*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Ma intorc si eu sa va zi ce am mai facut.
Pe 11 august am reusit sa botezam copilul, a fost foarte obositor dar frumos, ne-am vazut cu multi prieteni si rude pe care nu i-am vazut de mult timp si de care ne era dor. Am fost destul de multi (aproape 80), asa ca va dati seama cat de solicitant a fost totul, pregatirile in pripa, eu aratand ca un butoi...Noroc ca Petitul a fost cumintache, asta dupa ce saptamana de dinainte avusese numai crize de urlete care au culminat cu ziua de chiar dinaintea botezului, in care a urlat vreo 3 ore aproape fara oprire si nu a mancat mai mult de 4 ore, ceea ce e o premiera pt el (mananca la 2 ore maxim).
Scuze pt incoerenta dar sunt destul de obosita, dar asa nu mai ajung sa va scriu deloc.
Dupa botez ne-a luat 2 zile sa ne revenim si marti m plecat la mare unde am stat pana vineri si n e-am descurcat binisor, chiar daca mai face crize de urlete aparent fara motiv. EU CRED CA DEVINE PREA OBOSIT SI NU POATE ADORMI. Nici Calma Baby nu are efect cine stie ce, copilul oricum isi face numarul, poate il mai scurteaza un pic. Si la mare a avut toane, urla si in carut si in brate si afara si in camera, sau radea cu gura pana la urechi fericit ca e cu mami si cu tati tot timpul si nu se deslipeste de ei.
Azi a fost foarte cuminte, am fost si in parc 2 ore, dar toata ziua m-am straduit sa nu-l mai las sa oboseasca atat de tare incat sa-mi intre in crize de urlete.
Nu prea mai ia in greutate, asa ca multam fain Pepsica, m-am mai linistit - ca alea 20 g/zi tot le ia. Oricum are 6,300 kg si 63 cm la 12 saptamani, adik abia sapt viitoare face 3 luni. Eu tare nu as vrea sa-i dau completare, dar nici nu vreau sa tin copilul nemancat pt ambitia mea de a-l hrani la san cat mai mult timp.
Mica - eu i-am dat suzi ortodentica de la Chicco din cauciuc (e mult mai moale decat siliconul) si azi i-am cumparat suzi pt 6 luni pt ca nu mai gaseam din aceea pt 0+, dar diferenta e foarte mica si a acceptat-o fara problema. Dar el oricum nu e fan suzi.
Mai nou saliveaza rau de tot si isi tot baga mainile in gura dar am citit la voi ca nu suntem singuri in situatia asta asa ca ma mai linistesc.
Isi ridica capul bine de tot impingandu-se pe coate dar nu se intoarce, nu da in jucarii ca Eliasul Eltekai (avem si noi o jucarie similara sub care il pun, dar da in draciile alea de se invart doar din greseala, ca da din maini pe muzica, nu da cu intentie) si nu apuca jucarii din proprie initiativa.
A inceput sa se sperie cand vede persoane de care nu-si mai aduce aminte (de ex . se sperie de mama in fiecare zi cand o vede de cand ne-am intors de la mare, desi pe ea a vazut-o aproape in fiecare zi de cand s-a nascut si are mare grija de el, il iubeste foarte mult si lui ii place cu ea).
Trimit ca nu vreau sa pierd mesajul, sper sa mai pot reveni.

Rhoneea - bine ai venit! Doamne cat de tanara esti!
Deja ma simt atat de batrana asa ca va invidiez mamicilor de 2 bebei, dar cred ca eu nu mai sunt in stare si nici familia noastra, desi tati se tine tare ca el mai vrea un "baitel" in curand.

Ella, Mary Lou si celelalte mamici de "urlaciosi" - va inteleg perfect, nu vreau sa ma plang dar tare e greu cu ei. Nu stiu cu ce am gresit sa am si eu unul care urla disperat cate o ora fara intrerupere, se linisteste si o ia de la capat. Poate nu chiar in fiecare zi, dar e epuizat si fizic si psihic, ca nu stiu ce sa-i mai fac. Poate da l-as lasa sa urle s-ar potoli mai repede, dar mi-e teama sa nu pateasca ceva pt ca se face violet de la urlete, cu corpul rigid, cu manutele in laturi... Mi-e asa de mila de el dar de multe ori nu are cine sa mi-l ia din brate, ca uneori se potoleste daca-l ia sotul meu. Dar uite ca mai avem o luna in care el nu e acasa decat vineri seara tarziu si in week-end, poate dupa aceea o sa fie mai bine.

Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)

Mergi la inceput

Uite link-ul cu poze de la botez, sunt cam multe, uitati-va si voi pe sarite.
http://picasaweb.google.com/fam.faur/BotezPetit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Ancamari sa-i fie de bine botezul baietzelului si sa-ti traiasca!Si al meu plange cateodata fara motiv,dar am descoperit ca de fapt are motiv..e obosit si nu poate adormi!Eu il i-au afara in brate,il plimb putin si adoarme.

lulu26.Al meu bebe are 10 saptamani si aproape 7 kg.E hranaci ce-i drept...Atat timp cat sunt sanatosi tun eu nu cred ca,conteaza atat de mult greutatea...Eu il in port bebe de la 2 luni.Are spatar si este de la Mother care.Dar bebe meu ...nu prea ii place...oricum il plimb zi de zi pana se obisnuieste..

mica0307 P:s- am nascut la 39 desaptamani si 2 zile.

la bebici

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

suzeta de la nuk o folosesc si eu e ortodontica(adica dezvolta musculatura din jurul gurii, ajuta la supt0la dominmic am folosit cea de la avent, imi placea ca are capac!dar nu sint ortodontice, dar mi se pareau bune

ma laud si eu ca de aproape 2 saptamini david adoarme singur in pat la el cu suzi, da numa seara, ziua doarme pe unde poate!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Rhoneea - mercic! Pai din cauza asta urla si al meu in multe cazuri: de oboseala, dar nu se linisteste indiferent ce i-am face, asta e problema.

Elteka - pozele de la botez unt facute de fograf profesionist cu un aparat meserias, dar cele din semnatura (mai ales ultimele) sunt facute se sotul meu cu un Canon EOS 400D de care el e foarte mandru, asta fiind ultima achizitie in domeniu. Pozele mai "slabute" sunt facute de mine cu Panasonic Lumix DMC-TZ1 si DMC-FX07, dar in fapt eu sunt foarte multumita de ele, cu putina atentie ies niste poze super, mai ales ca au si stabilizator de imagine i atunci nu conteaza cum da Petitul din manute si picioruse in mare viteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

U-hu! Am venit si noi de la mare!

Dolofanel s-a comportat admirabil, l-am expus la o gramada de chestii noi saracutul, incepand cu dormitul pe tatami si...stat pe plaja. Ieri am stat si in miezul zilei (e drept ca eram sub un copac), dar nu i-a placut, era ingrozitor de cald. L-am dus intr-un magazin unde era aer conditionat, si cnd am iesit afara a inceput sa planga instant Ah, si trebuit sa mergem pe jos vreo 20 de minute, asa ca a fost surghiunit in carucior sub aparatoare unde a urlat, ca lui nu-i place... Da' nu mai facem din astea

Partea buna e ca a fost asa obosit sau marcat de schimbari ca in prima zi a dormit de la 6 seara pana a doua zi (cu mancat in somn la 21.30 si 3 noaptea). Spre bucuria noastra, ca aveam aniversarea casatoriei

A doua zi a dormit de la 22 la 6 dimineata, nu-mi venea sa cred! M-am trezit si la 2 si la 4 sa vad ce face...dar dormea tun! I-am zis lu' sotulache, gata, ne mutam la mare la japonezi! Sau aruncam paturile si ne culcam pe jos, orice il face sa doarma toata noaptea!

Dar aseara am venit la Tokyo si s-a culcat la fel, pe la 10 si s-a trezit la 6! Uraaa! De asta bantui eu pe forum

In plus, pastreaza obiceiul creat la sfatul Pepsicai : dupa masa de dimineata il las la noi in pat...si si acum doarme, langa tati! Pana la pranz tot asa o tine!

In alta ordine de idei, e frumos la mare, dar la noi imi place mai mult fiindca aici nisipul e foarte marunt si ti se lipeste si de suflet...Si apa e atat de sarata ca pielea se face asa lipicioasa...ohh! Si cu nisipul, merge numa' la tanc Numa' bine, ca economisesti banii pe crema: esti mereu asa plin de nisip ca n-ai unde sa te mai dai!

A, si mai imi place la noi fiindca nu sunt eu cea mai grasa de pe plaja niciodata Pe cand aici...moama ce silfide...

Da' Dolofanel a avut un succes nebun! dac nu mi l-au mangaiat si pipait japonezii, m-au innebunit, am zis ca sar sa-i bat, ca noi n-avem vaccinuri! Tot la 10 pasi, hop sarea cate cineva pe el: kawaiiiiiiiiiiii! (adicatelea, ce dragut!). Altii mi-au studiat caruciorul, ca arata ca o limuzina pe langa modelele japoneze care sunt foarte mici, usoare si au rotite minuscule, sa incapa peste tot! Dar cum landoul meu e si scaun de masina, de ci il plimbam intr-o mana sau il folosim ca si sezlong pe plaja iar cand adoarme copilul, poc l-am intins, ridic acoperitoarea si gata, are copilul "camera lui" i-am dat gata, si-au luat numele de la firma producatoare!

In schimb serviciile sunt impecabile (ca in toata Japonia), noi am stat intr-un hotel de tip japonez, cu dormit pe tatami si mancat cu picioarele sub tine. Cina era servita in camera, un intreg ritual, vine o doamna si aseaza masa, zeci de farfuriute cu cateva chestii in ele, in pozitii simetrice...N-am pozat in seara de aniversare, dar in ultima zi am facut filmulete, o sa le incarc.

Mancarea e...diferita Fel de fel de viermisori si pestisori si chestii mucilaginoase Ierburi necunoscute, fie fierte, fie acrite, fie indulcite - asa cat sa inghiti de vreo 3 ori Si peste crud, din belsug, de toate felurile, aranjate pe munti de alge si galbenele (se mananca tot...). Majoritatea deserturilor au la baza fasole (maro). Ceaiul ...un ritual!

Alta chestie de care m-am bucurat din plin: onsen! (izvoare calde). Fiindca in sarcina n-am avut voie, acum m-am balacit exact langa sursa, sa fierb si altceva nu! Bine, treaba asta (foarte importanta la japonezi si benefica dpdv al sanatatii) vine la pachet cu tot ritualul: te duci la baie, sezi pe un scaunel mic de tot si incepi sa te speli, milimetru cu milimetru (vecina mea de scaun s-a spalat tot timpul cat am stat eu acolo si am facut toate procedurile, adica o ora si un sfert...). Dupa ce te speli, te cufunzi in apa fierbinte (in bazine din piatra inchise sau afara, acolo ai si peisaj!! Bazinul asta avea vedere spre golf...vaporase...palmieri...apa albastra...totul de la o inaltime de sute de metri, superb!) Dupa ce te fierbi, iesi si incepi ritualuri de frumusete (ca tot s-au deschis porii). Ai la dispozitie perii si alte chestii de masaj...o crema cu miros divin si efect de peeling, de rivalizez cu Dolofanel la piele azi ). Poti sa continui in ritmul asta de cate ori vrei si poti (ca se incalzeste sangele si nu mai rezisti in apa la urmatoarele ture). La plecare/la iesire este o camera cu cantar, lotiune, creme, aparat de masat picioarele, fotoliu de masaj...ahhhhhhhhhhh!

Inca o chestie draguta din Japonia, asta n-am mai povestit-o, cred, de la intrarea in hotel te descalti si sunt zeci de slarfi (toti la fel) pe care ti-i pui pana in camera. Cand intri in camera ii lasi la usa. Sa nu cumva sa gresesti! Eu am plecat fara slarfi prin hotel (ca sunt covoare pufoase sau din bambus) si au alergat dupa mine innebuniti. Altadata am intrat cu slarfii in camera...si..n-a fost OK! Cand pleci, iti aduc papucii (e cineva care face asta mereu). Cand vii, gasesti slarfii aliniati. Intram in camera, ii lasam cu fata spre camera. Cand ieseam, erau cu varful invers, gata de plecare, numai sa-ti aluneci piciorul in ei...

Asa se face de fapt in fiecare casa. Exista seturi de papuci pentru musafiri. La noi in contractul de apartament scrie ca trebuie sa ne scoate pantofii la intrarea in locuinta

Dupa cum vedeti, deja imi pare rau ca plec...

Gata cu povestile, vreau sa va vad minunile! Citesc si revin!

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Elteka, tare as vrea sa vad si eu Japonia, e atit de diferit, o adevarata cultura si obiceiuri care la prima vedere par ciudate. Te-ai gindit vreodata sa scri o carte ?? Ai vazut atitea locuri, te invidiez...Eu nu am reusit sa vad prea mult in Canada, dar cu siguranta nu se compara cu traditiile si mai ales cu civilizatia din Japan. O sa te intorci in Japonia, stiu ca te intorci in Europa in toamna asta...Cred ca totul ti se va parea diferit cind vei fi in Europa -
Am vazut si eu pozele cu puiul tau, creste pe zi ce trece...cred si eu ca japonezii erau plini de cuvinte admirative !

Pupici, Angi si Nicole
Pozici cu noi : http://www.totsites.com/tot/nicole-amber

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

elteka, bine ai revenit, imi era dor de tine! asa frumos povestesti! vreau poze! un mare la multi ani ptr anii de casnicie, multi inainte!

uitati ce am gasit

Astfel ca, stresul se imparte pentru fiecare membru al familiei in parte. Pentru a ameliora efectele nocive, cel mai indicat remediu pentru nou-nascut este masajul. Acesta il va calma si ii va reda si inatri increderea ca totul merge asa cum trebuie si ca nu are de ce sa se sperie.
Printre aceste beneficii se mai numara si multe altele, psihologice, fiziologice si de dezvoltare. Este crezut chiar ca intareste in timp, increderea in sine si intareste legatura intre parinti si copii. Lasandu-va coplesiti de stres, exista sanse foarte mari sa uitati sa ii aratati copilului cat de mult il iubiti.
De asemenea, copiii care primesc sedinte regulate de masaj sunt mai calmi, mai relaxati si astfel mai atenti la lumea inconjuratoare si mai receptivi catre invatare.
Beneficiile masajului se extind si pana la cele terapeutice astfel ca, poate ajuta copii care sunt predispusi la formarea de gaze, la constipatie si alte probleme digestive. Efectele masajului se regasesc in:
reducerea spasmelor colonului
ajuta la eliminarea gazelor
normalizeaza si stimuleaza digestia
ajuta la cresterea cantitatii de endorfina pentru a reduce durerile in mod natural
ajuta la scaderea numarului de hormoni declansati de stres.
amelioreaza colicile (NU le anuleaza!)
Masajul este binevenit si pentru nou-nascutii prematuri, conferind siguranta si relaxare, acestia se pot dezvolta mai usor. Insa, tipul de masaj si durata lui trebuie specificate de catre medicul care urmareste evolutia bebelusului.
Urmareste semnalele trimise de bebelus
Pentru ca masajul sa aiba efectele dorite si maxime este de preferat sa urmati semnalele date de catre copil pentru a afla in ce moment al zilei este mai receptiv catre masaj, daca il ajuta sa adoarma - daca da, asteptati 30 de minute inainte de ora de somn, ce fel de miscari prefera bebelusul - acestea sunt doar cateva din lucrurile de care trebuie sa tineti cont inainte de a ii oferi micutului vostru un amsaj.
Exista si contraindicatii!
Masajul are si el contraindicatii ca orice alt tip de tratament sau de actiune:
bebelusul trebuie sa fie treaz in timpul masajului
nu trebuie efectuat masaj daca nou-nascutul are febra sau o iritatie a carei cauza nu este cunoscuta pe deplin
nu este indiact sa ii faceti masaj copilului daca suteti pe fuga sau intr-o stare de anxietate.
Pentru a clarifica si alte nelamuriri specifice copilului vostru nu ezitati niciodata sa apelati la medicul pediatru care il are in evidenta. Si nu uitati ca pentru unii copii masaul nu este indicat din simplul motiv ca nu ii calmeaza ci ii stimuleaza

eu, din pacate la cit m-am bucurat ca i-a trecut alergia lui dominic, sint fff dezamagita, mi-a facut o eruptie tare urita si l-am trecut iar pe regim, asa sa nu ne pierdem mina.....

andrada, sper ca e mai bine piticul!

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Suntem internati la BUDIMEX... Antonio are o infectie de tract urinar... De-abia de ieri am inceput tratamentul antibiotic, cand la urocultura a dat semne ca ar fi infectie cu E.COLI (de-abia azi la 48 de ore de la recoltare se va sti sigur). Se banuieste ca ANTONIO ar avea reflux vezico-ureteral (un defect congenital/o malformatie, din cauza caruia urina s-ar intoarce din vezica in rinichi si deci asta ar fi o cauza pt. infectie.). Dupa 3 sapt. de la negativarea UROCULTURII vom face cistografie mictionala sa vedem daca are asa ceva!!! (DAR EU STIU SIGUR CA NU ARE! )

Puiul se chinuie si tipa cand face pipi... inclusiv aseara a facut febra 38,5-39 Are o branula (linie) pe vena si asa ii facem la 12 ore ceftriaxona. Aseara s-a spart vena si i-am facut in fundulet (e mai dureros...).

De dormit dormim acasa NOAPTEA si ziua stam la spital (vizita, pus branule, etc...)

Gata am fugit sa hranesc puiul si sa ne indreptam spre spital.
PUPICI la toate CAPSUNICILE si CAPSUNEII... Sa fie toti sanatosi!!!

Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio

Andrada FERICITA de Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

off Andrada sanatate multa puiului, sa se faca bine repede!am o amica la mamicile de Cluj si baietelul ei a avut acel reflux, daca vrei iti dau ID-ul ei sa vorbiti!
sa va faceti bine repede!

noi suntem bine doar eu cam chiauna.mamarutza mea(Sobi la buburuza aia dragutza ma refer)care la un moment dat se scula odata pe noapte acuma s-a sculat iar din 3 in 3 ore .oricum sunt consolata cu ideea, Theodora si acuma se mai scoala noaptea.
in rest e ff cuminte draga de ea.

va las ca s-au sculat scumpicele mele

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput