Īnspre bine sau īnspre mai rau?
Raspunsuri - Pagina 2
Lauraa spune:
Of Reliana, eu chiar m-am gandit la tine si la problema ta. Stiam ca va confruntati cu probleme cauzate de alcool (la el) si eu sunt sensibila la treaba asta. Acum vreo doua zile am intrat pe chat asa intzr-o doara si erai doar tu cu inca cineva (nu stiu cine) si am apucat sa citesc doar un cuvant "divortez" scris de tine si am inchis repede fereastra chatului. A fost ca un reflex, poate tu si interlocutoarea ati observat. Intr-un fel nu voiam sa fie adevarat si in alt fel ma gandeam ca poate deranjez discutia. Imi pare rau sa aud ca e adevarat... Cred ca o sa-ti fie greu la inceput, mai ales ca fata e mica, nu poti lucra inca,etc. Totusi in Germania nu esti lasata pe drumuri, poti sa apelezi oricand la ajutorul oficialitatilor, fara nici o rusine. Cu partea sufleteasca e intr-adevar mai greu,dar eu am o teorie vis-a-vis de (alcoolisti) : NU SE SCHIMBA NICIODATA! Asa ca.... mai bine acum decat mai tarziu.
Curaj si fruntea sus!
Sa ne mai ti la curent cu situatia ta!
LAURA
Veve spune:
Relly scumpa nu pot decat sa-ti urez succes in drumul care-ai hotarat sa-l urmezi!Numai tu si fetita contati acum,asa ca nu privi inapoi!Mult curaj si putere si ajutor de la D-zeu sa reusesti sa faci ceea ce-ti doresti!Noi va suntem aproape...cat se poate!
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." (Shakespeare)
tinatache spune:
Reliana, imi pare rau pt tot ce ti se intampla. Daca e ceva cu ce te pot ajuta scrie-mi, te rog mult. Te asteptam inapoi cu drag!
Cristina, mamica cu burtica
Claudya spune:
Draga Reliana,ma intrebam eu de ce nu mai apari sa deschizi o data partea a 6-a a subiectului nostru.."mamici de iunie-iulie".Pana la urma m-am gandit sa o fac eu,cu strangere de inima,ce-i drept ,ca nu cumva sa te superi.Gandesc ca nu trebuie sa ma bag peste treaba moderatorilor.
Habar nu am avut de povestea ta trista,acum te inteleg si-mi dau seama ca "tara ardea si baba se pieptana..."
Esti atat de tanara si de curajoasa,incat nu se poate sa nu fii pe drumul cel bun,apropo de intrebarea ta din titlul subiectului.Si la fel ca si Lauraa am si eu convingerea ca astfel de oameni,cu astfel de probleme NU SE SCHIMBA oricat am incerca noi.Asa ca repet ,eu cred ca esti pe drumul cel bun si Dumnezeu sa fie alaturi de tine si de micuta ta,sa treceti cat mai usor prin asta.Cred ca nu e usor dar mai cred ca nimic nu e intamplator si tot raul e spre bine!!!
Te asteptam aici!!!
ariadne spune:
Reliana, este inspre bine, cu siguranta, insa stii si tu ca orice realizare in viata cere sacrificii.
Ma doare sufletul pentru tine, este atata tristete si durere printre randurile tale , insa stiu ca va veni si vremea in care te vei uita cu seninatate in urma si vei fi fericita ca ai luat o decizie buna pentru tine si Cassandra.
Iti doresc multa putere sa treci peste tot ce va veni si atunci cand iti va fi mai greu priveste-ti printesa !!!
Vor veni zile bune pentru voi!!
missiday spune:
Reli,imi pare ingrozitor de rau!!!Ma chinui de o jumatate de ora si nu reusesc sa scriu nimic, nici nu stiu ce-as putea sa-ti spun.
Sa-ti dea Domnul puterea de a trece peste asta, esti o persoana minunata si meriti ce e mai bun, pentru tine si pentru Cassie.
Aurelia spune:
De partea sentimentala nu vreau sa vorbesc ti-au spus fetele tot ce as fi putut sa-ti zic si eu ;La divort,la divort dar cu un singur lucru nu sint de acord ,atita timp cit copilul ramine cu tine nu trebuia sa-i lasi lucrurile de stricta necesitate,masina de spalat si altele ,aici iubirea ta pt el si-a spus cuvintul iar el doar ca n-a zis "mersi" uite un cuplu de prieteni care au o fetita si au divortat acum ,aveau si casa cumparata impreuna ,el si-a luat doar hainele si a lasat restul "fetitei mele",si a si ajutat-o pe mamica sa se mute dupa aceia ,tu care nu ai servici (nu?)tu aveai mai multa nevoie de o masina de spalat decit el ,el putea sa-si duca rufele la spalatoriile cu self-service,doamne cit de multe sintem capabile sa facem din dragoste,te inteleg dar te dojenesc in acelas timp,pupici Aurelia,
AuraGalerne
n/a spune:
Reli, sunt socata ... nu-mi gasesc cuvintele, nu stiu ce sa-ti spun, fii tare, tot raul e spre bine sa stii ... intr-un fel e mai bine ca s-a intimplat acum decit mai tirziu, ar fi fost mai multa suferinta.
Cum o sa te descurci? ... daca ai nevoie de ceva, te rog nu ezita, nu stiu cum as putea sa te ajut, cu sufletul sunt alaturi de tine dar stiu ca nu ai nevoie numai de sentimente ...
Fii puternica Reli draga, de dragul tau, de dragul micutei si te rog inca o data daca ai nevoie de ajutor de orice fel, nu ezita.
camid5 spune:
Draga Reliana,eu fiind membru nou, nu cunosc prea multe lucruri despre tine dar dupa cum ti-au raspuns fetele eu cred ca faci ceea ce trebuie.Iti doresc putere sa poti trece peste necazuri.
Ce vreau eu sa-ti spun sint urmatoarele:
1.Nu accepta avocat comun daca sotul tau cere divortul si tu nu lucrez ,plateste sotul tau si celalat avocat.
2.Daca copilul tau este nascut aici, automat este cetatean german asa ca are acceleasi drepturi ca orice copil german.
3.Atita timp cit nu lucrez(stai acasa pentru intretinerea copilului)sotul tau este obligat prin lege sa-ti plateasca o pensie de intretinere,asta inafara de pensie alimentara pentru copil.
Acum o sa incerc sa ma explic putin.Prin divort sotul este obligat sa asigure copilului un minim de confort,aceasta inseamna:masina de spalat,televizor,masina de gatit, fier de calcat ,etc.Daca tu ai avocatul lui nu mai poate fi obiectiv si eu cred ca ar trebui sa te gindesti totusi la fetita ta.Eu inteleg ca inca il mai iubesti ,dar ce vina are copila?Eu zic ca daca nu ai semnat nici o hirtie in fata avocatului,sa te mai gindesti in privinta bunurilor.Eu cred ca ar trebuii cite o data sa ne calcam mindria in picioare mai ales pentru copii nostrii.
Daca te mai pot ajuta cu ceva nu esita sa imi scrii.
Camelia
Tot la divort se decide
camid5 spune:
Tot la divort se decide in functie de salariul sotului pensia de intretinere a fostei sotii.Atiita timp cit sotul tau lucreaza nu o sa
primesti ajutor de la stat.