*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mda, lasa Didi ca si eu am de ce sa te invidiez: auzi tu sa n-ai ciclu 9 luni si eu cu tzatzele pline si in vant mi-a venit tocmai in ziua botezului fi-mii adik dupa 2 luni jumate iar la Filip de la 6 saptamani...
Liviana, stai tu linistita ca mi s-au lasat si mie inca de la Filip unde pana nu am mai avut nici o picaturica de lapte am stat cu sutien si zi si noapte.
Eu ma bucur ca am scapat macar in casa, cel putin acum s-a mai racorit, dar cand erau caldurile de zilele trecute nu vreti sa stiti ca am facut si rani pe sub sani de la cat m-a ros sutienul.
Apropo de suzi: sa stiti ca pe de alta parte mie imi pare bine ca nu vrea fi-mea suzeta. Imi aduc aminte de cate ori ma trezeam pe noapte sa-i infig in gura suzeta lui Filip ca altfel dupa cateva minute de agitatie incepea sa planga. Acum e la purtator nenica! Macar intr-o noapte am capiat cautand suzeta. S-au dus dreq cele cateva minute de agitatie ca a trebuit sa aprind lumina. Si da-i si cauta si cauta, frate n-o gaseam. Din 3 suzete cate aveam pe vremea aia nu gaseam niciuna. Deja eram plina de nervi, copilul urla si evident singura care se bucura de show eram eu pentru ca Mihai era intr-o deplasare Am gasit-o intr-un final intre perete si pat bine intepenita si ascunsa. Evident ca a fost too late si Filip a urlat apoi dupa ce s-a pototlit i-a venit chef de joaca si gangurit. Asta pe la 2 noaptea

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihamora spune:

Am pus si eu banuti pentru Sonia

Nici mie nu mi-a trecut linia negra si nici buricul meu nu mai e cum a fost,dar sper sa isi revina odata cu burtica.
Am facut ieri vaccinul,si copilul nu a plans decat f putin, nu a avut reactii adverse.

Am pus poze de la botez

de Dominic 15.05.2007
BOTEZ

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Am avut asa un feel-ing cand am dat send..in legatura cu sor-mea. Deci sor-mea e bine mometan, dar s-a operat de noduli ce pareau maligni si asta pt ca dupa ce a alaptat vreo 6 luni in '86 si '88 a intrerupt brusc alaptatul. Deci, ea nu si-a pierdut laptele ci azi a alaptat normal maine nu.
Si, chiar daca suntem surori ea a fost in categoria vacutzei vecinei, nu a mamaiei
Ca tu, Chichi mai ai dar nu bubuie de lapte, parca asa scriai, si io mai aveam si la 18 luni, adika la 9 luni dupa ce am terminat cu alaptatu. Nu sunt termeni buni de comparatie. Fruntea sus.
Hai ca plec sa imi iau printzul senior.

p.s. Chichi, tot cu telegramele te ocupi? io tot mai astept mesajul tau kilometric. Acu sigur a sa spui ca nu te lasa Livia [apropo ce mai face, cu ce va mai laudati?], in urma cu 3 luni spuneai ca nu poti sa stai la verticala; astept, astept ...

EDIT: Androix, doar nu te suparasi ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Androix - eu nu am mai stat cu duamnele in vant de cel putin 10 ani (eu nu suport fara)... deci cred ca nu am apreciat corect bucuria ta...deci

Al meu Yannis suge si suzeta si degetul. De fapt il prefera pe ultimul, scotand suzeta din gura si bagand degetul. Eu incerc sa ii combat acest obicei pt ca dupa cum a spus si Androix si dupa ce am dezvatat-o pe Iulia imi dau seama ca e mult mai usor sa scapi de suzi decat de deget. Si eu chiar cred ca nu de nebuni au inventat suzi cu formele astea cidate ci ca sa nu le deformeze pruncilor dintii.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

didi, mai accepta-ma cu unul telegrafic si apoi pormit unul luuuuuung.
Vroiam sa intreb mamicile care au facut botezul, cum e cu baita de a 2-a zi pe care o face nasa? Poate sa fie si in ziua aia, ati facut asa ceva? Trebuie neaparat nasa?

Chiqui + Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Uauu ce de mesaje!
Noi suntem bine, Isa e un ingeras, mananca, se joaca singura in patutz, doarme, nu plange decat motivat, atunci cand ii e foame si nu e gata papa sau daca se plictiseste sau o doare burtica ... Noaptea se
trezeste o data, adica se culca pe la 21-22 si se trezeste pe la 4, mananca si apoi doarme pana le la 8-9 cand i se face iar foame. Ii place la plimbare, ii place sa fie mangaiata si sa vorbeasca cineva cu ea dar in rest am evitat s-o invat in brate asa ca doarme singura in patutz si nu se plange, si o lasa pe mami sa va scrie.

Elteka, bine ati revenit din excursie, ne era dor de voi, Elias e un scump.

Linia de la buric nu a disparut, poate o sa dispara intr-o zi odata cu burtica, dar se pare ca nu prea curand, iar buricul deocamdata nu e cel de dinainte

De sterilizat, Raluca, trebuie inca sterilizat pana pe la 6 luni ...

Intreba cineva de suzeta, eu i-am dat-o din prima saptamana la Isa si o linisteste foarte mult...

In rest astept sa merg la controlul de 6 saptamani, sa vad daca am voie sa merg la bazin la inot.

Pupici.

de Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

am terminat si noi masajul si baita saptamanala si azi pt prim a data am fost marait, ca ne-am trezit din somn ca sa facem toate exercitiile alea obositoare...Dar imi e tare drag cand il vad cum da singurel din manute si picioruse in cada.

Ralucami, noi nu am avut nici o problema cu apa in urechi, cand vine doamna cu baita il baga cu capul sub apa ca mai nou am inceput si cu din astea mai "avansate", asa ca apa in urechi..garla.Dar il sterg cu betisoare si gata.

Si eu i-am dat suzeta din prima saptamana, uneori o suge cu pofta, alteori o scuipa oricat as incerca eu sa i-o dau.Iar dupa ce adoarme, intotdeauna o da singurel afara.Partea nasola e ca de vreo cateva zile a inceput sa descopere si degetelul...acu sa vedem cum scapam de problema asta..

Lavinia, mamica de Radu Andrei
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Mey Alex mey, nu era de masurat purceii, ci de vazut "progresele juniorului" tau, dupa cum ziceai tu ca urmaresti regulat pagina din semnatura mea. Mai ales fiindca 1. pe aici n-am nici un copil de varsta lui Dolofanel 2. eu nu-l cantaresc si masor (nu stiu decat cat avea la o luna, dar daca nu merg la vaccin nu mai calc la doctor) 3. ca sunt curioasa de al tau, al spital era zburlici, dupa o luna ai pus niste poze era total altfel si mai avea si o caciula de moooooooor, vreau si eu!

Sa stii ca nici eu nu l-am infasat, manusile nu i le-am pus (doar inn spital sosete) si daca i-am pus prosop ca sa doarma altfel decat pe dreapta, n-a vrut sa doarma, se trezea din 2 in 2 minute pana a devenit isteric. Cu toate astea cartile mi-au folosit, chiar daca nu aplic tot ce scrie sau nu masor cu aceeasi oca.

De exemplu, pentru luna asta, al meu copil nu rade (rar zambeste), nici nu prea are chef sa urmareasca obiecte in fata ochilor si nici nu face alte chestii specifice etapei de dezvoltare. Da' eu stiu ca el e un temperament mai melancolic (am zis eu, la caracter imi seamana!), se joaca singur cu mare placere (daca se baga altcineva, ii piere cheful) desi prefera sa mediteze uitandu-se pe geam, dar se joaca cu obiecte de la 2 saptamani, le prinde, le trage, le impinge...

Cu pampersii, eu daca nu sunt pe faza, dupa 4 ore e fleasca sub el, cearceaf, pat, tot, desi am un pampers japonez extraordinar, asa bine tine, incredibil...Nu-sh ce-o sa ma fac in Europa fara ...

Cu vaccinul imi e doar teama de reactii adverse, ma gandesc ca o fi mai bine cu cat e mai mic, dar e pura speculatie, n-am o opinie avizata...

De reflexul Moro (de tresarire) nu scapa asa repede, face parte din reflexe innascute care au in general rol de aparare (vezi de ex. ca isi intinde mainile a cadere daca nu e manevrat cum trebuie in aer). Din cauza asta daca il pui sa doarma pe burta doame mai mult, fiindca nu mai tresare si implicit nu se mai trezeste (dar aici toata povestea cu moartea subita de care nu mai scriu njmic dupa toate discutiile de pe forum) Lecturile mele spun ca dureaza 4-6 luni.

Poohy,
eu eram impotriva suzetei tocmai fiindca cica deformeaza maxilarul, dar acum i-as da-o cu mare placere (daca ar vrea-o). O ia numai cand e rupt de foame si urla. Al meu doarme pana in ultimul moment si apoi vrea papa I-ME-DI-AT!, asa ca daca sunt intr-un loc public tre' sa-l pacalesc cumva, desi nu prea tine fiindca 1. nu iese nimic din ea si-l enerveaza 2. nu reuseste s-o tina in gura, s-o suga efectif, ii scapa, probabil fiindca ii lipseste pasiunea

Pumnul si al meu si-l suge de vreo 2 saptamani, in general de foame (la faza cand nu e inca disperat) dar nu numai. Un deget suge numai cand ii e foame si a scapat suzeta... Eu am citit ca ei au nevoie de o chestie de comfort (poate fi si o paturica) dpdv psihologic dar dupa mine tine si de descoperirea mainilor (desi al meu inca nu se uita la ele). Chiar ieri i-am facut un film in care suge cu atat patos, ma prapadesc de ras!

Carrie,
ma bucur ca ti-a revenit lapticul!! Cu fornaitul imi pare rau ca te framanti, sper sa se rezolve . Intrebai de marit imunitatea...eu si acum iau vitamine, am luat de la preconceptie, toata sarcina si continui (macar 3 luni, cu tot cu niste capsule cu omega3).

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Lavinia, eu abia acum am vazut filmuletul...doamne ce cuminte e flacaul tau... iar despre innot eu cred ca as muri in secunda 2 de cand l-ar baga pe Yannis in apa...desi bag de seama ca ii place flacaului

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Iaca mai scriu si eu, desi va citesc aproape in fiecare zi.

O sa pun si eu ceva banuti pentru Sonia, si ma rog sa fie bine. Kay, chiar daca nu am intrat in legatura directa cu tine, m-am gandit mult la tine si la Sonia, cum presupun ca au facut toate fetele de aici

Didi, sunt bine, ma bucur ca te-ai gandit la mine

Liviana, daca nasii tau au deja tot ce le trebuie, ai putea sa le faci cadou ceva dragut, nu ceva practic, de exemplu unul din tablourile tale din flori presate, sunt asa de frumoase...asta daca nu au deja :p

Raluca, eu mai am linea negra, dar nu ma deranjeaza. Buricul e la fel la culoare, bineinteles mult inauntru din cauza burtii Despre Exluton, cred ca fetele l-au luat fara sa astepte sa le vina menstruatia (oricum nu vine cat timp alaptezi). Vreau si eu sa iau, desi doctora mea mi-a zis ca da sangerari si mai bine nu-l iau, dar al meu are alergie la prezervative , si mi-a zis ca dupa 3 luni nu mai e asa sigura protectia data de alaptare.

Elteka, esti mortala cu povestirile tale! Cand te citesc rad cu lacrimi si uneori il mai trezesc pe Calin, daca e langa mine Apropo de vaccin, cred ca poti sa-l decalezi cu 2 luni, in fond asta e doar o schema conceputa de medicii din Ro. Am citit si pareri ca e mai bine sa nu faci vaccinul la varsta asa mica.

Ella, sa stii ca-ti sta bine si alba, ai un aer distins, plus ca iti sta tare bine cand zambesti

Androix, ma bucur ca ai revenit! Inca n-am apucat sa-ti vad pozele de la botez ca nu gasesc unde le-ai postat, dar mai puric eu dupa ele

Calin al meu se apropie de 3 luni, dar abia peste o luna facem si noi botezul. Abia astept sa fie crestin! Are programul de somn asa: noaptea se culca pe la 12, odata cu mine, apoi se trezeste pe la 5-6 sa pape si adormim amandoi in patul mare, apoi pe la 8-9 ne trezim de tot. Dupa aceea mai doarme de la 13-14 pana la 16-17 (asta i-am impus eu ca sa mai pot sa fac si eu ceva, ca altfel el numai in brate vrea - dar deh cine l-a invatat asa, ca nu mai poate de dragul lui - Elteka si eu ca si tine ) Am zile cand nu reusesc sa fac nimic in afara de un dus si sa mananc (la somnul de dupa-amiaza stau pe forum ), dar nu ma plang ca ma gandesc ca o sa treaca perioada cand e mic si nu o sa mai pot sa il alint ca acum.

Liviana, Didi, ce ziceti daca ne-am vedea mai multe fete pe 6 sept? Asta daca nu vreti sa fiti exclusiviste

V-am mai pus niste poze in semnatura, sunt mai vechi dar mai pun in curand altele noi ca am ramas fara aparat o perioada. Va pup.

Editez ca sa o felicit pe Androix pentru in vant

si Eimotto, lui Calinut ii place mult baita, da din maini si din picioare de nu se poate, si eu il mai inot uneori

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

Mergi la inceput