* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (40)
Raspunsuri - Pagina 26
Catrinel_17 spune:
AALINA, zi-mi te rog daca iti amintesti macar un preparat de pe lista, ca sa caut dupa el, ar fi mai usor asa. 
CAMELIADA, daaa! Pliz, io mi.s interesata!
PISPI!!! vorbareata mea
Nu mai stiu, a fost un scandal cu lista si unele fete s-au sters de pe ea. Nu mai stiu daca si Serj, dar ea a mai scris si m-am bucurat ca nu ne-a parasit. Si mi-e si dor de ea.
Ma uit la poze mintenas.
CARMEN gradi costa 175 de euro pe luna. Si cu mic dejun, pranz si snacks ajunge la 220. E de la 7.30 (optional 9) pana la 17.30.
POLI, bine ca esti OK! tarenasol in Grecia, dar cica s-au mai linistit lucrurile acuma. Bine ca nu esti acolo!!!!
aalina2003 spune:
Catrinel, imi amintesc de CHAMOMILLA,da'oare am scris corect? Eu mai am o revista Mami cu un articol si sfaturi..pe aia sigur o am, maine o caut.
Laura Ioana spune:
Salutare fetelor[hi]
Ma bucur asa de tare sa citesc vesti bune despre Adriana (Anairda)! Sa fie sanatosi si ea si bebe, sa aiba o sarcina usoara si lipsita de probleme, o nastere ca un fulg si un bebelus sanatos!
Am fost la eco si nu am fost foarte incantata de aparatura astora (am mers la Bacau la Medical Service) si m-a costat si 4 mil lei! Vestea buna e ca bebe e bine, nu am vrut sa stiu sexul
dar dr a tot insistat sa-i arate sotzului, care n-a inteles nik
Statea copilul meu la pozat intre picioare ca nerusinatul
M-am uitat pe CD si paca, parca as vedea un cuc, dar la cat ma pricep eu...ramane tot necunoscuta
Are 513g si s-a miscat ca un titirez, de nu i-am putut vedea fatzuca...unde punea dr sonda, hop, tragea cu piciorusul sau cu pumnutul
mi-a foit toata burta
Nu mi-a spus cat are in lungime, dar mi-a numarat degetelele si are cate 5 la fiecare membru, are tot ce-i trebuie, a zis ca-i sanatos si asta m-a bucurat tare.
22+ 
Poze Laura
Puiul nostru drag
alinaalex spune:
hopa si noi!
suntem inca in Timisoara, maine in principiu trebuia sa plecam acasa, dar s-a prelungit sederea aici pana duminica, yupiii!
sambata trecuta ne-am intalnit inca o data cu Mihaser, sotul & Cristi
in Mall, asa cum v-a zis si ea. A fost super, baietii s-au alergat, jucat, distrat, super fain! io sper sa ma mai intalnesc cu Miha, daca tot mai stam pe aici cateva zile.
Aseara ne-am intalnit si cu tripletii, vecinii nostri din Oradea (de fapt ei stau in TM, bunicii lor sunt vecinii nostri), in parcul botanic. Am mai dat o fuga in w-e la Caransebes la niste prieteni, deci suntem destul de ocupati
In rest, activam in parcul Soarelui, plin de copii si va dati seama ca Marc e incantat!![]()
ma enerveaza ca net-ul imi merge ca porcu' (zapp), nu prea am semnal si-mi cade cand mi-e lumea mai draga. Sper sa nu-mi faca acum vreo figura.
Kim, spor la lucru, wow, ai inceput munca! cum merge treaba? cum se descurca Alisuca la gradi?
Ciuf, wow ce program incarcat ai, ce bine ca a venit mama ta, te ajuta cu copiii si treburile prin casa, cool! bravo tie ca reusesti sa te descurci si cu job si cu scoala! felicitari!
Pispi, ce bine ca mai dai pe la noi, fug imediat sa ma uit la poze! Mama mia ce ati mai circulat vara asta!
Delia, ne-ai dat o super veste despre Adriana, vai ce mult ma bucur pt. ea!
Doamne da sa fie bine pana la capat de data asta!
Laura Ioana, sarcina usoara in continuare, aveti grija de voi si ne bucuram ca vii cu asa noutati!
Alina si
Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
cameliada spune:
Iaca fetelor si o parte din materialul despre homeopate- am selectat informatiile despre homeopatele folosite in tratatrea cailor respiratorii
Catrinel, materialul meu are cam 17 pagini si ar fi cam mult de expus pe DC, daca vrei si restul ti-l trimit pe mail.
GRIPA
Este o stare acuta de cauza virala, caracterizata prin febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, uneori asociate cu iritatie traheo-bronsica si dureri oculare. Uneori poate exista o participare digestiva: greata, diaree. In caz de gripa, medicamentul la care se apeleaza cat mai urgent este un complexism de genul Gripstop, Paragrip etc. Acesta se ia fie sub forma de granule, fie dizolvat in apa. Exista mai mult modalitati de administrare a acestui remediu, dar din proprie experienta schema pe care v-o prezentam s-a dovedit cea mai eficienta. Remediul se ia la intervale scurte de timp la inceput, apoi mai rar: in primele doua-trei ore se ia cate o doza (5 granule sau o lingurita de solutie) din sfert in sfert de ora, apoi la interval de o jumatate de ora, apoi la o ora, ajungandu-se la ritmul de administrare de 3 doze pe zi incepand cu a doua zi si pana la vindecare. Un alt remediu care poate fi folosit cu succes este Anas barbariae (hepatis et cordis), care are efecte asemanatoare si care poate fi folosit in acelasi mod. In functie de simptomele care predomina mai puteti lua:
Gelsemium
• febra
• oboseala intensa
• apatie
• frisoane, tremuraturi
• dureri de cap
• absenta setei
Rhus toxicodendron
• febra
• apatie
• dureri musculare ameliorate la miscare
• sete vie de apa rece
Eupatorium perfoliatum
• dureri osoase
• senzatie de ruptura
• dureri oculare
Bryonia
• tuse seaca, iritanta
• dureri in piept
• uscaciunea mucoaselor
• sete vie de apa rece
• ameliorare la repaus •
RACEALA BANALA SAU GUTURAIUL
Guturaiul este o afectiune benigna ce apare de obicei ca urmare a schimbarilor de anotimp sau la expunerea la frig si este caracterizata de o inflamatie la nivelul mucoasei cailor respiratorii superioare. Pacientul poate prezenta obstructie nazala (nas infundat), insotita sau nu de eliminarea de secretii, stranuturi frecvente, febra moderata, dureri de cap, pierderea gustului sau mirosului, inflamatie si secretii oculare. Remediile cele mai des folosite sunt:
Allium cepa
• stranuturi frecvente
• secretie nazala arzatoare, ce irita buza superioara
• secretie oculara neiritanta
• ameliorare la aer rece
Rhus toxicodendron
• frisoane
• dureri articulare ameliorate la miscare (ca urmare pacientul isi schimba permanent pozitia in pat)
• sete mare
• are legatura cu apa: fie apare dupa ce pacientul a fost udat de ploaie, fie daca a stat in frig transpirat fiind dupa un efort.
Gelsemium
• secretie intepatoare, ce produce escoriatii
• febra
• frisoane de-a lungul coloanei vertebrale
• dureri de cap ca o banda in jurul capului
• dureri musculare
Bryonia
• sete de cantitati mari de apa rece
• uscaciune a mucoaselor
• tuse uscata
• agravare la cea mai mica miscare
• ameliorare daca sta nemiscat
In caz de raceala instalata brusc, cele mai des folosite remedii sunt:
Aconitum • febra dupa expunere la frig uscat sau
• febra consecutiva insolatiei sau expunerii bruste la caldura
• fara transpiratie
• sete de cantitati mici de apa rece
• fata rosie si calda
• frisoane
• tuse uscata
• agitatie
• anxietate
Belladonna
• febra inalta, uneori oscilanta
• cu transpiratie
• cap fierbinte, maini si picioare reci
• fata foarte rosie, devine palida cand pacientul se ridica in picioare
• ochi stralucitori, cu pupilele dilatate
• agravare la lumina si zgomot
• uscaciune a mucoasei nazale
• nu are sete
• tuse uscata
Frecvent, la inceputul febrei, inainte ca pacientul sa inceapa sa transpire, se administreaza Aconit, iar dupa ce transpiratia se instaleaza, se continua cu Belladonna.
Semnele locale #351;i generale sunt importante în alegerea medicamentului. S#259; lu#259;m exemplul febrei:
- o febr#259; cu instalare rapid#259;, ridicat#259; (39° - 39,5° C), cu piele uscata (f#259;r#259; transpira#355;ie) indic#259; Aconitum;
- o febr#259; cu instalare rapid#259;, ridicat#259; (39° - 39,5° C), dar cu transpira#355;ie, indic#259; Belladonna;
- o febr#259; în platou, f#259;r#259; sete, r#259;spunde la Gelsemium;
- o febr#259; în platou, cu sete, indic#259; Bryonia.
Medicul acord#259; o importan#355;#259; cu totul deosebit#259; modalit#259;#355;ii simptomului. De exemplu, o durere arz#259;toare ameliorat#259; la c#259;ldur#259; constituie un semn distinctiv pentru Arsenicum album, deoarece majoritatea arsurilor sunt ameliorate la frig.
Posologie #351;i mod de utilizare
Este de preferat ca medicamentele homeopatice s#259; fie luate la un interval fa#355;#259; de mese (15 minute înainte sau 30 minute dup#259;).
Alegerea formei tine cont de modul de utilizare: repetare în timpul zilei sau priz#259; unic#259; zilnic#259;, s#259;pt#259;mânal#259; sau lunar#259;, u#351;urin#355;#259; în folosire.
Tubul doza este indicat în mod deosebit pentru o priz#259; unic#259; sau pentru prize r#259;rite.
Tubul granul#259;, u#351;or de purtat de c#259;tre pacient, dac#259; priza de medicament trebuie repetat#259; în cursul zilei. Este admis c#259; frecven#355;a administr#259;rii medicamentelor depinde în acela#351;i timp de gradul de dilu#355;ie.
- Dilu#355;iile joase (4 CH/5 CH) sau medii (7 CH/9 CH), au o ac#355;iune limitat#259; în timp; ele corespund unor semne locale sau generale #351;i sunt administrate în general de dou#259; sau de trei ori pe zi, pân#259; la dispari#355;ia simptomelor, în special în cazurile acute.
- Dilu#355;iile înalte (15 CH/30 CH),
sunt utilizate în general pentru maladiile cronice #351;i tipurile sensibile #351;i, deci, prescrise de c#259;tre medic o dat#259; pe s#259;pt#259;mân#259; sau o dat#259; la cincisprezece zile.
Contrar ideilor r#259;spândite, menta #351;i cafeaua, absorbite la un interval fa#355;#259; de prizele de medicamente, nu anihileaz#259; ac#355;iunea acestora.
Pe de alt#259; parte, priza de medicamente homeopatice nu este incompatibil#259; cu alte medicamente, în special alopate, ac#355;iunea lor nesituându-se la acela#351;i nivel, dar permi#355;ând adesea o sinergie terapeutic#259;.
Sanatate multa!
cameliada si ghiocelul Tudor Bogdan saluta pe toata lumea!
(17 februarie 2006)
http://new.photos.yahoo.com/cameliada_26/
poze faine cu Ana de aalina2003 si Tudor de Cameliada
http://www.flickr.com/photos/8925078@N06/547411920/in/photostream/
Catrinel_17 spune:
CAMELIADA, multumesc frumos!!
pliz, trimite-mi pe mail (timiscross@yahoo.com), ca sa ii printez si lui mama... Aconitum, zau ca e SUPER la raceli, oana a scapat asa de ieftin de raceala asta, de nu-i adevarat!!!!
AALINA, o sa caut dupa chamomilla, multumesc! 
LAURAIOANA, felicitari!! ma bucur imens pt tine. am rasfoit ieri capitolul zuzelor, dar nu am gasit nimica scris de tine, si ma tot gandeam... 
Tili spune:
Dragele mele, stiu ca apar din ce in ce mai rar pe aici, dar nu stiu cum sa fac sa nu fie asa. Nu stiu ce m-as fi facut daca as fi avut si scoala sau serviciu asa cum sunt multe dintre mamici. Asa ca tot respectul meu tuturor mamicilor muncitoare si cele studioase. Va tin pumnii si va admir. 
Va multumim fetelor care ne-au vazut pozicile si ni le-au laudat. M-a uns la inimioara.
Nu stiu daca va mai amintiti, dar noi ne hotaraseram sa luam o masina SH. Nu am renuntat la idee si am ajuns la concluzia ca cel mai bine sa o luam din Italia, cu ajutorul surorii mele, care s-a stabilit acolo. Asa ca draga de ea si cu logodnicul ei cauta de zor o masinuta care sa corespunda cu fondurile si pretentiile noastre.
Asadar si prin urmare pe 20 sept. decolam in formatie completa din Bacau. Va imaginati ce emotii am cand ma gandesc ca la intoarcere trebuie sa stapanim Duracellul timp de mai bine de 2000 km in scaun de masina, atata timp cat el nu a fost in stare sa stea locului 23 km, de la noi la soacra. Dar am zis ca nu o sa aiba incotro, ca o sa fie prins in chingi. Asta e! O sa imi iau o sacosa de jucarii si o sa le rotesc, plus ca am in plan sa mai iau altele noi, sa fie interesul mai mare.
Fetele care au experienta in domeniu, le implor sa vina cu idei care sa ne ajute sa ne fie mai usor drumul de intoarcere.
Zic eu de intors, dar parca il si vad pe Mateias alergand prin avion.
Precizez ca decolam la orele 14:45, ora Romaniei si aterizam la 16:15, ora Italiei, zburam adica 2 ore jumate (asta ca sa va scutesc de calcul
).
_
Matei
(11 martie 2006) si Mihaita
(24 aprilie 2001)
Poze
aici si filmulete
www.dropshots.com/OtiliaZ" target="_blank">aici .
catrinutza spune:
scurt si la obect...
LA MULTI ANI ALEXANDRI SI ALEXANDRE!!!!
sanatate maxima, voiosie si bucurie, viata frumoasa si banoasa
ciuf spune:
Pispi, distractie faina la mare. Ma bucur ca am reusit sa taifasuim un pic.
Tili, sa dea Domnu' sa gasiti o masina faina care sa indeplineasca toate conditiile voastre.
Eu zic ca daca o sa iei multe jucarii pentru copii, si mai ales noi, or sa si doarma, mai faceti si popasuri ... ajungeti voi cu bine.
O sa vezi.
Mamuka mea a ajuns cu bine. Si-a intrat in obligatiunile de bunica. E tare bine cu ea. Asa ma simt de linistita ca o am langa mine!!!
Noi avem we prelungit. E ziua muncii si luni si marti e liber de la scoala. Asa ca iuhuuuuu.
Dupa aia, om vedea. incep examenele.
Ieri am alergat disperata sa cumpar cadou pentru finutul nostru care implineste anisorul maine.
I-am cumparat un set de pat cu girafe, un covoras pentru camera lui cu animale din jungla, jucarii, vreo doua costumase, doua prosoape faine cu masinute. Si tot cautand pentru el am intrat intr-un magazin unde m-au imbolnavit niste rochite de fetite. Superbe. Si ieftine. Calitate buna si erau la maxim $20. O si vedeam pe mamzel Eva imbracata in ele. Dar mai asteptam un pic.
In we vreau sa ma duc sa cumpar castraveti ca baietii astia ai mei deja au intrat in conservele mele de iarna ce le facui si eu cu munca asidua. Mama chiar mi-a laudat castraveciorii. Si zisei sa ma duc sa mai cumpar altii ca acusica vad ca mi se termina proviziile de iarna.
Sotul s-a apucat sa scoata toate rahaturile ce le-am strans in 7 ani de America din beci. Vrea sa puna nu stiu ce folie pe jos, sa izoleze peretii. Dezastru. Iar apoi vrem sa punem parchet la demisol in doua camere. Avem pe jos ciment acolo si cica nu este indicat ca acolo unde podeaua e din ciment sa se puna carpeta, ca de multe ori cand o speli nu se usuca bine si apare mucegaiul. Deci ne-am hotarat sa o scoatem (de-abia o pusesem acum vreo 2-3 ani) si sa instalam parchet. Proiect lung si greu. Insa ce imi displace e ca am o camera plina cu cutii, nu acces la TV, iar sotul pe 6 imi pleaca 3 saptamani in China, India si Germania. Calatorie grea si lunga pentru el.
In China va merge pentru un show iar acolo e conditionat sa se imbrace la patru ace. Deci trebuie sa ii caut ceva elegant de imbracat.
Apoi cu ocazia scoaterii cutiilor din beci le voi si transa. Majoritatea sunt pline cu jucarii si hainute de-ale copiilor. Am o obsesie sa le pastrez hainutele. Cele pana intr-un an. Ma impresioneaza teribil cand le vad dimensiunile.
Sper sa reusesc sa mai arunc din lucrurile ce nu le-am folosit de mult timp.
Parca vad ca o sa adun o gramada de donat. Mama zicea ca vrea sa ia masina de facut paine acasa. Pai ii trebuie transformator, masina e mare si grea cum moasa-sa o transporta? Apoi papa si mult curent si cum in Ro e scump... mai bine o donez la Goodwill.
Calculatorul mi l-am mutat in dormitor ca aici toate temele se fac pe Internet, pe calculator. Nimic nu se da pe hartie. Si Tv nu am nici aici ca folosesc cablu pentru Internet.
Marti am fost la meditatie la engleza. Ai dreptul ca o data pe saptamana sa fi meditat timp de 30 min. de catre studenti eminenti la engleza. M-a ajutat ceva fata aceea. Luni am alta meditatie.
Scoala asta atat de mult ma obsedeaza... ca de multe ori imi vine sa renunt. Mi se pare foarte greu. Fac mari sacrificii sa le rezolv pe toate. Asa ca fetelor nu ma mai laudati atata ca sunt vai de capul meu. ma simt o dezorientata intr-o lume cu totul straina de mine.
Gata, hai ca nu ma mai plang ca acum vine Delia si ma ia de urechi.
Luca se tot trezeste noaptea si vine peste noi matzaindu-se ca ba vrea una, ba vrea alta. Si ne fuge somnul de stam in toiul noptii la taclale iar dimineata uitam sa ne mai sculam.
Ieri dim., de exemplu, la 7:55 suna seful sotului sa il intrebe daca la 8 va fi la serviciu pentru o teleconferinta. Si sotul ce sa spuna si el... ca tocmai iesea pe usa (si el de-abia iesea din cearsafuri).
Greeeeleeeee.
Catrinutza, imi pare tare rau ca nu am avut timp sa te ajut cu proiectul tau. Si stiu ca te-ai bazat si pe noi. Ti-au raspuns fetele la subiectul postat la Parinti?
Eu din propria mea experienta iti spun ca cel mai mult m-a ajutat Internetul si o carte despre cresterea bebelusului. Nu mama, nu soacra sau vecina. Si crede-ma ca am fost tare nestiutori cand ne-am vazut cu copilul in brate. Nu a venit cu nici un manual de utilizare. Ce simplu ar fi fost!!!
La Eva deja capatasem experienta si DC-ul a contribuit si el la pregatirea mea de mamica.
Alinaalex, lasa netul, bucura-te de parcul Soarelui, de Alex, si ne scrii tu cand ajungi acasa.
Laura, ma bucur sa aud ca totul e bine cu bb de 513 g. Sa se termine cu bine si sa fii mamica fericita a unui cuculet?!
Catrinel, ce ieftina e gradi! Mai dar sa astepti pana in 2009 sau nu imi amintesc eu bine? Ti-a placut locul?
Noi am scos-o pe Eva de la gradi, azi e prima zi cand nu mai merge acolo. O sa facem economie cu chestia asta.
Cameliada, va dorim dureri cat mai putine la canini. Nici Evei nu i-au iesit cei de sus.
Noe, cum merge mutatul? Merge-merge?
Kim, sunteti bine, fetele?
Aida, e seful la birou? Am vazut si eu poze cu voi, chiar una cu iarna pe strada ta, mi-a placut mult aia, apoi am vazut si cu Bia mumusica si harnicuta. Ah, si poze de-ale mele am vazut. Hihihi.
Serj, sunteti bine? Cum te mai descurci? Ce iti fac copiii?
Hai ca fug la treaba. Va sarut.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!