Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 18
ylilimic spune:
Salina - sunt de acord cu tine in ce priveste bunicii de odinioara...desi eu nu am avut deloc bunici (au murit inainte de venirea mea pe lume - ultima chiar cand aveam eu 1 an); ma uit totusi la astia de acum, parca exact cum spui, nu au timp, sunt foarte ocupati si nici pentru ei nu gasesc timp suficient, tot timpul au ceva de comentat, tot timpul au iesiri din peisaj de facut si nu pot sta cu copilul...pacat! Ultima data cand am avut o asa intrevedere cu soacra mea, de ex, se inghesuia sa imi ia copilul din brate si nu stiam de ce atata interes..."sa va ajutam acum cat putem ca si noi o sa avem nevoie de ajutor!" si-a adus aminte dupa 7 ani de casnicie ca are fiu, nepoti, si culmea...nora...mi-e lehamite!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
cristiana70 spune:
LILISOR, eu am avut bunici din fericire, ca altfel cine crestea doua panarame de copii rai ca noi? Caci eu si frate-meu, desi ne iubeam ca fratii, ne paruiam toat ziulica... Oricum, nu s-au schimbat doar bunicii ci si parintii care prefera sa-si creasca singuri odraslele. Soacra-mea e ocupata cu afacerea ei care-i mai rotunjeste pensia (eu zic ca e mult prea bagata in asta, aduce marfa din Ungaria, dar business-ul asta a devenit un drog), iar mamele mele (ca am doua) sunt ocupate sa-si ingrijeasca copilasii cei mari, adica fiecare pe sotul ei. Mama e singura care a mai venit sa ma ajute, si-a luat "liber" cate trei-patru zile ca sa stea cu noi. Taica-meu nu poate fi lasat singur, ca si asa face prostii, iar soacra-mea ma face sa ma simt ca un arici zburlit.
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
gabriela_s spune:
neata fetelor
ce faceti ?
eu nu am o stare de spirit prea fericita,merg prost lucrurile ...of,stiu care este solutia,toata lumea ne spuna ca ideal este sa stam singuri,de parca eu stau aici ca asa am chef...daca as primi cate 5 bani de fiecare data cand mi se spune asta,cred ca mi-as lua si casa.
nu stiu ce sa ma mai fac cu bogdan,tot timpul spune ca nu are chef de nimic pentru ca nu e casa noastra,nu se simte cap de familie samd,de asta nu face mai nimic,decat rugat.el se retrage la calculator,eu ma descurc cum pot prin casa.problema cred ca e mai grava ,cred ca nu ma mai suporta nici pe mine (ceea ce in mod sau mai putin direct mi-a si spus,iar raspunsul meu a fost pe masura,cum ca si eu incep sa ma satur...).ca femeie nu mai sunt cum eram atunci cand s-a indragostit de mine,ca sotie nu exist,ca mama...mi-a batut un apropo subtil,cum ca s-a visat el crescand singur copilul (ca sa nu fie asa direct cum am fost eu cand i-am zis clar ca ma pot descurca si fara el foarte bine).
sunt foarte trista,simt ca imi scapa printre degete situatia,simt ca se duce de rapa relatia asta,sunt atatea certuri si presiuni si din exterior,plus problemele noastre mai mici sau mai mari,nu mai rezist
.e foarte dureros pentru ca nu pot face nimic,nu avem cum sa ne mutam singuri,el parca a innebunit,iar eu si mai si...este foarte trist,nu vreau sa imi pierd familia.cel putin eu asa consider,ca am o familie a mea.
ma simt ca dracu..................ieri ne-am certat si la tara,am inceput sa plang de fata cu copilul,chiar nu vreau sa mai supun fiinta asta unei asemenea situatii 
in clipa asta nu am mijloacele necesare ca sa fac nimic concret,incerc sa ma impac cu situatia dar uite ca rabufnesc tot felul de frustrari.nu stiu daca sa sper ca o sa mai fie vreodata ce a fost dupa cate cuvinte grele ne-am spus,sau macar sa sper ca nu o sa ajungem sa ne uram si ,cel mai rau,sa ne disputam copilul ca pe un trofeu (pentru ca a insinuat ca daca ne-am desparti el ar lua copilul).
eu ca mama ma pot descurca si fara el,dar nu vreau sa o lipsesc pe adriana de o familie adevarata,este cea mai mare temere a mea.financiar el aproape ca nu exista,nu s-ar simti lipsa lui,ca tata,se implica in anumite activitati gen joaca sau facut baie,dar cand e ceva care necesita rabdare,mi-o paseaza mie,nu se intereseaza daca are ce manca,daca e lapte,daca sunt fructe,daca mai are pampersi,cand spun ca trebuie cumparat ceva imi vine cu faze gen "dar chiar trebuie?",iar ca sot este zero.inafara de sex(ca dragoste nu mai facem de mult)nu simt ca am un barbat langa mine,nu are initiative,nu isi doreste sa faca nimic,nu este atent cu mine iar daca o face din cand in cand,simte nevoie sa imi tot aminteasca .si toate astea le pune pe seama lipsei unei case si a banilor.chiar asa sa fie sau si-a gasit scuza perfecta?
sunt speriata,nu asa l-am cunoscut,eram pe aceasi lungime de unda,ne doream o familie,era atat de sigur pe el,acum ...
of,sunt asa daramata...si simt nevoia sa spun cuiva ce am pe suflet.nu imi place sa imi spal rufele inafara familiei...dar am nevoie de o parere neutra,pentru ca de aici de unde sunt eu lucrurile sunt foarte tulburi.este foarte dureros sa iti spuna cineva ca sta doar pentru are un copil cu tine,eu chiar mai sper ca el totusi vrea o familie cu noi doua,nu doar sa ii fie ei tata cat de cat.sub toate resentimentele si certurile eu stiu ca il mai iubesc si as da orice sa fim o familie asa cum ne doream.ce naiba,ca doar nu am facut un copil cu el fiindca asa am visat eu noaptea,chiar am gasit la el multe lucruri pe care le cautam,chiar era iubire.e drept ca atunci nu eram supusi tensiunilor de acum si viata era mai simpla,dar imi vine greu sa cred ca era ceva superificial si ca noi chiar nu vom razbi in situatia de acum.
cat despre familie,urasc conceptiile astea tipic romanesti "va ajutam ca sa ne ajutati".sunt lucruri care vin de la sine,relatiile dintr-o familie nu trebuie sa fie conditionate de bani,de interese,ci doar de respect si ,cel mai important,de o iubire aparte.este ceea ce diferentiaza familia de alte grupuri din societatea asta.dar in tara asta invidia,ura,lacomia sunt peste tot,chiar si intre parint/copii,frati,samd.
Adriana Maria
*iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*
//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//
ylilimic spune:
salina -
ce precoce e Eva! Pe Adam il voi vedea cat de curand in 4 labe prin casa...nu seamana cu frate-su'
delfinuta - daca ai vreo posibilitate sa iti aduca cineva din state Orajel, e pentru dinti si se vede rezultatul mai multa vreme decat la produsele romanesti. Adam din pacate nu-l simpatizeaza prea tare, ca si cadn nu i-ar place gustul, dar ii bag suzeta si ii trec nervisorii .
meg - nici la mine nu au venit rushii, nici urma de ei, dar nici nu le duc dorul, ca toata viata o sa-i am pe cap periodic...
vorbeati despre bb cum va umbla el prin toata casa si ce modalitati de siguranta exista...Ei bine, la Matei am sigilat cu banda adeziva toate sertarele la care avea copilul acces, pentru ca nu ne era de lucrurile dinauntru cat de degetelele lui prinse acolo periodic. Am vazut asta si la alte case, copiii uita ce patesc si revin la locurile "interesante"
diana - voiam sa iti zic sa ii dai Theei medicamentele ascunse in ceai/apa sau cu seringa de nurofen/panadol. Asocierea cu lingurita de mancare, mai ales la inceputul diversificarii nu aduce nimic bun.
eli- multumesc ca intrebi de noi!
Sunt deja 2 saptamani de cand nu sunt in apele mele. Nici nu voiam sa va zic, ca fiecare le are pe ale lui. Bag de seama ca eu la cam 3 luni clachez de oboseala, de stres, nu stiu... Am o stare de kk, mi-ar prinde bine un plans ca lumea, dar nici pentru asta nu sunt buna. Si in loc sa schimb ceva, simt ca totul imi merge tot mai prost, ma duc la fund fara sa pot face ceva...Sunt trista, dezamagita si mai multi factori au un rol in treaba asta: bb care e in regres cu mancarea (ieri i-am gatit celebrul pilaf "a la Messa" abia l-a atins) si adoarm doar tinut de mana, dupa multe frichineli, Matei care a revenit la "bunul" obicei de a face kk pe el si mananca doar 1 data in 24 de ore, sotul care ma critica pentru atitudinea fata de copii si cica din cauza mea ii sare si lui tandara mai repede, si ar mai fi cateva care nu sunt de mentionat pe aici. Trebuie sa ma intalnesc cu Messa in WE asta si sa-mi iau o portie de sanatate mintala, sigur ma va scutura daca aude ca nici viata in doi nu mai am de ceva vreme si imi pare tare rau ...sunt convinsa ca si sotului... sper sa ies idn starea asta ca nu imi place ce vad in oglinda!
foooarteee frumoase pozele! Alina are mare noroc cu tine, iar copiii par sa se simta bine impreuna.
Catalina - chiar asa, ti-ai luat masina si nu ziceai nimic! Chiar aveam intrebarea pe buze inainte de plecarea in concediu, insa am zis ca daca iti iei ne zici tu...ca sa faci cinste
adik mai ales mie! S-o stapaniti sanatosi atunci!
Bine ca nu are Matei nimic!
Liuda - mi-a zis dr de fam ca oate vaccina anti-varicela, e de acord si isi face efectul, insa dupa 1 an.
cristiana - tocmai de aia m-am transformat si eu intr-o mama care isi creste singura copiii.
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
Liuda spune:
fetele neata!
santem aici, eu beau cafea
multa, multa, ca sant treaza de la 5 si un pic!!! 

Dumna mea s-a trezit cu durere de masele ca manca patul si vroia sa doarme si nu putea si se freca la ochi si se zgaraia (cu tot cu unghiile taiate)!!! Am Bagat la dentinox - dar data asta nu prea a avut efect! Am luat-o cu mine si a mai atipit o juma de ora! Cred ca ii mai iese un dinte ca asa mi-a facut si la primul - se trezea devreme si eu nu stiam de ce.
apoi a fost bine, bai deci asa - de eri mergem cu premergatorul prin toata casa... azi am descoperit-o in punga cu gunoi pusa la usa ca sa nu il uit cand plec din casa....
Dezastru, eu nu il prea foloseam si nu stia ca se poate deplasa cu el si azi dimineata m-am trezit cu ea in plimbari, la usa erau numai pampersi kkti intinsi si coji de cartofi
!!! in rest pe oglinzi labute, DVD - ul pe jos,...
deci am de facut schimbari in casa ca deja o apuca fugareala! Dar cine ma imratisa azi dimineata si maraia printre reprizile de hlizit maa-maaa-maaa-maaa ? Diana mea! Si eu vroiam s-o las la bunicasa!
Daconst - super scaunul, fetita drum bun, sa aveti noroc in vami si sa mergeti ca un vant, sa fie baiatul cumintel in drum si o vacanta placuta!
delfinuta - mai eu totusi zic ca dentinoxul are efect- eu calgelul inca nu l-am probat sta in dulap! Ori aveam eu senzatia asta, ori chiar o linistea! pe cand azi dimineata nu a fost asa! Cand o doare tare nici nu ma lasa sa o dau cu nimic, nu deschide gura chiar daca e dulce gelul!
Eli - super pozele !@ iar Roberta seamana atat de mult cu tatal ei!!!
fetele - am vazut eri la Tv la stiri despre Sonia, mama da ce de-a bani trebuie!!! Cica are cel putin 6 malformatii, acum stau si ma gandesc... chiar daca se strang toti acei bani (cica e nevoie de 5 operatii) daca se fac toate operatiile si toate sant reusite Sonia o sa fie copil normal sau o sa mai ramana cu probleme de sanatate? Eu tind sa cred ca tot o sa ramana cu probleme si de sanatate... si nu doar atat! cat lupta un parinte, Doamne, ca sa salveze viata propriului sau copil si apoi plange alaturi de el ca vede ca nu este ca ceilalti copii, ca nu gusta din copilarie si nu are voie sa faca multe - multe din cele care sant facute de orice copil!!! cat de mica era ea acolo... ce necaz! 

asa facem lu' ala care nu a vazut ca am copil bolnav si m-a lasat sa-l aduc pe lume sa se chinuie! ca de asta dau 3 mil pe eco ala 3 D sa vada prostii daca e bine sau nu!
fetele cat mai tine caldura ?
ca nu se mai poate!!!
Ylilimic - eu eram cea mai increzuta ca am o mama care o sa faca cum e mai bine pentru copilul meu! dar cred ca sau varsta, sau viata ei au schimbat tot! Cel mai tare m-a deranjat ca dupa atatea vb la telefon ca vrea s-o vada ca daca vine s-o aduc macar o saptamana la ea...acasa imi zice "da ce vrei s-o lasi aici?" - nu, ca doar aiurea am carat atatea lucruri... pentru cateva zile! Acum ma suna (a uitat ca a zis sa nu o mai sun) sa ma duc acasa sa ne intelegem ca e nunta lu' sorm-mea in septembrie (cica sant nasa - eu am zis ca nu mai vreau, dar vad ca nu s-a inteles) ... "ce ai uitat ca avem nunta?" cum, domle, sa uit ca de saptamana asta invarti la sarmale de nu ai putut sa stai cu nepoata ta o saptamana ... ooo ce am jighit-o ... ca eu nu imi dau seama ca mai sant doar 7 saptamani pana atunci si sant foarte multe de facut!!! asta e! ea vrea nepoata acasa dar sa stau eu acolo ca sa poata si ea sa-si faca program liber ca doar nu o sta dupa curu la copil... pai asa eu pot si acasa la mine sa ma ocup! Tot ea o critica pe soacra-sa ca nu a ajutat-o odata si a ajuns mai rau ca soacra-sa!!!
oare ajung si eu asa?
pa fetele, ma apuc de treaba ca nu am facut nimic azi si vreau sa fac si cumparaturile ca nu e nimic in casa (am lasat pentru saptamana asta ca ziceam ca nu o sa fie fata si o sa am timp berechet)![]()
Liuda spune:
bai ce s-a intamplat - am intrat in zona neagra..?? Nu ma simt nic eu excelent, mai ales ca m-am ceratat cu ei mei rau de tot dar si aici vad la fel...
Gabriela - ce sa zic, decat ca treuie sa faceti ceva ca sa depasiti momentul, asa se intampla des, doar copilul aduce schimbari radicale in orice familei, iar barbatii in mare parte vor sa fie rasfatati... dupa ce vine micul sef pe lume... i se taie din alintari... se simt dati la o parte! Acum nu cred ca tu esti vinovata ca nu aveti o casa a voastra... daca vrea casa lui sa munceasca, sa faca ceva, sa schimbe situatia, sa caute alternative ca de asta e barbat! asta e rolul lui! Si in caz de ceva nu cred nici ca va lua copilul... un copil e o responsabilitate prea mare, vorbesc ei, dar nu fac, nu ai vazut aia de la "o vreau pe mami inapoi" dupa 2 zile clacheaza, pare ea munca de femeie usoara dar nu este asa!
incearca sa schimbi ceva, sa-i aloci mai mult timp, sa iesiti , sa vorbiti, poate se inmoaie situatia!
Ylilimic - ma bag si la tine...
dar la tine ... ce sa zic, cu 2 copii cred ca clacam nu odata la 3 luni ci odata la 3 zile.... ca mie de exemplu mi se pare foarte obositor, ca eu cu una... uneori nu mai pot! Mi se reproseaza si mie ca e din cauza mea nu stiu ce cu bb! Taso o tine una si buna - sa invat copilul sa doarma in galagie, pe cand eu o culc si ma bucur de ora aia ca pot sa vad un film, sa ma odihnesc, sa citesc, de asta stau chitic... el vrea ca si copilul sa doarma si el sa buseasca in farfurii si oale in bucatarie! Ei, dar mai trec cu vederea. Ma inerva mai ales cand copilul nu manca mai deloc si el "lasa ca cred ca de atata are nevoie organismul ei
?" da, nene de 100 ml pe zi, ca tu mananci ca porcul! Fato boceste si tu, daca poti, dar trebuie sa poti
si culcate... cel mai bine, un somn bun - e un tratament! te asteptam vesela si rabdatoare!!!

rali spune:
La multe lunite sarbatoritilor zilei!
Desi nu am postat, v-am urmarit din umbra! Ca si Lilisor (multi pupici sa treaca) am avut o stare mai "ciudata", dar acu e pe trecute ....
Multa sanatate piticilor bolnaviori: bb. Erik, bb. Eva, bb. Iulia, bb. Eva, Matei!
Am vazut toate pozicile si filmuletele avem copilasi foarte foarte frumosi!
Gabriela - imi pare rau ca nu va intelegeti, mai mult de atat nu stiu ce sa zic... multi pupici si ma rog sa gasiti o cale sa comunicati si sa reusiti sa va stabiliti de comun acord prioritatile
Si acu despre Vlad...nu are dinti, nu sta in fund...dar e un scump...si ca sa va convingeti si voi ca nu imi laud degeaba puiul de cioara (daca aveti timp bineinteles) avem 2 filmulete:
www.youtube.com/watch?v=Tm36RwOQUXE" target="_blank">stau in patru labe
www.youtube.com/watch?v=7dRkK1kkIhI" target="_blank">asa ma distreaza fetitele![]()
cristiana70 spune:
LIUDA, eu nu am vazut stirile cu Sonia, am crezut ca sunt sambata, am si inregistrat si degeaba... dar urmaresc subiectul lor in fiecare zi. Sper ca fiecare dintre noi sa gaseasca o suma cat de mica pentru a ajuta fetita asta, e minunat deja ca mama si-a regasit speranta, ca intrevede posibilitatea de a avea un copil care sa alerge, sa rada! Prima interventie trebuie facuta cam intr-o luna, sper sa se adune suma. Intr-un fel e bine ca nu mai fac interventia la Boston ci la Munchen, in Germania, poate asa si Casa de Asigurari de Sanatate va plati ceva.
Nu stiu ce sa zic cu familionul tau, acum siguri ca te vei supara pe mine, imi pregatesc scutul pentru rosii si cratiti aruncate, dar impacarea asta subita nu are cumva legatura cu banii? Ca nasa are de dat ceva la o nunta, si daca e si sora miresei... nu stiu ce sa zic, pe mine ma pun pe ganduri intoarcerile astea bruste de opinie.
Zici ca Diana ti-a cotrobait prin gunoi? 

GABRIELA, tu de multa vreme o tragi cu barbatul asta al tau, sa stii ca nu intotdeauna doi parinti naturali sunt solutia ideala pentru un copil. Copiii intuiesc problemele si simt tensiunile mai devreme decat ai putea sa crezi, si sufera, de multe ori fara sa se faca vazuti. Eu in locul tau i-as da drumul sa dispara in peisaj o perioada, sa-si limpezeasca ideile si prioritatile. Iti spun sincer, si noi am avut multe probleme inainte de a se naste David, si asta fiindca am refuzat sa ma bag intr-un fel de afacere cu sotzul. Au fost multe tensiuni, suparari care, de multe ori ma gandesc, cred ca au si declansat nasterea prematura. Dar acum e un om schimbat, isi adora copilul, eu n-am mai cumparat lapte cred ca din februarie caci aduce el tot, si lapte, si cereale, si sucuri, cateodata ii ia cate un tricou sau o sepcuta, nu vine aproape niciodata acasa cu mana goala. Dar sunt constienta ca se putea intampla altfel... asa cum e la tine.
Nu cred ca tatal Adrianei poate sa-si faca iluzii ca va obtine dreptul de a creste copilul, nu in situatia de acum, mai ales ca zici ca financiar nu te sprijina cu nimic, mancarea si pampersii CHIAR trebuiesc. Pentru ca o instanta sa incredinteze copilul tatalui, trebuie sa aiba motive foarte serioase. Motivele astea legate de bani sau de casa voastra mi se par mai curand praf in ochi, hai sa ne certam pentru ceva. Eu te-am mai intrebat cu luni in urma, si te mai intreb inca o data direct: esti sigura ca n-a aparut altcineva in viata lui? O schimbare de atitudine atat de brusca se datoreaza de multe ori unei noi relatii, tensiunea la fel, sex in loc de dragoste idem.
Fa-ti curaj sa constientizezi prioritatile si scopurile tale. Daca iti convine sa fii victima in continuare, da-i bataie inainte in speranta imbunatatirii situatiei, daca nu, gandeste-te ce-i de facut. Insa cu cat vei prelungi mai mult aceasta situatie, cu atat mai mult vei fi dispusa sa o accepti ca fiind normala.
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
marinar spune:
sal
gabriela.........numai din ce povestesti eu l-am pune pe al tau la zid si poate ar trebui sa faci si tu asa, sa discutati serios si sa vedeti ce e de facut. nu e normal ca el sa viseze ca ia copilul iar tu sa plangi, sa te consumi. asa cum spune si cristiana, nu mai suntem in anii 70 cand femeia statea langa barbat pt ca nu putea sa se intoarca acasa cu copilul breloc.......trebuie sa-ti spui in fiecare secunda ca esti o femeie frumoasa, puternica si meriti sa fii respectata.
catalina cum mai este matei?
marybell ai aplicat retzeta liudei, ce face erik?
pup toti frumoshii bolnaviori.
emmi a fost maraita rau azi si am o banuiala ca vinovati ar fi dintzishorii de sus pt c iar balosheste si nici pe suzi nu o mai suge ci o roade.
Catalina spune:
Gabriela, aproape m-a luat plansul citind ce ai scris. Offff, cat de greu trebuie sa iti fie. E greu cand ii ai pe toti alaturi, d-apai asa. Imi pare nespus de rau. Ai dreptate, cum descrii situatia suna critica si cred ca trebuie o masura disperata. Care ar fi aia, tu stii. O discutie serioasa, mutat din casa cu tot cu sot si copil chiar daca mancati paine goala (decat divortati mai bine sa o luati de la capat). Nu stiu, sincer nu indraznesc sa te sfatuiesc nimic pentru ca e greu sa te pui in pielea cuiva. Dar sa stii ca aici mereu poti sa spui totul despre rufe ca si noi tot familie iti suntem. Oricui in situatia ta i-ar fi cumplit de greu, dar daca mai ai putina energie ia taurul de coarne si fa ceva. Pleaca, cu fara sot, cu copil neaparat, nu stiu, orice! Iti doresc multa putere!
Lili, imi pare rau ca nu esti in apele tale. Nu e de mirare la cat tragi. Mi-as dori ca sotul tau sa nu te mai critice atata ca sunt sigura ca te descurci admirabil. Of, ce au nene barbatii astia?
As vrea sa fiu mai inteleapta dar scriu pe fuga si nu imi iese. Intru mai incolo.