*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(5)
Raspunsuri - Pagina 17
chris27 spune:
vas,iarta-ma ca iti scriu cu litere mici,suge daphne,si voiam sa iti raspund repede...nu stiu ce fel de cort aveti...daca e iglou...exista saltele ce se umfla si sunt fix pe dimensiunea cortului.iti recomand o astfel de saltea pt,cort,in locul izolirului.o sa te simti mai bine ca acasa...noi am cuparat de curand un cort mai mare,de familie,cu veranda...si tot se potriveste unde dormim.senzatia e unica...are catifea deasupra si nici nu costa foarte mult...mai ai nevoie de saci de dormit...alege-i bine,in functie de locurile unde veti merge.al meu e la-10grade si am murit de cald...pe daphne am culcat-o in landou...arata ca un sac de dormit portabil,cu manere...am doua si l-am luat pe cel mai gros...daca e frig tare poti pune peste landou o parte din sacul tau de dormit,iar tu te acoperi doar cu el...nu-l mai inchizi pe tine...ti-ar fi utila o frontala,lanterna ce se pune pe cap,ca de miner,sa o poti alapta,sau sa-i gasesti suzeta.in astfel de conditii am culcat-o doar pe spate(nu pe burta,ca acasa)sa o pot supraveghea bine,sa nu se sufoce...Si sa nu uit...un aragaz portabil,din acela cu butelie foarte mica...ti-ar fi util pt sterilizarea apei pt lapte praf(daca nu alaptezi).Daca mergi in loc izolat,vorbeste cu pediatra sa-ti prescrie ceva pt situatiile critice(febra ce debuteaza brusc la bebe,diaree...)...Uita-te la pozele mele cu excursia...daca ai un scaun de masina ce arata ca al meu(sau asemanator)ia o perdeluta mica si aseaz-o peste el sa o fereasca de tantari si ganganii.Ia cu tine o caciulita si o palarie de soare!Nu stii niciodata cat de repede se schimba vremea .Si costume din acelea de iarna,daca mergi la munte...seara e foarte frig...Mie mi-au fost utile costumele acelea dintr-o bucata,groase,gen ski.Ah,era sa uit!Doar apa plata...eu nu am mai fiert-o!Nu cumva sa-i dai apa din fantani!Nici fiarta!Pupici.Unde mergeti?
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
Madi spune:
Buna.
Am si eu o rugaminte pentru mamicile care si-au depus dosarul pentru CIC: puteti sa imi spuneti si mie de ce acte am nevoie, va rogggg 

!! Multumesc.
Madi si
Ana Teodora(27 aprilie 2007)
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
eimotto spune:
Madi - pentru CIC va trebui sa faci oricum un drum la DGASP sau cum s-o numi (Dir Gen de Asist sociala bla bla) pentru a lua un anume formular ce trebuie completat cu diverse date. Tot atunci iti vor da si un model de Adeverinta pe care tre sa ti-l completeze cei de la serviciu. Pe langa asta se mai depune copie CI si certificat de nastere copil dar atentie ca tre sa le ai si in original pt a le verifica/stampila ei "conform cu originalul". Si tre sa ai si dosar cu sina
. In ce sector esti? Ca daca esti la 2 iti explic eu cum se ajunge.
Ali - eu am ajuns sa ii dau si ceaiul si laptele la temperatura camerei. Al me nu face nici o diferenta daca e cald sau rece si cum nu prea am timp in general... nu l-am mai incalzit. Apa plata folosesc dar nefiarta pt ca, s-a mai discutat parca, prin fierbere se modifica continutul de minerale si am observat eu ca se si depun aceste minerale
. De fapt nici nu folosesc apa plata ci apa de izvor microbiologic pura
.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
eimotto spune:
La Multe Lunisoare Manu de Poohy si Cezar de Tincutza

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei
mikka spune:
Buna, fetelor!
Sunteti mamicutze tinere, sa va traiasca copilasii, sa fiti sanatosi si voisi cu totii!!
Am rugamintea sa-mi spuneti si mie, pentru viitoarea mea finutza, exista cercelusi speciali pentru bebei? Eu i-am pus soarecului chiar la maternitate cercei de aur direct, dar ea nu i-a facut gauri si acum intreaba daca exista asa ceva, cercei speciali.
Multam si pupati puii!!
&Ioana
lbelciug spune:
Fetele, m-a anuntat sotul ca a facut card BCR. As vrea sa stiu unde sa ma duc pt cerere de virare a indemnizatiei copiilor pe card? Voi primiti pe card? Merci.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
tincutza spune:
Dosarul se face la primarie, iti spun cei de acolo, de la Informatii pentru Cetateni ce acte iti trebuie. Din cate mai tin eu minte ai nevboie de original si copie Carte identitate, al tau si al sotului, original si copie certificat bebe, original si copie certificat casatorie, copii dupa paginile scrise din livretul de familie (daca ai), adeverinta eliberata de angajator, copie dupa decizia de suspendare, conform Codului Muncii (eu nu le-am avut pe astea doua, ca am fost PFA), dosar cu sina. La primarie vei completa cerere tip, si trebuie sa completezi si o declaratie tip a tatalui, o iei tot de acolo, de la primarie.
Daca vrei sa primesti pe card banii, exista rubrica speciala pe cererea ta, sa ai cont in banca la care vrei si este "agreeata" de Directia judeteana a ta. Noi ne-am facut la BRD, desi nu e o filiala ca lumea la noi, e una dintre cele mai proaste din oras, dar asta e...
Numai bine,
Miki
mica0307 spune:
Am intrat la sufletul credintei acolo unde este postat subiectul Soniei si m-a frapat un lucru. Kay avea dreptate sa se supere pe noi. Foarte putine capsunici s-au implicat in a o ajuta. Alte fete au facut site-ul, au sunat-o in Gemania, o sunau tot timpul aici, au vizitat-o.
Haideti sa ne implicam si noi mai mult, nu numai cu bani. Kay si Sonia au nevoie si de sprijinul nostru moral. Hai sa fim alaturi de capsunicile noastre dragi.
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia 
Poze
DidiAlex spune:
Mica ai dreptate. O voi suna si io, de fapt o sa ii dau un sms dupa ce ii aflu numarul.
De dimineatza cand a postat Doina tare m-am bucurat. Dar sa stiti ca e pe maini bune. Io am fost cu copilul in operatie anul asta in februarie. E diferit ca al meu a stat doar 3 ore in terapie intensiva, oricum diferenta de la cer la pamant intre noi...pacat ca nu-s in München ca as fi ajuns la ele.
Habar nu am ce sa ii zic dar daca voi scrieti mesaje scurte io o voi suna si ii voi dicta fix ce i-ati scris voi. Ce spuneti
Pepsi spune:
mica, si eu am remarcat ce spui si tu, de aia m-am si gindit poate dau fetele din bucuresti o vizita la spital, dar nu a spus nimeni nimic la propunerea mea.....
moberi, sinii e normal sa fie moi, chiar flioscaiti, pe toata perioada alaptatului, si nu are nimic cu productia de lapte!eu, alaptind atita timp am zis gata nu-i voi mai avea fermi in veci...n-a fost asa, dupa ce nu am mai alaptat si a plecat laptele au revenit la loc, s-au si micsorat la loc ca si inainte. acuma, tu faci cum crezi, parerea mea este ca ai lapte destul cind bebe ia in greutate corect(20-30g/pe zi)uda bine scutece (in functie de virsta)nu plinge, arata bine. faptul ca suge putin, e normal, ei, cind cresc golesc sinul f repede(5 min) dar asta nu inseamna ca nu ia ce e acolo. il poti pune la celalalt sin apoi. pe situl ligii de lapte am citit un articol ff interesant ziceau ca au facut un test, dupa ce bebe a supt bine au dat formula si bebe a baut si aia, desi era satul, ziceau ca bebe ia formula din cauza ca e dulce si lor le place sa suga. acuma o fi adevarat n-o fi, un singur lucru stiu incercati la un bebe de 6-7 luni care a fost alaptat exclusiv sa bagati formula......nici o sansa! eu, m-am chinuit cu dominic la 1 an jumate cind a mers la gradi sa-i dau lapte de soia....nu vroia il scuipa, amestecat cu suc portocale, etc. eu, asa as face, as urmari copilul, daca ia in greutate, daca ai cintar poti face proba cintarului, adica il cintaresti inainte sa suga, si imediat dupa(fara scutec) eu, sint tare contra formulei daca mama are lapte e pacat, mare pacat, asa ca inainte sa-i dai formula sa fii sigura ca e nevoie!
angela, nu are de ce sa-ti fie rusine sa alaptezi in public, mai ales ca in canada peste tot locul(cel putin in montreal) sint locuri de alaptat, si la walmart au asa ceva, nu in toate.....in plus sint asa ca niste pelerine(se vind la walmart) ce le tragi peste bebe si alaptezi linistita, nu se vede nimic, si sint gauri, nu-i o rusine sa alaptezi!ultima data cind am fost la sears nu aveau sala de alaptat si ce crezi m-am pus acolo unde vind scaunele si mesele de terasa si l-am alaptat linistita, mai veneau unii sa se uite pe la scaune, dar era invelit bebe in paturica aia de care-ti spun si nu se vedea nimic....asa pot pleca oriunde, ca mie nu-mi prea place sa ma mulg, si oricum niciodata nu poti scoate cit scoate bebe
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie