Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (20)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Fetelor, ma mai tineti minte, sper ca nu m-ati scos din lista.Oricum mi-a fost taaaare dor de voi.Am fost in concediu , dupa aia am avut-o pe soacra la noi si nu am mai avut timp sa stau pe net.Acum e mama, i-am plasat cokilu' si mai am si eu timp .
Roxana, concediu placut, cand vii sa-mi spui daca ai primit esarfa si daca ai gasit vreo pozitie de innodat in care copilu sa stea cu fata la drum.Ma apuc si eu de cautat, dar poate tu ai mai mult noroc
Am citit si eu ceva din cearta voastra,n-am prea inteles care pe care, da' am prin s vreo doua trei replici taioase. Ce sa va spun..."decat sa ne certam , mai bine un cantec vesel sa cantam", ca tot vin din concediu.
Eu diversificare...mai incolo, desi nu mai am rabdare , abia astept sa-l vad mancand si altceva.SPer sa ma abtin pana la sfarsitul lui august.Aici astia incep cu legume sau fructe si branzica dau in luna 7-8. Facem si noi cum zice doctorul.
Cam atat ca nu am reusit sa citim in urma.
Rebiana, felicitari, casa de piatra si multa multa fericire. Ai fost foaaarte frumoasa, chiar...zici ca nici nu ai nascut.
Apropos de kg , eu sunt mama Dolores, am vreo 10 in plus si vad ca nu mai scad nimic. Astept fumatul, ca atunci sigur le dau jos.Urat din partea mea,dar asta e.
Pup fetele inca o data.

Ama si Lucas 12 Martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ditu spune:

quote:
Originally posted by iunita

Avertisment! Acest mesaj este extrem de lung!

Eliana saru'mana, nu dadea!

Incepem frumusel cu inceputul:
La multi ani ureaza Iunita si Iarina pentru sarbatoritii nostrii de azi:

Pentru implinirea a 5 lunisoare
Luca bb de Ocrainic
Tudor Stefan bb de gabi78
Sofia Antonia bb de Krissy
Simon bb de Anail

La multi ani Alexia3!
LA multi ani Anaanamaria!

Felicitari Rebiana si casa de piatra!!!

si evident puiutei mele scumpe pentru implinirea a 4 luni in care mi-a umplut sufletul de bucurie, inima de mandrie , timpul de biberoane si pampersi si masina de spalat constant!

Acu sa ne laudam:

La 4 luni fix:
Greutate 6 kg (la nastere 3350g)
Lungime 64 cm (la nastere 50 cm)

LA vaciin nu a plans absolut deloc. Eu ii cantam ceva cu ratustele, iar ea se hlizea la mine...Evident ca mi-a crescut pipota cand mi-au laudat-o in cor doc si asistenta

Ne-a dat verde la diversificare dupa cum urmeaza: supa de legume pana ajungeam sa pasam o lista de legume mai putin ceapa si rosie. Apoi punem si carnita de pui in pasta aia si 1 lg de ulei de masline.

Apoi branzica de casa si iaurtel de casa de preferat ( Chefirul Alionei).

Apoi cereale in laptele de seara si in final mar/piersica cu buscuiti fara gluten sau cu cereale.

a, si trecem pe NAN2

Acum incep intrebarile:
Pt branzica de casa: vreau sa i-o fac din laptele pe care i-l dau: Nan2. loradin daca il facem din formula de ce trebuie sa mai punem calciu?

Chefirul eu am gasit pe peste tot chefir de la Napoca si ale firme. Ma gandeam asa: sa iau un borcanel si sa procedez ca la iaurtul de casa? adica la 100 ml de nan preparat sa pun 2-3 lg de chefir (cheag) si s ail las la prins?! habar nu am! Aliona pls help

Rugaminte pentru Paxela pentru ca meniul nostru il va urma pe al vostru in mare parte te-as ruga daca poti si ai timp si mai si vrei sa imi faci si mie o schema logica ca pentru noobies in treaba cu supa. Prima zi fierb un morcovel in... cam cata apa? 1 cana? si apoi dadaug cate o leguma pe zi? daca poti PM sau daca mai e cineva interesat ... poti sa pui direct aici. Asta asa.. intr-o sapt daca poti. Si carnita o adaug in ziua imedit urmatoare zilei in care am pasat toate legumele?

Laina, Aliona , Radcarmen si restul fetelor cu bebei agitati: e de la vreme. S-a schimbat brusc pres atm. si de aia au fost asa de agitati bebeii. De la 30 de grade la 17 cat au fost aseara...e ceva.

doina fetita mea mananca in jur de 200 ml la o masa (180~200) dar seara a avut si mese de 220. ea are 4 mese pe zi ca asa vrea ea. mananca in jur de 800 ml pe zi +30 suc de morcov.

karra80 premergatorul nu stiu cat e de bun . din ce am mai auzit /citit si eu deformeaza un pic picorusul/mersul pt ca bebe paseste pe varfuri . si in loc sa ajute la dezvoltarea mersului o ingreuneaza pt ca bebe se da pe roti si nu are nici un interes sa paseasca singur singurel. plus ca... de ce sa ne grabim sa mearga de la 6 luni cand o sa tot mearga...oricum eu zic sa mai intrebi.

fete daca am uitat ceva ma iertati ca de la ora 9 tot scriu.

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea

IUNITA se pare ca esti singura care nu stie sa faca supa!!!!!! si eu sunt ca tine,noi azi am facut pt prima oara supita cu un morcovel mic si putina ceapa pt gust.am scos ceapa si am pisat morcovul dupa care am adaugat supa .Darrr maine nu mai stiu ce sa adaug in supa.
Voi atasa o schema care am gasit-o pe net si care sper sa iti fie de folos insa daca te uiti la ziua 2 scrie sa adaugi albitura insa (telina si patrunjelul se adauga in ziua 8,deci la ce fel de albitura se refera??

La masa de la ora 10:00 sau la cea de la ora 16:00, adica a 2-a sau a 4-a masa:- suc de fructe (mere, portocale)- suc de morcovi- combinatii ale acestoraAceste sucuri se vor introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite si ajungand la cca 60-70ml in cca 10 zile.Se va incepe masa respectiva cu sucurile si apoi i se va da completare san.La masa de la ora 13:00 i se va introduce supa de zarzavat, treptat, introducand alimentele in ordinea urmatoare:- prima zi: ceapa + morcov (se fierb, se scoate ceapa, se paseaza bine morcovul si se subtiaza cu zeama de la supa; se administreaza cu lingurita)- a 2-a zi: ceapa + morcov + albitura- a 3-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof- a 4-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei- a 5-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie- a 6-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez- a 7-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi)- a 8-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina- a 9-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel- a 10-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel + carne de pui (carnea se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)Pentru inceput i se vor pregati 10ml supa, apoi in a 2-a zi 20ml si se va creste treptat pana se va ajunge la cca 100ml supa si 30g carne/zi.In completare i se va da san.Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 6-a (de la 5 la 6 luni) se poate da supa zilnic, aceasta ajungand sa inlocuiasca masa de lapte de la ora 13:00.Supa va contine de 4-6 ori / saptamana carne de pui si de 1-3 ori/sapt un galbenus de ou fiert tare.Nu se pune sare sau zahar in mancare.In cazul in care se prefera din diverse motive mancarica de la borcanele, trebuie avut in vedere faptul ca nu se va incalzi decat o singura data continutul unui borcanel. Daca bebe mananca mai putin de 1 borcanel, atunci va trebui sa il portionati, luati o portie si o puneti intr-o craticioara mica si aceasta la randul ei intr-un vas cu apa (pentru a incalzi continutul la bain marie). Restul borcanelului se va pastra in frigider maxim 2 zile. Daca mancarea din borcanel contine si carne acesta se va putea pastra maxim 1 zi.In primul an de viata se poate da numai carne de vita sau de gaina. Cu cat o carne e mai inchisa la culoare cu atat are mai mult fier.

revin ca ne-am trezit ....

ditu, BRIANNA(03.03.2007)http://community.webshots.com/user/daeditu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

La multi ani sarbatoritilor zilei:

Alexia3 si Anaanamaria - multa fericire alaturi de sotii vostri si de bebei.

Luca - bebe de Ocrainic;
Tudor Stefan - bebe de Gabi78;
Sophia Antonia - bebe de Krissy;
Elias si Simon - bebei de Anail;
Iarina - bebe de Iunita. Bine ai revenit. Sper sa nu te mai superi pe noi. Mie chiar imi place f tare stilul tau, care mi-a lipsit in ultima perioada.

Uite ce reteta de kefir am gasit eu:
KEFIR

Pentru cei care vor sa prepare kefir in casa si nu au o sursa de seminte, prezentam o reteta eficienta. Procuram kefir, gata preparat, de la doua-trei firme cu produse lactate. Este important ca, intr-un litru de lapte caldut, sa amestecam patru linguri de kefir, pregatit de surse diferite; altfel spus, doua-trei feluri de kefir, iar procentul de grasime sa fie moderat. Vasul de lut in care preparam kefirul trebuie sa stea la o temperatura de 18-20°C. Dupa trei zile de fermentatie, kefirul este gata. Din smantana care se aduna la suprafata vasului, vom pastra patru linguri pentru o alta serie de kefir - la 1 l de lapte. Ca tonic, se consuma doua-trei cani pe zi. Cu deliciosul kefir, se asezoneaza si ciorba de verdeturi, tocanita de legume si inghetata. Pentru persoanele care reusesc sa procure seminte de kefir (patru lingurite rase la 1 l de lapte, cu un procent de grasime de 2,8-3%), prezentam o reteta eficienta si rapida. Se amesteca semintele cu laptele fiert, cand acesta este caldut. Compozitia se pune intr-un vas ce va fi inchis ermetic si va sta la o temperatura de 20°C, timp de doua ore. Apoi, strecuram bautura, care se aseamana ca aspect cu iaurtul, doar ca este mai putin acida. Din aceasta licoare tonica, se bea o cana pe zi, la micul dejun. Anemicii se pot revigora, consumand si a doua cana, la cina.

Pentru seminte de kefir gasisem la un moment dat un anunt la un tip din Brasov. Mai caut si va anunt datele de contact.

Si tot prin navigarile mele pe net am gasit urmatorul site: www.noaptebunacopii.com - povesti pentru copii. Sunt foarte multe si foarte frumoase.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Iunita folosesti deja Nan2? Ca pe cutie scrie de la 6 luni... Si eu as fi vrut sa-i dau pt ca mi se pare ca 1 nu-l mai satura dar nu stiu daca e bine ce fac. Tu cand ai decis sa treci la 2?

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca

Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar www.bicoshops.de/ShopsAngebote.asp?frmPageNo=16&frmListSize=10&f_IDTyp=5&f_Typ=Trekking-/Tourenbike&frmIDLink=&frmMarke=&frmIDKGS=&frmKGSName=" target="_blank">asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

multumesc de raspunsuri ditu si ane2200
ditu cred ca prin albitura se refera la pastarnac.
Rebiana pai nu am decis eu , asa mi-a spus doc ca de la 4 luni trecem pe NAN2

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Amma pentru cuvintele frumoase!
Cat despre kg... m-ati flatat voi cum ca nu s-ar zice ca am nascut (si mi s-au umflat plamanii in mine!) dar... nu e chiar asa ca si eu am 7 kg in plus care nu vor sa fie date jos si pace! Ziceam sa tin dieta, ca tot nu mai alaptez, da' nu pot... inainte de sarcina nu era cazul ca eram f slaba, deci nu am experienta dietelor... dar ceva-ceva tot trebuie sa fac ca asa nu se mai poate!

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)
Poze, Varsta lui Luca

Rebiana poate insemna asta dar si asta sau chiar www.bicoshops.de/ShopsAngebote.asp?frmPageNo=16&frmListSize=10&f_IDTyp=5&f_Typ=Trekking-/Tourenbike&frmIDLink=&frmMarke=&frmIDKGS=&frmKGSName=" target="_blank">asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

In primul rand vreau si eu sa urez tuturor sarbatoitilor zilei de azi un sincer LA MULTI ANI!!!!

IUNITA-ma bucur tare ca ai revenit.De aceea te rog sa primesti de la mine un buchetel de .Acum sa-ti raspund la intrebare:fara calciu lactic nu se face branzica.El este cel care separa serul.Te-ai lamurit cu supitza? daca nu spune-mi si iti explic.

Si Ana mea se inscrie in randul celor care nu prea au dormit azi noapte.S-a foit in patutz de m-a zapacit.Nici a mea copila nu se omoara cu mancatul in cantitati mari.Se omoara dupa piureul de fructe cu branzica si dupa supica insa nu la modul 200g.Are la 5 luni si o saptamana 6600g in conditiile in care s-a nascut cu 2950g.M-am uitat in tabelul cu cresterile in greutate si este exact la mijoc.Inca nu ma agit.S-a cumintit considerabil.Nu mai are matzaiala aia care ma scotea din minti.A inceput sa doarma cate un pic si ziua...deci eu zic ca e ok.Fetelor ma ia un somn de la vremea asta ca as dormi si pe pereti.Va pup ca m-as baga un picutz in pat.

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

evident azi s-a dus sansa sa mai gasesc chirie, ca toate care imi conveneau s-au dat la 7 dimineata Nu-i nimic, vineri de la 6 stau in usa tipografiei de la Anuntul si gasesc eu ceva

M-am uitat la mamicile de mai-iunie, pana aseara se stransesera doar 2800 euro pentru Sonia Mai trebuie 18.000 pt prima etapa a operatiilor, din Germania.

Foarte frumoase povestile, multumesc .

Probabil ma aflu printre foarte putinele care nu si-au expus nici o parere despre diversificare inca, si stau si doar adun idei si pareri... nu va suparati pe mine, pe langa ca alex e printre piticii grupului, doctorita a si zis sa nu ii dau decat lapte pana la 6 luni, asa ca... abia prin septembrie o sa imi storc creierasii si pe tema asta.

Felicit si eu sarbatoritii si sarbatoritele de azi

, poate mai revin mai incolo.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Pentru toti copiii care mai implinesc azi o luna si nu in ultimul rand pt cele doua mame!!!

Karra, cum de nu mai mananca Criss, ca ne-ai aratat si poza cu ea ; Timi a inceput sa manance de cand a schimbat aerul iesind la munte; azi a mancat o piersica data pe razatoare cu un biscuite si vreau sa spun ca nu avea aer asa manca de rapid;
Eu la supa de legume am inceput cu morcov trei zile , apoi cartof -3 zile, pt ca se cam constipase de la morcov , apoi telina 3 zile; dupa aia cred ca pun patrunjel apoi dovlecel, pastarnac si mai vad

Timi a domit bine cu o trezire pe la 3 jumate ca vroia sa se intoarca pe burta iar eu nu prea o las, pt ca , ea nu-si intoarce capul intr-o parte ci sta cu el in cearsaf si at cum sa dorm linistita; ea numai pe o parte mai doarme

azi m-a inebunit ca vrea sa -i dau mainile si sa se ridice, in picioare ar sta daca ar putea si se lasa in genunchi si ar vrea in patru labe, dar inca nu are putere, asa doar sa-mi dea mie de lucru

Kmi & Timeea - 4 martie 2007
ALBUMUL MEU
TIMEEA
BOTEZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Si daca tot sunt la capitolul de impartasit ce am mai descoperit pe net, hai sa va spun ca sunt tare fericita ca am gasit in sfarsit cartea Ghid practic pentru cresterea copilului pana la 5 ani. Are activitati practice pt fiecare saptamana. Poate ma ajuta vre-o mamica cu mai multa experienta (Roxanici, unde esti?) sa o postez pe prima pagina, la link-uri utile.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput