Stelute de ian/feb 2007 (47) - felicitari Mira!
Raspunsuri - Pagina 27
ylilimic spune:
daca as avea 48 de ore numai pentru mine probabil in prima faza m-as ocupa numai de mine, apoi sa ies cu bicicleta pe care nu am mai folosit-o de 3 ani; poate si o regasire cu prieteni mai vechi ar fi bine; un film, la circ, la plaja ca e apa super calda - chiar as avea ce sa fac!
cum si de ce am ales numele copiilor mei? - conditia nr 1 - sa nu suporte diminutive (pe cat posibil); la primul sa fie neaparat sfant / apostol dintre cei 12 (dambla, stiu) si pt ca nu ne hotaram care sa fie, am sunat preotul care mi-a zis "de ce nu le lasati pe amandoua?"; si asa a fost, spre uimirea multora... Cu Adam a venit sotul, si ca un facut, cautam argumente pentru care sa nu il vreau, insa TOATE filmele la care ma uitam gravi fiind, aveau ca personaj principal un Adam; din ziua in care am nascut nu am mai vazut nici un personaj Adam. De altfel a fost declarat mai intai Paul, pentru ca in ultima zi sa decidem Adam. Daca el a impus Adam, eu am venit cu Cristian, caci stiam ca ii va sta in gat (numele meu de fata fiind Cristian); asa mi-am scos si eu parleala 
Sotul l-a ales pentru raritate, vechime, rezonanta...La servici i s-a spus sa caute un nume vechi la care a raspuns "pai mai vechi decat Adam, primul om pe pamant, ce poate fi?"; ba chiar le-a sacait pe colege ca ii va spune Iuda sau Iisus
amuzant, nu? 
Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
cristiana70 spune:
CONCHITA, Misha vorbea despre branza, nu despre lapte ca atare, iar ca noi sa facem branza din formula, ne cam ustura raaaaaau la buzunare!
Cat despre alegerea numelui, eu am povestit mai devreme, si eu, si tati ne-am facut cate-o lista de nume favorite (cu cartea in fata, fireste), am facut sedinta intr-o duminica dimineta la cafea, si David Cristian ni s-a parut ca e frumos si rimeaza mai bine cu numele de familie. Bine, nici n-am stiut ca e "anul David", am ramas uimita cati bebelusi poarta acest nume! Oricum, noua ne-a placut, rar ii spunem altfel decat David, pur si simplu, nu ne omoram cu diminutivele!
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Catalina spune:
Va pup fetelor. Am picat si eu acum in casa si acum Matei doarme nitel asa ca profit sa bag nasul pe aici.
Liuda, nu te mira ca e activitate redusa, multa lume mai e si prin concediu, altii au mers pe la munci si nu mai au timp si in general cand bebicul creste ... nu mai e acelasi timp. Eu nu cred ca divortam. :))
Misha, nici eu nu i-as da lapte de vaca nepasteurizat. Eu si pe acesta il fierb cca 10 minute la sfatul pediatrei. Sa stii ca si Matei tot asa transpira la maini cand era mai mic si tot calciu mi-au dat.
Adela .... offfff ce rau imi pare sa te aud cu asa probleme. Dar ce are mai de te critica asa? Nu vreau sa iti pun sare pe rana dar eu cred ca din contra, copilul apropie sotii care se iubesc. Nu se poate sa ii indeparteze. La bine si la rau, nu? Daca copilul este o provocare, te strangi tare unu langa altul sa treci peste ea cu bine nu? Eu zic sa incerci o discutie serioasa incercand sa dai de ce este la baza acestor reprosuri. E adevarat, mai sunt certuri, ciondaneli ... dar nimic care sa faca rau iremediabil. Eu stiu din experienta proprie ca oamenii care fac multe reprosuri sunt in general destul de frustrati personal. POate il jeneaza ceva si se razbuna pe tine. Si nu te lasa calcata in picioare. Sper sa nu te fi suparat cuvintele mele dar simt in cuvintele tale asa o mare tristete, incat ma doare sufletul pentru tine. Iti doresc multa putere si intelepciune.
Misha ti-a zis f bine.
In momentul asta daca as avea 48 fara treaba, as face cam tot acelasi lucru, adica as sta cu Matei. Desigur ca as fi la o terasa pe malul lacului, cu un cocktail in fata si as fi pe shezlong. Desigur impreuna cu tati. Si am manca lasagna cu salata verde si multa smantana. Si am asculta muzica din anii 80. Si seara l-am lasa pe Matei cu buni si am dansa. Gata, sa imi dau doua palme sa ma trezesc.
Conchita, noi am ales numele dupa "muuuuulte" considerente: iesind de la doctor intr-o seara, tati zice "auzi, tu ce zici de Matei?"; iar eu "da, imi place". Si MAtei a iesit. :)))
Gata, plec inainte sa lesin. O seara buna
rali spune:
48 de ore pt. mine- m-as plimba, as merge pe munte!
numele- Vlad asa a vrut sotul, iar Matei am vrut eu.
Cristiana- in caz ca ti-ai sucit gatul iti recomand 

(imi poti trimite factura
)
Messa spune:
La numele lu' fi-mea a fost maaaare pelicaneala. Ta-su vroia Alex, io vroiam Marduk, Medina, Ale, Sarya, Arya, Freya, Brianna, Kiana... ehei, numai nume din astea ciudateeee (zicea el)! Iar el vroia Alex, de care toata lumea ii zicea ca e nume de baiat! La un moment dat l-am amenintat ca, intrucat am convenit ca avem fiecare dreptul sa alegem 50% din nume, daca ii zice Alex, eu ii zic Andra si iese Alex-Andra
Mama soacra ma creierea cu "Ana", care mie nu-mi place de cand cu romanul lui Rebreanu, unde biata fiinta numita Ana a ajuns tare rau, deci imi parea genul de nume care aduce ghinion
, in fine, marote si pitici. La un moment dat am zis ca-i impac pe amandoi si sa-i zicem Alessana, n-au vrut; am venit cu varianta atat de dulce Alessia sau cea un pic mai serioasa Alexia, nu, nu si nu. M-am mai gandit si am propus Lexa, ca in mutant x... nu, ca cica Lexa e nume de caine
Asa ca a ramas batut in cuie Alex. Moment in care a trebuit sa caut eu ceva sa mearga cu Alex. Si am zis - Alex Anya/Ania dar citindu-l repede a iesit ca se auzea Alec Sania, mama masii, o sa-i zica plozii "sania". Nu e bine. Si iete mai jos ce scriam de lupta asta pe forumul meu la subiectul de asteptare de plod:
quote:
Si acuma sa combinam (Alex e obligatoriu, ca e jumatea de nume la care are dreptul tati):
Alex Carina (nu prea merge...)
Alex Arianna (ok, numa' ca tati sustine ca el nu e nici nazi, nici arian...)
Alex Brianna (cam dur)
Alex Sonia (iar consoana + consoana, nu merge)
Alex Daiana (mmm... nu prea)
Alex Tania (parca e marca de bomboane)
Alex Alissia (prea sasait si prea siropos)
Alex Kiana (ti se stalceste limba la xki)
Alex Sabina (cam naspa, ca la tzigani)
Alex Melissa (de nicio culoare)
Alex Annia (interesant, da' suna ca sania)
Alex Erica (s-o porecleasca restul de plozi IstERICALEX, nu)
In fine, eram nascuta, tot, si jaba, nume la gupil n-aveam!!! Numai Alex! Asa ca a venit tati cu hartia de la doftoritza, aia in care trebe sa deie shi mama cu batzul, si am scremut repede Alex-Arianna, sa aiba fata si nume de fata
chiar daca ta-su e bronet iar eu roscata, numa' arieni nu suntem 
rali spune:
Am uitat ceva:
Loremunteanu- distractie maine la cumetrie!

Si azi in parc ne-am intalnit cu 2 domnisorici zambareata Alexia si serioasa Daria si ,bineinteles, mamica lor- Flavia. Sunt niste dulci fetitele si sa stiti ca le poti deosebi!
alinuk spune:
interesant
...mie numele lui Margicutza 'mi-a venit' subit si fulgerator... cand la echo (prima echo morfo la 11 sapt si 4 zile) Iosup m-a intrebat..."ei si... cum il cheama pe domnishor???"
Intrucat nu aveam mult rimp la dispozitie si nici tatik din dotare sa ii cer sprijinul...mi-a iesit rapid pasarica...Teodor Ioan
lucru dealtfel consemnat si in fisa medicala pe care sotziunea cand a citit-o a intrebat nedumirit..."da asta cine mai e?"...poi iaca fitu!!!
aaaa daaa?? poi cum? i-ai ales singura numele???iote ce era sa fac???sa las gupil fara nume??..ca steaua fara nume??
ma rog... a ramas ca ne mai vdm iar el se gandea la Cristian..Teodor Cristian... dar pt ca s-a nascut aproape de sf Ion, a ramas Ioan (de fapt a fost alegerea lui...i-am zis sa faca ce vrea vis a vis de nume... si chiar era o discutie daca Teodor simplu sau Theodor cu h... prima varianta ni s-a parut mai neaosa..)
si v-am mai zis, ziua in care faceam acea echo.. era 7 august ..cand e sf Teodora...asta am descoperit la vreo doua zile dupa...
nimic nu-i intamplator
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
dianamizzi spune:
buna seara ! si somn usor la toata lumea! eu am ramas singurica, thea doarme, hazbandu absenteaza.
MESSA -
super ai povestit , si chiar tin minte cand te gandeai la combinatii.
despre nume. asa...
eu imi imaginam fata mea sa fie bruneta cu parul negru ca al meu. o fetita delicata si micuta cu ochii mari. am zis ca o sa o cheme SOFIA . am numele asta in cap de cand aveam vreo 14 ani si am cunoscut o fata sofia si asa tare mi-a placut de ea si mi s-a parut un nume elegant, stilat. ![]()
apoi lui sandro i-a venit odata sa zica numele asta : THEA. ce nume frumos bla bla. dar eu m-am gandit si i-am zis ca cu numele asta eu imi imaginez o fata inalta, blonduta cu parul scurt si foarte energica, sporty asa. mai baietoasa si nebunatica.
si ieta ca a iesit o thea. am stiut de la inceput de cand am vazut-o ca asta e numele ei. defapt asa ziceam mereu, ca o sa stiu cum o cheama cand o vad, o sa isi aleaga ea numele.
si o mai cheama si MARIA. cand am venit aici in malta prima data, lucram cu turistii . si aveam ca obiectiv de vizitat in fiecare saptamana o biserica din insula gozo, unde este o icoana a fecioarei maria , veche de sute de ani. si se zice ca este facatoare de minuni
defapt sunt acolo in spatele altarului tot felul de scrisorele si obiecte trimise de oameni carora li s-au indeplinit dorintele. si odata am avut si eu o pauza de am stat asa sa "vorbesc" la altar. si m-am rugat sa imi gasesc si eu calea in viata. in timpul ala eram tare dezorientata si avusesem o perioada mai aiurea...
eee si de atunci, din vara aia mi-am gasit si eu calea mea. acum am familia mea de vis si tot ce nici nu mi-am imaginat ca exista pe pamant pentru mine . si asa am zis ca in cinstea fecioarei maria o sa o numesc asa pe fetita mea.
gata cu povestile. hai mai ziceti si voi.
alinuk spune:
vedeti fete...
Conchita a stiut sa umble la sipetul sensibilos.. cutia Pandorei as zice.. ca vad pe multe ne-a starnit 'subiectul'
oricum ne face placere ..asta e clar!
haha am uitat de cele 48 de ore..
pt mine nu e clar
...48 de ore cu multi bani sau asa... rezon!?
ca daca e cu muuuulti bani ..as face rpd o investitie imobiliara
daca ar fi doar asa rezon... m-as cara in munti cu barca, cu prieteni apropiati la un party ca pe vremuri... sau poate intr-o destinatie exotica cu niste plaje frumoase, poate cu o sangria racoroasa, piscina, masaje...si o muzica frantzuzesca (am vazut io ca sangria a mers tare bine cu asa o muzica undeva intr-un golfuletz linistit undeva pe coasta Mediteranei..)
si daca ar fi fara bani deloc... inseamna ca as fi iar studenta!!eiiii ce vremuuuuri.... ar merge atunci si un party in sala de lectura..
ptiu..nici n-as vrea prea multe!!
e bine ca sunt multe ca sa am de unde taia
hai poop fete cucuiete
we frumos va doresc
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
Nimic nu-i intamplator!