Stelute de ian/feb 2007 (48)
Raspunsuri - Pagina 27
ylilimic spune:
Cristiana - imi pare tare rau de tatal tau! E foarte trist in primul rand pt ei, care au fost oameni activi sa se vada acum neputiinciosi. Si mai mult, faza cu o zi vrea ceva a doua zi nici prin cap nu-i trece e super naspa. O patim si noi des. Sa vezi cum e sa vrea popa sa-l spovedeasca, si dimineata cand il trezeste mama zice "sa va duceti dracului si tu si popa!" Nu am auzit in viata mea o vorba urata de la el, dar de cand cu boala (tot capul si la el), o mai ia pe aratura, dar il distreaza sa stii...Noroc ca nu face asa si cu strainii de fata, asta ne-ar mai lipsi. Daca are musafiri e o prezenta insesizabila in casa, sta mai mult la el in camera.
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Salvati-l pe Darius!
Si ei sunt ai nostrii Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> Sonia / Edi
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
ylilimic spune:
Am uitat sa va zic ceva...prin bananaielile mele pe net, am vazut ca la o alta grupa de mamici erau trecute povestile nasterilor pe prima pagina, in dreptul fiecareia. Mi s-a parut o idee buna, si recunosc ca eu imi facusem o colectie frumusica din povestile voastre (nu toate, ca m-am trezit tarziu) si puteam apela la ea...dar mi-a reformatat sotul hardul mai demult si am pierdut link-urile. Insa nu asta ar fi baiul...solutii se gasesc. Voi ce parere aveti? Camie mi se pare cam aglomerata semnatura mea si parca as vrea sa renunt la povesti, insa nu de tot...hmmm!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Salvati-l pe Darius!
Si ei sunt ai nostrii Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> Sonia / Edi
Luca Matei - 05.11.2004
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
mihacarm2002 spune:
Catalina: nu stiu sa raspund la intrebare. Cand am citit-o mi-am zis in gand: sa o vad intai o domnisoara sanatoasa, echilibrata, frumoasa, desteapta si apoi ma voi gandi la temeri. 
Deocamdata ma bucur de fiecare zi pt ca e sanatoasa, vesela, ca nu mai plange asa cum a plans in spital. Desi a trecut ceva timp, cele 2 zile cand Eva nu se oprea din plans in spital m-au marcat f. tare si inca sunt stresata. De aceea, seara, cand adoarme ma bucur si ii multumesc lui Dumnezeu pt ca mi-a dat un copil asa de minunat.
Diana, asa e si Eva. Intr-o incapere nu ar sta fara mine. Nici macar cu Costin. Afara vad ca e mult mai bine, adica am chemat-o de mai multe ori pe mama sa o plimbe si a fost cuminte, nu a plans. Si ca sa fie si mai frumos, nu sta nici singura in camera decat cand doarme.
Nu trebuie sa ma joc neaparat cu ea, dar sa stau langa ea, sa ma vada, din cand in cand sa o mai bag in seama si e foarte fericita. Ba adoarme si singura.
Helenutza, nu am avut ce face si i-am luat temperatura Evei dupa baie. Prima oara: 37,9. Apoi 38, 38,1. Am lasat-o vreo ora si am repetat: 37,7. Daca ar fi aratat tot 38 aveam pregatit un sup. paracetamol. Asa am zis ca e normal pt ca e cald si i-am luat din fundulet.![]()
Roni-Cristian, felicitari pt primul dintisor!
lili, partea cu lasatul copilului sa planga a picat si la mine si nu mai am de gand sa o incerc. Acum spun ca nu am fost in toate mintile de am putut sa fiu atat de rea si sa imi las fetita sa planga. Eu am incercat sa o adorm fara ceai, sa o pun sa suga lapte. De unde, pana nu i-am dat ceai nu a adormit desi era moarta de oboseala. Ajunsese sa planga cu sugitiuri si asta m-a induiosat ca imi venea sa ma bat singura. Si asta doar pt ca nu ii dadeam ceai, ca o tineam in brate, o leganam, ce nu i-am facut sa taca. Doar cand i-am dat ceaiul s-a linistit dar tot mai suspina din cand in cand de mi se rupea inima. Culmea e ca acum adoarme fara ceai, ba imi da peste mana daca vreau sa il dau ca sa o ajut sa adoarma mai repede iar eu sa imi vad de-ale mele.
Concluzia mea: daca fac cum vrea ea, toata lumea e multumita.
Eu ii amestec lapte praf in piureul de legume. La inceput ii puneam o masura, acum 2. Stiam de la Anis ca laptele praf constipa daca ii dai o cantitate prea mare de la inceput. Ea spunea ca intai se dau 10 ml si se creste treptat.
Pe langa asta, ii urmaresc si scaunele. Daca sunt prea carnaciori pun mai putine radacinoase in piureul de legume si dimineata ii dau pere/piersici. Cerealele i le dau doar cu iaurt, 2 masuri la 150-200g.
Cristiana, e f trist cand observi ca atunci cand iti e greu si ai nevoie de sprijin, cei apropiati te ocolesc.
Catalina spune:
Offff mai Lili, ce povestesti tu acolo. E chiar greu mai! Chiar nu ma pricep ce sfat sa iti dau si nici n-as indrazni.
Cristiana, ai dreptate, atunci cand iti e greu toti fug de langa tine ca de raie. Ramane unu care ala sa stii ca iti e prieten pe vecie. Eu zic, mai bine unu si bun decat o suta si prefacuti. Va doresc multa putere si sa il lumineze Dumnezeu pe tatal tau sa fie mai bine. Offff, tare greu trebuie sa iti fie si tie si cu tatal, si cu bebe care nu mananca ... .
Observ ca provocarea mea nu a fost prea provocatoare. Inteleg de ce, asa ca sa trecem la treburi mai blande:
Ce vi se pare cel mai greu de cand aveti copilul?
Catalina spune:
UNDE SUNTEEEEEETIII?????????
Romaria, Sraluca, Salina, Kateryna, Alinuk, Laura_Ionescu, Gabriela_s, Anis, Ivona, Monu, Marinar, Daconst, Liuda, Roandre, RB, Maryela, IoanaN, Laura-Popy, Pako, Rali, Mediterana, Shine, Pitilache, McBeal, NadiutaPM, Amaya, Lore, Meg, Mirandolina, R-marce, Furnicusa ....
si asta ca sa strig doar fetili care au semnat condica mi des. Ca mai e multi, multi, care nu ne-au mai zis ce mai fac de f multisor.
Va asteptam cu drag fetele.
ylilimic spune:
Neata, gagici!
Catalina - chiar nu mi-a stat mintea la provocarea ta desi e una extrem de interesanta. Principala mea temere legata de viitor e anturajutl. Nadajduiesc sa ii pot invata sa discearna intre bine si rau, sa le explic care sunt necazurile daca nu folosesti "caciulita" sau te aprorpii de droguri (sa fiu sincera, pe aici mai subtire cu drogurile, dar mai e mult pana la adolescenta copiilor mei si nu se stie), in fine...as vrea sa le fiu prietena, pentru ca am mai auzit de mame mai apropiate de baieti decat tatal lor (pe care il consider destul de timid)...Cred ca va tine foarte mult de personalitatea copilului, de dezvoltarea lui viitoare, la Matei am identificat un temperament colric si asta presupune sa il ai de aceeasi baricada tot timpul altfel va fi mereu contra...sunt multe lucruri la care trebuie sa ma gandesc...
Vorba fetelor, la teorie stam bine, sa vedem cum ne descurcam la momentul cu pricina!
Cel mai greu de cand am copiii: EDUCATIA
1) la Matei mi s-a parut cel mai greu sa suport perioada groaznica a colicilor, pana la 5 luni. Ulterior am descoperit un copil minunat, linistit, intelegator, independent, hotarat...plangea ingrozitor datorita dintilor care parca nu se mai termina (si acum mai asteptam 1 masea) insa de departe era cel mai cuminte si intelegator copil dintre ai cunoscutilor. Insa de cand e destul de mare sa facem educatie in adevaratul sens al cuvantului (adica acum participa si el, cu comentarii, cu pareri) mi se pare tot mai greu. Trebuie sa am grija ce spun, niciodata nu-l mint, incerc sa fiu consecventa si respect promisiunile, ii dau explicatii pana nu mai am saliva (e la perioada lui "che e aia?")...
2) Pe Adam il vad un copil cu putine satisfactii, poate suna crud. Dar deja nu mai sunt ASA de impresionata ca zambeste, rade, se tavaleste, etc...am mai vazut pana acum...Insa mi se pare greu, am mai spus, dependenta pe care o afiseaza, nevoia de a fi cu cineva si plansul necontrolat. Am mai spus ca suport orice, inteleg si vin in intampinarea nevoilor lor (emotionale, materiale, etc) insa cedez nervos dupa eisoade prea lungi de plans necontrolat.
Azi noapte Adam a supt din ora in ora, probabil ca l-au chinuit dintii si nici Calgelul, nici Oragelul de noapte nu l-au ajutat. Dupa oracaieli bune l-am pus la san si se linistea. Ma gandeam la Katy...Normal ca acum nu mai storc nimic din sani, si normal ca fiu-miu face figuri la mancare, mai nou inclusiv la laptele praf pregatit la 7 (l-a papat Matei), normal ca azi o sa planga iar, cel putin de foame...sa vedem ce-o mai fi.
Luca Matei - 05.11.2004
Catalina spune:
Lili, stai linistita, parca n-ai avea destule provocari ....
Fetele, am si eu o problema. Matei nu mai mananca lapte. Maxim 300 ml pe zi. Vreo 100 dimineata si cu chiu cu vai 120 seara. Stiu ca ar trebui sa mai manance ... . Ma gandeam sa ii dau o zi masa de lapte o zi una de piure la 14:30. Ce parere aveti? L-oi strica?
In alta ordine de idei, ne-am trezit cu muci, si temp. 37.8. Am bagat nitel panadol si Marimer in nas.
ylilimic spune:
Cata - io pana pe la 38 de garde nu ma agit, mai ales ca nu-i iau temperatura niciodata. Asa ca poate ar fi bine sa vezi daca nu cumva ii e cald. Un dusulet mai racoritor, lichide multe...cat despre lapte, nu cred ca e o idee rea.
gata, s-a jucat destul in premergator, deja urla...
Luca Matei - 05.11.2004
cristiana70 spune:
'Neata fetelor, ne-am trezit pe la sapte azi si s-a mobilizat toata lumea, tati a plecat la Timisoara, asa ca n-a scapat nici David ocazia de a se prezenta fresh cand a simtit foiala prin casa. Acum chiuie in pat, probabil ca in jumatate de ora face nani la loc.
Va multumesc pentru sustinere, astazi aterizeaza si frate-meu din State, el e mai relaxat decat noi toti la un loc, poate va gasi calea de-al convinge pe tata ca trebuie sa-l vada un medic, si sa ia un tratament.
David a dormit cuminte si azi-noapte, in ciuda faptului ca toata seara a protestat din cauza gingiilor umflate, si n-a scos mana din gurita nici un minut. Acum se foieste in patul meu, cu coada ochiului il urmaresc caci odata e pe margine, am uitat sa va spun ca saptamana trecuta a aterizat din pat. A urlat ca din gura de sarpe cateva minute, dupa care l-am pus in patut si a inceput sa rada la carusel, bine ca n-a fost mai rau.
Ajutati-i pe micutii www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia, Darius si Edi!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
LILISOR, nici n-am observat, ti-a mai "crescut" o steluta! La mai multe!
Ajutati-i pe micutii www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia, Darius si Edi!
cristina mamica de
David (21.12.2006)