Piticodromul de sept-oct 2005 (185)
Raspunsuri - Pagina 27
locca spune:
Ohooo, au aparut mamicile. Bine ati revenit!
Ina, imi pare rau ca a iesit prost. Cat despre vacanta la bunici ... no comment. Am zis si eu duminica alor mei ca daca mai vor copilul n-au decat sa vina sa-l ia si sa-l aduca inapoi, ca eu cu copilul la ei nu mai merg, ca mai rau ma enervez. Nici noi nu facem nimic de ziua lui Matei, adica ii luam tort si eventual vin si bunicii, dar atat. Iar a doua zi ii facem surpriza, il lasam cu bona si noi plecam pt. w/e la budapesta ![]()
Innaa, astept pozele ![]()
Cristina, buna vacanta in canada, ai? Ce frumos ca sunt colege Ancuta si Sarah. Sa puneti poze cu fetele, sunt tare curioasa. Succes lui Victor la scoala!
Jadi, deci copiii astia sar in piscina. Cred ca a fost tare naspa momentul. Noi plecam vineri in Turcia, mi-e groaza de bagaje. Matei insa in fiecare zi imi spune "abion", sunt tare curioasa cum o sa fie anul asta, anul trecut i-a placut cu avionul, n-a carait deloc.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
codruta_grg spune:
Noi tot in Vatra Doreni, maine mergem acasa.
La Multi Ani sarbatoritilor zilelor in care am lipsit 

Sa va mai povestim de noi: nu mai avem pampers, povestim deja tot felul: ma intreaba "ce-i mama, ce-i mama?" cand vorbesc la telefon sau "unde-i tata?", deja sunt si intrebarile formulate in propozitii. E innebunita dupa jocul cu mingea si dupa motociclete si ATV-uri....cum vede vreuna vrea pe ea si spune: "nuuu mama, du-te, du-te, singula, singula"...adica sa o las pe ea singura sa mearga
. Canta: "tralala" sau "Bate vantul frunzele, etc" e asa scuumpa.... La noi e la ordinea zilei Lupul. Daca nu papa, daca se matzie, daca face figuri lupul e prin zona si o aude si se cuminteste. Intr-o zi i-am zis ca merg sa vorbesc cu lupul sa-i spun ca Petra a fost cuminte si a vrut sa vina si ea
asa ca acum stiu ca nu-i chiar "bau-bau" pentru ea si pot constinua, pana mai tine faza.
Oricum pot zice ca am un copil cuminte.
Ina, chiar ca fugitiv ne-am vazut, de povestit....chiar nimik n-am apucat.
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
diplodocus spune:
salutare si de la noi!
La Zalau ploua intr-una, nici nu ne-am schimbat din pijamale azi..lenevim in casa...
LA MULTI ANI sarbatoritilor din ultima saptamina, cit n-am mai dat eu pe aici...
Am vazut poze frumoase cu 2 fratiori care se iubesc tare
,Vlad si Dodo
Am auzit de undeva ca azi ar fi prima zi de gradinitza pt un piticodromist
si cind sa citesc detalii, n-am gasit...trec mai tirziu poate isi face timp KRISTINUTZA sa povesteasca
Pupici pentru toata lumea, merg sa mai citesc ceva pagini din urma...
Antoanela23 spune:
Helou evribody,
Nu v-am mai scris si nici citit de mult, sper ca nu ne-ati uitat
.
In primul rand vreau sa urez La Multi Ani pentru minunile care au implinit deja doi anisori: Maria, Petra, Alex, Alberto, Serban, Sebastian, Mario,
Miruna, Vlad, Luca-Ioan si Andra! Sa fiti sanatosi, fericiti si norocosi alaturi de parintii vostri care va iubesc mult.
Sper sa va vizitez mai des in viitor, de luni reincepe Victor cresa si poate voi avea mai mult timp liber. In luna august a fost inchisa cresa asa ca am avut ocazia sa ne bucuram full time de formatia completa, e frumos dar epuizant uneori.
Sonia creste bine si frumos, la ultimul control a iesit totul bine. O alaptez exclusiv si pana acumm e totul ok. Mai are colici, speram sa scapam de ei in maxim o luna.
Iar cu Victor e o poveste intreaga, nu a scazut in greutate dar s-a inaltat si pare mai slab. E plin de personalitate si face numa ce vrea el. Vorbeste intruna, imita tot ce spunem, pentru ce nu poate repeta exact inventeaza el cuvinte. E haios foc si simpatic dar are si momente cand imi vine sa-l dau la schimb, mai ales ca trebuie sa-i schimbam pampersul sau sa-l imbracam/ dezbracam. Se zbate si face un scandal monstru, plange si urla "gataaa" de zici ca cine stie ce-i facem. Nu inteleg de ce, ca doar nu doare. Trece printr-o perioada de opozitie si de multe ori plange degeaba, numai de dragul de a plange.
Nu am progresat deloc cu olita. E foarte interesat de ce facem noi la wc, dar nu are chef sa incerce si el. Nu vreau sa-l fortez si nici nu cred ca pot de vreme ce pur si simplu nu vrea sa se aseze pe olita.
Insa ce ma ingrijoreaza un pic este faptul ca bea mult mai putin lapte ca inainte, adica maxim 200 ml pe zi, inainte bea peste 500 ml zilnic. Suntem tot pe lapte praf, fiecare incercare sa-l schimbam a esuat lamentabil, de cate ori am incercat nu a vrut altceva, a zis cah si nu s-a mai atins.
Stiu ca multe dintre voi au schimbat deja laptele, mai e cineva pe lapte praf?
Aveti idei, sfaturi, sugestii pentru noi
Pediatra ne-a recomandat sa-l trecem pe asa numitul lapte de crestere, pentru copii intre 1-3 ani. Nu i-a placut si la ce culoare are nici eu nu l-as bea. Am incercat si lapte normal si nu a vrut. Acum incerc sa-l schimb treptat, amestec laptele de crestere cu cel praf sa vedem ce-o iesi.
Uf, va las ca s-a trezit si plange, pupici la toata lumea,
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) si
Victor (8 octombrie 2005)
catush spune:
Heloo , heloo
Jadi - ce baietei iubareti si frumosi ai... , stii la ce ma gandeam cand ma uitam la poze? ... Ce-ar fi daca i-am face (eu si sotzul
) un fratior Brianei....
In rest Binnanna (caci asa isi spune ea) este f bine,tot in deplasare,vorbeste de toate , il striga pe tasu' "pshi", caci ma auzit pe mine alintandu-l "Pisi"... inca nu am scapat complet de pampers, il mai folosim la somn noaptea si la pranz..., mananca aproape tot... mere de pe jos, pere din pomi ... si vinerea parca stie ca venim si de dimineata incepe si repeta toata ziua : 'azi vine mammi tati aduce bobone Binnanna si bebe mosh', iar cand vede masina in fata portii sare de bucurie si o ia la fuga spre noi ne ia in brate ne pupa de zor si apoi ne duce la portbagaj sa-i aratam ce i-am adus ca doar duminica, cand plecam , plecam la "bucueshti sa facem banii sa aducem bobone Binnanna"
Tonnia spune:
Bai, jadi,ce baieti frumosi ai! Vladut nu mai e asa slabut, e (cred) cel mai inalt de pe la noi, tot frumos foc, iar cel mic ii seamana bine de tot!
Cge, chiar azi m-am gandit la tine. Ma bucur mult ca s-a adaptat Ancuta, tin pumnii si pentru Victor!
Kristinutza, incepe Radu gradinita? te rog, povesteste, vreau povesti multe si optimiste despre prima zi!
BiuMil, la Junior l-am inscris,acum am vazut ca ai intrebat, parca vroiai si tu acolo, ce-ai mai facut in privinta asta? Eu am optat si pt transport dar imi dau seama ca situatia ideala e o gradinita langa casa, numai ca nu e nici una cat de cat. E mare dezavantaj cu transport, eu n-as fi vrut cu masa de pranz, ci doar program scurt, dar nu rezolvam nimic caci transportul pleca dupa masa, asa ca el astepta aiurea. In al doilea rand, dureaza mult adusul acasa, pana se imprastie nu stiu cati pe drum, sigur o sa adoarma in masina, ceea ce nu-mi covine.
valen spune:
la multi ani si de la noi (cu intarziere) pt. Alberto, Serban, Mario, Miruna, Vlad si Luca!Casa de piatra fetelor care s-au casatorit de curand!Country girl, daca ajungi pe aici, sa nu cumva sa ne ocolesti.
BiuMil spune:
bun re- venit Inelor!!! felicitari!
Tonnia, nu am mai ajuns la Junior, mi se pare departe de noi...dar daca ai ceva de impartasit, si e de bine....sunt receptiva! despre noua gradi a lui Milan nu spun decat ca daca cealalta devenise stresanta, asta imi provoaca insomnii!!! in schimb lui ii place mai mult, se pare, povesteste mai multe, canta ce invata acolo si imi raspunde daca il intreb ce a desenat acolo (azi a fost ursuletz)...e adevarat Kristina?. din partea cealalta nu prea povestea....
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
Tonnia spune:
Biumil, ce s-a intamplat dincolo si mai ales cum ti-ai dat seama? isi schimbase Milan comportamentul? Asta ma omoara, ca nu cred ca e capabil sa povesteasca ce-i pe acolo. Daca e ceva, cum ma prind?
BiuMil spune:
Tonnia, a fost simplu...de cand s-a schimbat educatoare nu am mai avut nici o idee despre ce facea Milan...cea de dinainte avea mult fler si era atenta...daca in w-end statea Milan cu bunicii, lunea ma intreba ce s-a petrecut special in w-end pt ca el a fost un pic schimbat...eu am apreciat foarte mult asta, si imi era suficiet de multe ori, pt ca mi-am dat seama ca e cineva acolo care are habar de ce se intampla cu copilul meu indiferent de cati fluturi picteaza....
eu zic ca sigur iti vei da seama daca e ceva in neregula, la inceput nu va povesti pentru ca totul e nou si mai mult ca sigur e coplesit...lasa-l sa invete rutina si apoi intreaba-l, dar punctual, eventual ceva ce stii de la educatoare...
ah, ceva important pt mamicile de baieti...am citit un articol care spunea ca pe baieti e bine sa ii iei la descusut cand fac ceva, sa nu te uiti in ochii lor...cand se joaca ii mai intrebi de una de alta, si spun tot
, nu e ca la fete....la Milan merge de minune!
si nu uita intrebarile cheie pt educatoare
....cea mai simpla...cum se impaca cu ceilalti copii....daca raspunsul e "bine", insista...ei nu se imprietenesc, de cele mai multe ori se ignora...sau "acasa ii plac foarte mult ..... pisicile" aici a spus ceva? .... cu chestii din astea le faci atente, ca ele de multe ori nu sunt...si poti verifica si consecventa lor....