Colectia de toamna iarna 2005(142)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Off, Leea, sanatate multa lui T!

Subscriu si eu la parerea generala ca Nurofenul nu face decat sa-i intretina starea de voma. Da-i orice alt antitermic (Panadol sau supozitoare cu paracetamol).
Hidrasec-ul asa i l-am dat si noi, cu forta. Nu-ti imagina ca e usor, copilul se zbate si urla si tu trebuie sa i-l dai cu seringa. Greu de tot .
Asa as pune si eu, viroza in 2 zile se va duce, hai ca mai ai azi si maine mai greu. Hidrateaza-l cu orice pret. De frica perfuziilor, noi ii dadeam cate o seringa de ceai la 15 min, cu scandal maxim, desigur .
Dupa ce ii trece voma, poti incerca sa-i provoci setea cu ceva sarat (cogrigei uscati, sticksuri), dupa ele va cere apa, dupa care cere covrigei... Cumva se va sparge greva foamei.
Alta idee: pune-i pahare cu lichide divers colorate peste tot la indemana (de ex. ceai de musetel - galben, de macese - rosu, apa, eu i-am dat si sirop de afine (de casa) caci eram tare disperata). Ceva-ceva tot il va tenta sa bea. Tot cate putin.

Laptele fara lactoza vezi ca e ff diferit de la o firma la alta:
- Nan-ul e cel mai asemanator cu laptele, e alb...
- Humana e pulbere de banane
- Milupa e ca o supa de morcov cu orez.
Ia-l pe care crezi mai apropiat de gusturile lui T.

Sanatate multa si sa te auzim cu vesti mai bune cat de curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

LEEA transmite-i farmacistei sa mai puna si ea mana pe un studiu, pe o carte ca e varza!
Da, exista intoleranta la glucoza dar e f.rara, ma indoiesc ca e cazul lui T. Insa sa spui o asemenea aberatie... Ei bine, dr Streinu Cercel (nu stiu daca madama de la farmacie a auzit de el) a zis ca glucoza nu face altceva decat sa absoarba apa din colon.

Iar Mucosolvan nu are miere? Ca mai rau ii face. Acum prioritar e sa nu mai vomite (ca sa se poate hidrata), apoi sa nu maifaca febra, apoi sa stopezi diareea si abia hat, la sfarsit, sa scapi e tuse (care poate dura si saptamani).
Stiu ca la fel a patit si Ili.

Si nu siropuri cu zahar ca ii intretine diareea! Nu Nurofen, ca are zahar duium, nu Panadol...
In loc de Mucolsolvan e bun Ambroxol picaturi (care e acelasi lucru dar fara mierea aia nenorocita).

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Leea, nu vreau sa te zapacesc..am vazut ca ai intrebat de Stodal...nu are nici o legatura cu Mucosolvanul, Stodalul e preparat homeopat, se da la orice fel de tuse, deci daca nu esti sigura de care e..incerca mai bine asa, pana mergi cu el sa-l vada un medic. Daca are ceva mucisori da-i si Sinupret, e tot homeopat, nu are cum sa stice si e secretolitic, nu lasa sercetiile sa ajunga in plamani.

Ordinea e cum a zis si Feli :
1. opreste voma
2. combate diareea
3. trateaza tusea si mucii

In paralel cu ele tratezi si febra, dar NU cu siropuri, ti-am dat eu o lista cu supozitoare (Efferalgan (paracetamol), Novocalmin (algocalmin), Diclogesic (ibuprofen))..da-i din astea alternativ (Novocalminul merge cam la 8 ore, Diclogesic cam la 6 ore, Efferalganul la fel.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brado73 spune:

Leea, eu nu sunt doctor, iti spun doar din experienta personala, ca nu ma pot abtine cabd vad aberatii greucene. Orice lichid ii dai, chiar si o lingurita, trebuie neaparat INDULCIT cu glucoza, care e alta mancare de peste decat zaharul. Asta e baza rehidratarii orale, organismul absoarbe glucoza asa cum e, fara sa o mai descompuna, iar odata cu ea absoarbe si moleculele de apa. Daca apa e chioara, cum intra, asa se duce. Ideal ar fi sa-i pui in lichid saruri de rehidratare (astea contin si glucoza), daca nu vrea, macar glucoza.
Zinat la enteroviroza... asta e un antibiotic puternic, care doar i-ar putea intretine diareea, fara sa aiba nici un efect asupra virusului... mai bine da-i un furazolidon sau ercefuryl, dar asta e doar parerea mea, iti spun ce as face eu.
Ca sirop de tuse, exista Ambroxol picaturi, sau Prospan, tot picaturi. Astea nu au indulcitori sau zahar. Da' sa specifici clar la farmacie ca vrei picaturi, nu sirop. Iar in loc de Panadol, poti sa-i dai un sfert de paracetamol pt adulti (de 200 mg), pisat bine si amestecat intr-o lingurita cu apa. Asta ca sa eviti indulcitorii din siropuri.
Sanatate multa ! Hai ca in doua zile ar trebui sa se vada ceva imbunatatiri.

Doru, tatic de Ilincuta scumpa , si sot iubitor de Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Fetile, ce imi place de voi ca v-ati mobilizat sa o ajutati pe Leea!Felicitari!

Nu va suparati ca nu raspund nimic, sper sa ma intelegeti!

Ile 39+ si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 4 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Leea scumpa.... iti descriu si eu o metoda de a hidrata cu fortza un copil dar...dupa ce mai trece voma ca...altfel e in zadar. Eu cu fi-miu cand a fost racit in iarna...nu voia deloc sa ia cu siringa nurofenul. Mi-l scuipa se zbatea..etc. Asa ca sora mea mai mare mi-a vandut pontul si mi-a zis ca, ca sa il fac sa inghita fara sa vrea sa il tin de nas si sa ii var pe gat cu seringa si atunci nu va avea incotro decat sa inghita. E o masura drastica dar...decat perfuzii....

Subscriu si eu la parerile fetelor si a lui Brado... Eu la enterocolita i-am dat ceai de menta la greu cu glucoza praf, hidrasec dizolvat tot in ceai de menta cu glucoza, si smecta tot in acelasi ceai dizolvat. Al meu cand simtea gust de dulce bea orice. In nici un caz sa nu ii dai ceai de musetel...ca...este purgativ. Ceaiul de menta e aromat si daca il indulcesti cu glucoza...e ca un suc. I-am mai dat enterol si cam atat. Ca papa timp de o sapt a papat orez fiert cu morcov sau banana sau mar copt. Si lapte fara lactoza.

Mai poti incerca (daca nu ai facut-o deja) sa ii dai cu linguritza cate putin...in asa fel incat sa nu vomite.

offf....e greu dar...lasa ca treceti voi si peste asta.
Si ... parerea mea e sa mai consulti un alt pediatru ...ca sa fi sigura pe tratament.

si aici suntem pt orice ai nevoie!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Fetele si domnu' Doru,va multumesc.Ce bine-mi face sa va stiu aproape.Am fost la farma si am golit rafturile.In urma anlizei serioase a sfaturilor voastre renunt la Mucosolvan si Nurofen si trec la ambroxol si paracetamol.Zinnatul... adevaru e ca nu prea ii inteleg intrebuintarea aici,dar dr m-a intrebat " vrei sa-i treaca rpd sau in 7 zile?" Normal ca am zis rpd.Si urmarea e reteta ce v-am descris-o.A, mi-a mai dat calciu carbonic.Asa, o sa-i fac combinatie de glucoza cu sare daca nu reusesc nicicum sa-i dau hidrasec.Dia n-am incercat metoda sadica a surorii tale,dar de musai..cu placere.Mada am luat Stodal.P-asta i-l voi da.Sarumina.
A ,si ramin pe metoclopramid.Uuuff ce mule sint.Sper sa nu le incurc.

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Leea te simt mai linistita si ma bucur. Incetisor si se rezolva. Stiu ca e usor de vb dar....o sa fie bine. Te poop si sanatate multa Domnului T!!!

Diana mamica de Stefan-Cristian 14.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hello si de la noi, dupa culcarea bufnitzei...

Leea- calciu carbonic am luat si noi la diarea noastra d ela o luna jumate. Cred ca a ajutat. Dar despre Zinat...io una nu i l-as da. Subscriu la ce ti-a zis si Doru, Ercefuryl-ul e sfant si e SPECIAL pentru eneterocolita. Eu daca fac asa ceva, d ela o pastila deja sunt alt om. E medicamentul pe care-l consider cel mai miraculos ca actiune.
Sanatate infinita!

Soanso,

quote:
nu ne-am dezvatat de pampers si pe olita sta doua secunde si zice gata ,de ridica in picioare si nu mai e chip sa o pun ,dar ma anunta cand deja a facut kk si imi da scutec sa o schimb ,porma si-l duce pe cel murdar in pungulira la gunoi.

bea suc,apa din canita cu cioc ,sticluta cu pai ,flacon cu dop ,din pahar sau cana dar lapticul de seara si dim. tot din biberon.

IDEM< IDEM< IDEM!!!! arca s-au vorbit ale noastre mandre!!!!

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5

Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Ma da ce naiba, ca acu ma apuca spumele.Asta e batuta in cap? Ea n-a auzit de Ercefuryl de exemplu?Ca io de unde dracu sa stiu? Si acu se va trezi T si nu mai pot pleca.

Maria buna ideea ta.Ar putea percepe ca o joaca chestia cu lichidele colorate.Multumesc!

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput