Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 19
alinuk spune:
quote:
Originally posted by Daconst
Eli,mersi de link.Am cerut si eu cartea de retete la fete si daca o primesc o dau si eu mai departe.
Am vazut ca cele de acolo spuneau ca bb trebuie sa bea 500ml de lapte pe zi pina la un an?Ai vostri cit beau?Ca Lucas abia 400 mai baga.Oare sa-i maresc portia?
Alinuk,asa si noi prestam,dar bine ca pina la 4 ani nu-i problema.
Cum a fost la nunta?Sta bb la buni?
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank">Lucas Paul(18.01.07)
Dana Eu il pun pe Teo la san dupa fiecare masa aproape... daca locatia imi permite
Deci dupa un calcul sumar din cele doua mese exclusiv de lapte (de dim se de seara) plus cate putin la inca alte doua, trei mese ...fac cam 600 ml minim ....parerea mea!de fapt si masa de orez cu roscove i-o fac tot cu lapte scos de la san... asa ca daca mai socotesc o data, se pare ca poa sa fie si mai mult laptik pe zi...
La nunta ne-am simtit foarte bine. Teo a ramas cu bunica ..dar acasa la noi...asa ca mediul era al lui si oricum nu e Teo un fitzos, oricine il tine in brate e prietenul lui si hlizeste fasolea la el...
Chiar ne-am regasit cumva... dincolo de faptul ca a fost intr-o locatie foarte eleganta si rafinata, au fost cateva momente de mare emotie pentru sufletul nostru. Cateva melodii care ne-au dus in zilele noastre de burlacie... hehehe ce vremuri...dar fericiti si impliniti ca acum nu ne-am simtit niciodata!!!
Asadar, subscriem si noi la ce se spunea despre cum schimba un copil viata ... o schimba complet, dar asta nu inseamna renuntare la lucrurile care ne fac fericiti si ne plac. O completare, intr-adevar, un sens adevarat...
sa va arat rochitza mea ...nu am avut aparatul foto la noi, dar am incercat cu teleoanele asa ca scuzati calitatea img...
rochitza de alinuk
pooop
fete cucuiete
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=56926702" target="_blank">poveste de bb / / www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
nadiutapm spune:
gabi, nu se poate sa va mutai cu chirie undeva, poate o cunostinta ceva sa cunoasca cu chirie modica sau ceva cu care sa va descurcati si saraci curati dar nu se baga nimeni intre voi si veti fi doar voi 3, eu asa vad situatia daca nu merge nici asa... daca se vede in situati a in care trebuie sa sustina o familie si casa poate se schimba si atitudinea lui Bogdan. Multa rabdare si putere i-ti doresc.
Lili, pai si-a adus aminte, probabil o fi durand-o ceva si s-a gandit ca cineva o sa trebuiasca sa aiba grija si de ea. hai ma Lilisor acu citesc prin ce treci si tu, discuta cu sotul si poate te ajuta mai mult invata sa ceri si tu ajutor nu sa le faci singura, chiar daca nu-ti place cum le face, tot e ceva.
Liuda, a luat-o Dienuta la fuga, acu sa te tii soro' sa vezi ce i-ti reorganizezi casa
bravo
Raliii, ce broscuta scumpa ai tu acolo eu cred ca pe ei ii atrage marginea patului, daca nu de ce nu se duc spre perete de exemplu?, oricum e scump foc.
de la mine si Lidiuta.
Alinuk, mama, m-ai lasat cu gura cascata rau, esti bestiala sa traiesti fata si sa fii sanatoasa ca frumoasa esti.
mei gagici, sa va zic eu, raguseala lu fiimea nu e de la maraiala si chiuiala are rosu in gat de fapt se cheama herpangina
asa ne-a zis dr, care ne-a controlat astazi ca am tras o fuguta pana la Budimex, si dr noastra nu e in Bucuresti, din cate am citit asta se manifesta cu febra, varsaturi dureri de gatulet,insa Lidia nu a facut asa ceva doar raguseala are o voce de zici ca a chiuit toata noaptea nici sa gangureasaca nu mai poate da doar din buze ca din gat nu iese nimic. Ne-a dat nurofen sirop, glicerina cu stamicin vit B2 si anestezina, sper sa se faca bine.
Ia uitati ce scrie despe Herpangina asta:
Herpangina este o afectiune infectioasa acuta febrila produsa de virusuri Coxsackie de grup A. Este foarte raspandita, apare sporadic sau in epidemii mai ales vara si toamna, in aceste saptamani a existat o incidenta mai mare a bolii mai ales la copiii de gradinita.
Debutul este brusc cu febra mare, dureri in gat, dureri abdominale, varsaturi, dureri de cap si musculare iar uneori, la copii, convulsii. La examinarea faringelui se constata aparitia pe stalpii amigdalieni si pe valul palatin a 10-20 de vezicule mici care se ulcereaza rapid, aparand ca ulceratii superficiale cu fundul cenusiu si iconjurate de un halou rosu. Ganglionii laterocervicali pot fi usor mariti. Limba este incarcata si bolnavul refuza alimentatia. Ulceratiile se vindeca in 2-5 zile, febra scade si dispar si celelalte simptome.
Boala este benigna, vindecarea se obtine in toate cazurile. Imunitatea dupa boala este durabila fata de tulpina care a produs infectia dar pot apare episoade repetate cu alte tulpini de virus Coxsackie (exista 23 de serotipuri de virus Coxackie A).
Tratamentul este simptomatic: antitermice, antiinflamatoare, analgezice.
Profilactic nu exista nici un mijloc de preventie impotriva virusurilor Coxsackie. Deoarece la nou-nascuti si la sugari aceste virusuri pot determina boli mai grave este bine sa se evite contactul sugarilor cu persoane suspecte de a fi infecate cu virusuri Coxsackie si mai ales cu copii aflati in colectivitate.
acu sper sa fi pus diagnosticul bine ca are si limbuta albicioasa asa...
dati-va si voi cu parerea pupici
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu
ylilimic spune:
alinuk - sexoasa duamna, zic io! Bravo tie ca ai si avut de dat jos si le-ai si dat! Eu nu m-am mai urcat pe cantar, aveam restanta 3 kg amarate, si nu cred ca le-am dat jos
gabriela- nici la noi lucrurile nu au fost roz dintotdeauna, mai ales ca asemeni tie, am stat la ai mei primii 5 ani. Nu era asa de rau, insa EU eram mereu la mijloc, ai mei nemultumiti ca el nu face mare lucru (doar in camera la calculator), el nemultumit ca nu se simtea ACASA (insa el nu a fost de acord sa facem credit)...lucrurile s-au complicat si mai tare cand postul lui a fost disponibilizat (director la o firma intrata in lichidare) si 1 an si 10 luni a avut o situatia neclara!!! (castiga dar nu legal)Atunci mi-am ciufulit rau socrii, caci il acceptau asa, ii gaseau scuza ca oricui i se putea intampla, ca mi-a placut cand aducea bani acasa (oricum pt ei oamenii se cantaresc in functie de bani), etc...De mai multe ori am vrut sa ii fac bagajul si sa pun capat casniciei. Radeau colegii de noi, de mine ca il intretin, ma condamnau parintii, prietenii, nu mai aveam unde sa gasesc sprijin. Dar eu imi doream un copil cu el si ca si tine, o familie, o viata frumoasa inainte. Am ramas insarcinata, am facut presiuni asupra lui sa isi rezolve probelema job-ului, si fara sa-i spun de bb, l-am dus de mana la Tribunal sa ii arat cat costa o actiune de divort. Cred ca a fost un dus rece, Dumnezeu mi-a trimis o mana, eu am profitat, si acum e angajat la aceeasi firma cu mine (initial nu era de acord, dar acum lucrurile mersesera chiar prea departe). Si neaparat am vrut credit si casa noastra!
Cand m-a cerut de sotie, printre altele l-am intrebat unde se vede peste 5 ani (io cu cincinalul o sa ziceti): la casa noastra, cu o masina, 1-2 copii. La momentul "Tribunalul" aveam 4 ani de casnicie, o masina pe care a pus gheara socrul meu si nici un copil (era in burta, dar nu stia). La 5 ani de casnicie eram la casa noastra, cu masina la socru si 1 bucata copil frumos si sanatos. Lucrurile au intrat pe fagas, ne merge bine, sunt multumita ref la evolutia casniciei.
Ti-am scris toate astea ca sa vezi ca si altii au trecut prin situatii similare, poate chiar mai grave, insa depinde de tine cum decizi sa iti fie ziua de maine. Eu am fost mai radicala dar asa lucrurile s-au indreptat. Ai grija de tine, Adriana are nevoie de amandoi, dar mai ales de mama. Stiu ca ma repet, insa tine cont de temperamentul lui atunci cand iei o decizie, pentru mine e un bun indiciu. Iti doresc ca lucrurile sa se rezolve cum vrei tu, sa iti fie bine si sa ii poti oferi Adrianei ceea ce iti doresti! 
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
Liuda spune:
ce faceti fetele!!! Santem cam melanclice azi, asta e viata, sant belele multe!
Alinuk - imi place rochia chiar daca se vede doar din spate... fata cum o fi oare?![]()
![]()
Cristiana- 70 eu nu am fost ultima vreme pe aici si nu am citit ultimile evenimente despre Sonia... zici ca dupa toate operatiile are sanse sa fie un copil normal? Ar fi o minune!!! dar eu in locul mamei (oana o chiama, am vazut in reportaj) dadeam in judecata doctorii "cei mai buni" care nu au vazut asa ceva. Oare nu are chitantele si pozele si eventual caseta de la 3d la iosup (la el am inteles ca a fost), sant un bun material bun pentru o judecata...zau asa! Sa nu vezi tu asa ceva?!!!Inima in alta parte...
de familionul meu... stiam de nunta si acceptasem si nasia, stia toata lumea, doar ca la cearta sor-mea a fost cea care a zis ca "anuleaza planurile legate de noi" asa ca eu chiar am rasuflat linistita, scapam!!! Si a doua zi a pus-o pe maica-mea sa ma sune, sa-mi aminteasca ca "mi-am luat un angajament" ... de bani... nu cred, ca eu nu mai dau nimic la nunta, ca i-am imprumutat de masina pentru 2 luni si de atunci au trecut 7!!! Asa ca bani iok!!!
Rali - super filmul.. cica nu sta in fund... da da din pedale... aoleu il scapi oricand cu capatina in jos cum se forteaza sa mearga de-a buselea!
BEIIII, 

noi ne chinuim cu dintili!! Maraiiimm, cat putem! Sper sa iasa mai repede...
Ylilimic - intrebare... fatooo pana la ce varsta se face masaj la bebei? ca eu m-am plictisit deja sa prestez una si aceiasi fiecare seara... tu esti in tema, ai mai crescut un plod... sa stiu si eu ca tot ma tin sa intreb sa stiu cand scap...zau m-am saturat.... si mai zi-mi pana la ce varsta iese dintii, partea mai dureroasa? mai aveam intrebari la tine ca la MAMA MARE, dar am uitat, lasa ca te mai stresez!!!
Catalina spune:
Bai, e clar, azi e zi neagra. O fi de la luna plina.
Nadia, alta acuma? Offf ... sanatate multa!
Lili, am recitit post-ul tau. Nasol momentul. Cred ca in toate casniciile se ajunge in diverse impasuri si desi slogane sunt destule e destul de greu sa treci peste, mai ales cand esti obosit. Sunt sigura ca aveti resurse pentru ca nu v-ati luat ca sa se cheme ca aveti si voi pereche. Poate o iesire din peisajul casei sau ceva de genul v-ar repune pe linia de plutire. Sau daca tot e asa nemultumit si critica, poate il lasi pe el cu ambii copii si tragi o portie de odihna. In orice caz, eu iti doresc multa intelepciune si luminare sa vezi solutia buna.
Cristiana, ai dreptate, nu intotdeauna parintii naturali sunt solutia. Desi sunt impotriva divortului ca idee, sunt situatii in care despartirea stinge tensiuni ce afecteaza in mod clar copilul.
Hai sa va zic si eu una mai veselica asa. Ne-am luat tzarc. Adica Matei si-a luat. Tzarc Colloseum de la Neonato. E imens, mult mai mare decat mi-am inchipuit. Acu don'shoru doarme dar abia astept sa il bag in el sa vaz ce reactie are. Imi trebuia ceva in care sa il las si sa se poata juca fara sa fie pericol de cadere. Cand o sa invat sa pun si poze undeva, o sa vi-l arat.
Hai va pup si tuturor multa sanatate si intarire sa treceti toate obstacolele.
Liuda spune:
Gabrielooo - eu sant mai dintr-o bucata, ziceam "afara"... si basta, daca trag, macar trag singura fara sa ma streseze cineva... pai vrei casa, vrei masa, vrei conditii - ce astepti? cauta alternative!!! Asa ii ziceam eu lu' barbat-o! Si crede-ma ca ca cand vede ca esti radicala... se schimba, ca nu are incotro, ce o sa faca? i-a copilul si unde se duce? in ziua de azi nu te asteapta nimeni cu colaci in coada sa te tina!!! unde o sa se duca daca nu are siguranta materiala, financiara, imobiliara... ca sa fii tare si mandru trebuie sa ai si niste avantaje. Mama plecati in chirie, saraci dar nu va cauta nimeni in fund, pune niste conditii - sa munceasca, sa aduca acasa ca asta e rostul barbatului in casa... nu sa schimbe la kkti la copil... sa traga ca magarul ca sa asigure familia, ca si-a luat si el un angajamet odata cu casnicia si odata cu conceperea unul copil! Lasa ca trece si asta dumna, incet incet sa aseaza lucrurile la locurile lor...
hai ca in sfaturi toti, adica eu sigur sant cea mai tare... ![]()
![]()
Curaj fata ca santem cu tine!
ylilimic spune:
liuda - eu la masaj am renuntat, e o chestie optionala cand am chef si timp, uneori in miezul zilei pe post de tavaleala. De dinti nu poci sa-ti spui - la unii mai mult la altii mai puitn. O fetita la 1 an nu avea nici macar 1 dinte amarat, dar pana la 1,10 luni iesisera toti. Matei a avut primul dinte la 7 luni jumate si acum (2 ani si 9 luni) mai asteapta 2 masele nenorocite (ultimele 2 au iesit in mai si astea se lasa muuuult asteptate). Doar ca intimp se mai obisnuiesc si ei cu durerea si nu mai plang asa tare. Exeptie fac caninii desigur, pentru aia rezerva-ti o doza de rabdare de fier!
merg sa ma intind nitel ca ma doare un capsor delicat de cucoana stresataaaaa...si obosita!
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac -
Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! -
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007 / www.youtube.com/user/ylilimic" target="_blank"> filmulete /www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 / www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2
cristiana70 spune:
LIUDA, din cate stiu eu, inima in partea dreapta nu este considerata un handicap, o malformatie care sa te determine sa renunti la o sarcina. Nu stiu ce se vede la eco 3D, ca eu nu am facut, dar malformatia de care sufera Sonia (lipsa arterei pulmonare) s-ar fi vazut la eco doppler, cel care evidentiaza si circulatia din cordonul ombilical. Medicul meu avea aparatul dar nu facea acest gen de ecografii, fiindca s-a descoperit ca au un efect negativ asupra sanatatii copilului. In sfarsit, chiar daca ar fi stiut despre eventualele probleme cel mai probabil Oana ar fi pastrat sarcina mai departe, cred ca ne-o amintim cu toate pe Michelle, cat a luptat sa pastreze fetita.
LILI, daca pe mine nu ma inseala memoria, Gabriela nu e casatorita inca, si eu nici nu as accepta sa ma casatoresc cu cineva in asemenea conditii. Faptul ca este tatal fetitei nu-i da dreptul sa o trateze ca pe o carpa. Eu, una, sunt o fire radicala, am invatat de-a lungul anilor ca daca nu spui ce te doare, nimeni nu se deranjeaza sa ghiceasca, mai ales un barbat.
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de
David (21.12.2006)
Liuda spune:
Lili - deci, cu masajul se poate sa mai tai? ca eu tot frecam, cand mai mult cand mai putin, dar tot o faceam... acum cred ca o las mai moale... ca m-am plictisit, sat o frec si eu asa de mantuiala sa nu zica ca are mama rea!!! Mersi ... stai ca ma screm sa-mi amintesc ce ma interesa si vroiam sa te intreb... imi amintesc - iti scriu!
nadiutapm spune:
cata, sa va jucati bine in tarc, mai bine zis Mateiutu' sa-i placa si sa stea cu mare placere acolo.
Alinuk, eu zic sa pui cate o poza din asta in fiecare zi ca ma motiveaza rau si mai bag si cate o tura de Pilates, e valabil si pt restul fetelor Eli, Marinar, Daconst,Delfinuta{arata bestial] am vazut-o in costum de baie. 
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu