Copiluti de mai-iunie 2005 (43)
Raspunsuri - Pagina 23
mygirl spune:
Tdi, tocmai ce mi-ai atins un punct sensibil. La lista ta as mai adauga - haitele de caini vagabonzi care latra non-stop si cand li se pune pata te ataca la drumul mare, mizeria din parcuri(care si asa sunt prea putine si pe cale de disparitie), plus pata mea MARE - jegul de pe plajele romanesti, unde copiii se joaca cu mucuri de tigara in loc de nisip, ambalajele aruncate oriunde altundeva numai in cosurile de gunoi nu....eheee...lista e lunga. Si realizezi asta mai ales atunci cand ai termen de comparatie. Asa ca Pengunica, vino in Romania sa-ti alini dorul de familie si de prieneni si pleaca inapoi in locuri civilizate unde sunt intr-adevar conditii de cresut copiii. Poate ca sunt eu acum prea inversunata, dar am fost luni dupa-amiaza pe o plaja mai "populara", la intrarea in Mamaia si m-am scarbit si m-am ingrozit de cata nesimtire exista in tara asta. Nu zic ca nu avem si lucruri bune, dar mai sunt multe de schimbat. Si schimb subiectul acum.
Tdi, bafta la interventie si sa te ajute Dumnezeu sa scapi de toate "bubele". Multa sanatate!
Eu nu sunt deloc in toane bune azi, am inceput de dimineata cand imi povestea femeia cum a dezvatat-o pe Alex de pampers. Ii spune copilului ca dc face pipi pe ea nu-i mai aduce mami bun si tati NU O MAI IUBESTE
!!!! M-am abtinut sa sar la ea si am incercat sa-i spun cat se poate calm ca nu sunt de acord cu astfel de metoda. Si ar mai fi..indopatul copilului cu covrigi si cornuri "ca se mira toata lumea din parc ce bine si frumos mananca" atunci cand eu las acasa ca gustari fructe si iaurturi....off.. cum o dai nu-i bine ca nici de servici nu pot sa ma las sa stau sa-mi cresc copilul asa cum vreau eu.
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
monu spune:
Ola, fetele dragi. abia astept sa ma intorc acasa pe 18 august unde am si eu pc ca lumea civilizata si sa satu la povesti cu voi. azi am fost sa vaccinam Antonia grasuna. sper sa nu faca febra. in rest suntem bine pana acum. trimti ca parca vad ca iar se blocheaza
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
monu spune:
Oana, ma revolta ce spui tu. nici mie nu imi plac chestiile astea.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
patriciaRO spune:
Fetele,
Daca vrei sandalute castoace sau ceva fain de incaltat mai au si aici:
http://www.pentrupici.ro/
aduc acasa comanda sau la posta. Cum vreti!
Andreea, esti si tu foarte faina... Te-am remarcat eu mai demult! Esti fotogenica rau!
Beatrice, mami de
Alex pifos
pengunica spune:
Gabitzamintotdeauna cu raspunsuri rapide si incurajatoare![]()

TDImultumesc si tie insanatosire grabnica
MYGIRLcred ca data treciuta am stat prea putin in Ro astfel incat nu am putut vedea decat partea buna a Romaniei,trebuie sa recunosc ca japonezii au spitale de invidiat ca sa nu mai vb de tehnologie ,asigurari medicale super si mai ales multa civilizatie...dar au si ei defectele lor ...de exemplu acum sa-u scumpit raui de tot taxele si asigurarile medicale.....Dar chiar si asa trebuie sa recunosc ca e frumos aici doar ca ma simt destul de izolata ...am o singura prietena cu care ma mai vad cateodata deoarece e profa de engleza si e tare ocupata in rest nu vreau sa vad pe nimeni....chiar daca sunt ceva romance pe aici.....nu am subiecte comune de discutie...unele se cred prea bogate alte se ,,sparg in figuri,,altele sunt fara cei 7 ani de acasa si unele sunt intradevar ,,proaste gramada,,incat nici daca le intrebi de Eminescu cred ca nu au habar ca sa nu mai vb ca nici macar nu stiu sa scrie.....
dar nu despre astea voiam sa va impui capul......
nu ca as fi eu ce-a mai desteapta sau mai educata ,manierata etc.
...dar nu am nimik in comun cu cele mai multe dintre ele.Asa ca prefer sa stau singura sa frec menta prin casa(spalat ,calcat etc
) sau sa mai trag cate un ,,window shoping,,decat sa stau la barfa lor....
Ok iar bat campii......va pup si mai scriu maine daca am timp.
...![]()
si noapte buna tuturor
Danelutza spune:
Pengunica si eu frec menta ca tine, prin casa, spal, calc si am doar o prietena mai apropiata, iar acum s-a mai mutat o familie cu doi copilasi, ne intelegem de minune cu ei, doar ca vorbesc putin italiana si mai mult germana. Cit despre conationale, prefer sa ma abtin
, prefer fetele de pe forum. 
Clara
-ici si mie mi-a fost doorrr. Buna faza cu dintii bunicii ![]()
Beatrice mai bine vii tu la mine si faci savarine sa le maninc in direct nu doar virtual
, sau... baga reteta ca forme de facut am. ![]()
Teddy sanatate multa, sa dea DD sa treci cu bine peste operatie.
In Calabria mergem in vacanta, e apa foarte curata si stam la rude, papam bine si ne prajim la soare
OlgaM eu i-am scos pampersul de noapte, doar cind am vazut ca l-am gasit uscat dimineata. Bineinteles ca dupa aia a mai fost un mic accident, dar asta pentru ca era umed in camera ei. In general, doarme cu chilotei si tricouas, invelita cu un cearsaf, face pipi la ora 10 cind o pun la nanita, iar pina dimineata la ora 8 cind se trezeste nu face nimic. Am incercat intr-o noapte s-o asez pe olita, dar a inceput sa plinga si n-a vrut, am vazut ca nu-i cazul, o las sa doarma.
Gusta spun si eu ca Simona, descarca-te, spune cuiva, vorbeste, nu tine in tine... eu tot timpul m-am plins voua, tot timpul am primit un sfat bun si asa am iesit din starile urite.
Laura nu mai zici nimic ?
Cuscra eu apar si dispari tu ?
Elisor unde esti, in vacanta ? Poate ai scris, dar n-am mai reusit sa citesc nimic din capitolele pierdute.
Androix drum bun si mai ales vreme buna.
Oana cam trist ce spui tu acolo, cum adica sa vorbeasca asa cu copilul doar ca sa-l dezvete de pampers
.

omustata spune:
Daniela-pai asa consider si eu ca este normal sa renuntam la pampersul de noapte, cand il gasim uscat. Nu mi se pare prea bine sa scol copilul pentru asta. A mea cred ca ar fi nervoasa si nu ar vrea sa faca nimic. Din pacate Maya are inca pampersul full noaptea, deci mai astept. Macar sa renuntam complet la ala de zi. De fapt am renuntat deja, dar trebuie sa ma tin eu de capul ei sa faca, pentru ca altfel cine stie ce surprize mai avem.
Teddy-iti pumnii si ma rog pentru tine sa fie bine. Bina macar ca nu este nimic foarte grav, asta ca sa vedem si partea plina a paharului.
Gusta-te rog mult, nu mai fii suparata. Hai ca poate daca ne spui noua ce te doare reusim intr-un fel sa-ti descretim fruntea.
Pengunica-la fel si tie
.
mygirl-si noi avem aici niste prieteni care au un baiatel de varsta Mayei si il indoapa in continuu numai cu biscuiti si chestii din astea si ma enerveaza ca pofteste si Maya. Ala este slab, dar Maya nu prea si nu-mi place sa-i dau prostii.
Pauza mea s-a terminat, din pacate. Noapte buna!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
iuliana spune:
Vad ca se discuta din greu tema "diapersilor". Ne inscriem si noi in categoria fetitelor mari care au scapat de ei. Diana poarta si ea chilotei de domnisoare:),cere la toaleta de oameni mari (deh, o vede pe sor-sa si la olita nici nu poate fi vorba, nu ca m-ar supara treaba asta, chiar din contra:)). La ea a mers f. repede, in 3-4 zile a fost "gata" si cu cerut la wc si tot tacimul. Noaptea inca ii mai pun diaper citeodata, dar dimineata in 90% de cazuri il gasesc uscat. A avut 2 accidente de facut pipi in pat, dar sintem pe drumul bun. Si cu asta am mai incheiat un capitol din viata noastra de parinti si realizam ca nu mai avem bebelusi in casa (am scapat de suzete, biberoane, diapers) si ca, in cazul nostru, nu vom mai avea de face cu bebelusi, avind in vedere ca altii personali nu vom mai avea.
In rest, Diana vorbeste si e f. activa. Azi am primit tel. de la gradinita facultatii mele cum ca o primeste incepind cu noul an scolar (sf. luiaugust) si miine am appointment sa vb care ce si cum e treaba. Am niste emotii si stiu ca iar o sa ma doara sufletul sa o vad si pe ea "plecata" de linga mine cum a fost si in cazul Emmei. Emma plingea pe de o parte, eu pe cealalta. Imi doresc din tot sufletul ca tranzitia sa fie cit mai usoara (nu merge decit 2 zile pe sapt cite 4 ore), dar tot inseamna ceva pentru ea (si pentru mine) care nu a fost asa de mult timp despartita de mine si intr-un loc pe care nu-l cunoaste.
Vad ca fetele de prin strainataturi se pling de tristete. Fac si eu asa pina ajung in Romania, dupa care imi trece repede si instantaneu :) si de abia astept sa ma intorc acasa. De data asta, urmatoarea vacanta in Romania va fi peste 2-3 ani si sint hotarita sa ma tin de cuvint.
Ma duc sa ma culc pentru ca inca nu mi-am revenit dupa tel. primit in leg.cu gradinita, chiar daca ar fi trebuit sa ma astept. Actele le-am depus din mai, dar nu credeam ca va fi acceptata, avind in vedere ca intii si intii sint acceptati copiii din fam. cu venturi mici si ca locuri disponibile nu prea sint.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3
gabitzam spune:
Ce mi-ar place si mie sistemul asta, sa inceapa usurel cate 2 zile pe saptamana cate 4 ore... La noi nu ai nici o sansa, decat sa-l azvarli direct la program full-time, in cazul meu si al altora chiar program de toata ziua. Ce sa inteleaga saracul copil din asta?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
simona_filipas spune:
Buna dimineata 

pentru toata lumea.Eu cred ca servesc portie tripla azi la cat sunt de adormita.
Cuscra, Tdi multumim de intrebare.Dragos e bine, sanatos, voios.A redevenit cel pe care-l stiam eu.Mananca binisor, uneori chiar foarte bine.Ce ma bucura cel mai mult e ca a facut burtica, falcute...si poti pune mana pe el.Cand am iesit din spital arata ca un schelet si ma durea sufletul cand il vedeam cum arata.
Cu pampersul ...mai greu.Spune numai dupa ce face.Bine, s-a intamplat sa spuna si inainte dar rar.Kk numai la olita si asta cere singur.Nu stiu cum sa fac si cu pisu.Imi dati idei fetele care a-ti scapat de pampersi?Pe mine ma streseaza si gradinita ca din toamna mergem la alta gradinita unde nu-l primeste cu pampers.Daca v-as povesti ce a invatat copilul meu la fosta gradinita a-ti ramana masca...numai prostii.
Cu bona am lasat-o balta pentru ca pana in septembrie sta mama cu el cat tine vacanta.Sincer mi-e groaza de o noua gradinita.Iarasi acomodare ,plansete si plus stresul pampersului.Eu sunt consecventa cand vine vorba de pampers dar mama ...
De vorbit ne innebuneste cu ce-i aia, de ce-i asa si multe altele.
Mai avem un hop luna asta si speram sa scapam de toate.Trebuie sa mergem sa-i refacem EKG si ECO la inimioara pentru ca inca se aude suflul si pediatra de la spital a prins drag de Dragos si l-a cautat si-n fund scuzati expresia.
Va pupam pe toate si va dorim un week-end placut.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian