun si doctorii intr-o ca e culmea cate trebuie sa scrie pe o reteta.
la foile de operatii trebuiesc trecute courile de la operatie si nu numai , coduri care se gasesc intr-o carte de vreo 400 de pagini minimum
Si da-i si cauta
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
lavi02 spune:
Siminaf, de ceva timp s-a schimbat/complicat standardul retetelor compensate/gratuite date de medicii de familie. Nu mai au voie sa treaca numele produsului farmaceutic ci doar substanta activa si aceasta trebuie trecuta cu litere mari de tipar plus o gramada de alte date. De-asta scrierea unei retete compensate sau gratuite dureaza mai mult mai nou.
Bysko spune:
ma gandeam ca nu stii cum sta treaba!
problema asta aparte mai ales in ambulator- asa mi s-a parut mie...
Hai ca am divagat de la subiect si iar la medici am ajuns...
Inapoi la farmacisti!
Siminaf spune:
Stiu foarte bine cum se scriu retetele, fie compensate sau nu, desi nu am fost doctor de familie (deci nu aveam cum sa le scriu personal). Stiu si cum se scriu protocoalele operatorii. Chiar toata lumea are senzatia ca cine scrie pe forum este complet paralel cu profesia sa?!
Despre farmacisti, numai in Ro se duc oamenii la farmacist si intreaba ce sa ia in caz de... Complet interzis de altfel, sa se dea consultatii medicale peste ghiseu la farmacie. Pentru ca farmacistul stie (sau cel putin ar trebui sa stie) cu ce se maninca medicamentele, dar nu are cum sa stie si toate bolile in care se prescriu sau combinatiile in functie de boala.
Noroc ca in alte tari nu se dau atit de usor o multime de medicamente la farmacie. Multe se dau numai cu prescriptie de la medic. Iar pe farmacist il poti intreba daca poti lua Ibuprofen pe stomacul gol sau cita vreme se ia tratamentul cu Pantoprazol.