Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (63)
Raspunsuri - Pagina 29
Ralumat spune:
Eu sunt ca ghimpele- zic ca plec, dar se scapa greu. ![]()
NEDUMERIRE: de ce e ok iaurtul facut in casa (parca era pe aici o reteta cu borcanul uns cu smantana si apoi, lapte de vaca pus in el), dar nu e ok iaurtul de cumparat?
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)
luna a saptea
dianocica spune:
si acum intrebarea de 100 de puncte: ce se intampla daca oxideaza? stiu, nu e bine..dar de ce? chiar sunt curioasa daca stie cineva....eu nu...
d vrea doar in brate la mine, eu stand jos, ca sa se poata trage de hainele mele si sa se ridice in picioare ca sa poata scuipa in liniste peste umarul meu...
diana si david 03.12.06
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
dianocica spune:
quote:din punctul meu de vedere cand e vb de iaurt e vb de n spe mii de bacterii. pe care prefer sa le vad io cu ochii mei
Originally posted by Ralumat
NEDUMERIRE: de ce e ok iaurtul facut in casa (parca era pe aici o reteta cu borcanul uns cu smantana si apoi, lapte de vaca pus in el), dar nu e ok iaurtul de cumparat?
diana si david 03.12.06
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
Ralumat spune:
Eu am doua explicatii:
1. Oxidarea aceea insemna de fapt ca marul incepe sa fermenteze. Daca introduc in burtica un aliment deja fermentat, risc sa "fiarba" burtica - asta e explicatia populara.
2. Prin oxidare, īncalzire si fierbere vitaminele, sarurile minerale si enzimele se distrug - asta am gasit-o pe cautare pe google.
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)
luna a saptea
danutz spune:
Aer Curat fetelor!
Pe cuvantul meu ca am citit tot din urma...dar nu-imi mai functioneaza creierul si nu prea mai stiu cui voiam sa raspund!
La multe lunisoare sarbatoritilor zilei!
Asiza, cool...chinul de a face poze la dintzucii lui Denis merita, trust me! Asteptam poze! Ce fac Yagmur si Luca? Au ajuns cu bine? Ea banuiesc ca nu are net acasa, iar pe coclauri cine stie cand se aduca!!!
Dianocica, habar nu am avut ca curcanul ala cu mazare are si sare. Poi citisem pe aici ca cineva parca dadea la bebe si am cumparat si eu...Zace in frigider in asteptarea calatoriilor viitoare...Deci pica si asta din schema!
Radu.anca...asta este Romania. Aici inca sunt majoritari cei care toarna copiii cu galeata, nu se gandesc nici o clipa ca nu au cu ce sa-i creasca, sau ii abandoneaza fara nici o remuscare. Si cred ca am mai spus-o pe aici...tragedia este ca atunci cand ii abandoneaza sau ii lasa in grija statului nu-si dau si acordul pentru adoptie. Si uite asa, ca sa adopti un copil trebuie sa te lupti cu o birocratie imensa. Nu zic ca in alte tari nu exista birocratie la adoptie,(e normal sa fie fiindca tre sa fii sigur ca cel care adopta poate sa si creasca copilul ala in conditii bune) dar macar acolo sunt foarte putini copii abandonati, dar la noi centrele de copii sunt arhipline, exista foarte multi oameni care vor sa adopte si se bat cu birocratia ani de zile. Cum era vorba aia...paradoxala si fascinanta Romanie...
Stiu de un caz, care s-a terminat cu bine din fericire. Fostul meu sef de la locul meu de munca anterior,italian de natie, la vreo 40 de ani, cu o nevasta de 36 ani infertila, au vrut la un mom dat sa adopte un bebelus din Romania. Si au gasit o bebelusa de cateva zile, care fusese abandonata imediat dupa nastere, fara acord de adoptie. S-au chinuit 6 ANI, cu formalitatile de adoptie, timp in care lui i-a expirat mandatul din Romania, a ramas fara job pentru 2 ani pentru ca nu puteau sa iasa din tara cu copilul dupa ei! Din fericire totul a fost bine pana la urma, acum sunt o familie fericita, sunt topiti dupa fetita...iar de copil ce sa zic...a avut bafta!!!
Gata ca m-am intins cam mult...In alta ordine de idei, ati vazut ce gol e Bucurestiul? Toata lumea ori a plecat ori nu iese din casa! Inclin sa cred ca au plecat fiindca am vrut sa mergem si noi la munte in week-end...si nu am gasit cazare...peste tot era ocupat deja!!! Incredibil!!!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
asiza spune:
Repejor, repejor ca stau prost cu timpu'...da' revin io curand...![]()
Tema zilei: tot atat de egal mi-e si mie ca lui A_deju...daca vreti comentati, daca nu nu...oricum eu nu am luat meniul zilei cu regulile-i aferente chiar asa strict si restrictiv...pana si Miro, care a propus meniul, zicea ca daca ceva ni se pare in neregula, putem schimba...ea a venit doar cu o idee, care mie mi se pare buna intrucat mai invatam ce si cum una de la alta...So...daca sunt comentarii, sa stabilm de pe acuma ca vor fi pe un ton civilizat si fara suparari, ca nu de-aia am organizat aceasta stimata adunare ca sa ne certam!
...Foarte fain...v-am pupat!
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Ralumat spune:
quote:
Originally posted by dianocicaquote:din punctul meu de vedere cand e vb de iaurt e vb de n spe mii de bacterii. pe care prefer sa le vad io cu ochii mei
Originally posted by Ralumat
NEDUMERIRE: de ce e ok iaurtul facut in casa (parca era pe aici o reteta cu borcanul uns cu smantana si apoi, lapte de vaca pus in el), dar nu e ok iaurtul de cumparat?. si partea nasoala e ca nu prea ti dai seama daca e stricat sau nu. are cam acelasi gust, nu? (bleah) vorbesc de ala normal nu cu fructe, sau ala care arata ca o budinca...
diana si david 03.12.06
Hai ca nu pot sa ma desprind.,....mai ales ca fiu-meu doarme. Sa vedeti voi ce viteza bag apoi la bagaje! Bine ca am fost plimbareti de mici si am experienta.
Deci:
- de ce as merge pe premisa ca bacteriile de la mine de acasa sunt mai sanatoase decat culturile folosite intr-un mediu profesional? Si aici ma refer in special la fabricile de lactate care sunt certificate HACCP (si sa stiti ca nu e joaca, noi prelucram piatra si tot aveam niste super proceduri si reguli pentru a ne putea mentine ISO; HACCP e muuult mai dur)
- de unde stiu sigur ca dupa o noapte de "lasat la prins", nu e si iaurtul meu stricat?
Editez, ca m-am dus sa caut ceva si am uitat sa mai scriu. Deci, pana la urma se prefera iaurtul preparat in casa nu neaparat ca ar avea ceva in plus/minus decat cel de cumparat, ci pur si simplu pe premisa "e mai bun ce-i facut de mine"? Asta ca sa ma linistesc, pentru ca eu sunt produsul "societatii de consum", si prefer ceea ce e "de-a gata", dar daca totusi mainile magice ar face ceva "mai sanatos si mai gustos", as face si efortul asta.
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)luna a saptea
a_deju spune:
ralumat, am receptionat :) auzi... da sa nu-ti faci cine stie ce sperante ca pe-aici e racoare.... ca nu e... INSA, marele insa: aseara am fost la malul marii si as putea spune ca era chiar..frigut.. deci ceva peste stadiul de racoare. ceea ce e foarte bine. atata vreme cat stai exact la malul apei, ca la 5 metri mai incolo, te loveste...
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Ralumat spune:
Deschid capitol nou, ca nu pot sa ma puc sa fosnesc pe aici cat doarme micul terorist.
Raluca, mami de
David Calin (28.11.2006)
luna a saptea
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
care 4 danduso? parca dianocica zice nu...
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
citeste "dupa" cuvinte...
Mindrete de Crinuta