Mamici de martie-aprilie 2008 (5)
Raspunsuri - Pagina 24

RalucasS spune:
va multumesc mult la toate pentru primirea ce mi-ati facut-o
nici eu nu stiam si nu am auzit niciodata despre chestia cu partea pe care se prinde sarcina, si acum astept cu nerabdare sa vina 3 sept ca sa o intreb si eu pe doctorita...vad ca multe dintre voi spuneti ca aveti greturi..eu nu am , adica imi mai este greata dar este ceva suportabil, e normal sa nu am greturi? in schimb eu am mari probleme cu constipatia, o saptamana intreaga mananc tot felul de combinatii ciudate, ca sa pot iesi si eu dupa aia afara normal

numeioana spune:
Mie doctorita mi-a spus sa nu dorm pe burta... Sa incerc cel putin... Asa ca nu mai dor pe burta deja de vreo 4 saptamani. Oricum nu mai pot, ca ma jeneaza...
La multi ani sarbatoritei!
Feteloooor, eu plec maine dimineata in delta... Ne mai auzim in week-end-ul viitor!! Va pup pe toata si sa ne auzim cu bine!!
Ioana 11+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

pucca spune:
Neatza fetelor!
Bun venit noilor burticutze, sarcini usoare si bebei sanatosi le urez
A inceput o noua saptamana, care la mine corespunde cu inceputul unei noi saptamani de sarcina, a 7 a . Ufffff sper sa fie cu cat mai putine gretzuri. Ieri am avut o greatza
permanenta toata ziua
, pana seara cand m-a scos, practic tarat
, sotul in parc, si mi-a facut foarte bine. Sunt cam ingrijorata pentru ca din cauza gretzurilor nu prea pot sa mananc, decat fructe. Ieri de exemplu am mancat doar o supa cu galuste toata ziua, si seara in parc o super inghetata
.
+7

Kya spune:
Buna dimineata randunici cu sclipici!
Egonsis La Multi Multi Ani, sanatate si dragoste cu carul. Un bebe sanatos si voinic!
Diana si eu dorm pe burta, si chiar este una din pozitiile mele preferate de somn. Asa ca acum, cat mai pot, dorm si pe burta.
Cat despre statistica - am ovulat pe dreapta, am corp galben de sarcina pe ovarul drept. Asta ar insemna ca se prinde pe partea dreapta a uterului? Oricum eu fetita imi doresc. Si pe urma un baietel...
Chiar nu mai vine nici o in aprilie?? Ma lasati pe mine sa inchid lista. Nu se poate asa, haideti fetelor
A inceput o mare dragoste
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!

andreea_and spune:
Cu mare tristete trebuie sa va rog sa ma scoateti de pe lista.. saptamana trecuta am fost la control la dr. Radoi si dupa o echo transvaginala m-a trimis de urgenta la CMU Arcul de Triumf unde au unul din cele mai bune echografe din RO spunandu-mi ca nu ii vede bine pliul nucal. Am fost a doua zi dimineata la dr. Craioveanu si m-a tinut mult timp, mi-a facut si eco abdominala si trans fara sa-mi zica nimic, eu il vedeam pe bebe pe monitor cum misca din picioruse si cum ii batea inimioara..in final mi-a spus ca este o problema, apoi l-a chemat si pe sotul meu si ne-a spus ca bebelusul nostru are o malformatie, higroma cisticum, translucenta nucala fiind de 6,34mm, si ca de obicei este insotita si de alte malformatii..ca nu este vina nimanui si ca este doar un accident genetic..si sa vorbesc cu dl dr....am vorbit cu dansul si m-a chemat a doua zi la spit Universitar sa fac intrerupere...nu vreau sa va mai spun prin ce am trecut ca fiind sarcina prea mare nu mi-au putut face anestezie generala...singurul lucru sa zic bun din toata povestea a fost faptul ca am fost la dr. Cristian Radoi care m-a ajutat enorm si care este un om si un doctor extraordinar. M-a chemat peste doua saptamani la el sa vorbim despre ce s-a intamplat, cauze, tratament, etc. , atunci fiind prea dureros si prea devreme..
Inca nu m-am obisnuit cu ideea si plang in fiecare zi intrebandu-ma de ce ... fetelor sa va faceti toate analizele si ecografiile, mai ales translucenta nucala si va doresc din tot sufletul copii sanatosi! Va pup pe toate si nu cred ca voi mai putea sta pe aici, cel putin deocamdata, sper sa ma intelegeti..
Andreea

clauclau spune:
Andreea, nu am cuvinte, nu imi vine sa cred ! Sa-ti dea Dumnezeu puterea sa treci pestea aceasta pierdere! Suntem alaturi de tine, oricand vrei sa vorbesti cu cineva suntem aici...Stiu ca acum e prea devreme...
CLAU 11+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2 !

Kya spune:
Andreea scumpa imi pare atat de rau. Asa cum spune si Clau, nu am cuvinte. Noi suntem alaturi de tine, si ne gasesti mereu aici.
Dumnezeu sa aiba grija de tine!
Kya

Violeta_m_tm spune:
Andreea imi pare foarte rau. Suntem alaturi de tine, Dumnezeu este bun si o sa te ajute sa treci peste aceasta suferinta. Ai grija de tine. Te pup
vio , 8+

Kya spune:
Fetelor cititi si voi ce am copiat de la subiectul "doctori de care sa te feresti", si spuneti-mi ce credeti.
Clau
-------------------------------------------------------------------
olguttza
Romania
Bucuresti
1408 Mesaje
Trimis la: - 13/08/2007 : 13:40:39
--------------------------------------------------------------------------------
Vin si eu cu "noutati" despre renumitul dr. PARVU IOAN, de la Elias - este vorba despre cazul unei prietene de 28 ani, insarcinata in 30 de sapt., careia vineri i s-a provocat nasterea la Cantacuzino pt. ca medicul care-i "urmarise" sarcina de la 5 sapt., dr. Parvu, a anuntat-o senin la inceputul saptamanii trecute ca bebelusul are SPINA BIFIDA si ca, fie nu va trai, fie va fi un malformat; dupa ce i-a adus la cunostinta toate astea, a anuntat-o senin ca el intra in concediu si i-a "recomandat" sa se descurce!
Urmarirea sarcinii a fost relativa, de fapt, pt. ca nu a insemnat decat cate un consult fugar, o data pe luna, la clinica particulara la care medicul activeaza: nu i s-a prescris acid folic la inceputul sarcinii, nu a fost trimisa sa-si faca analizele cele mai importante intr-o sarcina: triplul test si viteza de coagulare a sangelui; cel mai grav, insa, mi se pare faptul ca, desi la morfo-fetala de trim. II, facuta la nu stiu ce alta clinica la recomandarea lui Parvu, i s-a spus ca bebelusul nu-si misca capul deloc, nu s-a observat gaura/gaurile din coloana!!! sau nu i s-a spus despre existenta lor!! toate astea in conditiile in care SPINA BIFIDA apare in prima luna de gestatie!!!
Cum poti tu, doctor caruia i s-a dus buhu', sa nu vezi pana la 7 luni o astfel de malformatie???? cum poti tu sa nu-ti trimiti pacientele sa-si faca toate investigatiile care ar putea pune in pericol sarcina??? cum poti sa nu prescrii acid folic in primele luni de sarcina si, ulterior, vitamine pronatale??? cum poti tu sa anunti o femeie cu 2 luni inainte de nastere ca trebuie sa renunte la copilul ei pt. ca tu ai fost un indolent, un dezinteresat si-un pervers, care a stiut doar sa-ti manance banii timp de 5-6 luni?? cum poate exista atata nesimtire incat sa-i spui pacientei tale ca tu pleci in concediu si ca ea trebuie sa se descurce??? cum poti nenoroci un om in halul asta??
eu nu-mi revin, nu-mi vine sa cred, sunt in stare de soc de cand am aflat...
ce pot sa spun doar este ca va sfatuiesc sa va feriti de asa-zisul dr. Parvu, dar si sa incercati sa va informati cat mai mult despre tot ce tine de o sarcina, chiar daca ea este, in aparenta, una normala. alegeti-va doctori cu care sa fiti compatibili din punctul de vedere al comunicarii; presati medicii sa va consulte si sa va faca ecografii macar la 2 sapt., si nu o data pe luna sau la 5 sapt., cum mi s-a intamplat mie cand am pierdut prima sarcina!! cereti-le sa va trimita sa va faceti toate investigatiile care trebuie, chiar daca aveti sub 30 ani. cu atat mai mult cu cat, de exemplu, triplul test (care determina atat sindromul down, cat si orice alt defect de tub neural - SPINA BIFIDA fiind un astfel de defect) si analiza care determina viteza de coagulare a sangelui se pot face gratuit, doar cu trimitere de la medicul ginecolog (iar daca medicul nu stie despre asta, spuneti-le-o voi, mai ales cele din bucuresti!!) deci toate astea nu va costa decat poate 2-3 ore pierdute...si in mod clar merita!!!
Sarcini usoare va doresc si copii sanatosi!
mami de Olga Cristiana
5.07.07
-----------------------------------------------------------
Kya

miha74 spune:
Buuuuuuuuuuuuuna dragele mele!
gata m-am intors si eu din plimbari prin Oltenia..fusei si in Craiova si Tg. Jiu (fain orasel). Relaxata, odihnita...mi-a mers la sufletel.
Asa ca dupa ce am stat cateva ore sa va citesc fiecare randulet, sa nu scap nimic va dau si eu vesti:
-scapat de greturi , deci ca sa recapitulez pentru fetele inca suferinte, au inceput pe la 7 saptamini si la sf saptaminii a 10-a s-au duuuuuuus. A, eu mi-am facut un tabel in excell (ca tot sunt in vacanta
) cu saptaminile si greutatea, cand am inceput sa iau medicamente...cand m-am oprit, si tot felul de chestii care mi se par importante;
-scapat de constipatie. Tu cum stai Simo? nu stiu ce mi s-a intamplat atunci, ca ma panicasem bine, dar acum am revenit la normal
- vad ca dureri de burtica nu am mai avut, doamne ajuta s ama tina, in schimb ieri am avut niste crampe groaznice...si nu ma gandeam decat la BB cum le percepe
-asa si acum o poveste cu o nastere usoara, ce am trait-o eu acum 10 ani. In doua ore si trei fortzari aveam o fetitza . E adevarat ca am provocat-o ca nu vroia sa iasa, de fapt poate mititica ar fi iesit, dar avea cordonul ombilical in jurul gatului, iar la echo de atunci nu s-a vazut. Deci hai sa raminem pozitive! Si o sa avem timp sa discutam despre acest lucru....cam 30-35 de saptamini, nu?
Bun venit noilor fericite gravidutze si o sarcina cat mai usoara si frumoasa .
Miha 11+ si
Laura, 10 ani
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)