Stelute de ianuarie-februarie 2007 (38)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Corespondenta:

Criss , menajul la mine in casa poate fi perfect NUMAI datorita mie, dar la ce am agonisit in ultimele saptamini in materie de rapan, prefer sa vina altcineva sa ia grosul, apoi sa mai bibilesc eu jumatate de zi Daca vrei, urca-te pe mess si iti explic eu cum e cu poazele, flickr e super tare.
Si... cu carucioarele am patit fix ca tine! Am un Miniblu de 12 kile pe care inca nu mi l-au primit inapoi uritele astea de la mine din intersectie, iar la depozit nu stiu cine o sa ajunga. SI, in disperare de cauza, intr-o zi cu muuuuult soare am luat copilu' in marsupui (unul naspa rau de tot) si am luat primul carutz mai de doamne ajuta de la baby care. In care acum sta inghesuita

Haricleea, multa sanatate! Sunt sigura ca totul va fi bine, vezi ca si medicii astia sunt nebuni cu capu', asculta ce mai zicea si Liuda. Si sotul tau de ce este departe? Adu-l la mama leone aici sa-l invatz o leaca!

Shine, vad in tine o mamica cu capul pe umeri, mi-a placut de tine, si observ ca ai nostri copii au iesit de-un leat: Maya a avut 2,800 si 49 cm. Pe de alta parte, eu incep sa am ginduri gen "oare va trai pentru a minca?"... La cita pofta are in ea, ma gindesc cu groaza sa nu ajunga o sclava a regimurilor ca mor! Eu nu m-am confruntat cu asa ceva, si nici ca sa dau jos burta asta de "patru luni" n-as renunta la mincare... Totusi, este adevarat ca pina la 19-20 de ani am fost o gura-rupta, de facea biata bunica-mea planul cincinal o data pe an (sic): de acum inainte, o sa maninci "atit" - adica mult! Daca ar trai sa ma vada acum, ar fi multumita

Adinush, apropo de chiloti eram cu niste oameni in casa si mi-a cazut o cutie... in care imi tin kilotei mai deosebiti... nu stiu daca m-am inrosit, ca eu is ma creola, dar am resimtit o geana de jena, asa...

Adela imi pare tare rau de ce ne spui. Si pe noi ne-au trimis cind s-a nascut Maya sa verificam, a venit un nene ortoped pediatru, a consultat-o si a zis ca e ok, dar ca dacda vrem sa fim 100% siguri, sa ii facem radiografie pe la 4-5 luni. Eu am stat linistita, ca si tine, dar daca?.... Multa sanatate fetelor Iar probleme SI ni s-a explicat ca displazia se face (mai ales la fetite, nush de ce), din pozitia cracanata din viata in utero.

Eli, intoarce o cana...

Marina, felicitari , daca e cazul

Lilisorule, uite cam ce am citit despre ce ti se intimpla cu lapticul: in jurul virstei de sase luni (voi mai aveti un pic) copiii intra intr-un nou puseu de crestere, doar ca de data asta, pe linga sinul de care trag ca disperatii, trebuie sa ii si diversifici. Se pare ca a venit momentul vostru cam brusc, dar asta e si la mai mare! UITE AICI

Meg, despre programul nostru: trezire la 7-8, prima masa. masa 2: 10/11/12; apoi 13/14/15/16, apoi 18 (asta era stabila), 20, 22 baitza si apoi somn, pe la 10 jumate. Doar ca de trei zile ne-am sucit si nu ne mai intelegem. In sensul ca dupa amiaza nu prea mai mincam, seara mincam la 9 jumate, dupa baitza, apoi iar pe la 11, iar aseara a mincat la 12!!! Nu a mai facut asa de vreo trei saptamini, daca nu chiar o luna Plus ca ieri am tras si vaccinul pe vena, asa ca am avut un motiv in plus sa miriim toata ziua de joi, de i-am suflat in cum n-am facut-o niciodata de cind ne cunoastem noi doua. Nu ca nu mi-ar face placere sa stam mereu impreuna, dar dupa ce miriie trei ore incontinuu, iti vine cam greu cheful de orice altceva. Noroc ca de la 7 incolo a preluat-o ta-su

As mai fi zis ceva si de ideea Liudei cu prima zi de gradinita, dar ar fi cazul sa dorm si eu ca altfel iar imi scade productia... Am patit-o alaltaieri, cind nu dormisem deloc, si Maya urla de foame. Am icnercat sa ii dau lapte de al meu din biberon, si a reactionat de parca ii turnam smoala incinsa pe gitlegau. Pina la urma am pacalit-o, dar 30 de minute imi venea sa pling cot la cot cu ea...

Vreau si io la Rolling Stones... sa merg cu mama!

Mihacarm, Maya are o distractie la fiecare masa: imprimeul de pe asternut, fatza mea, la care ride cu toata gingia etc etc. Interese comune cu Eva

BUNA DIMINEATA! La Multi Ani bebeilor!

UITE CE DRAGUUUUTZ

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata frumoaselor
Hop si eu cu ligheanul de cafea dupa mine. Ma gandeam ca mai bine imi fac intravenos, la cat beau, mai mare efortul. :)

Criss, sunteti f frumoase, iar aia cu strambatura de la blitz e super haioasa. Sa traiti bine! :)

Marinaaaaaaaa, gravidaaaaaaaaa??????????? Oau. Eu zic ca nu esti (eu am super vechime la ciclu venit cand la 20 cand la 90 de zile si luat duphaston la greu asa ca ...), dar daca esti sa fie intr-un ceas bun ...

Bai Eli, daca e, pune de un dosar ca sa il gasesti pe ala de ii fura pilotii lui Adinush poate e vreunu bun rau si mai rezolvam o problema. :))) Sa nu il arestezi inca (ca am inteles ca esti un fel de tzestoasa ninja asa ...)

Laura, stai blanda, ti-am zis doar sa nu ma uiti cu alea. Cand poti si tu, stiu ca esti super ocupata.

Vaaaaaai Kate, imi pare rau de tot de carut. Mai, fura romanii orice. Ce sa mai zic ... un carut de copil mai????? Nu mai au nici un fel de scrupule. Mamei i-a furat planta de la usa (o scosese ca facea curat si dupa juma de zi nu mai era, cu tot cu masa).

Lili, o sa te superi pe mine dar eu sincer nu pricep nici in ruptul capului de ce nu vrei sa ii dai formula. Sa manance din biberon e atat de mult mai nasol decat sa stea nemancat si sa te inebuneasca pe tine cu nervii capului? (uite ca si Shine e de parere) ZIc si io. Aici sunt atat de multi copilasi care papa formula si sunt ok ... Poate ca Adam nu e gata pt diversificare si nici lapte nu mai ai destul asa ca daca i-ai da completare eu zic ca ti-ar intra mai rau in program.
Dar tu faci, of course, cum crezi.

Auziti mai, e ok sa luati Metroclopramid sau cum ii zice ala asa intr-una?Ca io il luam pt greata sau nu mai stiu ce ...

Shine, eu sunt CONVINSA ca bebelusii au gust. Nu format ca al nostru dar un gust au. Si ai maaaaare dreptate cu fructele si legumele, nu mai au nici o legatura cu ce stiam noi de cand eram copii. La fel am patit si eu cu morcovi si caise. Bine ca l-am gustat inainte.

Da mai Adela, vorba Danei, super felicitari pt atitudine. Bravo tie si sanatate puiutei.

Dana imi pare tare rau ca nu sunt bune analizele. Ceva naturist nu poti incerca in loc de pastila zilnica? Sau pe acolo nu se poarta?

Shine, io votez pt a doua poza postata. :) Desi ambele sunt mumoase.

Gata fetele, nu mai pot sta, scuze daca am sarit din schema pe cineva. Va pup pe toate si ne mai citim mai incolo.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

neata fetelor!

m-a trezit thea de vreo 5 ori azi noapte... ieri a dormit mai toata ziua, aiurea. o zi asa, una mai buna... acu sunt la cafea sa ma trezesc. ma ustura un ochi rau ca mi-a bagat nebunica mea degetele in el, a zis sa ma trezesc naiba odata

LIUDA - si thea se zvarcoleste de la un cap la altul al patului in cateva secunde.... de cand sunt aici a cazut din pat de 4 ori! odata i-am dat sa pape in pat langa mine si am adormit si peste ceva timp am auzit planset...era thea pe jos. alta data am lasa-o intre perne la cantecelele ei la tv si a sarit peste ele, am auzit un buf si apoi tipat . incep si eu sa rad si rade si ea. altceva ce sa faci, oricum toti copiii cad din pat sau de pe altundeva. doamne fereste sa se loveasca

KATY - alt dintisor? wow! felicitari! poza cu dintii e suuuuper!

CRISS68 - cu urechile e bine, se vindec. nu-i mai fac alta gaura ca nu trece semnul, nu cred. m-am uitat si eu la toti si am vazut ca multe fetite au gaurile diferite. ca nu stau sa le nimereasca in acelasi punct. asa e, nu se vede.
cu tigarile... eu am o caseta filmata la ziua mea cand aveam 10 ani si erau toti in sufragerie. copii de pe la bloc, si adulti. parintii, bunici, matusa. si se vad acolo cum fumau toti langa noi, eiu in picioare sa iasa in caseta si noi copiii la masa cu tortul. si era bent de fum, un nor pe deasupra. si verisoara-mea mica de vreo 2 anisori. asa am stat noi, afumati in casa de tigari si li se parea normal sa fumeze asa in toata casa... doamne...
thea nu e obisnuita ca la noi nu fumeaza nimeni . si matusa fumegatoare sta la mamaie (plus verisoara) si le sudeaza toate 3 ca serpoaicele.

CRISS - si noi am inceput cu fructele. si ii pun si oleaca de orez ca se leaga la burtica. cu carnita am auzit ca se face la un loc cu legumele la blender din ala cu maner , foarte bine si usor.

HARICLEEA - esti la pitesti??? hai fata pe trivale sa te racoresati la creieri ca singura nu e bine! eu ma duc azi cred. de dimineata. ma gasesti pe la groapa de nisip ca thea vrea sa vada copiii cum se joaca. vii? sunt cu un carucior negru cu rosu, mai mare. ia uita-te la poze sa ne recunosti: www.dropshots.com/dianamizzi
sau mergi la doctor de dimineata... mai cu kilele nu iti face griji ca si thea are la fel!!! asa sunt ei, mai slabuti. pofta de mancare poate nu are de la caldura. stai incet, ca poate doar te sperii tu !

CRISS - nu te baza prea mult ca uite aciusic ajungi la odisee... ca esti odihnita si relaxata si cu dorinta mare... vezi ca iese...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

mai ma ustura ochii de mor... asta lovitu imi lacrimeaza. of. poate mai citesc cate ceva dar ma deranjeaza rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

lili imi pare rau ca nu mai ai laptic dar nu stiu cum sa te ajut.

dana promit ca o sa scriu schema de regim pe care o am. fata tu ai probleme cu tiroida? pai in conditiile astea esti o fericita daca slabesti.

shine mie imi place ultima unde are ochii maaaari.

lili ma bucur. mai deci nu sunt eu exceptia de la regula....se mai intampla si cu testele si cu eco. ufffff, la mine de data asta sper sa fie negativ pe buna.

aelita
mi-a zis dr ca dupa duphaston poate sa apara menstra si la 20 de zile deci mai astept. oricum normal ca anunt indif de rezultat.

catalina nici eu nu simt gravi asa ca.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

'Neata, fetele!

Sunt plina de nervi, inca de ieri... L-am pus pe barbata-miu sa scoata body-ul Evei si sa-i puna un tricou si niste blugi...ah, si sa-i schimbe pampersul. Buuuuun, a reusit el, nu asta e problema...ci faptul ca i-a pierdut un cercelus . Nu stiu cum naiba o fi reusit, cert e ca sunt crizata de ieri mai ales pt ca nu-l gasesc sub nici o forma. Bai, si doar l-a pierdut acasa. In fine, stiu ca asta nu-i o problema grava dar tare-mi placeau cercelusii astia :-(
Si trebuia sa ma descarc si eu, va rog sa nu va suparati pe mine.

Acum, vreau sa va multumesc pt raspunsurile referitoare la cantitatatea de carnita. Si sa va impartasesc asa, orientativ, ce ne-a spus ieri pediatrul (pt ca am fost la vaccinul de 6 luni):
-la 7 luni pot introduce iaurt si carne de vita si
-la 8 luni mamaliguta, smantana si ciorbita de perisoare (din carne de pui, cu galbenus) acrita cu bors. Ei, si cu ocazia asta mi-am dat seama cat a crescut fata mea daca in curand trecem la ciorbite.

A, l-am intrebat daca pot inlocui inca o masa de lapte si a zis ca da, pt ca Evi nu e grasa (are 7.400 si 68 cm - perfect, dpmdv)...asa ca o sa papam si cereale cu lingurita, sper sa-i si placa domnisoarei.

Revin

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Alina, vezi poate e agatat cercelul in haine. vezi sa nu il speli si pe el.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Lili, sa inteleg ca saptamana viitoare iti faci concediul la mare? Pai, distractie placuta atunci!
Marinar eu in primele luni de sarcina am slabit. Sper ca nu asta e reteta ta de slabit ca nu ma bag; eu am nascut prin cezariana, asha ca 2 ani pauza!
Diana, pai mai bine nu ma uitam la pozele tale. toate sunt super, dar tu sigur ai nascut? Arati super. De Thea nu am cuvinte, as lua-o la mine acasa daca mi-ai da-o.
Cata,eu am fost Accounting Team Leader la o firma multinationala cu 9000 angajati si crede-ma ca nu am fost de neinlocuit. Cand a plecat fostul meu sef a fost numita in locul meu o tipa in timp ce eu eram in concediul de lauzie, fara ca macar sa ma intrebe daca vreau sa ma intorc la servici sau intru in CIC. Adevarul e ca probabil m-as fi dus la servici macar 4 ore zilnic (mama e invatatoare si dupa ora 13 e libera), dar felul cum au procedat m-a determinat sa raman acasa. Voi sta acasa 2 ani dupa care voi mai face un bb si voi lucra cum lucrez si acum pe cont propriu. Peste 1.5 ani termin stagiul la experti contabili si pot sa-mi dau examenul. Apoi probabil ca imi voi deschide un birou si nu ma voi mai lega de nici o firma, in care investesti 12-14 ore pe zi si la sfarsit nu meriti nici macar un multumesc si nici un gram de intelegere ca poate vrei si tu un copil.
Adevarul e ca acum nu regret deloc ca am ramas acasa cu Vlad. ma topesc cand il vad cum ma soarbe din ochi cand intru la el in camera, cum rade cand ne jucam, cand vad ce progrese face zilnic. de vreo 3 zile si-a descoperit cred vocea ca face vocalize non stop. Cand ii pun mobilul langa el sa-l asculte sotul meu ma bucur ca sunt langa el si il aud ; nu il vad doar dormind, iar treaz doar sambata seara si duminica cum o face sotul meu.

Cine e Claudia, ca Emanuel am inteles ca e baiatul ei?

Alina si Vlad Alexandru(08.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

AELITA m-am testat. Uite cew a iesit:
Talla/Edad Alto
Su Percentil es 90 (Significa que de 100 Niños 10 son más altos que su hijo(a))
Peso/Edad Sobre Peso
Su Percentil es 75 (Significa que de 100 Niños 25 tienen más peso que su hijo(a))

Apropo de chiloti, sa va povestesc una buna: ieri pe furtuna aia a zburat o pereche de chiloti barbatesti de pe sarma noastra (ai cui oare?) . Oricum au zburat intr-un balcon si de acolo s-au dus ...ca le-am pus cruce. Azi dim cand am plecat de acasa cu ochii lipiti ce vad pe gard: chilotii lu' barbatimiu prinsi in carlig. Daca nu stiam ca au zburat de ii dadeam . Ca si-asa aseara a plecat la baute si la 2 inca nu venise. Data viitoare il astept cu perna in sufragerie si cu dormitorul incuiat.

ADINUSH sa stii ca si eu ma gandeam iero-alaltaieri ca parca mi-au disparut din chiloti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Aelita - am inteles eu bine, o inteapa pe micuta de 3 (trei) ori?????

Adela - imi pare rau pt vestile proaste, dar se va rezolva cu siguranta, numai ca trebuie sa treaca ceva timp, e drept :-(

Eli - esti indragostita? Te inteleg oricum, ca si eu am intors casa cu fundul in sus si n-am gasit cercelusul. Si nu suport sa pierd ceva, offf.

Mirela - bine ai revenit! Cand ai timp, sa ne arati si noua poze cu Patricia

Marina - hai mai ca nu e, mai ales ca si tu simti la fel. Probabil ca se regleaza mai greu dupa nastere. Ai dreptate cu diferenta si cu bucuratul de bebe. Plus ca e foarte, foarte greu cand sunt amandoi mici, pitici.

McBeal - eu am pus-o pe Evi in scaunel de pe la 4 luni si jumatate parca. Pt ca spatarul se lasa pe spate si se face ca un car seat. Asa ca practic nu statea in fundulet.

Criss - ce delicata e Ligia (i se potriveste numele f. bine) si ce ochisori mari are ea!!!

Kate - mama, cred si eu ca esti plina de nervi. Si eu as fi. Ce fel de "om" poti fi sa furi caruciorul si jucariile unui copil? Sorry pt violenta, dar astia ar merita

Shine - copilasii mari sunt ai surorii tale? Despre doctoritele (ca asa merita sa le spun) astea "de cartier" nu stiu ce sa spun. Prietenei mele i-au spus ca fetita are varicela, desi atat dr. cat si asistenta de la gradi au zis clar ca NU este. Fetita n-a avut pic de febra, nici bubite pe fata, doar una la ceafa, cateva pe picioare... De ce nu mergi la Stanciu? Nu ti-a placut de el? Legat de poze...din primul set, mie imi place cel mai mult a treia :-)

Dana - imi pare rau ca rezultatul analizelor n-a fost tocmai bun :-( Cred ca e tare aiurea cu pastila asta zilnica, offff, de cand tot zic ca-mi fac si eu analizele astea pt. tiroida...

Monu - a fost primul lucru pe care l-am facut...sa caut in hainele copilei, s-o dezbrac... daca va zic ca am cautat si in pampersul curat si in ala cu kk? Am intaziat 20 de minute la dr ca sa caut cercelul ala, noroc ca Stanciu e baiat de treaba, m-a vazut crizata de cum am intrat pe usa si mi-a oferit ocazia sa-mi descarc nervii...Bai, cat il iubesc pe omu' asta!!!!

A. Alina - e cea mai buna alegere (pt mamicile care-si permit). Pt. mine, momentele petrecute cu copiii mei sunt de departe cele mai frumoase. De muncit pt. altii (vezi dragii de patroni) am timp toata viata.

Raluca - dementiala faza cu chilotii

Liuda - , esti foarte draguta. Sincer, as face mai des efortul de-a citi din scoarta-n scoarta si de-a raspunde, numai ca nu sutn eu prea populara . Parca totusi Dianei i se potriveste mai bine "papusica"... Hmmm, ce zici, te mai gandesti?

Gata, fetele, am terminat si cafeaua si raspunsurile, ma duc la treburi, acum se trezesc copiii si incepe veselia

Va pup pe toate si pe bebeii cei frumosi

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput