Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 26
Mihael@ spune:
Am intrat si eu putin desi sunt rupta de oboseala, am incercat sa citesc din urma si am reusit in mare parte...
Diana jors, casa de piatra, ai avut un buchet foarte frumos!
Ela, ce draguta e Thea si cat a crescut!
Ioanaradu, nu se vad pozele....
Noi am fost plecati la tara de sambata si ne-am intors in seara asta. Stefi s-a comportat foarte bine, ma asteptam la plansete la schimbarea de aer, dar nu...
Bineinteles ca mi-am ridicat tot neamu' in cap pt. ca Stefi plange rau daca o figura straina se apropie brusc de ea si mai si incepe sa-i vorbeasca tare (genu' ala : frumoasa lu' mama, tzu, tzu, tzu, de zici ca e copilu' surd) si ei cica sa mai scot copilu -n lume ca e prea sperioasa
- de parca eu o tin izolata in casa.
In fine, duca-se...mi-a parut rau ca a batut tare vantul si n-am prea stat afara.
mai intru maine sa vad restul de poze, acuma ma bag la somnic..
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 3 luni
roxanici spune:
S-au intors fetele acasa![]()
Nici io nu pot sa vad pe Matei in poze, dar am vazut pe nevasta Diana, foarte vesel imbracata. Foarte tare faza cu reatebeu'
Alexia3, adica tu si cu fetita mica il matrasiti pe Bryan?!? curajoaselor, lasa ca se face el mare si va arata el voua.
Karra, sa stii ca si raresu se trezeste de 3 zile tot pe la 3-4, nu stiu de ce, dar se linisteste repede. Tipa odata, ma duc la el bag suzi in gura si adoarme la loc, nu stiu ce il apuca. Milumil 2 il bagi progresiv, nu dintr-odata, nu?!
Noi tot singuri suntem, azi am fost chiauna de somn, noroc ca am avut un copil cooperant si am mai dormit in timpul zilei. Iar am fost singuri in parc, vantul asta a alungat toti copilasii. Ce bine , ce bine, muahahahahaha![]()
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
lauramar spune:
FELICITARI DIANA
casa de piatra si muuuulta fericire!!!
CRIA
sa-ti traiasca crestinul si sa ai parte numai de bucurii din partea lui.
Astazi ARIANNA a fost tare maraita,am fost la cineva in vizita si era foarte cald asa ca pana seara la 20.30 nu a adormit si a tot plans de am disperat ca ea e atre cuminte,sper sa fie doar din cauza caldurii astazi au fost la pranz 38 de grade.Vroiam de asemenea sa multumesc fetelor pt. raspunsuri am folosit si bepanthen si ceai de musetel,ser fiziologic dar e normal ca nu trece asa de repede mai ales ca e f. cald in continuare,credeam ca poate aveti vreun leac pe care eu nu l-am experimentat dar va multumesc oricum pt. ca m-am linistit stiind ca am folosit ceea ce a-ti folosit si voi.
lilidana spune:
Fetelor,intru "pe scurt" sa va spun ca David azi s-a ridicat de pe spate pe fundic,ASA era in pozitia "finala",tinut de manute de mami,bineanteles
.
Filmulet n-am facut,e mai usor cu pozele,dar promit sa incerc.
Si am mai reusit sa-l "prind" intr-o pozitie de acrobatie CAM ASA.
Daca ma lasa David mai intru mai tarziu.
Somn usor va doresc!
lilidana & David Gabriel 11.03.2007 si Karina 23.03.2001
albume foto
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=75985946" target="_blank">slide David 1-2 luni
www.bebo.com/PhotoAlbumBig.jsp?PageNbr=1&PhotoAlbumId=4895816508&MemberId=4362272177&PhotoId=4895842071" target="_blank">nou!
asa stau eu pe fundic!
adelyna spune:
Salut toate mamicile si toti ingerasii de aici.Nu stiu daca va mai amintiti de noi,dar am vazut lumina zilei pe 31 martie.
Nu prea am mai intrat pe net sa scriu,nu aveam cea mai buna stare(in urma cu cateva saptamani a murit mamica mea ).
Azi m-am gandit ca a venit timpul sa imi fac si eu cunoscut ingerasul care ne-a luminat viata.
O cheama Noemi Antonia si este un copil extraordinar de cuminte.Are 6,600kg ,doarme toata noaptea ,nu plange,nu a avut colici si o alaptez numai la san.Pana acum nu am simtit ca am copil,sa vedem ce o fi mai departe.As vrea sa trimit fotografii cu ea dar nu stiu cum sa le atasez.
Va pup si sper sa pot intra cat mai des sa va povestesc despre noi.
ioanaradu spune:
neata fete!
sa vedem daca am remediat cu pozele ... de aici poze noi cu matei ...
roxanici sa stii ca eu i-am bagat topfer 2 progesiv ... intr-o zi. asa am facut si trecerea de la humana la topfer, tot intr-o zi.
lilidana cam asa trebuie sa-l ridicam si noi pe matei, ca daca nu e scandal mare. cand ajunge in fund este cel mai fericit. in orice caz, nebunushu bebelushu nu mai vrea sa stea perfect la orizontala, isi salta capatana inainte si se cazneste si tipa ... insa nu-l tinem prea mult asa, ca ma gandesc ca are coloana prea frageda.
si ... bineinteles ca dupa ce mi-a dat mie trezirea, matei s-a culcat bine merci.
cateodata parca vrea sa-mi faca in ciuda. oricum ar cam trebui sa ma apuc si eu de invatat ca mai am ceva examene de dat ... si-o leneeeee. 
va pup ... revenim!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
ioanaradu spune:
adelyna bine ai revenit. imi pare rau pentru mama ta. va asteptam cu cat mai multe vesti.
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze cu matei
ditu spune:
quote:
Originally posted by lauramarFELICITARI DIANA
casa de piatra si muuuulta fericire!!!
CRIAsa-ti traiasca crestinul si sa ai parte numai de bucurii din partea lui.
Astazi ARIANNA a fost tare maraita,am fost la cineva in vizita si era foarte cald asa ca pana seara la 20.30 nu a adormit si a tot plans de am disperat ca ea e atre cuminte,sper sa fie doar din cauza caldurii astazi au fost la pranz 38 de grade.Vroiam de asemenea sa multumesc fetelor pt. raspunsuri am folosit si bepanthen si ceai de musetel,ser fiziologic dar e normal ca nu trece asa de repede mai ales ca e f. cald in continuare,credeam ca poate aveti vreun leac pe care eu nu l-am experimentat dar va multumesc oricum pt. ca m-am linistit stiind ca am folosit ceea ce a-ti folosit si voi.
POZE
LAURAMAR -inca un leac la problema ta--fai baita cu tarate.Si eu am avut problema ta si nu stiam ce sa fac pana mi-a spus o prietena ca pana la varta de un an i-a pus tarate la baita si totul a trecut de la sine.Pui intr-un prosop cam o cana de tarate de grau si treci prosopul prin apa si storci ca sa iasa toata albeata .Apa o sa devina albicioasa.Eu intai o spal pe fata si apoi pe corp si sa stii ca nu mai are nimic pe corp de atunci,noi am avut pe fata rana de am ajund cu ea la dermatolog.
Sa incerci ca o sa vezi piele fina va avea bebe, sper ca ti-am fost de folos cu sfatul
Te pup

ditu cu Brianna Elisabeta(3 martie 2007)
alexia3 spune:
adelyna sa-ti traiasca ingerasul, ne bucuram ca sunteti bine si ca alaptezi dupa cele intamplate. sincere condoleante si sa fi si tu o mamica buna Noemi. un
pentru Noemi, asteptam poze si sa ne spui c-i faci de este asa de cuminte...nu ca ai nostri ar fi rai![]()
dar prin schimb de impresii vom avea toate cei mai "cuminti teroristi".
am vazut si noi acrobatiile lui David...si noi ne ridicam singuri in fundic atunci cand sta in sezlong sau carseat...asa ca il inhamam...dar nu l-am prins in poza... brava tie lilidana ...ai cumva aparatul atasat de tine si la fiecare noutate a Davidutului..flash?oricum vor fi amintiri placute, asa ca...sa-ti urmam exempul!!!!!!
revin cu o informati despre pampers...are chef de joaca si...
http://community.webshots.com/user/alexiabryan
ditu spune:
Buna stup,aparui si eu,
Nu stiu ce ma patit dar este la doilea mesaj scris astazi!!!!eu care citesc dar nu scriu...
Am gasit pe net ceva interesant si am zis sa nu tin numai pentru mine ca precis mai sunt ca mine care nu stiu ce sa faca in legatura cu diversificarea bebelusului

ALIMENTATIA SUGARULUI DE LA 5 LA 6 LUNI
In functie de cum este alimentat bebelusul, la san sau artificial, alimentatia lui in aceasta perioada va diferi.
Pentru bebelusii alimentati numai la san pana la aceasta varsta, se vor introduce urmatoarele:
La masa de la ora 10:00 sau la cea de la ora 16:00, adica a 2-a sau a 4-a masa:
- suc de fructe (mere, portocale)
- suc de morcovi
- combinatii ale acestora
Aceste sucuri se vor introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite si ajungand la cca 60-70ml in cca 10 zile.
Se va incepe masa respectiva cu sucurile si apoi i se va da completare san.
La masa de la ora 13:00 i se va introduce supa de zarzavat, treptat, introducand alimentele in ordinea urmatoare:
- prima zi: ceapa + morcov (se fierb, se scoate ceapa, se paseaza bine morcovul si se subtiaza cu zeama de la supa; se administreaza cu lingurita)
- a 2-a zi: ceapa + morcov + albitura
- a 3-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof
- a 4-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei
- a 5-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie
- a 6-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez
- a 7-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi)
- a 8-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina
- a 9-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel
- a 10-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel + carne de pui (carnea se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)
Pentru inceput i se vor pregati 10ml supa, apoi in a 2-a zi 20ml si se va creste treptat pana se va ajunge la cca 100ml supa si 30g carne/zi.
In completare i se va da san.
Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 6-a (de la 5 la 6 luni) se poate da supa zilnic, aceasta ajungand sa inlocuiasca masa de lapte de la ora 13:00.
Supa va contine de 4-6 ori / saptamana carne de pui si de 1-3 ori/sapt un galbenus de ou fiert tare.
Nu se pune sare sau zahar in mancare.
In cazul in care se prefera din diverse motive mancarica de la borcanele, trebuie avut in vedere faptul ca nu se va incalzi decat o singura data continutul unui borcanel. Daca bebe mananca mai putin de 1 borcanel, atunci va trebui sa il portionati, luati o portie si o puneti intr-o craticioara mica si aceasta la randul ei intr-un vas cu apa (pentru a incalzi continutul la bain marie). Restul borcanelului se va pastra in frigider maxim 2 zile. Daca mancarea din borcanel contine si carne acesta se va putea pastra maxim 1 zi.
In primul an de viata se poate da numai carne de vita sau de gaina. Cu cat o carne e mai inchisa la culoare cu atat are mai mult fier.
Va pup
ditu si Brianna (03.03.2007)