Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (47 )
Raspunsuri - Pagina 6
monalac spune:
analizele lui cris nu au iesit tocmai bune.are si anemie si lipsa de calciu
nu stiu de ce,ca eu inca ii mai dau lapte praf si cu iaurt cu tot mananca 500ml,asa cum scrie la carte.e drept ca de branza si cascaval nu se atinge,iar iaurturile pe care le mananca sunt cu fructe,pt ca simple nu i plac...de asemenea,mananca 2 fructe pe zi,dar legume nu prea,ca nu prea mananca mancare gatita.mezeluri nu i prea dau,daca scapa o data la 2 saptamani,dar nici dupa astea nu se omoara.de fapt,el n are nicio mancare preferata,iar pofta lui de mancare e in general inexistenta.dar nici n am vrut sa i dau vitamine,n am vrut sa l fortez,pt ca eu am fost f slaba cand am fost mica,exagerat de slaba as spune si acum am 80 de kg
.si ma gandesc ca poate vitaminele luate in copilarie au repercusiuni abia acum.dar de astazi o sa incep sa i dau vitamine si dupa ce termina cu scaunele moi o sa i dau si fier.ieri a mai facut febra,si azi noapte putin,azi vad ca se simte mai bine,e mai energic.o sa continuu cu cedaxul si maine astept si rezultatul la urocultura.ieri i s a mai facut un sumar de urina si iar i au iesit leucocitefrecvente si in plus,oxalat de calciu in urina,med pediatru nu prea m a lamurit ce releva asta.aveti voi idee?azi am observat ca de la puta ii curge o secretie gen puroi si ma gandesc ca poate s a infectat la mare,de la nisip.eu in primele 2 zile l am tinut cu slip,dar intra mereu in apa si se uda si statea ud.apoi,i a tot vazut pe ceilalti copii dezbracati si a inceput sa si dea slipul jos singur,asa ca in urmat 2 zile a stat m mult in fundul gol.offff.
Witchie spune:
Ziua buna, doamnelor,
Ne pregatim si noi de vaccinul de 2 ani si jumatate si as avea nevoie de cateva lamuriri de la mamicile care au trecut deja prin asta.
1. La cate zile dupa vaccin apare reactia (daca apare)?
2. Daca are 37.02 se considera febra?
3. Acuma, fiind mai marisori, le e mai greu sa uite de intepatura?
Si inca o intrebare despre gradi (na ca ajungem si acolo in curand): voi deja i-ati inscris pe ai vostri la gradi de stat pt la anul?
Merci frumos!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami
V. Erica spune:
Salutare mamici,
Ce vaccin se face la 2.5 ani? DTP sau vreun penta? Mercic.
Eu am inscris-o pe Ruxi la gradi de stat din iunie.
Va doresc we placut, nu stiu daca mai reusesc sa intru...
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
sirimie spune:
Anda, pina la 37.5 e temperatura normala la copiii mici, din cite stiu eu. Stare subfebrila este pina la 38 de grade si febra numai peste 38. 38 sau poate chiar 39, nu mai stiu exact
Dana, se face rapel la vaccinul de la 2 luni.
Eu vreau sa cumpar vaccinul, e Infanrix, exista Infanrix de mai multe feluri sau numai de un singur fel?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei
ylilimic spune:
scuzati deranjul, dar as avea o rugaminte of-topic: daca sunteti dispuse sa incurajati o mamica destul de singura, care asteapta de prea multa vreme ca puiul ei sa se faca bine. Scrieti-i si voi ca recuperarea puiului ei Darius nu e o problema, insa uneori asa cum s-a scris si aici, e vorba de timp, iar doctorii nostri au tot timpul din lume cand e vorba de copilul altcuiva.
Va multumesc mult de tot! info in link la semnatura.
Ajutati-l pe Darius! / www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
bubu05 spune:
Buna fetelor!
Anda, dr.noastra ne-a zis ca daca are 38,5 atunci e febra. Eu pana atunci nu-i dau nimic, cand se apropie de 38,3 si e in crestere ii dau antitermice.
Noi am facut vaccinul gratuit, rapel la cel de 2 luni. Vlad n-a avut nici o reactie, seara i-am dat 9 ml de Panadol preventiv si i-a trecut si durerea din piciorus. In ziua aia l-a cam durut piciorul, dar apoi a uitat. Dar sa stii ca tine minte. La 2 zile a fost sotul cu el la Budimex sa-l consulte cardiologul si cand a intrat in cabinet Vlad i-a zis din prima: "dar sa nu-mi faci vaccin, ai inteles?"
Noi inca nu l-am inscris la gradi, la anul. Deocamdata ne e bine cu bona, este o femeie f. de treaba si suntem extrem de multumiti din toate punctele de vedere.
Ana Maria, sa stii ca doar sotul a fost cu Vlad la dr.Dumbrava, nu stiu cum e...insa sotului i-a placut de el si i-a explicat una-alta.
Monalac, multa sanatate lui Cris! Imi pare rau ca e bolnavior...sigur are infectie...aveti grija de voi.
Patricia, te-aiintors de la mare?? Da un semn si tu!
De Amaya mai stie cineva ceva? MI-e dor de ea!
Amayaaaaaa!!
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Amaya spune:
Bubu, gand la gand cu bucurie
!!!
Va pupacesc pe toate/toti, mamici si puiuti!
Trebuie sa-mi cer scuze fiindca nu am mai intrat pe forum insa cu caldurile astea l-am tinut pe Andrei acasa (la cresa este extrem de cald, tin saracele copii pe hol fiindca este cat de cat mai racoare) si astfel, intre 2, am fost solicitata la maxim. De luni merge iar la cresa insa am profitat de relativa libertate ca sa mai ajung la zi cu treburile casnice.
In primul rand, multa sanatate puiutilor bolnaviori. E groaznic sa fie bolnavi insa si mai groaznic sa fie bolnavi pe canicula asta.
Sa va mai povestesc despre noi: fara doar si poate am niste minuni de copii, asta clar! Multi cunoscuti au crezut ca exagerez eu (fiindca sunt ai mei) si a fost nevoie sa vina sa se convinga. Andrei a crescut si este o dulceata. Vorbeste toata ziua (si corect si mai stalcit insa important este ca ne intelegem), este absolut obsedat de masini, se uita ore intregi pe revistele de masini pe care ne obliga mereu sa le cumparam si deja are o colectie impresionanta, si de Thomas locomotiva, la care s-ar uita de dimineata pana seara, daca l-am lasa. Are si el mult-discutatele crize, pediatra mi-a spus ca sunt absolut normale varstei asa ca nu ma mai ingrijorez, insa sunt destul de rare. Noi le tratam de cele mai multe ori cu indiferenta, il lasam sa-si faca numarul si nimeni nu-l mai baga in seama (nici macar nu ne uitam la el) astfel, vazand ca nu impresioneaza pe nimeni, are un puseu de nervi (frustrare) si se linisteste automat. Din cand in cand mai sunt si unele crize la care nu functioneaza indiferenta si atunci il iau pe sus si-l bag sub dus (primul jet, apa rece) iar pe el il pufneste un ras de nu se mai opreste (acum il suspectez ca ii place sa-l bag imbracat sub dus si din cauza asta le repeta, insa extrem de rar...cu toate ca i-am explicat ca este de ajuns sa-mi ceara si-l bag cu placere la racorit). In afara de aceste crize (care, Slava Domnului, nu le face niciodata pe strada) este un copil model. Face tot ce i se spune, e cuminte, nu distruge jucariile (exceptie facand masinile lui pe care le buseste una de alta si spune ca au facut accident, fiindca eram o data cu el pe balcon si sub ochii nostrii a avut loc un accident destul de urat...n-as fi vrut sa vada insa totul s-a petrecut mult prea repede), mananca singur, se imbraca/dezbraca singur, isi alege singur hainele (il mai ajut si eu cu sugestii, fiindca are un maieu pe care l-ar purta tot timpul daca l-as lasa), papa singurel insa, marele OFFFFFFF, nu cere la olita decat dimineata cum se trezeste si seara dupa baie. Altfel ar sta numai afara si cand nu se poate si nu reuseste sa ne convinga sa iesim il mai ia pe tati si-i spune "tati, hai, megem a memei, mejem masina a memei", adica hai la femei, mergem cu masina la femei
. Nu e opera lui tati ci a unui prieten al nostru care il invata tot felul de nebunii.
In ceea ce o priveste pe surioara lui, o iubeste la nebunie, mereu vrea sa o tina in brate si sa o pupe (zilele trecute mi-a cerut sa i-o dau in brate si i-am dat-o si a inceput sa o pupe apasat pe obraz in reprize rapide de 5-6 pupici, dupa a treia repriza a ramas cu ochii atintiti la ea a rasuflat adanc si i-a spus apasat "ubesc!!!", iar la faza asta 4 adulti in jurul lui, pe care ii lasase cu gura cascata, s-au pus pe un plans de parca eram bocitoare, nu gluma), ne ajuta sa ii facem baie, ii arunca pampersii murdari la gunoi, ii tine biberonul, ii da jucarii, vorbeste cu ea si ii povesteste ce mai face locomotiva Tomas cand se uita la film impreuna si se supara cand un strain (educatoarele de la cresa, vecini, etc) o ia in brate si le striga "a mea! a mea!".
Cristinuca mea este o comoara, atat de cuminte cum isi doreste orice parinte. E mereu vesela si fericita, nu plange decat foarte rar, cand i se face foame inainte de ora de masa, doarme dupa fiecare masa cel putin o ora si jumatate, chiar si dupa masa de dimineata pentru care abia s-a trezit dupa un somn de 12 ore (se culca la ora 20 si se trezeste pe la 7:45-8 dimineata. Daca eu am treaba si nu pot sta cu ea se intretine fara probleme cu jucariile ei cu care vorbeste intruna. E o frumoasa si jumatate (da, cioara isi lauda puiul!
) iar al ei tatic este absolut topit dupa ea. Ca si Andrei la varsta ei, inca nu are dintisori si nici nu se intrevede nimic si, tot ca si Andrei, imi refuza supa crema de legume. Sunt terifiata sa o iau de la capat cu chinul incercarilor zilnice cu altceva timp de 6 luni asa ca imi pun sperantele ca isi va reveni curand.
Nu pot sa spun decat ca am fost binecuvantata si ii multumesc lui Dumnezeu ca pokemonii mei (cum le spune tati) sunt copii atat de minunati. Sper sa putem fi si noi niste parinti pe masura.
Cu caldurile a fost destul de greu (nu avem AC) insa pentru copii am gasit un remediu excelent. Ei, amandoi, transpira groaznic. Ii schimbam si de 4-5 ori pe noapte si de nenumarate ori in timpul zilei. Intr-o zi, la vreo 4 zile dupa ce a inceput primul val de canicula, mi s-a parut ca Andrei este cam cald. Nu i-am luat temperatura cu termometrul dar i-am dat 5 ml de Nurofen si l-am schimbat fiindca era iar transpirat si am observat cam la jumatate de ora faptul ca nu mai transpirase, deloc. Seara i-am mai dat 5 ml si minune, toata noaptea nu a mai transpirat. Si astfel le-am dat in zilele caniculare cate o doza de antitermic (alternativ Panadol si Nurofen) dimineata si seara si nici n-au mai simtit caldura groaznica prin care am trecut. Au dormit bine, au mancat bine asa ca eu ma declar extrem de fericita ca am sarit repede cu antitermicul cand am facut-o.
Hai ca eu scriu rar dar si cand scriu fac romane.
Va
!
Oana,
nazdravanul Andrei (18.02.2005) si
Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
crinuta spune:
Amaya draga, ce dor mi-a fost de tine. Ma bucur ca toate sunt bune, ca si Cristinuca e la fel de cuminte ca si Andrei.
Daca ai poze recente poate pui.
Sper sa ne vedem in curand.
pupici
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
adita spune:
quote:
Originally posted by Witchie
Ziua buna, doamnelor,
Ne pregatim si noi de vaccinul de 2 ani si jumatate si as avea nevoie de cateva lamuriri de la mamicile care au trecut deja prin asta.
1. La cate zile dupa vaccin apare reactia (daca apare)?
2. Daca are 37.02 se considera febra?
3. Acuma, fiind mai marisori, le e mai greu sa uite de intepatura?
Si inca o intrebare despre gradi (na ca ajungem si acolo in curand): voi deja i-ati inscris pe ai vostri la gradi de stat pt la anul?
Merci frumos!
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami
la noi singura reactie a fost ca s-a inrosit putin locul vaccinului, incepand din aceaasi seara
Nectarie n-a uitat nici acum (dupa aproape o luna), inca imi mai povesteste ca i-a facut vaccin si a ras, ca nu l-a durut
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)
Witchie spune:
Of, se zice ca de ce ti-e frica nu scapi. Nu numai ca a fost foarte fierbinte si s-a trezit din ora in ora toata noaptea, dar acum refuza sa se ridice in picioare, i s-a umflat un ochisor si colac peste pupaza a si ciuruit-o un tantar de zici ca are varsat de vant.
N-a facut febra mare, azi-noapte avea 37,5 desi mie mi se parea mult mai fierbinte de atat. Pe la cinci jumate i-am dat niste ibuprofen si a adormit doarte linistita vreo cinci ore. Dar de cand s-a trezit, zace. Zice ca se simte rau si ca o doare piciorul... Si cu ochiul ala umflat imi rupe inima.
Azi am trimis sotul la farmacie sa cumpere eferalgan si cica nu se mai fabrica, stiati?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pierdut mami