* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (38) *

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

spre deliciul nostru cat si al vostru...sper va scriu cateva din cuvintele pe care ni le impartaseste zilnic cupila noastra maria!

numele ei e malia ciopecu = maria florescu
nu putu = nu pot
tomagon = tobogan
pacior = picior
gututze = ghetute
licip = lipici
druchi = kk
motaiat = motanel
macina = masina
atza =ratza
cao = cal
gaca = gasca
patucii = papucii
ceapceap = cearceaf
alesuca = alexuca
apica = apa
suzicu = suzeta
cutu = cutzu
pomponetz = poponetz
pecam = plecam
auci = au
pacica = pasarica
acoo = acolo
nicip = nisip
gheba = grebla

si multe altele...suntem in faza in care repetam mai tot ce auzim...si bune si rele...bune spre deliciul nostru si rele spre disperarea tot a noastra...
sper a nu fiu interpretata gresit , dar mi/as dori sa citesc si eu cuvinte scalcite de copii vostrii asa pentru distractia noasta!!!
va pup si ...numai bine

iris mami de maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

aoleu, iris, trebuie sa-mi copiez lista ta pt a o citi in fiecare zi, am ris aproape cu lacrimi mai ales la cum isi pronunta numele de familie sa nu ma-ntelegi gresit, e clar ca aveti o fetita minunata si ca vorbeste muuuuuuult mai mult si bine decit Alex a mea, de ex, dar e haioasa foc cum pronunta cuvintele :)))

ciuf,
m-ai terminat cu pozele-alea. in special am tinjit dupa ceasurile de pe pereti, si m-am tot uitat la dulapiorul asta, care-mi place mult! multzu pentru sharing!

Noie, bine-ai revenit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Noe, Ama este bine. Am vazut ca postase la subiectul cu micuta Soshonica.
Catrinel, e timpul ca fata sa manace bucatele mai mari. Asa ca incearca sa scapi de pasat, fa-o treptat, acum ei sunt la varsta cand vor sa manance singuri, sa capete incredere in ei. Fa-I bucatele nu mai mari de o unghie si o sa vezi ca nu se va intampla nimic. O vazusi pe Eva cum halea din carnatul ala? Daca a muscat prea mult scuipa imediat.
Lui Eva i-am dat sa roada o costita de purcel. Stii ce mutrica satisfacuta avea???
Ref. la bb 2 ma crezi ca imi e mult mai usor cand sunt amandoi la un loc? Daca e numai Eva se si plictiseste si coace numai prostii. Cand e cu frate-sau (nu neg ca sunt tovarasi la pozne) dar se joaca cu el, se cearta pe jucarii, eu cu gura pe ei … dar e mult mai usor sa fie impreuna.
Eu zic ca sa te grabesti cu bb doi, cat mai ai parintii in stare (sa fie sanatosi!) sa te ajute cu copiii. Ia in calcul si asta.
Catrinuza, Eva nu sta la poze. Nu vreau sa iti spun cate poze “stric” pana reusesc una buna.
Ca ma intrebasi de sculat. Eu cred ca e varsta cu maselutele. Zilele trecute mi-am salvat toate mesajele ce le-am scris cand era Luca mic. Ma crucesc ce tampenii imi facea. In fine, dar cam la varsta asta de un an si 3-4 luni se trezea noaptea si avea chef de joaca. A durat cam o luna-doua, dar nu se trezea chiar in fiecare noapte.
Rocsana, ar fi nemaipomenit sa te intalnesti cu fetele de pe forum. Distractie maxima la mare.
Tania, nu am sterilizat niciodata pentru Eva. Am spalat, cum a spus si Anamaria, cu apa fierbinte si sapun. Si asta a fost tot. Ah, mint, la inceput in primele luni sterilizam biberoanele intr-o punga speciala la microunde.
Mari, ce frumos ar fi sa te intalnesti cu Rocsana! Deci si Teo a inceput cu trezitul noaptea. Nasol. Mai ales cand mergi a doua zi la serviciu. Cine sta cu fata cat sunteti voi plecati? Asteptam poze cu frumusica ta.
Alinaalex, multumesc ca m-ai lamurit. Eu credeam (cel putin pe timpul meu) ca termini Sanitarul si te poti angaja.
Ieri am reusit sa imi adun toate hartiile (multe copii ca sa imi vada statutul de imigrant, ca daca nu sunt resident ma baga la student international si platesc dublu), sa completez aplicatia, scris checkul si trimis plicul. Acum astept raspuns de la ei sa vad ce urmeaza. Care e pasul urmator.
Am inteles ca trebuie sa dau un test de mate si engleza la inceput. Engleza ca engleza, dar mate … durere. Pai nu am mai pus mana sa rezolv o ecuatie sau mai stiu eu de vreo 15 ani. Ar trebui sa ma uit prin ceva manual sa imi mai amintesc. Sotul am intreba de dim. Daca mai stiu sa rezolv ecuatia de gradul doi . Ce parere are el despre mine … ma cunoaste foarte bine .
Vorbeam aseara cu o tipa care e si ea inscrisa la scoala asta si mi-a zis ca la sfarsitul celor 4 ani de facultate se da boardul. Examenul. Care trebuie sa il treci cu 93%. Wow . Am clacat cand am auzit.
Parca ai terminat si tu asistenta medicala? Nu? Sper sa nu ma insel. Parca asa citisem la subiectul cu Asistentele.
Anamaria, saru’mana de mail. De abia astept sa ajung acasa sa copiez muzica. Povesti am mai furat, le-am pus pe CD-uri, iar seara cand se culca Luca ii pun cate o poveste si adoarme.
Ieri, in timp ce ma ocupam de ale mele, complicii astia mici ai mei au luat apa si mi-au umplut masinuta (portbagajul) cu care o scot pe Eva afara si apoi Luca o plimba pe Eva prin living si apa siroia pe unde trecea masina . Apoi Luca mai destept a umplut oale de apa si da si toarna pe carpeta la el in camera ca sa o spele ca asa ma vazuse pe mine sambata. Numai ca eu am spalat niste covoare, afara, pe terasa, si il puneam pe el sa toarne apa, si uite ca acum se gandi sa imi faca un bine. Sa ma ajute. Va imaginati cata balta era in camera lor. Si da si trage cu aspiratorul toata apa aia. Sa mai poti avea rabdare?
Iris, sa ma vezi ce ma fac ca nu vad un cos de rufe care e plin cu varf de haine de calcat. Tot zic ca ma apuc de calcat cand dorm copiii … numai ca fac altele in timpul ala.
Ieri dupa ce ca eram foarte obosita si cu nervii la pamant a venit o prietena la mine care are mari probleme cu sotul ei. Adica sotul ei e addicted la droguri, steroizi si bautura. Acum a inceput sa ia nu stiu ce pastille (gen morfina) dimineata care il binedispun. Deci tipul asta a fost olimpic la haltere, baiat frumos, aratos la fizic, sanatos, a intrat intr-un grup de “prieteni” care il ajuta cu drogurile. A avut candva o problema la genunchi si medicul i-a recomandat steroizi. Iar de atunci depinde de acei steroizi. Cum naiba face rost de atatea medicamente sa ma tai ca nu stiu. Probabil “plateste” medicul si gata. Dar in loc sa ia 4 pastile pe zi el ia 12. Pe langa steroizii astia baga cocaine, bautura, iar acum mai nou pastilele astea de durere de se dau la cei cu cancer in ultimul stadiu.
Aici a fost un scandal la TV cu un tip de facea lupte care si-a omorat sotia, copilul si apoi pe el. Primea steroizi de la un medic. E ancheta mare cu cazul asta. Se pare ca va avea mari probleme medicul asta.
Eh si prietena asta a mea e cu nervii la pamant. Are nevoie de prieteni langa ea, incurajari. Il iubeste la nebunie pe tipul asta, iar el isi cam bate joc de ea. Amandoi fac bani frumosi, dar ce folos ca banii lui se duc pe prostii… O bate gandul sa bage divort. Si stai si ascult-o, da sfaturi (dar cu moderare) si va spun ca la problemele ce le aveam eu sa I le mai aud si pe ale ei. Dar pe de o parte o intelegeam ca vroia sa isi spuna oful. Nu am vrut sa fiu rautacioasa, am stat si am ascultat-o, ne-am servit cu cate o margarita, cafea si a trecut dupa amiaza. Asa ca ioc calcat. Data viitoare.
Seara mi-a venit o prietena cu doi copii si eram atat de obosita ca o tot botezam cu numele prietenelor mele. Zau parca eram tampita. Imi venea sa imi pun o banda pe gura sa nu mai scot vreo prostie din gura.
La 10 seara l-am rugat pe sot sa stinga TV sa reusim sa adormim si noi mai devreme. Si pot spune ca m-am odihnit nemaipomenit aseara.
Iris, melodia “numar pana la unu” e noua? Ca nu o stiu. O sa o caut pe Youtube.
M-ai uimit cu cate cuvinte stie mica ta. Zau. Pai atatea stia Luca la doi ani. Scrieti cuvintele pocite undeva, intr-un jurnal, sa vezi cand o fi ea mai mare cu ce placere va citi tot ce vei scrie despre ea.
Eu acum citesc ce am salvat despre Luca si nu ma mai satur citind. Le-am tras la imprimanta si le voi pune in albumul lui.
Acelasi lucru il voi face si la Eva.
Si ca sa nu ma simt vinovata ca am petrecut atat timp pe DC ma bucur ca am reusit sa scriu despre ai mei copii, poate altfel nu mi-as fi facut timp sa astern pe o hartie toate progresele lor.
Luca imi spune “pestacol de avioane (spectacol)”, “nu prea cam pot”, “cate e doua ceasul?” s.a.m.d. Ah, acum doua zile cu mutrica lui inocenta ne intreaba in masina “ tata, ce mananca cocostalpul”? Am ras de nu ma mai puteam opri. Uite ca le scrisei ca sa le am postate, ca acasa nu am deloc timp sa le scriu in carnetel.
Catrinutza, m-am dat pe spate cand am citit de Mariuca cu cearsaful de pe pat. Mai ce ti-e cu copiii astia cu obisnuintele lor. Eva nu adoarme fara paturica galbena. Are mai multe pufoase, dar ea o prefera pe cea galbena. Sa o vezi ce o mai pipaie in timp ce isi bea lapticul. Iar Luca are “cecica” lui de la o luna de viata. O cara peste tot. La gradinita, in vacante, pe unde mergem. Si daca nu o are il mint ca e la spalat. Si functioneaza metoda. Insa la Eva … e durere.
Ma delectezi cu mesajele despre Atomika. Inca nu am reusit sa vad pozele. Dar imi fac eu timp.
Poli, compania mea se ocupa de abuzul din familie, de violenta. Si anume vin persoane care au avut probleme, batute, violate si cer consultanta, terapie. Iar la etajul superior al cladirii se acorda adapost pentru 6 saptamani pentru persoanele care au mari probleme, care cer protectie.
Ref. la pictat ia lipeste niste hartie din aia mai groasa pe pereti si lasa-l sa isi faca ambatzul. Vezi ca sunt acuarele non toxice. Ca monstruletii astia mici mai baga in gura creioane, carioca. Deci stiu sigur ca exista non –toxice.
Ca si Nick si Eva e fascinata de geanta mea. Gaseste multe lucruri nepermise. Sa o vezi ce ma urmareste cu privirea sa vada unde imi plasez geanta si cand observa ea ca am pus-o pe un umeras in debara incepe sa urle.
Cred ca scrisei destul pe ziua de azi.
Ma retrag

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Aida, si mie mi-au placut la nebunie ceasurile alea. Ca doar de-aia le-am si pozat!!!

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Am revenit si noi de pe taramuri elene...inca mai avem capu` in nori si traim cu gandul la momentele placute din vacanta.
Multumesc mult de tot fetelor care au intrebat de noi Alinaalex, Mariana, Poli si Ciufulet...Suntem bine si am petrecut una dintre cele mai placute vacante.
Ciufulet poti sa ma suni pe numarul meu, insa ma tem ca nu o sa putem vorbi deocamdata deoarece telefonul meu a luat Prigat la bord si nu mai functioneaza!
Fetelor am citit din urma si nu am cuvinte...nu imi puteam imagina ca se poate ajunge la asa ceva. Nu cred ca trebuie sa se ajunga la asemenea jigniri si nici la etalarea unor aspecte atat de intime. Noi suntem in clubul asta sa vorbim despre scutece...nicidecum despre ce s-a evidentiat pe aici. Imi pare rau ca s-a sters lista, nu stiu cine a facut-o insa a fost un gest urat...mai ales ca nu a avut curajul sa-si spuna numele.
Aida ai facut bine ca ai schimbat parola! Imi pare rau ca te-a deranjat fan clubul meu...locul lui acolo era doar temporar pentru a incuraja o mamaica pe care o indragesc mult si se pare ca sentimentul e reciproc deoarece ne considera o familie virtuala. Imi pare rau ca nu ai reusit sa o vezi pe Andreea, insa cum fac rost de o inregistrare promit sa ti-o trimit.

Ceela ma bucur ca ati scapat cu bine de nefericitul eveniment!

Ma bucur ca a revenit atata lume si sper din suflet sa evitam conflictele pe viitor. De asemenea astept si alte reveniri!

Va pup pe toate si sper sa revin maine cu cateva poze si cu cateva randuri!

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/crimsonbyte" target="_blank">Filmulete
Pozele noastre

It`s nice to be important, but it`s more important to be nice!"

Mergi la inceput

Tot eu.
Tocmai ce am auzit la radio despre un bblus ce s-a nascut baut. Nivelul de alcool era de 6 ore mai mare decat limita legala pentru condus. Si asta s-a intamplat la 12 ore dupa ce s-a nascut. cat o fi avut in momentul trecerii prin canal?
Se pare ca baietelul va avea probleme cu capul ca urmare a "betiei".
Stirea aici: http://www.wgal.com/news/13677194/detail.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Carmenpitt,
sper ca tatal tau e bine. Sa ne mai povestesti de Ali!

Catrinel,
ma bucur ca v-ati rezervat vacanta, asta da veste buna. Si arata bine! Sa profitati la maxim!

Micalsa, Poli,
ce e aia Cutiuta muzicala (ce cantecele are), dar o vreau si eu, cine se indura de mine?

Poli,
ma bucur ca mi-am mai descoperit o amica cu acelasi hobby, tocmai mi-am luat de la biblioteca documentatie, ca sa invat si niste tehnici daca tot ma chinuie talentele. Vezi ca Nick te mosteneste! Cat despre poze, sunt multe site-uri, eu le-am pus pe webshots, e ok. Acum am vazut ca le-ai si pus. Hehe… va sta bine acolo sus sus sus la munte sus.

Catrinutza,
pana gasesti tu acela ceva ce relaxeaza, incearca ceva din obiceiurile vechi… cu culori… non-toxice… care se usuca repede… ti-am dat tema de casa.

Ciuf,
imi place mult cum e decorat la tine la servici, e un adapost de lux. Mi-au placut de asemenea pozele unde copiii mananca carnat, Eva crema solara, Eva dormind cu biberonul cu laptic, am remarcat ca ii sta f bine in rochite si cu codite, si sunt niste scumpi amandoi cu trenul Internet Express…

Noe,
bine ai revenit!!! Ma bucur ca s-au rezolvat problemutele, sau cel putin sunt pe cale sa se rezolve.

Alinaalex,
ofof, am auzit ca e tot canicula in tara, si nici nu se arata degraba zile racoroase. Ce mai faceti? Stati pe acasa, mai intra si tu la o poveste.

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Mihaser,
bine v-ati intors din vacanta, asteptam povestirile si pozele de Grecia!

KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Mai, IRIS, da’ chiar ca ti-ai dat drumu’!! Brava, asa-mi placi!!

CIUF, IRIS, eu nu-i pasez mancarea Oanei, i-o maruntesc un pic cu furculitza, ii las bucati, n-are treaba, numai carnea o robotizez, mai ales aia de vita si pui… pestele tot cu furculitza, numai un pic. Ea roade, mesteca, fara probleme, numai mi-e frica sa ii dau bucati mai mari de carne, mai ales de vita. In rest, roade paine, musca din piersica, baga bucati de cartof, dar cu carnea, io inca pasez… dar cred ca o s-o pasez numai pe aia de vita si pe aia de pui o maruntesc numai.

MICAALSA, Oana vrea numai cu linguritza. Sau mai bine, cu furculitza! Cu mana ia mai rar… si daca ia de vreo 2-3 ori, dupa aia mi.o intinde sa i-o curat…cica s-a murdarit, vezi doamne.

IRIS, In vacanta merg la Marea Nordului, sper sa fie misto, chiar daca apa e rece, exista in zona un bazin imens, se vedea in poze, cu valuri si apa de mare - si 24 de grade
Aiaiai, si tu cu buni, hm?

CATRINUTZA, Oana nu poate dormi fara o rata mica de plastic. Daca nu e rata, e o mare, mare, MARE catastrofa. Am trei. Cu una doarme in mana, una e legata cu un siret (f. scurt) de cearceaful ei, in caz ca o pierde pe aia din mana (si trage niste ragete noaptea). Pe ultima o am la pastrare, as pune-o intr-un safe!

KIM, voi ati fost deja in concediu? Sau aveti de gand?

POLI, nu am apucat sa vad pozele. Sper in dupamasa asta sa ajung!!! Abia astept sa-l vad pe piratul mic. Ce bine-i statea cu baticutzul ala pe cap in filmuletzul de pe balcon!!!! Lui Oana nu-i pot pune nimica pe cap, daca nu e ancorat sub barba.

MIHASER, bine ai venit!!!! Zi despre motzat, cum s-a dixtrat el?

CATRINUTZA, trebe la o farmacie care are produse homeopate…

ALINAALEX, iar e cald la voi?

MARI, cum fu la mare?

CIUF, i-am cumparat FaraOanei colac!!!

Oaaa, maine e botezul! M-apuca cu emotii la stomac….

Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

buna dragelor,

fetelor am reusit intr/un final sa le vin de hac ...RUFELOR!!! sa va spun cand am terminat cu nefericitul evenimet??? azi noapte la 01.30...eu si cu Dan Diaconescu in Direct ce mai eram treji la ora aia.... dupa care am servit un dus ...asa ca la carte...ca de la sauna gratis asigurata de masina de calcat cu aburi...eram de/a dreptul terminata.

aida 0 merci pentru felicitari.astept si eu o lista cu ce pronunta printesica Alex...asa de fun

ciuf in primul rand mult succes cu inscrierea la colegiu!!! mate??? eu una sunt depasita de ...adunari uneori...ecuatie de gradul doi???? ce e aiaaaaa???? pt ce o trebuii mate unei viitoare asistente?? nu stiu. sau probabil trebuie sa le contabilizezi...acele, seringile...aaa sau probabil ca trebuie sa stabilesti gradul de alcoolemie al bebelusilor!!!!desi nu e de ras!!! am facut doar asa haz ....sa nu ma bati!! pliiiizzzz!!! oricum sunt convinsa ca ai sa fi admisa cu brio...ca doar esti de/a noastra!!!
buna idee.. sa tragi apa cu aspiratorul!!! eu una nu m/am gandit la varianta asta, desi maria cere mereu apa sa se joace in piscina...montata evident in sufragerie!!!
melodia Numar pana la unu a Cleopatrei Stratan cantata impreuna cu tatal ei o gasesti pe YOUTUBE.http://www.youtube.com/watch?v=YgP9A6EBu8c
legat de propozitiile rostite de Luca gen <nu prea cam pot> e randul nostru sa va spunem RESPECT!!!! faptul ca inveti copii si limba ...de origine...ma inclin in fatza ta. apropo si eu am un jurnal al mariei..dar in ultimul timp nu prea am avut cum sa tin pasul cu ea...daca e papagaooo si repeta intr/una tot ce aude.

mihaser ma alatur si eu celorlalte mamici si va urez bine ati venit!!

catrinel17 increstinare placuta!!! maria a stat linistita la inceputul slujbei dupa care ...s/a dezlantuit potopul de lacrimi...si dai si urla si dai si urla...biata nasa ...nu stia ce sa ii faca...a incetat cu plansul numai at cand a ajuns in bratele mele!! aici preotul nu iti da voie sa te apropii de copil in timpul botezului..esti considerata pacatoasa...asa ca stateam neputincioasa la distanta si priveam disperata copilul!! noroc cu tatii care nu a tinut cont de privirile sagetate ale preotului si se mai ducea din cand in cand sa o impace!!
emotiile sunt iminente!!! vor fi prezente inclusiv cand copilul va fi mare!!! asa ca asteptam ..impresiile!!!
fac si eu ce pot..nu stiu daca sunt la inaltime dar ma straduiesc sa ..recuperez terenul ...1 an si 4 luni ...nu am fost alaturi de voi...si cu sigurantza am pierdut.
o fi bine o fi rau ??? dar uneori ma oftic ca maria nu are o jucarie, sau o pernutza, sau o paturica preferata..fara de care sa nu adoarma!!! e drept ca ea adoarme ...inca...leganata...de subsemnata...nu da/ti cu rosii!!!nu am reusit sa o dezvatam decat la somnul de noapte de cele mai multe ori adoarme singura.

e cam atat dragelor eu ma retrag. ne revedem saptamana viitoare!! noi in fiecare weekend plecam la bunici la munte! toate cele bune si multi ..pupici tuturor.

nu as vrea sa inchei intr/un mod ...trist, dar cele care vor sa imi fie alaturi azi, daca doriti sa va intrerupeti dor ...o clipa din lucrul vostru si sa spuneti o rugaciunepentru mama mea. azi ar fi implinit varsta de 53 de ani!!! D/zeu sa o aiba in paza si sa ii dea odihna!!! mamii te iubim!!!
sa imi fie cu iertare ca am indraznit!!

iris mami de maria

Mergi la inceput