*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(2)
Raspunsuri - Pagina 27
DidiAlex spune:
Kid, se recomanda folosirea portbebe cand copilul isi tine bine gatul. Acum pp ca ai citit la fete Elteka, Miniuta ca port bebele de la BJ il poti folosi de la nastere.
Copii sunt diferiti. Io am doi si daca la primul am folosit portbb de la 6 saptamani pt ca isi tine gatul bine de la 4 s, acum nu as folosi la pitic pt ca e mai firav si nu isi tine deloc capul chiar daca maine are 6 s.
Te adaptezi.
diana spune:
Buna fetelor
Vad ca se discuta aprig despre colici. Eu acum nu mai sunt asa de disperata...il plimb, ii fac masaj pe burtica, ii dau sab simplex etc. Dar la Alin care a avut pana aproape de 5 luni colici...am innebunit. Ii dadeam toate medicamentele posibile pana intr-o zi cand am calculat si am vazut ca burtica lui e plina de medicamente: Debridat (asta functiona cel mai bine), SabSimplex, Bonisan, Grip Water etc, fiecare de 3 ori pe zi. Am ajuns la concluzia ca pana nu se maturizeaza sistemul digestiv...nu scapam de colici.
In legatura cu testul muschilor burtii ...cum se face? E adevarat ca nu am recuperat cu cititul din urma dar in capitolul asta nu am gasit. Poate ma indruma cineva unde sa citesc.
In legatura cu greutatea eu mai am de dat jos 1,5 Kg,(situate pe burta) am inceput sa intru in mai toate hainele mele...problema este cu musculatura care e destul de flasca. Doctorul mi-a zis ca sa uit ca am fost operata si ca pot incepe chiar sa fac abdomene fara sa exagerez. Mie mi se pare destul de devreme (am 7 sapt de la operatie). Voi trimite si eu poze pe mailul comun...fiindca sunt singura (cred) care nu a trimis poze cu baietii mei.
Sapt viitoare plec iar la mama si ma intorc pe 6 aug pt vaccin.
Va pup
Diana mamica de Alin si Toni
miniuta spune:
buna, fetelor!
didialex, merci ca te-ai gandit la noi. eu sunt din cand in cand obosita, am zile mai bune si zile mai rele. faza e ca sunt tare meteo-sensibila, si cum aici vremea e cum e....ca ea sunt si eu. la dr de fam ajung f rar, n-ar fi totusi o idee rea sa ajung intr-o zi ca sa-mi fac analizele. caruciorul il folosesc si eu la greu, crede-ma, cat nu a plouat am iesit zilnic cel putin doua ore la plimbare, si asta imi prinde tare bine la psihic....vroiam safolosesc port-bebeul pt plimbatul in casa la piept (si nu pe umar) sau pt distante scurte, cand nu stiu daca incepe ploaia sau ba (sa ies pana in capatl strazii si inapoi, ca asta e distanta intre doua ploi).
chiar, fetelor, voi cum rezolvati problema plimbarii zilnice cand ploua????
am descoperit ieri ca bebeul meu a plans asa de tare pt ca era constipat. l-am ajutat cu termometrul, sper totusi sa nu apelam zilnic la el. am vorbit cu dr care mi-a zis ca david are prea multe mese (acum vreo trei saptamani era ok, ca am intrebat-o eu daca nu mananca prea des la doua-trei ore). acum incerc sa ii raresc mesele, e prima zi si imi fac griji.o sa incerc cu ceai, dar sunt cam nesigura. stie cineva cum se face?? am citit ca ceaiul de chimen ar fi bun pentru burtica, dar nu stiu in ce concentratie...
sa stiti ca va admir enorm ca scrieti asa de des pe forum. mai ales pe cele cu doi copii. cand o aud pe didi ca mai are timp si de prajituri si salate....ce mai, raman muta!!!!
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
carrie spune:
Miniuta, desi is la categoria 2 copii se pare ca moralul meu se deterioreaza si nu din cauza a doi copii ci a celei mici.
de ieri copilul meu cel cuminte plange intr-una cu exceptia noptii cand doarme dar ziua nimik nu-i ok de simt ca ma apuca pandaliile.probabil daca ar fi fost asa de la inceput as fi zis ca asa-i e soiul-vezi Davidutii trupei
-dar asa...
am fost la control cu raceala mai avem muci dar la plamani e ok...
am fugit si am luat o cutie de lapte praf sa vad daca nu cumva nu se satura...sunt tare trista, am un deja vu, asa am patit si cu Teodora...
nu stiu daca sunt colici, e f ciudat plansul...cred ca ar trebui sa nu mai scriu umpic ca am un moral de kko
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
kid spune:
DidiAlex Multumesc pt raspuns
Capul si-l tine drept de vreo 2 saptamani, eu ma intrebam si daca nu sunt probleme pt coloana, daca il tin la verticala.
diana Testul e sa stai pe burta, sa pui 3 degete sub buric si sa ridici capul si umerii. Daca simti muschii ca se incoarda sub degete, n-ai separatie. Daca portiunea e moale si se ingroapa degetele, atunci e separatie (care poate fi de 1-10 cm). Se face la fel si deasupra buricului. Am citat din ce a spus Elteka. Ma intreb ce mai face,ca n-a mai scris de cateva zile.
Teodora Ana
de
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.dacmotors.ro/xoops/html/modules/myalbum/viewcat.php?cid=39" target="_blank">
Poze cu juniorul meu
Michelle35 spune:
Salutari la toate fetele,bebici linistiti si sanatosi.Si pupici pentru capsunei si capsunici.
Kid,in prospectul de la algocalmin scrie asa: "metabolitii algocalminului sunt eliminati in laptele matern; datorita riscului mielotoxic, in urmatoarele 48 de ore dupa administrare se intrerupe alaptarea". Stiu ca sunt alte medicamente care sunt bine tolerate de bebelus. Vad ca fetele ti-au spus de ibuprofen si paracetamol.
DidiAlex, multumesc , si baietelul tau e foarte dragut si fotogenic.E foarte frumusel si cred ca are o personalitate puternica.
Noi am facut pana acum o singura data ecografie la sold, la U3. Saptamana trecuta am mers din nou la doctor pentru ca piticul meu vomita mai mult decat normal si mi-a facut o noua programare pentru maine iar doctorita a spus ca o sa-i faca si ecografie. Eu am fost cam zapacita si nu am intrebat pentru ce. O sa vedem maine si am sa intreb, asa ca iti voi scrie maine din nou.
Michelle35 spune:
Multumesc Chris27.
Carrie, 800 grame intr-o luna nu e prea putin. Nu cred ca are sens sa-ti faci probleme. Am si eu o intrebare. Ai spus ca Theo a avut la 4 luni reflux gastric. Cum se manifesta? Intreb pentru ca bebe al meu cam de doua saptamani vomita mai mult decat inainte, cam cam intre 15 si 30 de grame dupa o masa si nu imediat dupa ce mananca ci mai tarziu.
eimotto spune:
Da e o mare tampenie cu analgezicele astea. Mie cand am nascut mi-au dat algocalmin si stiam ca nu am voie (nu e bine nici pentru bb nici pentru tine). Am intrebat neonatoloaga si mi-a zis ca da, nu e bine sa iau dar ce vreau sa stau cu dureri si sa nu ma pot ocupa de el (de cupil). In plus mi-a zis ca la inceput de fapt nu prea ai lapte si nu papa el mult de la titi ... ii dadeau si lapte praf ... in conditiile astea am mai bagat cateva fiole. Dar dupa cand am venit acasa si ii dadeam de la san mai mult, nu am mai luat.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
lbelciug spune:
Didi, super! Mai vorbim in legatura cu intalnirea in august cand vii in Bucuresti. Noi o sa demaram cautarea unui restaurant in week-endul urmator si sper sa gasim ceva imediat dupa post (dupa 14 aug). Obiceiul cu cruciulitele (sau marturiile) cred ca este imprumutat de la catolici dar nu sunt 100% sigura. Oricum e ceva optional - noi nu vom avea asa ceva. Ce fel de proiect te tine ocupata? Superbe pozele - superbi copii! Foarte frumoasa si camera copiilor.
Si pe mine m-a durut capul rau azi-noapte. Am luat un algocalmin dar nu stiam ca ii face rau lui BB. Ce putem lua in cazuri similare? Antinevralgic sau paracetamol?
Fetele, ia vreuna din voi lapte gratuit de la primarie? Daca da, in ce conditii se da si ce marca de lapte luati?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
eimotto spune:
Liviana - eu iau lapte praf gratuit. Mi-a dat doctorita o hartie (ceva tipizat gen trimitere) si de dus s-a dus buni sa il ridice. Stiu ca ne-a spus sa mergem dupa hartie la inceputul lunii ca altfel se termina laptele sau ceva de genul asta. Si imi spuena ca poate sa dea pentru cele care nu au lapte sau alimenteaza mixt (dar asta cred ca nu e o problema). Laptele este Bebelac si il iau nu pentru al da lui bb ca atare (poate dupa ce face 1 an) ci pentru ca voi face din el branzica
calcica.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze