Piticodromul de sept-oct 2005 (183)
Raspunsuri - Pagina 15
LiaMia spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
LiaMia.... daca ea (Miruna)prefera sa citeasca in loc sa faca zilnic la olita, o las. Nu ma astept sa intelegi.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
poti prefera tu/ea orice, de facut la olita stai linistita, o sa fie nevoie sa faca si ca vrei si ca nu vrei.
de educat copilul nu te-a intrebat nimeni cum ti-l educi si nici nu se vorbea despre metoda adoptata de fiecare: poti sa ti-l (pe viitor, ti-i) educi si dupa metoda Jean Piaget, e treaba ta.
te-ai indepartat de la subiect si, mai mult, ai dat dovada de proasta crestere. nu te-am jignit cu nimic si nu vad de ce ai facut afirmatii malitioase de doua ori la adresa mea...
dar stai linistita, te inteleg. dincolo de autosuficienta care debordeaza din mesajele tale de foarte multe ori, mai iti scapa si lucruri de genul "sarcina asta a doua m-a cam enervat", "e mai obositor acasa decat la servici, unde stau" (si te cred aici, ca stim si noi restul muritorilor ca e greu de crescut un copil)...
in concluzie, ca deja s-a deraiat prea mult de la ceea ce trebuia sa fie doar un mesaj ca oricare altele, iti urez nastere usoara, copil sanatos!
p.s. sper sa revii la un commen sense care sa nu mai determine pe nimeni sa priveasca acest topic drept unul exclusivist, sau patronal daca vrei...
LiaMia si
Florin
alexuta2005 spune:
Buna fetelor!
M-am intors, gata si cu vacanta.
Nu am reusit sa citesc nimic din ce ati scris.Am venit miercuri noaptea, chiar dupa furtuna, abia am ajuns acasa pe la 12.De ieri tot despachetez, spal fac curat.Azi am program de facut mancare ca-i frigiderul gol golut.
A fost foarte frumos, mi-e chiar mi-a placut litoralul romanesc, mai bine zis partea asta a litoralului.Am fost cazati la Club Fati, intre Hotelul Rex si Hotelul Modern, plaja nu era deloc aglomerata si era relativ curata, adica mai gaseam tigari aruncate pe jos, in rest era curat.
Statiunea Mamaia era foarte aglomerata insa zona de nord e mai libera.
Am avut regim all inclusive, si e super mai ales pt. familisti. Hotelul avea spatii verzi mari, locuri de joaca asa ca Alexia a avut unde sa se joace.Si-a facut cativa prieteni, a plans cand am plecat de acolo.In fiecare zi plangea cand plecam de pe plaja.Pe plaja era cuminte, e drept ca am carat 2 sacose de jucari si a avut ocupatie,in apa nu a vrut sa intre decat intr-o piscinuta numai daca mai intra si alt copil.Am fost si in piscina hotelului, acolo a acceptat sa stea doar cu picioarele in apa si sa ne priveasca.
Ieri i-am spalat jucariile si si-a gasit ea lopeticile si-a amintit de mare si s-a pus pe plans, avea o figura asa trista de-mi venea sa ma intorc la mare.
A fost asa o chestie ciudata, am plecat la mare in ziua cu accidendul de pe autostrada soarelui, numai ca am trecut pe acolo dimineata si ne-am intors imediat dupa furtuna.
Mi-am incarcat bateriile in concediul asta si am incercat sa nu ma stresez nici de programul haotic de masa al Alexiei nici de alte chestii marunte.Am lasat-o sa faca cam ce a vrut ea(cu mici exceptii) asa ca am stat si noi linistiti.Nu va mai spun ca desi aveam atata mancare sanatoasa de unde putea alege Alexia ea vroia numai sunca presata, parizer si alte chestii"sanatoase".Pesemne ca se gandea ea:"mananc aici ca acasa nu mai pup eu de-astea!"
Revin si cu poze dar acum sincer nu am timp.Va pup!
jadi spune:
Uite ca se mai discuta in contradictoriu si parca se mai anima forumul si mai ales topicul nostru!
Eu din Canada vreau migdale trase in ciocolata, de alea la kil, asa ca va rog cand veniti sa ma vizitati sa imi cumparati o punga sau chiar 2. Avem si aici in Romania dar alea din Canada sunt super
.
Mi se pare ciudat ca am uitat sa ma apuc sa citesc carti de educatie de copii, sincer in cresc dupa ureche, rusine mie! Dar cu toate astea nu cred ca am vreun retardat pe acasa chiar daca nu vorbeste limbi straine sau nu sta la olita! Si cu toate astea cred ca metoda de crestere aplicata e "cu dragoste", ne iubim, ne pupam si nu regret nici un moment de afectiune fata de Vlad (aplic si la Tudor ca sa creasca la fel de lipicios
). Si sincer si pe mine m-au deranjat cuvintele Ioanei, nu cred ca e in masura sa contorizeze capacitatea de intelegere a noastra!
Lia, mai bine de atat nu cred ca puteai sa scrii!
Deni &
Vlad & Tudor
kid2003 spune:

Gata fetelor, hai sa ne intoarcem la subiect! Suntem un
asa de frumos si ne stim de atata timp si ne bucuram toate la fiecare reusita a copiilor nostri, e loc de pace si de prietenie, ca si pana acum! Sa nu ne certam, va rog mult!
uite inca un
steag alb pentru fetele care au ales sa plece din tara. Este dreptul lor, fiecare avem rude sau prieteni "dincolo" si tinem mult la ei si ne e dor de ei! Si e bine pe Net pentru ca distanta nu mai conteaza, pentru ca putem afla ce fac Petrut, Sarah, Andrei, Ana, Antoine si restul voiniceilor chiar daca sunt fizic mai departe de noi!
Eu nu mai zic nimic ca nu as vrea sa fie interpretat. Vreau doar sa o
pe Valen, imi e tare draga si o cunosc inca de cand avea prima burtica. Gabriela, stai linistita ca nimeni nu te pune la zid si fii sigura ca orice cadou marunt adus acasa va fi apreciat si va aduce bucurie dublata de faptul ca e de la tine pentru cei dragi. Stai linistita si cu Sarah nu stiu de unde si pana unde ai tras concluzia ca e cu ceva in urma. Ma lasa pe mine memoria sau nu mai tin bine minte...Sarah a fost totusi primul copil care s-a ridicat in picioare, nu avea nici 7 luni si statea nesustinuta. Deci cum sa fie intarziata? Doamne Fereste! De explodat nu stiu ce sa explodeze, poate cu limbajul, dar si aici ce problema e? Sunt atatia copii pe forum care nu vorbesc inca, dintre cei din grupa noastra, nu cred ca asta demonstreaza ca au abilitati mai reduse, nu sunt asa de precoce, dar poate sunt in alte domenii, nu?
Si un
steag alb pentru Diana. Mie imi place mult cum povestesti despre Petrut si sunt sigura ca nu ai avut nici o intentie snoaba. Te admir foarte mult pentru ca ai avut curajul sa ii dai un nume pur romanesc copilului tau nascut acolo, zau asa, nu cred ca sunt multe persoane care fac asta. E un exemplu de admirat. Iar cu cadourile din SUA, sunt de acord cu Locca (cand n-am fost eu de acord cu ea). Orice e frumos, si hainutele (si eu am primit OshKosh parca, super hainute, aici nu se gasesc).
Gata, ne impacam? Ce mai fac copilasii?
Alexutza, sa va fie de bine vacanta...foarte bine ce povestesti...inseamna ca ne desteptam un pic si la turism, sper sa devina si la noi serviciile de calitate.
Godzila, eu zic totusi sa iti faci asigurare. E valabila in strainatate. Sotul meu si-a rupt clavicula la ski, in Austria, acum cativa ani si daca nu aveam asigurarea (una ieftina, de la agentia de turism) am fi platit cam 2000 de euro contravaloarea radiografiilor si a corsetului special plus transportul de pe pista de schi (cu sania-targa) pana la spital...asa ca...mai bine sa ai, eu nu plec fara asigurare niciodata.
b_irina_c spune:
Casiana bine ai revenit din concediu! Abia astept sa vad pozele cu Alexia!
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
LiaMia spune:
jadi imi place cum suna "cu dragoste" si de acum inainte o sa te citez pentru ca mai simplu si mai deschis de atat nu cred ca se putea descrie aceasta "metoda" 
despre cadouri, ce sa va zic, eu as propune (pentru ca in ro nu am gasit) aceasta jucarie: www.hitshopusa.com/item/c1/Thomas%20and%20Friends/c2/Thomas_Toys_and_Games/n/Aquadoodle_Thomas_Friends_Toot_N_Doodle_Mat/k/6001502/" target="_blank">aici
LiaMia si
Florin
kid2003 spune:
Iotete ca apare si Jadi
Bine ca te-am scos din amorteala...
Daca e pe cadouri, eu de la Valen vreau maple syrup si de la Diana vreau nu un trenulet...vreau niste haine de la Gap...ia arunca-le incoace ca sunt fan. Starbucks nu mai cer ca s-a deschis si la noi dar nici asta nu se compara! Din pacate...
Jadi, sa nu brevetezi metoda ta de crestere a copiilor (metoda Jadi de crestere a unui bebelus lipicios) ca pot sa te dau in judecata...nu stiu cine is revendica copyright-ul pentru ca pot sa bag mana in foc ca metoda nu e numai a ta...o revendic si eu.
Meme1 spune:
Mai fetelor, nu va mai 'discutati si disputati', ca toate aveti in felul vostru dreptate. Normal ca orgoliile sunt mari, toate am vrea ca al nostru sa fie cel mai cel, primul care stie alfabetul, primul care cere la olita, primul care stie poezii sau cantecele...dar nu se poate. Asa ca haideti sa ne bucuram ca sunt sanatosi in primul rand si sa lasam ce fac/ce nu fac pe planul al doilea...nu ca n-ar fi important, ci doar pentru ca nu se merita discutat atat in contradictoriu. Parerea mea. Iar la urma urmei, inca n-am vazut copil sa nu ajunga sa foloseasca wc-ul sau sa nu stie alfabetul..Doar ca fiecare are propriul ritm de dezvoltare.
Au venit socrii din Ro, au adus jucarele la cei mici...M-am ingrozit cand am aflat cati bani au dat pe ele, depasesc de 2-3 ori preturile de aici....infiorator.... Fetele care vreti jucarii, eu vi le iau de aici (a se vedea thomas the tank engine etc) daca voi va suportati transportul...fara nici un fel de problema..
Pupici
Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006)
Meme1 spune:
In alta ordine de idei, nu ma 'agata' nimeni pe mess? Dau cantecele si cine vrea, un CD de la fisher price...azi e moca...de maine pun taxa....?????
Pupici
Meme1 spune:
Se pare ca eu nimeresc mereu cand sunt orele off-peak....