Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (21)
Raspunsuri - Pagina 22
anamana123 spune:
[quote]Originally posted by Val_
Va pup fete dragi.
Eu sunt in continuare stresata ca Mariuca mananca tare putin, cel mai adesea 550 ml si nu mananca mai des de 5 ore. Nu cred ca este normal deloc.
De asemenea este incontinuu constipata, face un kk cu dop verde. Vreau sa ii schimb laptele dar nu stiu daca cu Tofer sau Nan. Ce parere aveti? Pediatra ne-a recomandat Similac dar nu stiu de unde sa il cumpar.
[red]Intrebare: Mariuca a avut ieri scaun cu mucus. Sa imi fac griji?
P.S. Martutza poate reusim sa vorbim maine. Cu toate grijile astea....Cand trebuie sa ii dau sa manance Mariucii am un gol maare in stomac.
si mariuca mea facea kk verde, uneori si cu mucus. a tinut-o asa cam 2 sapt. medicul a zis ca nu-i nicio problema; de fapt, medicii, ca am fost la mai multi.
incearca sa nu te mai stresezi cu papa! atat timp cat ia in greutate, e in regula. mariuca mea nu a papat niciodata cat un bb de vrasta ei, acum, la aproape 5 luni, papa cam 650-700 ml pe zi! adica in 24 ore! si am reusit sa nu ma mai dau cu capu' de pereti cum faceam acum vreo 2 luni... dc vrea papa, dc nu, nu. nu si-a dublat greutatea la 4 luni, poate o face la 5! btw!!! la capraru scrie ca la 5 luni tre sa-si dubleze greutatea sau am citit io aiurea???
mai detaliat: maria s-a nascut cu 3200 si joia trecuta avea 6030gr, la aprox 4 luni jumate.
io am os ing problema acum! maria doarme ziua doar o ora jumate, doua, in 3 sau 4 reprize, per total, cam 13 ore pe zi! nu e cam putin?
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica
Mihael@ spune:
Buna, fetelor!
Rebiana, multumesc mult...eu copiam tot linkul, asta faceam gresit...
Ela, trimite-mi si mie te rog fisierul cu modificarile gramaticale.
Noi am fost ieri la tara si bineinteles ca m-am umplut de nervi...de fiecare data se intampla la fel..ori ma enerveaza ai mei ori soacra (cum s-a intamplat ieri)...nimic nu e bine cand vine vorba de Stefania...ca de ce nu-i dau si altceva in afara de lapte , ca nu se mai satura ea cu lapte, ca de ce n-o pun in fund, ca de ce nu rade...in fine, m-am suparat si i-am si spus sotului sa-i explice cum sta treaba daca vrea sa ne mai vada pe acolo...
Eu am un copil tare rasfatat, vrea sa stau tot timpul langa ea, chiar daca se joaca in sezlong sau in patut vrea sa stea cineva "de paza", noaptea se trezeste, maraie mai tot timpul, parca e alt copil...tot mai sper ca o fi de la dinti si nu din cauze de extra-rasfatat...
cu mancatul a devenit un chin...plange la fiecare masa, dupa ce suge 2-3 minute...de multe ori nici nu-i mai trebuie dupa repriza de plans...nu mi se pare normal sa planga asa la masa, chiar nu stiu ce sa-i fac..lapte am, deci nu asta e problema...
hai ca v-am facut capul mare cu ale mele...plec ca maraie iar si face 'ghi-ghi-ghi' cand e suparata ![]()
la toate si bebei mai cuminti decat Stefi
Mihaela si
Stefania (19 martie 2007)
Varsta Stefaniei
kmi78 spune:
Ana, probleme cu mancatul am avut si noi, a avut si ea per de manca 500 - 550 ml pe zi cam la 4 ore, nu stiu ce sa zic cred ca au si ei perioade proaste , acum mananca bine si asta s-a intamplat dupa ce am fost la munte deci a schimbat aerul, incercati si voi; Timeea mananca acum in jur de 650-700 ml mult mai bine fata de inainte dar daca compar cu alti copii...
in legatura cu constipatia... la cate zile face? cu mucus face si Timi si mai galbui alteori verde cand face la doua zile; daca vrei sa schimbi laptele despre Topfer am auzit numai de bine;
Timeea a luat in greutate luna trecuta doar 340 gr si 2 cm ;ieri ne-am intalnit cu niste prieteni care au o fetita de trei luni si are 5700 cat Timi la 5 luni...
multumim pentru urari, sa traiasca toti copiii si sa le aduca numai bucurii parintilor!!!
si Timi doarme in doua reprize cate o jumatate de ora fix iar pe la amiaza 2-3 ore; iar noaptea de la 22.30 aproximativ pana la ~8;
nu stiu prin ce minune doarme de o ora, acum cand am zis si eu de programul ei de somn, mai are si ea exceptii de la regula
vreau sa zic ca iar i-au iesit bubite pe fata, si doar nu a mai fost cald, sa fie de la mancare, nu stiu, ieri nu i-am mai dat decat lapte cred ca facem o pauza de legume si fructe; eu incepusem sa-i dau pt ca era destul de slabuta si m-am gandit ca daca mai schimba si ea putin...
nu stiu cu ce s-o mai dau pe fata, daca cumva ati auzit de ceva miraculos sa ziceti si la fata, i-am luat de la Mustela Stelatria pt iritatii , acum au inceput sa se retraga bubitele dar nu stiu daca de la ea sau pt ca am intrerupt diversificatia
ma intorc sa mai citesc, din urma
Kmi & Timeea - 4 martie 2007
ALBUMUL MEU
TIMEEA
BOTEZ
karla32 spune:
Ma chinui de o ora sa mai pun niste poze. In sfarsit am reusit!
Luca a avut un cosulet in par, s-a rupt la baita, a facut bubitza si de mai bine de 2 saptamani nu-i trece! I-am tot dat cu baneocin sa se usuce dar nimic! Nu stiu de ce.
Raluca si Luca(8 aprilie 2007)
Luca, dragostea mea
Luca luna IV
anaalina spune:
Buna dimineata la ora 12, noi ne-am lins de mult cafeluta si acum stam la taclale. Copila a papat suc de morcovel la ora 10 +130 ml laptic si pe la 12 dupa ce a lins toti maimutoii
din patut s-a culcat obosita la loc.
Eu pentru bubite am dat-o cu o lotiune de la Avene cu spf 40 pe care am folosit-o la mare cu succes atat pt protectie solara cat si pt tratament la bubitele de pe fata.
Varsta Catalinei Teodora
karra80 spune:
Zicea cieva de Smilac
Se gaseste in farmaciile Sensi Blue...eu acolo am vaz...
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
Luna 5
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Criss
tzuna spune:
KITTY- in zona sunt mai multe pensiuni si din cate stiu eu preturile nu sunt prea mari. Noi in iarna am fost cazati la vilele manastirii Durau. Sunt chiar langa manastire. Din pacate nu mai am numarul pentru rezervari. Dar cred ca va puteti duce intai acolo, le spuneti ca va cazati cu un bebelus mic si poate au ceva. Daca nu va duceti in week-end sigur gasiti. Si preturile sunt chiar mici. Au apartamente cu 2 camere, baie... cel putin asa am stat noi. Nu au cine stie ce dotari dar era f curat si mie mi-a placut. Si e atata liniste....
Ce frumos dorm amandoi. Cred ca sunteti chiar fericiti cu asa ingerasi.
STEFANYA- i-ai dat banana cu grau si lamaie? nu e prea mic pentru astea? Scria pe cutie ca se dau pana in 6 luni?
Iar pentru Sonia cred ca e o idee f buna sa-i trimiti banutii asa. Dumnezeu va va rasplati pentru tot binele care-l faceti.
IULIANA 2007- nu stiu ce sfat sa iti dau. Cand un bebe nu vrea sa manance nu prea ai ce face. Maria e deja sub limita cu vreo 800 de grame.
Iar cu mancatul... iar mananca prost, nu ca ar fi mancat f bine pana acum. Adica de la 750 ml lapte + 75 g piure legume acum mananca 650 ml lapte si 75 g piure iar azi a inceput si mai prost.
PAXELA - si pe mine ma asteapta o groaza de treaba dar m-am dezumflat dimineata dupa masa Mariei.
GHIBUADINA- pentru cerealele care le-am folosit eu (de la milupa si de la bebelac simple doar de orez) nu-i nevoie de tetina speciala. Spre dezamagirea mea nu ingroasa laptele.
Fetelor ajutati-ma si pe mine sa obtin un terci cu lapte si cereale. Spuneti-mi exact ce folositi, in ce cantitati. Sau cum folositi cerealele cu fructe. Mixati fructele si puneti cereale si se dizolva cat de cat? Si apoi copilul mai vrea si lapte dupa fructele cu cereale? Ca eu nu tb sa-i inlocuiesc inca decat o masa, respectiv cea de pranz cu legume dar vroiam ca la masa de dimineata de lapte cu cereale sa pot pune treptat si fructe poate ii mai dau si ei pofta de mancare. Eu credeam ca respectand cantitatea de pe cutia de cereale obtin o pasta si nu o chestie fff lichida. Asa ca astept sfaturi.
Cu laptele inca nu tb sa-mi fac griji. Desi nu mai scot noaptea cum Maria mananca air mai putin imi ajunge din belsug. In piure insa ii pun si o cupa de Humana 2 (mi-a dat o prietena 1/2 de cutie ca sa nu cumpar una intreaga) ca sa ii pot da apoi lapte praf daca nu ii va mai ajunge de la san. Si se pare ca schimband rozeta aia, si scotand laptele cand sanii sunt plini nu mai am probleme cu pompa.
Pana la urma v-ati mai intalnit in parc? Asteptam poze si murim de ciuda ca n-am fost si noi.
Maria 28.02.2007
karra80 spune:
Tzuna eu i-am luat cereale cu lapte de la Milupa ...Miluvit cu mar si morcov si cu orez si porumb.....si le fac asa pun o lingura de crerele si 30 ml apa calda...si iese pasta.....dar poti pune si lapte de la tine chiar dacaa au lapte ca mie mi-a zis pediatra ac sunt mai consistente tin mi bine de foame si nu-i fac rau....Mie imi iese pasta uite asa ca in lingura
Dar cum ziceau si fetele in max o ora daca nu le papa numai faci nimik cu ele ca se fac lichide
SI am mai avz ac adca le amestecam cu fructe la fel se fac mai moi.....
EU i-am dat tot de la Milupa si cu banane si lapte si i-au palcut...
incearca asa o lg nu cu vf cu cereale si 30 ml apa calda si le amesteci cu llg mai energic si se face pasta.
Sper sa reusesti
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
Luna 5
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Criss
stefaniya spune:
Tzuna - da,pe cutie scrie de la 4 luni,ca altfel nu cumparam.Sunt de la Nestle.I-am luat lapte din porumb,lapte din grau si cel care am zis grau cu banana si lamaie.In carticica pe care o am de la spital scrie ca pot incepe cu astea,de-asta am si avut curajul.Soacra mea e asistenta si am intrebat-o si mi-a dat si ea acceptul,atunci ma incred in ei.Pana acum Carl a reactionat bine si sper sa nu apara probleme.Ma gandesc ca deodata ce sunt acceptate de ministerul sanatatii sunt bune.Aici poti spune ca e tara copiilor,aproape ca nu gasesti cuplu fara copii,adica vreau sa spun ca ei pun pret pt tot ce e pt copii.
Si ca sa continui cu asta,imi prinde bine pt ca oriunde merg gasesc ce imi trebuie pt el.De ex. ieri am fost la o petrecere la un restaurant si la toaleta avea masuta pt schimbat bebei,servetele umede,au scaune pt copii,la sala de innot au tot ce-ti trebuie,nu trebuie sa aduci nimik.
Deci sper sa nu fac gafa ca am inceput cu astea.Banuiesc ca sunt in cantitatea care sa nu faca rau.
Cat despre Sosonica - am facut-o pt ca am putut da acei bani si am sa-i dau de cate ori pot,sunt sigura,asa cum am mai spus ca nu au nevoie doar de cei din cont,ei trebuie sa fie sanatosi ca sa poata avea grija de ea.Banuiesc ca ei dau toti banii pt operatie si lor nu le mai ramane nimik,de-asta am trimis si acei bani acasa.Va dau cuvantul meu,ca ieri pe drum cand ne intorceam parca imi era teama sa nu cumva sa citesc vesti rele cand intru pe forum,uneori sunt asa pesimista...
Tetine - eu i-am luat de la Avent cea speciala pt diversificare pt ca cea care o folosesc la lapte nu curge.Asa cum a zis si Ioana se poate gauri mai mult acasa dar eu nu pot s-o fac pt ca piticul meu sta ce sta si cand il apuca foamea incepe sa tipe si mananca foarte calic si se ineaca de multe ori.Asa ca cea de la Avent curge doar daca suge,uneori suge si uita sa ingita.
http://community.webshots.com/user/stefaniya12
ghibuadina spune:
IN LEGATURA CU PLANSUL LA SAN...Alexia plangea la san cd o durea burtica( la ea asa se manifestau colicii, in timpul suptului), tragea de cateva ori, plangea si apoi iar papa si tot asa.Isi mai freca un pic si piciorusele.
Si se agita rau de tot cd nu mai aveam eu si tot ii dadeam sanul, iar ea plangea si-l refuza...
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-