*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(5)
Raspunsuri - Pagina 18
vas spune:
Chris, multumesc mult. Imi esti de mare ajutor, mai ales ca toata lumea se uita ciudat cand spui ca vrei sa pleci cu cortul si cu bebe dupa tine.
Cu alaptatul nu-mi fac probleme , avem inca la purtator lapticul, asa ca de problema asta am scapat. Cu salteaua e ok, avem si asa ceva,si intreg echipamentul de cort,(saci de dormit, cort mare,lanterne, umbrare, si alte minuni) suntem "corturari" de ceva timp, dar cu bebe nu am experimentat asa ca un sfat chiar imi trebuia.Sa stii ca de sfaturile tale am tinut cont intotdeauna.
Singurul lucru care imi lipseste e landoul. Acum sa vedem ce optiuni ar mai fi sa doarma: am un sac special pentru bebe, caruciorul si scaunelul de masina (model ca si al tau).O sa vedem atunci pentru care optam.
Vrem sa mergem la lacul Cincis din Hunedoara. Dar acum asteptam sa mai vedem cum va fi vremea.
Ce familie frumoasa ai, si ce mamica frumoasa esti. Dar nu trebuie sa ma intreb de ce, ca doar la sufletul pe care il ai (aici ma gandesc la cate ai facut pentru Kay) Dumnezeu te rasplateste.
Multumim de sfaturi. O sa povestim cum a fost daca plecam pana la urma.
Sunt mamica
poohy spune:
Multumim de urari 
Si eu m-am bucurat mult cand am vazut ca Sonia si Kay au ajuns cu bine.
Dar nu stiu cum as putea sa o ajut, chiar m-am gandit la asta. Am trimis si eu niste banuti (ca o paranteza, nu mi se pare normal sa se contorizeze cine si cat a trimis), am incercat sa vorbesc la serviciu ca ei mai fac donatii, dar mi-au zis ca lucreaza cu o fundatie care se ocupa de diferite proiecte pentru orfani, nu de probleme gen cazul Soniei si i-am trimis Oanei cand am aflat de Soniuta un sms in care m-am oferit sa o ajut daca are nevoie, doar sa zica. Cum nu am primit nici un raspuns, am considerat ca nu e cazul sa ma bag in sufletul ei, nu sunt genul asta. Plus ca daca eram in locul ei mie una nu mi-ar fi placut. Am inteles apoi din mesajul ei de pe site ca ea nu e ca mine, ca ar fi ajutat-o vizite si telefoane - si m-am bucurat cand am vazut ca au fost fete care au gandit mai bine decat mine.
In rest m-am simtit legata de maini si de picioare - nu ma princep la nimic din ce era necesar... Tot ce am putut sa fac a fost sa trimit un mail cu povestea ei catre cunoscuti...
Anca
de
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Manu 
asa cresc eu
Pepsi spune:
fetelor, nu trebuie uitat si faptul ca fetele care au ajutat mai mult pe Kay,poate nu au nou-nascuti ca si noi. cel putin eu, imi aduc aminte cind l-am avut pe dominic si sa fac dus era un lux.ideea este sa ajute fiecare cu ce si cum poate.
didi, uite mesaj de la mine ptr Sonia, ma rog tare sa iasa bine operatia!sanatate multa! multam didi, azi ajung si la posta si-ti trimit felicitarea cu pricina. ma bucur ca au ajuns cu bine!
poohy, la multi ani ptr Manu, si eu i-am dat mesaj si nu mi-a raspuns kay, dar sigur din cauza ca nu a avut timp
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Sobi spune:
poohy, nu stiu de ce dar si eu am crezut ca in situatia ei kay ar fi preferat sa nu fie deranjata. in afara de trimis niste banuti nu stiu cum o puteam ajuta, cu asta mic legat de tzatza. sper ca nu s-a suparat pe noi, si din toata inima ii doresc sa fie totul bine. oricum e minunat ca au fost fete care s-au implicat atat de mult si au ajutat-o cu site-ul, cu traducerile si cu gasirea spitalului in germania. am vazut ca florina incearca sa mute subiectul la umanitare
.
michigan spune:
Doamne, fa o minune pentru un suflet nevinovat!
ajut-o pe capsunica noastra draga Sosonica sa vina cu bine alaturi de frati- capsunei si surorile-capsunele!
si da-i Doamne putere si speranta parintilor ei!
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=35048c9ca106cb6d709106" target="_blank">Octavian (17iunie2007)
Sobi spune:
pepsi, vroiam sa-ti spun ca baiatul meu are acelasi program nocturn ca david al tau: mese la 11, la 2-3, apoi la 5 si inca o data pe la 7-8. se vede ca sunt nascuti in aceeasi zi
! dar m-a mirat ce mi-a zis pediatra la o luna "daca i-am scos masa de noapte?" io, am balmajit ceva ca "nu prea", ca "inca nu", pana la urma am recunoscut ca avem chiar 2 mese noaptea si nu prea a parut multumita. ai idee cand vom dormi pana dimineata si noi?
cristinamaria spune:
Capsunele dragi noi am intrat mai rar din lipsa de timp! Am crescut , suntem cuminti si au inceput sa se rareasca colicii! Maine plecam o sapt la mare si promit sa fiu mai activa la intoarcere!
Ma rog pt Sonia si sper sa auzim doar vesti bune! I-am lasat prietenei mele 300 eur si-i va depune maine la BRD! Doamne ajuta!!
cristina cu
Rares
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia
ELTEKA spune:
Sobi,
asta imi scrisese si mie Pepsi, ca Dominic al ei - nu numai ca s-a trezit mereu pentru masa de noaptea dar si dupa ce nu a mai fost hranit la san tot se mai trezea (ba chiar si acum, cateodata).
Si pe mine ma intereseaza subiectul asta, ca eu nu vad nici o schimbare...masa de la 21, apoi la 2-3 si la 5-6, dintotdeauna. Am noroc ca dupa aia de la 2-3 doarme imediat, dar de la 5 e in picioare. Mai nou m-am apucat de aspirat, spalat, facut curatenie de la 5, daca tot ma tine treaza...il pun in bouncer sa se joace, daca se plictiseste ma mai ocup de el...
La mine in carti scrie ca la 2 luni poate sa stea fara lapte 6 ore daca mananca bine, deci chestia ar fi sa te asiguri ca e satul cand il pui la culcare. Eu am facut si asta, ba chiar l-am si trezit la 12 noaptea - deci la mijloc - si tot degeaba, la 2.30 si-a cerut portia, ca intotdeauna...
Nu poti s-o intrebi tu pe doctorita cum se "scoate" masa, ce parere are ea?
Pepsica,
ce buna ar fi o pelerina de aia, eu ma chinui cu esarfe pe care mi le tot ia vantul, aluneca, e prea cald, curg apele pe Elias, se enerveaza...si tocmai cand e plin de lume, atunci pica esarfa si vad un card de japonezi cum le ies ochii din orbite!! ![]()
Angi,
eu nu prea am incotro, la sotul meu ii place sa calatoreasca (si mie), asa ca ori raman singura acasa, ori incerc sa ma descurc luandu-l cu mine. Azi am plecat pana in oras si am vrut sa mancam intr-un restaurant. Si desi copilul a fost foarte satul si calm pana atunci, l-au apucat pandaliile. Zic ok, ii e sete. Ma duc la baie, stau intr-o rana ca toaleta avea capac sensibil (multe sunt speciale, cu dusuri etc si la astea nu sunt capace, sau nu ai voie sa te asezi pe ele) si incerc sa-l hranesc. Dar el voia kk, m-am prins dupa ce s-a intamplat. Pe urma n-am avut pe ce sa-l schimb, am daramat tot ca sa intru cu caruciorul in toaleta (minuscula)...L-am schimbat, dar pe urma a vrut san, ca se golise stomacul....insa intre timp se ocupase toaleta...el urla, ca asa e al meu, nu plange niciodata, numai cand vrea cevam dar atunci tre' sa i se dea...Si cu chiu cu vai am facut toate astea, imi inghetase mancarea in farfurie...dar ma bucur ca am iesit din casa si incet-incet incep sa nu ma mai pierd cu firea in situatii limita (vezi poveste cu explozie pampers la vizita temple, nu puteam sa ma intorc la hotel si nici sa-l tin plin...
)
Abia astept sa citesti cartile, poate ne mai scrii ceva
. Pe mine ma intereseaza Baby whisperer, n-am ajuns la ea, dar al meu copil adoarme numai la san sau leganat, niciodata singur ![]()
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
Pepsi spune:
sobi, am zimbit la mesajul tau, asa e nu degeaba sint nascuti in aceeasi zi.....cum zicea elteka, dominic la 3 ani se mai scoala noaptea si nu ca sa manince.... un bebe nu se scoala neaparat ca sa manince. mai ales cei alaptati, vor contact cu mama, si va zic ca merita trezitul, ca se creeaza un fel de legatura intre tine si bebe pe viata.....aici la un bebe alaptat nimeni nu incearca sa scoata nici o masa, zic sa dai la cerere, pai poate e mai deshidratat intr-o noapte, la un supt n-a avut chef sa bea cit trebuie, etc. pe urma cu dintii veti vedea ca se trezesc noaptea, de ex david mi-a dormit intr-o noapte 6 ore, dar ieri iar a revenit la ritm.....fata de elteka eu dupa masa de la 5 ma mai culc pina pe la 8.am sa mai intreb azi la clinica de alaptat cum sa faci sa doarma mai mult, la dominic mi-au spus la vremea aceea ca sa fie satul, deci stimulat sa suga mult, am incercat TOT si sugea exact cit vroia el.....un bebe alaptat exclusiv e bine cind face 3-4 ore de somn, am vazut la david cind ii dadeam formula facea si 4 ore, cu sinul nu.....asta la inceput, deci e clar ca laptele matern se digera mai repede. pediatra ta poate la urmatoarea vizita te va intreba daca ai diversificat(poate ceva sarmale....
)
elteka, e super pelerina, se pune dupa git, are gauri de aer, si se baga pe un grat, e din bumbac, ti-as lua eu una dar esti tare departe, au la toys http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10052&langId=-2&productId=85565&N=24+31019892+&nvalue=24
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
chris27 spune:
Fete dragi!de-a lungul timpului,fiecare din noi i-am fost alaturi Oanei asa,cum am putut fiecare...Nu a cerut nimeni mai mult...In ceea ce ma priveste,eu nu am reusit (inca)sa donez bani...Asta este!nu am avut de unde,si Oana stie asta!Nu are rost sa intram in amanunte...Ce ati facut voi,nu am facut eu!Ideea era sa contribuim fiecare cu ce poate...Cu un umar,cu o speranta...cu o vorba buna.Atat am facut eu.Si din acest motiv consider ca nu merit multumirile ei...Nu va mai faceti procese de constiinta!Sunteti mult deasupra mea,atata vreme cat doar niste cuvinte si multe ganduri bune nu pot plati operatia Soniei!Nu mai ganditi ca nu ati fost importante!Ati ajutat la salvarea unei vieti,si cu gandul...si cu fapta!Asta inseamna mult!M-am rugat pentru ele,si sper ca D-zeu m-a ascultat!Dar nu pot garanta asta.I-am fost alaturi ,in felul meu,asa cum am putut si i-am aratat ca imi pasa...Cand nu m-am mai priceput la comp,ori conturi...alte lucruri...am cerut ajutor...Si voi i l-ati dat!Asta a contat cel mai mult...Singura nu as fi putut sa merg mai departe...Cand am deschis subiectul ...nu ma asteptam ca Sonia sa supravietuiasca.I-am spus atunci chiar si Oanei lucrul asta,i-am spus ca pentru incurajari nu a sunat pe cine trebuie...Nu am putut sa ma prefac...ca sper...Si totusi Oana a continuat sa ma sune...nu inteleg de ce...(nu fusesem prietena din vise....ii spusesem exact ce simt si ce cred).Apoi,am inceput sa sper impreuna cu ea.Sa plang,sa ma bucur pentru fiecare progres...Am inceput sa ma tem...mai ales noaptea(stiu ca orice boala se agraveaza noaptea,cand corpul e relaxat).Acum au plecat...poate la noapte se va face operatia...Haideti sa-i fim alaturi!Aaaaaaasa cum putem!Oricum!
Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!