Mamici de septembrie-octombrie 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Danielle, multam de ideea cu leucoplastul. Sigur ca si la mine se vede oribil buricul, insa nu asta e problema, ci ca ma doare pur si simplu. Dar cu leucoplast ar fi protejat. Daca il suport si pe ala.

Crishtina, sigur ca se foloseste apa de mare pentru desfundat, insa daca are multi mucisori trebuie scosi, pentru ca BB nu stie sa sufle nasul.

Ana, stii de ce sunt confuza? Mie mi-a spus medicul meu ca nu pot face preeclampsie acum daca nu am avut la primul copil. Era foarte convins de asta. Am inteles desigur ca asta este diagnosticul tau si probabil asa e, insa am ramas cu parerea medicului meu in cap (in contextul in care asta ar fi explicat Bhcg-ul meu mare). Hai ca nu mai e mult pana la 36 de saptamani, si atunci totul ar fi ok.

Bee, bubite pe fata in prima luna apar si de la schimbarile hormonale, a mea pana a ramas pe lapte praf de tot a facut si ea o iritatie, iar nepotul meu alaptat si mai si. Oricum eu nu ii dadeam pe fata niciodata cu creme si altele, numai pe corp.

Nana, la tampoane nu ma pricep.

Gabi, s-a intors si Sabina tot azi, nu stiu daca are timp sa posteze si nici daca ii merge netul. Ea va pleca la Busteni vineri si acolo tot asa trebuie sa faca rost de conexiune.

Rox 32+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Aoleu, sa nu uit legat de cosmetice in prima luna. In spital am folosit si ei m-au pus sa le folosesc. La poponica numai Bepanthene, sampon Nivea 2 in 1 pentru bebelusi si servetele umede. Acasa am dat cu ulei si nu mi-a placut, apoi am avut o crema de corp de la Nivea. Totul pana a inceput cojirea, de atunci nu am mai folosit nimic la baie (decat babestile alea de v-am mai spus: amidon si ceaiuri) si dupa crema Klorane pentru piele iritata.

Legat de Baneocin, mie imi dadusera crema la un moment dat pentru iritatii. Pudra stiu ca nu se recomanda deloc la bebelusi, de nici un fel. Insa nu se vindeca deloc iritatia cu crema, asa cum zicea si Andries.

Sim, nu te speria cu baita singura. Iti mai zic eu maine la intalnire, dar eu m-am descurcat fara probleme. La clatire i-am turnat cu o canita si a fost super ok. La noi era ami dificil dupa baie, era o scandalagioaica fata cand o scoteai din apa, si mai rau cand trebuia imbracata. Urla ca din gura de sarpe, eu nu cred ca i-am facut vreodata un masaj ca lumea. Acolo ma ajuta sotul si aveam nevoie de el, fiecare masam pe sectiuni si o imbracam la 4 maini, ca se agita infernal. Uite la treaba asta imi era tare greu singura. Ca sa nu mai zic ca dupa imbracat voia imediat laptele si daca eram sngura incercam sa il prepar in avans ca altfel era tragedie.

Rox 32+

Mergi la inceput

Rodica, mie mi-a recomandat pediatra combinatie de ceai de musetel, galbenele si pelin.

Andreea, m-am intors deja. Scoica insa nu am adus, ca am citit prea tarziu mesajul. Iti aduc saptamana viitoare cand vin de tot. Multumesc din suflet pentru ajutor.

Andries, uite mie mi se umfla numai piciorul stang. Sau, in cazuri mai rele, stangul e umflat bustean, imens de-a dreptul, iar dreptul usor umflat deasupra labei.

Cu privire la baita, eu am avut cadita cu suport, de pus pe cada mare. Si mi-a cazut fata cu tot cu cadita de cateva ori incat am renuntat si am pus cadita in cada mare si m-am aplecat eu.

Legat de epiziotomia aia, nu cred ca se mai da spray cu anestezic. Dar merg bine dusuri dese si ...oricat de ciudat ar parea, uscat cu foehnul. Sa nu ziceti ca sunt nebuna, mi-au zis si mie altii si am incercat, la viteza mica si pe aer nu prea cald.

Nana, am citit mai departe mesajele tale, ca nu vazusem totul. Exact asa ma simt eu, sufocare, arsura, arsura pe gat. Nu mai pot sta nicicum si dupa cum vezi prefer sa nu mai dorm.

Rox 32+

Mergi la inceput

Tomasa, draguti cerceii, sa ii poarte sanatoasa bebelina! De unde ziceai ca i-ai luat?

Cecilia, nasa noastra i-a cumparat fetei cercei la botez, insa eu i-am facut gaurele cu pistol si aceia sunt sterili si numai cu fluturasi. Abia dupa cateva luni am catadicsit sa ii schimbam. Nasa ii poate lua oricum ca nu strica, nu trebuie sa fie neaparat marimea cea mai mica.

Gata, noapte buna si somn usor, sa imi fie rusine ca am monopoliat pagina asta cu romanele mele. Deh, mi-ati lipsit azi toata ziulica. Pe maine la intalnire!

Rox 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Teodora, felicitari pt bebe Mihnea!

Lavinia, chiar urata vreme la noi. Si ce frig! Brrrrr!

Myral, eu ma refeream la suportul pt cadita, nu pt cada!

Bravo, Iuli pt bebe grasunel!

Roxana, bine ai revenit! Si eu tot cu un picior bustean si cu arsuri noaptea. Offffffffff!!!

Noapte buna!

Gabriela 30+ Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Buna fetelor,
Sunt o mamica de sept-oct 2006 si mai intru sa va citesc din cand in cand, mai ales cand mi se face dor de burtica
Vreau sa va impartasesc experientza mea in legatura cu pompa de san. Am avut lapte fffffff mult si o pompa manuala primita cadou. In nici un caz nu a facut fatza......Cand ai f.mult lapte nu ai cum sa te mulgi manual, pentru ca obosesti, si mai ales in primele zile, luni esti extenuata, si nu mai ai energia necesara sa strangi pompa si sa pompezi laptele, mai ales ca ai 2 sani, si trebuie mulsi ambii...
Am cumparat una electrica si ma pompam in acelasi timp la ambii, si tot imi lua timp. De ce am ajuns sa ma mulg? Pentru ca mamutzica mea a avut colici foarte mari, si la un moment dat nu mai voia sa manance cand era timpul ei de masa din cauza durerilor, sanii imi erau plini mai ca explodau si uite asa, cu lapte din belsug a trebuit sa recurg la pompa.
Sfatul meu este sa asteptati pana nasteti in primul rand sa vedeti daca o sa aveti nevoie de pompa, si mai apoi ce fel de pompa. Credeti-ma, daca aveti mult lapte , o pompa electrica, oricat de scumpa ar fi, isi merita banii. Nu intotdeauna avem sotii sau ajutoare cu noi, si o pompa manuala la sani plini de lapte e frectie la picior de lemn.(Ca sa va dati seama cat lapte am avut, la fiecare mulgere aveam cate o sticlutza de 100ml din fiecare san, si dura cam 15-20 min. cu pompa electrica. Cu cea manuala cred ca ma apuca seara ...) O sa vedeti ca nu o sa mai aveti timp pentru nimic altceva decat bebe. Este cea mai frumoasa perioada, dar si cea mai grea pana va gasiti un ritm.
Va doresc din toata inima sarcini usoare in continuare, stiu ca pe ultima suta de metrii e greu, dar merita. Ingerasii din burticile voastre cresc sanatosi si vor veni curand in familiile voastre.
NIMIC NU VA MAI FI LA FEL, SI NIMIC IN LUMEA ASTA NU SE ASEAMANA CU DRAGOSTEA PENTRU EI!!!
DOAMNE AJUTA SA VI-I VEDETI PE FIECARE LA TIMPUL LOR, SI SANATOSI!!!
PS. Stiu ca printre voi mai sunt mamici care mai au bebelusi, dar daca aveti intrebari va pot raspunde bucuroasa.

Hazul
de Lucas www.snugglepie.com/ezb/782773.png" target="_blank">Smecherul lui mama
si Mathea Roana www.snugglepie.com/ezb/783294.png" target="_blank">Gogosica mica
www.totsites.com/tot/mathea" target="_blank"> Pagina web Mathea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

salut gagici, eu m-am intos d la mare si n-am somn.
M-am intorz cum am plecat, a fost de-ajuns drumul sa ma umfle la loc....am prins furtuna in plin.ultima suta de kilometri am facut-o pe taznete si fulgere, frumos, n-m ce zice:)

Rox, ai venit si tu vad.Eu ma duc abia marti la busteni, mai stau cateva zile in buc, maine am eco.

mai multe nu va scriu, ca am de citit un milion de romane.
ca amuzament, nu-s de acord cu nimic din ce ziceti, LOL, adica prea multa patima fetelor:)

eu baie ii faceam fetii n chiuveta daca eram singura, spre exemplu...
:))))

hai va pup, is obosita, mai scriem maine dupa eco.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_ spune:

Buna dimineata si de la noi.
Ieri am fost la nene doctor, si asa m-o necajit ca nu mai eram buna de nimica pana noaptea la 1.30
Cu bebe totul este in regula, a masurat peacolo cate ceva dar nu mi-a zis nimica decat ca am abdomenul intarit si s-o pus sa-mi prescrie utrogestan.
Poate nu stiu e bine...dar in sapt.29+ sa incep sa iau asa ceva?
Cica colul e inchis, dar e putin mai scurt si de asta.

Apoi am adus in discutie nasterea, adica i-am comunicat ca eu vreau sa nasc natural si ca ce parere are. Si a zis ca la varsta asta e o optiune hm...si a facut ceva mutre, de parca i-as fi zis nush ce ciudatzenie. Cica nu mai e ca la 20 de ani.
Ca zona nu mai este asa flexibila...ca pot sa apara complicatii...ca inca e devreme sa stabilim asta...
Asa m-a descurajat! Eu ma asteptam sa zica "bravo" ca am curaj, ca o sa facem tot posibilul sa fie bine, si ca daca o sa fie probleme atunci eventual apelam la cezariana.
Eu nu ma simt deloc amortizata la varsta asta (37) am trait sanatos, am facut muuuulti ani sport, si mama m-a nascut la 35, si sunt mai energica si mai sanatoasa decat multe la 20 de ani.

Azinoapte am avut tot felul de ganduri - ca de ce mi-a trebuit mie sarcina asta, ca de ce m-am angajat la asa ceva, ca eram eu binemerci si fara prunc, ca de ce naiba m-am pus sa iau lucrusoare si sa ma si bucur de ele cand oricum nu o sa iasa bine nimic.
Asa prost ma simt si acuma si ma plang pe umerii vostrii

29+ Sasha Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

Teodora si Iuli, felicitari pentru bebelinii grasunei si frumusei !
Lavinia, am cumparat si eu pt Natty carusel exact ca al tau
Andries, scuze ca am incurcat , atunci Sabina mai zi-mi si mie cum se numeste medicamentul pentru lactatie (eu am retinut Galactogyn )
Alice, nu mai fi suparatica, sunt convinsa ca totul va fi ok

Tomitza 31+ Natalia Ioana

Poze cu mine gravidutza
Lucruri pt Natty
Nunta-11 iunie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gema spune:

Tomasa cerceii sunt superbi, de-a dreptul pretiosi, asa cum vor fi printesele noastre. A meritat asteptarea mea........

Sim cadita de baie este exact ce gandeam si eu ca o sa cumpar, bravoooo tie pentru toate cumparaturile, meriti aplauze. Si auzi la tine, cosi scutece.........frate dar esti exemplu de urmat, nu gluma.
Eu sunt ca picata din cer, nu am cumparat nimic pentru bebe, nici pentru mine, am impresia ca mai este vreme destula dar se pare ca nu mai este asa de mult....

Alice dar ce-ti veni sa plangi si sa-ti faci atatea ganduri dupa discutia cu medicul????? Nu ar fi bine sa ceri o a doua opinie legata de nastere. Zic si eu.....

Mergi la inceput