Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (47 )
Raspunsuri - Pagina 9
ana maria spune:
Sa va povestesc ceva haios... Didi are o mare placere acum: se preface a fi bebelus. Vrea sa-l duc de manute ca atunci cand invata sa mearga, dupa baie il duc in brate asa pe o mana ca pe bebei si vrea sa vada poze de cand era mic.
adita spune:
monalac, am citit subiectul despre problema voastra, si eu cred tot ca fetele de acolo, de-aia nici nu ti-am raspuns.or fi carcei de la lipsa aia de calciu. eu mai aveam in timpul sarcinilor si dureau ingrozitor. iti dai seama ce simte un copil.tu nu aveai din astea? eu strangeam degetele de la picioare( imi pare rau, nu stiu sa explic, dar daca ai avut poate stii despre ce vorbesc) si imi faceam masaj pe pulpa si dispareau destul de repede. rezolva cu lipsa de calciu
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

Amaya spune:
'Neata dragele mele!
Voi cand scrieti 5 pagini intr-o luna si cand scrieti 5 pagini in 2 zile...offffff
Crinuta, pai tot am zis ca ne vedem, hai sa stabilim ceva clar ca acum ne intra baietii la scoala si realizam ca n-am mai apucat sa ne vedem
.
Anda, imi pare rau ca Irina a facut reactie asa urata la vaccin...nici nu ma gandeam ca tocmai acesta, la varsta asta, este potential cu probleme...acum mi-a intrat si mie morcovul.
Liviana, ce rau imi pare ca micutul Bogdanel a trecut prin asa ceva, mai ales atat de devreme. Sper ca acum este mult mai bine, iar tu incearca sa te odihnesti putin fiindca presupun ca esti extenuata.
Bubu, Ana Maria, cel mai bine mergeti la medic, care va rezolva problema imediat. La Andrei a durat o fractiune de secunda. L-a decalotat pediatra. A tras o data putin mai tare si asta a fost. Andrei a plans 10 secunde si a mai plans la primul pipi si gata. Ce atat stres si frica de infectii cand problema se poate rezolva atat de repede si usor!?!
Crinuta, poate si lui Rayan ii este rusine ca si lui Andrei. Andrei, nu stiu de ce, dintr-o data, se rusineaza groaznic daca vreau sa-l spal la putzica. Isi strange picioaele si nu ma lasa pentru nimic in lume. Il lasa doar pe tati.
Monalac, si eu cred ca si Adita ca este foarte posibil sa fie carcei. Mai ales daca are lipsa de calciu. Incearca, atunci cand il doare, sa il lovesti incetisor, dar ferm, in calcaiul piciorului respectiv, tinandu-i piciorul ridicat, nu intins pe pat. La mine carceii au fost o realitate zilnica, tare dureroasa, timp de multi ani si asta a functionat cel mai rapid.
Mamici, vreau si eu ceva sfaturi: nu stiu de unde si pana unde Andrei a inceput sa minta. In ce sens: daca eu refuz sa-i fac pe plac sau il pedepsesc (la genul luat jucariile, stins televizorul, etc) se pune pe plans iar cand tati se duce sa-l linisteasca Andrei ii spune "a ovit mami" (adica a lovit mami) in conditiile in care eu nu-l ating nici virtual. Acelasi lucru mi-l spune mie despre tati daca el este cel care il refuza/pedepseste. De obicei il confruntam eu il chem pe tati (si el pe mine) si il punem sa repete si sa arate unde a fost "ovit" moment in care el repeta aproape fara glas si incepe sa se eschiveze si sa faca altceva (dupa mine, dovada clara ca stie ca este gresit ce a facut, ca a mintit).
I-am explicat de o mie de ori ca nu e voie sa minta, ca e urat si ne suparam pe el, am incercat si sa-l pedepsim pentru asta dar nu tine, o face in continuare.
Mai sunt pitici, atat de mici care mint? Oare intra tot la capitolul testat limite? Ce as putea sa-i mai fac astfel incat sa inteleaga si sa nu mai minta?
Oana,
nazdravanul Andrei (18.02.2005) si
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
crinuta spune:
Amaya, pai sa stii ca vreau sa ne vedem. Hai sa punem la cale ceva.
Referitor la decalotare, Rayan nu se rusineaza, din contra, dar ori il gadila ori il doare, si inclin sa cred ca il doare.
Macar de as reusi sa il fac sa se decaloteze singur.
Erica, ce faci?
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
V. Erica spune:
Crinuta, fac liniute, bastonashe
... Eric are un caiet de scriere si ma trage de maneca sa-l invat. Printre picaturi mai citesc pt examenul la masaj, care se apropie...
Amaya, m-ai induiosat cu povestea voastra
!
Referitor la mintit nu stiu ce sa spun... L-ati amenintat vreodata la modul "Daca nu faci..., iti dau bataitza"? Poate ca vrea sa-l impresioneze pe celalalt parinte, cere atentie mai multa ...
Ruxi daca e pedepsita de mine il striga pe taica-su, daca o pedepseste el, ma cheama pe mine, desi vede ca n-are sanse sa ne induplece, nu se lasa...
Bubu, bafta in continuare!
Liviana, bietul pui mic... uff, imi imaginez prin ce ai trecut.
Kris, tare scumpa Bia!
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
Amaya spune:
Anda, la asta sper si eu, mai ales ca Andrei nu a facut nici o reactie pana acum, la nici un vaccin...si suporta destul de bine intepaturile (i-am luat sange de 2 ori pana acum si nu-i este frica de ac sau de proces in sine).
Crinuta, pai daca-l doare atunci eu cred ca tot la medic rezolvati problema.
Dana, nu, nu l-am amenintat fiindca ne-am obligat (eu si tati) sa nu-i spunem/amenintam/promitem nimic din ce nu ne putem tine de cuvant. Mai mult, el nu stie ce inseamna bataie/bataitza asa ca degeaba l-as ameninta, nu, daca nu stie ca este ceva de care ar trebui sa-i fie frica!?! De lovit stie fiindca se mai loveste el de mobila sau cand cade si noi ii spunem "ai vazut daca n-ai fost atent? te-ai lovit" sau "daca ai alergat te-ai lovit" dar daca ma lovesc eu de el, din greseala, ii spun "scuza-ma mami te-am lovit, n-am vrut" si de aici el cred ca a speculat parerea mea de rau si are impresia ca daca spune ca l-am lovit mie (sau lui tati) o sa-mi para rau si cedez la ce vrea el....e singura explicatie care am gasit-o insa rezolvarea nu o gasesc
.
Oana,
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
adita spune:
Amaya, cu Elena si Nectarie am trecut si noi prin niste faze cu mintitul.mai ales Nectarie. cand facea o boroboata, nu vroia sa recunoasca, dadea vina pe altii. va povestisem eu odata ca a facut caca in pampers si o tinea una si buna ca nu a facut,iar cand i-am aratat "productia" si l-am intrebat daca nu a facut el,cine a facut caca in pampersul lui, a zis ca Elena. sau face ceva ce nu are voie. daca il intreb eu cine i-a dat voie, zice ca tati; daca nu sunt eu prin preajma si il intreaba tati, zice ca i-a dat mami voie, iar daca suntem amandoi langa el, zice ca i-a dat voie mamaie. ma rog, zicea, in ultima vreme nu prea s-a mai intamplat. le-am tot explicat ca nu e frumos sa minti, ca se supara ingerasul, ca oamenii nu or sa mai aiba incredere in ce zic ei, sa nu minta de frica vreunei pedepse, daca recunosc vor fi iertati mai usor, chestii din astea. si vad ca e din ce in ce mai bine. cred ca pana la urma e doar o faza destul de normala la varsta lor
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

Amaya spune:
Adita, sa dea Domnul sa fie cum spui, adica doar o etapa normala. Oricum mi-e clar ca face parte din incercarile lui de manipulare. La capitolul acesta a incercat toate trucurile asa cum spune la carte.
M-am invrednicit si am mai pus cateva poze mai recente. Link-ul de la semnatura, albumul "Iubirile mele".
Tare slaba activitatea fetelor
. Cred ca ploaia e de vina!
Va
.
Oana,
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
ana maria spune:
Amaya si Adita sa stiti ca si Didi mai minciuneste, dar asta e o dovada de dezvoltare, sunt precoci copiii nostri. Al meu face ca Nectarie, daca il intrebi cine a spart /rupt/stricta/murdarit/vopsit samd ceva imi raspunde Anya(verisoara lui care sta la Kiev) sau bunicu samd... Dar de o perioada de timp a inceput sa sufere daca strica ceva. Ieri a rupt batzul de la un steag si ii venea sa planga lasase buzita in jos si incerca sa se abtina dar clar suferea.
Si la noi a inceput de vreo cateva luni perioada intrebarilor: "de ce" sau "ce e asta?" unde mergem? "cine e ?" Hai sa va reproduc doua insiruiri de intrebari interminabile haioase:
Cine e sefu tau? domnu pohesoo (profesor)?unde sta domnu poheso? langa parcu moghioros? ooo domnu poheso merge la masinute mici... domnu poheso are masina? domnu poheso conduce masina? ce masina are ....?
Mami de ce te usuci cu foenu? de ce te-ai spalat pe cap? de ce erai murdara? de ce ai transpirat?da de ce a fost cald afara?....
Cica, o solutie ca sa nu te intrebe la nesfarsit e sa ii dai un raspuns cat mai cuprinzator, lung. Am incercat si de obicei da rezultate...