Ai nostri, ca brazii! dec-ian-feb 05 (47 )
Raspunsuri - Pagina 4
crinuta spune:
Sanatate puiutilor bolnavi.
Eu sunt foarte suparata deoarece Rayan face niste crize oribile de 3 zile. Tipa, se loveste, devine violent cu noi, da cu capul de podea, arunca cu obiecte.
Of, nu credeam sa trec prin asa ceva.
Oricum incepe lantul pedepselor, ca altfel nu se poate. Grea varsta!
Daca duminica criza a inceput deoarece vroiam sa plecam acasa, din parc, acum totul a inceput de la faptul ca i-am scos maioul ud.
Sa vedeti tipete, lupte, tot tacamul.
Mama i-a adus altul, el nu si nu, il vroia pe cel ud.

Nu e destul ca sunt obosita, stresata, nemultumita de tot, vin acasa, si am parte de asemenea crize. Nu-i de mirare ca ieri am tras o portie zdravana de plans...
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
lbelciug spune:
Crinuta, eu una te inteleg f bine. Cunosc acest comportament f bine caci il vad la Matei aproape zilnic, dar exista si strategii ca sa il indrepti/eviti. Eu citesc acum cartea lui Irina Petrea (fosta supernanny) si chiar am aplicat o parte din strategiile descrise de ea. De asemeni ma ajuta emisiunea Micii Teroristi de care va spuneam acum ceva vreme.
Monalac, refacere rapida lui Cris. Tocmai de bolile astea imi e si mie teama apropo de mersul la mare, drept pt care o sa ma mai gandesc daca e bine sa mergem anul asta... Spune-mi te rog, imi poti recomanda vreun magazin de haine din Ruse-BG? Imi caut tinuta de botez si vreau sa stiu daca se merita un drum pana la Ruse. Ai idee daca gasesc ceva dragut la ei? Merci in avans.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
crinuta spune:
Liviana, eu sunt deschisa la orice sfat/sugestie.
Mi-e foarte mila de el dupa ce face crizele.
In seara asta a facut 2, si de fiecare data incearca sa se loveasca rau singur.
Ignorarea nu tine catusi de putin. Se agraveaza, da cu capul de tot ce apuca, si da tare, pierde controlul.
Nu-l putem lasa nesupravegheat, deoarece ne e frica ca se loveste.
Crinuta si
Rayan
crinuta spune:
Liviana, legat de mare, nu toti copiii se imbolnavesc. Nu stiu de ce depinde, dar unde am fost noi nu am vazut nici un copil bolnav.
Uite, Rayan nu a avut nimic la mare, dar a luat virusul ala pacatos din Bucuresti, virus care ne-a afectat pe toti din familie.
Crinuta si
Rayan
adita spune:
iar ati scris destul si mi-e sa nu uit pe cineva.
Alina Maria imi pare rau ca ati avut asa peripetii, sper ca acum sa mearga totul bine. mama, ce slaba esti. eu abia am dat jos 4 kg pe caldurile astea, mai am 20 in plus 
Kris, ce frumos trebuie sa fie cu cortul. noi n-am mers decat cu rulota. cu asa familie numeroasa, cred ca cu greu am gasi un cort in care sa avem loc cu totii
Monalac, sanatate lui Cris
Crinuta, nu stiu ce sa zic cu Rayan. imi pare tare rau ca reactioneaza asa. si Nectarie cand e nervos zice " imi vine sa stic (stric)" si arunca ce are in mana, dar n-a ajuns sa se raneasca singur. nu stiu daca rezolvi ceva cu pedeapsa, poate reusesti sa-ti dai seama de ce e asa de nervos. trebuie sa fie ceva care il deranjeaza de reactioneaza asa dur, ceva care sa-l agite. la mine Antim era foarte nervos cand statea mult la televizor sau calculator.sau daca il tineam prea mult in casa si nu avea unde sa-si consume energia. sau poate il influenteaza starea ta, daca zici ca si tu esti stresata, nemultumita, el o fi mai sensibil si te simte si il influenteaza. de gelozie si lipsa de atentie n-are de ce sa fie vorba la voi, ca nu are frati pe care sa fie gelos, dar si asta ar putea fi un motiv pt care un copil sa reactioneze mai urat.uff, va doresc sa treceti cat mai repede de faza asta. hai, nu te mai necaji, ca trebuie sa se rezolve cumva
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

crinuta spune:
Adita, pe el il apuca in anumite situatii: cand sa ii spalam mainile, cand sa plecam din parc, cand vrem sa il imbracam.
Pur si simplu il apuca din senin.
Din partea noastra are parte de iubire, atentie non stop, deoarece el cere asta.
Este un copil foarte sensibil care NU se joaca singur.
In plus, activitati de genul imbracat, spalat pe dinti, pe corp, mancat, uscat parul, carat plase ( incearca, nu-l lasam) vrea musai sa le faca singur, si daca nu il lasam sa vezi urlete.
Daca incerc sa ii pun tricoul, si-l scoate si si-l pune singur. Nu care cumva sa il ajutam noi, dar, macar nu facea crize. Mai tipa, incerca sa ne impresioneze, dar nu erau crize.
De iesit iese afara, noi ne jucam cu el, ne prostim, stie ca e iubit, stie ca e viata noastra, etc.
Conflicte nu avem, deci nu inteleg.
Sa pun pe seama varstei acesteia? Eu totusi n-am facut asa ceva la varsta lui, insa ma recunosc in manifestarile celor descris mai sus ( doream sa fac totul singura).
Din septembrie va merge la gradinita ( program scurt), si sper ca multe lucruri sa se schimbe in bine.
Crinuta si
Rayan
kita spune:
Multumesc de urarile de "la multi ani";
N-a fost sa fie cu doua liniute, asa ca mai incerc si luna asta.........
De ziua mea, vai de sufletul meu, am avut programate doua sedinte si cand am scapat din ele fuga la cumparaturi de prajituri si cand colo, gasesc trei cofetarii inchise, in CO, alta recomandata in zona era desfiintata si transformat in ceva de fast food, si in fine dupa ce am luat de la Ana, am intrat la Mega image sa cumpar pahare si farfurii si vreau sa iau si sucuri sau apa,erau rafturile goale si am luat ceva ce nu as fi luat in viata mea si aveau un gust destul de naspa......... si cand pe la 16.30 am vrut sa plec acasa, ma intreaba si seful meu daca il pot lasa in zona Pantelimon, caci eu stau in Ghica, si la prima intentie i-am spus un NU furios sa isi ia gandul dar apoi am revenit la sentimente mai bune caci si el asta iarna ma aducea pana acasa si el sta departe de zona mea;
Asa ca si cu circulatia de vineri am ajuns la copil la tara trecut de ora 10, cand m-a luat si mama la ture ca a vrut sa imi dea copilu' flori de ziua mea si ca a adormit trist din cauza ca nu m-a vazut......
Dar, de a fost week-end cu luna plina si cam toata lumea nu e prea bine dispusa in perioada cu pricina..........
Va pup , caci acusica se face ora de trezire, Noapte Buna
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
adita spune:
Crinuta, asta cu facutul singuri o au si ai mei, toti. mai ales pana pe la 3 ani. tot asa, daca ii imbracam sau incaltam se dezbracau si se descaltau ca sa se imbrace singuri. sau daca il trimit pe unul sa-mi aduca ceva si imi aduce altul, ala pe care l-am trimis se duce si-l duce inapoi ca sa mi-l aduca el. eu de obicei ii las sa faca singuri, ii intreb daca vor sa-i ajut si gata. daca vad ca nu reusesc, apeleaza ei si la mine. mai enervant e cu spalatul pe dinti, ca singuri (mai ales Nectarie) nu se spala bine. il intreb acum doua zile: poti?nu vrei sa te ajute mami? si imi raspunde: pot, sunt mare, ma decuc (descurc) singur.
kita, succes data viitoare
mamica de patru copilasi
: Stefan (18 ian. 2007)
, Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

ixxi spune:
Erica multumesc de indrumare. eu am tinut/o pe crisa cu regim alimentar strict si i/au trecut bubitele de pe maini. dermatologul la care am fost luni mi/a spus dermatita de contact....nisip, leagane, etc.....dar aceeasi alergie o am si eu de ani de zile....
intrebare pt fetele care au fost acum la munte: de ce hainute ati avut mai mare nevoie de cele cu maneca scurta sau lunga????
noi plecam joi...adica maine (YUPIIIIII) si studiind prognoza meteo mi/am dar seama ca trebuie sa refac bagajele
crinusa iti sta tare bine coafata asa, iar tu arati f bine....ai slabit mult si proportionat. si crisa a avut o perioada de crize, dar ma faceam ca nu o vad sau ma lungeam si eu pe covor langa ea si plangeam, iar ea imi spunea "doar copii plang, mamicile nu au voie".
Beatrice si
piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
Shobo spune:
da, Liviana, si mie mi-a facut tati cadou cartea lui Supernanny si e f buna! crinuta, ti-o recomand cu caldura!! si eu mai folosesc strategii de prin ea si o citesc scoarta - scoarta pt ca ma regasesc MULT in copilaria mea prin ceea ce explica ea acolo... si-mi vine sa urlu uneori cum au putut ai mei sa ne creasca intr-o asa atmosfera... insa e tare tardiv!!!... offf nu pot decat sa invatz din experienta mea nesanatoasa si sa tin cont f mult in cresterea copiilor mei, sa-mi ajute Dumnezeu!
incearca sa te linistesti, caci multi copii la varsta asta fac crize, unii mai mari altii mai mici insa toti trec la un anumit nivel prin ele.. am citit ca este normal sa se petreaca asta pt formarea individului sau asa.. se termina cu bine spre 3 ani am citit si eu! sa nu ne pierdem rabdarea!! intr-adevar, si supernanny scrie ca tb sa-i pazim sa nu-si faca rau lor sau altor persoane/animale!
si Codrin mai urla cand nu vrea sa faca ceva sau vrea doar in felul lui, si eu imi pierd uneori rabdarea (mai ales acum pe fondul hormonilor de sarcina
) - de exp aseara vroia NEAPARAT sa puna dero in masina ca stie, m-a vazut pe mine si eu incercam din rasputeri sa ii zic ca nu spalam nimik acum si a inceput cu urlete..... si mama tocmai ma suna si cand i-am raspuns auzea si ea cum urla... noroc ca i-a venit ideea sa il ceara la tel si i l-am dat si i-a explicat frumos ca masina nu are rufe in ea si ca s-o asculte pe mama si el zicea da... si intr-un final a lasat-o mai moale si am iesit din baie mai bazaind asa putin.. offf, dar greu mi s=a parut momentul!! simteam ca nu ma mai pot impune deloc!! pfff
si ar mai fi si altele insa asta a fost recent, aseara..
va pup
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si
in 12 sapt