Copiluti de mai-iunie 2005 (43)
Raspunsuri - Pagina 14
Aurasa spune:
Buna ! Ce mai faceti ?
Nu am mai intrat de un car de ani pentru ca netul meu imi face figuri. Avem o multime de noutati. Catalin a renuntat definitiv la pampersi si este foarte bucuros (si noi la fel). II turuie gura cat e ziua de mare si povesteste despre tot ce vede. Acum am venit in Bucuresti pentru o saptamana, dar plecam iar la tara, unde are loc de alergat. Si-a facut primul cucui considerabil (in timp ce eu ma straduiam sa vad daca totul e in regula, el topaia iar si imi spunea fericit : « Mamiii, am doua tutuie, am doua tutuie » si i-a mai spus si lui tati la telefon, explicandu-i cum a cazut « Buuf pe afat »=pe asfalt, adica a vrut sa sara de pe scari si a cazut fix cu capul de alee). Cu Alexandru se intelege de minune, dar uneori ii mai arde in fuga cate o palmuta, dar nu stiu de ce , oricum sunt rare cazurile. Are si crize de personalitate, adica tipa si face ca toate alea daca nu i se face pe plac, cu mine nu ca stie ca eu nu-i dau nas si il las sa tipe cat vrea ; fac asta cu cine vede ca merge.
Se joaca si cu alti copii, dar ii trebuie timp sa se obisnuiasca, nu mult, dar este retinut la inceput.
Acum perlute, ca astea sunt la greu.
Catalin a vazut - la tara- cum a descarcat graul din buncarul combinei si cand a venit fratele meu in weeend s-a repetat situatia. el, auzind ca tata pleaca la treierat se duce la fratele meu si ii zice foarte serios: Nene, dloiia (adica Gloria, cum se numeau combinele mai demult) hap a inghitit tataia (tata urcase pe cealalta parte in cabina si el nu a vazut), poi a idicat tompa pom (= a desfacut bratul ala prin care descarca din buncar cerealele si a trecut si printre ramurile corcodusilor de la poarta) vruuum gaul jos (si a cazut graul).
Alta perluta: treceau vacile de la islaz si erau unele breze, altele maro cum sunt vacile si eu ii ziceam : Uite, mami, asta e maro, asta e breaza, asta are coarne mari. A doua zi, el strigand: Beazaaaa, diusss tu caca, uuuuffff, beaza beaza (in traducere libera: Breaza, fa dush ca esti murdara, of, breaza- breaza). El cred ca a perceput petele ca murdarie si o certa ca nu s-a spalat. Ainvatat in saptamanile astea petrecute la tara o multime de cuvinte noi, a vazut multe lucruri noi.
Cam atat despre Catalin, am scris o multime, dar nu stiu cand mai putem intra, asa ca am profitat sa va mai dam de veste.
Scuze ca nu am reusit sa citesc tot din urma, dar o sa fac tot posibilul.
Si aici cateva poze din vacanta cu baietii : http://s163.photobucket.com/albums/t310/Aurasa/Poze%20de%20vacanta/
Si poze generale, tot cu copiii :
http://s163.photobucket.com/albums/t310/Aurasa/
Pupici si sper sa reusesc sa intru mai des
Aurasa
Alexandru (9.03.2007) si
Catalin (3.06.2005)
Oana C spune:
Andra, felicitari pentru mostenitorul nr 2!!!! Sa fie sanatos, mincacios si cumintel!!! Iar tie, refacere rapida si multa liniste!
Nelia, ti-am spus eu, dupa forma fruntii din echografie, ca o sa fie baiat!!! FELICITARI!!! Si sa va bucurati de familia completa! Gata, ai scapat de griji.
Tdi, draga, vroiam sa iti scriu de cind ai postat mesajul cu noutatile despre sananatea ta. Sper sa se rezolve toate cu bine si ... nu mai gindi negativ. Ce-o sa faca papusica ta fara tine, ha? Las' ca te faci bine, gindeste pozitiv!
OlgaM, drum bun la intoarcere! Abia astept sa vii inapoi, poate mai vorbim din cind in cind la telefon.
Anca, drum bun in tara! Multumesc mult pentru info despre Niagara. Deja mi-am facut planurile de vizita de acolo, in urma informatiilor tale. Poate, dupa ce va intoarceti din tara, veniti si la noi o tura sau ne intilnim undeva pe la mijloc. In septembrie vrem sa mergem in NY city, daca va atrage ...
Beatrice, am vazut si toate pozele tale din tara, cu tortul fain. Lasa, ca e mai bine sa fie mai frig, decit sa va topiti in fiecare zi! Asta am vazut-o si eu acum, dupa ce ne-am mutat intr-un climat normal, din Florida. Ce bine e la sfirsitul zilei, cind se mai racoreste ...
Am vazut pozele de la intilnirea din Jupiter, plus pozele postate de Nelia, cele ale Adinei, de la munte, pozele Ioanei cu papusica Ana ... si multe altele ... Am plins, cind am vazut ce frumos v-ati distrat la Jupiter si am hotarit ca trebuie, neaparat, sa venim si noi in tara, cit de curind!
Deja m-am interesat ce imi trebuie sa imi schimb pasaportul, ca a expirat de vreo citeva luni, ce-mi trebuie sa ii fac si Evei pasaport. N-am inteles un lucru, daca ii fac pasaport de cetatean american (ca e nascuta aici si taica-su este american), pot sa o mai adaug la mine in pasaport??? Stie cineva? Si cam cit dureaza sa imi trimita aia pasaportul, ca niciodata nu e asa cum spun ei pe site? Si daca ii trimit pe ai mei sa mi-l ridice din tara si sa-l trimita de acolo, cam cit ar dura?
Nu mai pot, as fugi si miine in tara!
Voi ce credeti, pot sa intru in tara cu pasaport romanesc expirat si cu green cardul american? Ca americanii ma primesc inapoi, mi-e de romani, sa nu ma primeasca in tara. Daca m-ar primi cu pasaport expirat, nici nu mai astept cu prostiile lor de aici si depun in tara sa mi-l fac pe cel nou.
Noi sintem bine, Eva chiar foarte bine, cumintica, ascultatoare, vorbareata, jucausa ... Eu cu starile mele de bine si de depresie. Asta este, daca n-am si eu familie sa ma ajute ...
Am mutat toate pozele noastre de la yahoo la snapfish, asa ca fetele care s-au adaugat la grupul format de OlgaM acolo, probabil pot sa vada pozele noi. O sa gasesc si o alta modalitate de a pune pozele ca sa le vedeti.
Pupici.
ps: omul meu iar a adormit la 9pm punind-o pe Eva la culcare, iar eu iar vorbesc cu peretii 

gabitzam spune:
Ia de va racoriti cu niste poze de pe Transfagarasan
O zi buna si racoroasa va doresc!![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
fran spune:
Buna !
Inca nu am apucat sa vad poze da' azi nu ma las, pana la sfarsitul programului sper sa le vad pe toate...
Tdi-mey si Iepu umbla cu papucii mei de cateva zile
Sunt flip-flop, dureaza un pic mai mult pana isi potriveste degetzelele in ei dar dupa aia se descurca binisor
Noi zicem ca se antreneaza pentru schi
. Ca ne gandim sa o punem pe schi-uri la iarna, vadeste reale aptitudini sportive (in detrimentul celor lingvistice, evident).
Oana-nu stiu daca te primesc romanii in tara cu pasaportul expirat dar eu zic sa nu risti. Nu se poate sa-l prelungesti la ambasada? Eventual poti sa intrebiwww.pasapoarte.mai.gov.ro/index6.htm" target="_blank"> aici
Noi suntem ceva mai bine la capitolul urlete, luni seara ne-am culcat la 1,30 (iar eu m-am sculat apoi la 5,30
), dupa o repriza de urlete ca nu vroia la culcare. Pana la urma m-am enervat si i-am dat 5 ml de nurofen si 5 de calma baby. Se pare ca au avut ceva efect ca in 20 de minute a tras pe dreapta si nu s-a mai trezit pana dimineata. Aseara s-a culcat -agatata de mine-pe la 12, dar fara circ, si nu cred ca s-a mai trezit nici peste noapte. Nu bag mana in foc ca am dormit tun
-a stat Paul cu ea dupa ce a adormit-dar cred ca a fost ok.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
loreen spune:
Buna dimineatza
Oana C daca esti inca cetatean roman poti inra linistita in tzara,vei avea de platit o amenda pentru pasaportul expirat...problema care se pune este ca va trebui sa-ti faci pasaportul cat stai aici pentru ca nu vei putea iesi din tzara.
La urgenta este o taxa de 100 lei ,pasaportul costa el 100 si ai nevoie de certificatul de nastere,de casatorie,actul de identitate,cerere tip care se ia de la serviciul pasapoarte...
Cand ajungi in tzara poti apela 959 - Serviciul Politiei de Frontiera pentru alte precizari care te intereseaza...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Tdi spune:
OanaC, in viziunea statului roman,daca tu esti cetatean roman si copilul tau e automat, deci poti sa-l inscrii in pasaportul tau dar numai dupa ce ii obtii certificat de nastere romanesc.
nu cred ca poti sa intri in tara cu pasaportul ro expirat (poate Loreen e mai informata, stiu ca aici in It trebuie cerut de la consulatul RO un document de calatorie provizoriu daca pasaportul e expirat sau pierdut), daca ai pas. american intri cu ala si apoi iti faci pas. romanesc nou.
Album Alyssa
Tdi spune:
deci am fost dupa rezultate...tin sa va spun ca am condus prin oras fara probleme cu toata aglomeratia aferenta, am parcat la spital intr-o parcare supraetajata fara sa demolez nimic
...hai ca deviez de la subiect...deci oficial e cam ce mi-a zis si ecografistul: ficat cu chist de 21mm, fiere cu polip de 8mm, splina marita, colon inflamat. restul sandramalelor sunt ok, inclusiv rinichii unde aveam nisip si pietricele si ovarele care erau pliiiiine de chisturi inainte de sarcina.
maine dimineata vorbesc cu doctora mea din RO sa vad ce zice, poate am vreo sansa sa scap fara cutzit, daca nu, ma operez si la revedere.
Album Alyssa
monu spune:
ola, ne-ati simtit lipsa? dar la colectia de bacterii ni s-a simtit lipsa?

Alexia are exudatul curat. nu mai are e-coli.
Antonia in schimb a colectat stafilococ hemolitic de tip A. cum aici nu se practica antibiograma din principiu ca sunt mai destepti au trecut-o direct pe ampicilina adica ospamox. sa mor de inteleg cum ii colecteaza. alexia inteleg ca baga tot in gura. din cauza asta am renuntat la wc pe colacel si am revenit la olitza in camera. dar antonica? (asa ii zicem acum.)offf camd se termina oare? si luni facem aiic vaccin. sper sa gasesc pe cineva care sa stie ca vaccinul infanrix se face in popou si nu in mana. plus ca aicinu au prea auzit de el. scuze daca am mai scris desper asta dar neuronii cedeaza.
aici e racoare bine. e placut. antonia creste maaarrreeeee. alexia papa bine desi cu figuri dar numai in prezenta mea. bb e tare cuminte. nu stiu ce ma fac cu ele acasa in cutia de chibrituri. aici au loc de joaca, are curat, spatiu, ca la curte.
pup si astept sa citesc mai multe ca vad ca fetele au cam dat bir cu fugitii.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Tdi spune:
Monu, Alyssa a facut Infanrix (hexa) in picior si nu in fundic sau in alta parte, aici vaccinurile nu se fac la pedi ci numai la centrul de vaccinare unde au personal specializat (ma rog, nu toti
) in asa ceva. Ma bucur ca le prieste fetelor la curte, hai ca scapati voi si de microbontzi cumva!
sanatate!
Album Alyssa
ioanailincam spune:
Hello!
Monu - nici ANa nu-mi amintesc sa fi facut vreun vaccin in fund, doar in mana si in picior, dar nu mai stiu exact care cum.
Noi nu cred ca vom veni la intalnire, din pacate. Dupa ce am incvercat sa producem un aer conditionat fara succes, am hotarat sa ducem plodul la soacra-mea. Vineri vine ea, sta o zi cu bona sa vada ce si cum, sambata plecam cu ele in nord si duminica ne intoarcem.
Muma cand a auzit ca o ducem la soacra-mea a dat-o si ea ca intre timp se mai odihneste si ea si o mai ia dupa ce se satura soacra-mea. Asa ca una peste alta am speranta ca vreo 3 saptamani ne eliberam de ea si o aducem numai bine inainte sa plecam din nou in Bulgaria (ca mai vrem sa bagam o tura in primul week-end de septembrie cu ea cu tot).
Iar fara Ana nu are rost sa venim la munte ca precis ne facem inima rea ca nu e si ea.
Va pup ca o tulesc la familion acasa!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...