Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

sa nu uit ... loradin id-ul meu de messenger este ioanaaradu@yahoo.com. ma poti contacta oricand!

gata ... eu fug putin la piata ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

si id meu morganne_fallen@yahoo.com

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna ziua stup!

In primul rand, multumim pentru gandurile bune! Spunem si noi la multe luni fara maraieli si cu somn toata noaptea celorlalti bebelusi nascuti intr-o frumoasa zi de 5 !

Loradin, draga mea, suntem alaturi de tine...faci foate bine ca ne spui...pentru ca in primul rand te descarci si in al doliea rand, poate vine vreuna din noi cu o idee care te poate ajuta. Imi dau seama cat iti poate fi de greu...desi eu am un copilas cuminte...si tot imi este greu.Ai incerat cu muzica? A mea tace cand ii pun cutiutza muzicala.Ii place mai ales volumul 3. Si mergi si la doctor, desi nu cred ca are ceva. Dar poate primesti un sfat bun.

Doamne ce bebelusi frumosi avem!Sunt superbe toate pozele. Din pacate eu nu ma pricep, nu am timp si nici rabdare sa pun poze. Dar promit ca incerc cum prind o secunda libera. As dori si eu parola pe PM, ma poate ajuta cineva?Multumesc!

La bilantul de 4 luni, am luat foarte putin in greutate. Doar 300 g, desi, mananca la fel de bine ca inainte. Eu suspectez ca nu a cantarit-o dr bine asa ca o voi cantari azi din nou, la aceeasi ora ca ieri. Am facut si vaccninul ( infanrix) si nu am avut nici o reactie. Am introdus preventiv un supozitor cu eferalgan.

Noi am inceput cu suculetele de trei saptamani - intai suc de morcov si apoi si mar, pentru ca, mi-a zis doctorul, ii va regla tranzitul si va face kk regulat. Asa a fost, pana acum o saptamana, cand iarasi a incetat sa mai faca kk. Si se vede ca o doare burtica, asa ca am ajutat-o cu un varf de supozitor. Doamne, ce de kk a facut!

Am si eu un motiv de stres : diversificarea!Eu vreau sa o incep acum desi a fost hranita exclusiv cu san, pentru ca la 6 luni incep serviciul si vreau ca eu sa ii introduc alimentele noi, pentru ca eu o cunosc cel mai bine.

Asa ca am vorbit cu doctorul, care mi-a recomandat, ca la a doua masa, pe langa cei 30 ml de suc, sa ii introduc o fructa - piersica sau banana, intai o lingurita si treptat pana ajung la 5 lingurite. ( babana trebuie diluata cu apa pentru a curge). Apoi, introduc un biscuite si ar trebui sa ii ajunga, sa nu mai fie nevoie de lapte. Pana reusesc sa cresc cantitatea suficient, va trebui sa i dau completare laptic.

Eu vreau sa incep sa ii dau si lapte praf. Am optat pentru Humana, pentru ca pe acesta la mancat cand avea cateva zile si l-a tolerat bine.

Si acum intrebarile :
Citisem undeva ca banana nu este atat de buna precum se crede. Voi stiti ceva?
Pe cutia de humana scrie sa prepari laptele doar inainte de a-l hrani pe bb si sa incalzesti apa la 50 de grade. Pai asta inseamna ca nu pot sa iau lapte cu mine in parc sau oriunde vreau sa ma duc. Si de unde stiu eu ca apa are 50 de grade?

Eliana, tu spuneai ca iei apa calda si prepari lapticul in parc. Dar de unde stii ca apa are 50 grade?Sau folosesti un lapte care se prepara altfel?

Cata apa trebuie sa bea un bb hranit mixt ( san si biberon) pe zi? Si cat ceai?

Hai ca v-am zapacit cu intrebarile mele. Dar sunt atat de stresata, pentru ca nu stiu. pana acum a fost simplu, ii dadeam sanul si gata, nu mai trebuia altceva. Dar acum am atatea intrebari...si indoieli...

Merg la bb, va doresc o zi plina de soare!

Florina mamica de Martha Ioana 05.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Si inca ceva...cred ca suntem singurii care avem aceasta problema: are un punct negru pe fata, despre care dr a zis ca este cos si pe care trebuie "sa-l lucram". Ati mai auzit de asa ceva la 4 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Loradin lasa ca va fi bine cu siguranta,totul e sa-ti pastrezi tu calmul si sa nu intri in panica.
Despre buburuza mea pot sa va spun ca e o smechera se trezeste pe la 8 papa apoi mai mormaie ceva la ea in patut si adoarme pana la 11-11,30 cand papam iar apoi ne jucam , a invat-o taicasu sa faca brrr si isi tuguie buzitele si daca nu ii iese se infurie si plange, dar ii iese mai mereu impreuna cu o cantitate impresionanta de balute.
Pe la ora 14.30 adoarme dar se trezeste repede ca la 15-15.30 papam, si tot atunci vine si tati de la servici,si dupa ce isi pune burta la cale se uita la taicasu si ridica mainile ca sa o ia in brate si ticasu tup isi ia odrasla in brate si face turul apartamentului. El e obosit si o aseaza langa el si-i gasesc sforaind pe amandoi.
La 18-18.30 papam si plecam la plimbare si stam pana la 9 ,avem parcul langa noi.
Venim din parc si intram la dus unde e veselie mare daca nu ni se face foame si apoi somn pana dimineata
Sper sa nu va fi plictisit dar asta e programul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Loradin, m-am uitat la poze. Ana e un copil ambitios, si vrea sa faca numai ce ii place. O sa fie buna de sef . red ca a invatat sa te santajeze.
Nici a mea nu se da in vant dupa biberon iar suzeta nu i-am dat. Au fost momente in care abia s-a inteles mama cu ea sa ii dea biberonul cu lapte de la mine! A pacalit-o punandu-i o mana pe obraz sa aiba impresia ca e tzitzic.
Cand am vrut sa plec mai departe la plimbare sau nu am avut masina sa alaptez in ea (am geamuri ionizate ) m-am muls si am luat la biberon. De la mine a vrut fara probleme.
In schimb eu nu pot sa ma plang, e destul de cumintzica.
Am observat ca se agita atunci cand eu am nevoie de mai mult timp sa fac ceva si nu ma ocup de ea cum trebuie. Preia starea mea de agitatie si cu cat as vrea eu mai mult sa se potoleasca si sa ma lase sa lucrez, cu atat e mai suparici. De exemplu, acum cand vreau sa scriu si eu pe forum ea se zbate in cosulet si da sa maraie desi o legan incetisor si are si jucarii. Smecher copil.
Copiii sunt egoisiti prin definitie, cum ti-ai indreptat atentia catre altceva, cum protesteaza. S-o vedeti pe Julie cum face!
Si-a tras jucariile pe ea, aoleu... suparare mare, revin.

Asa, ..., a trebuit sa iau o pauza de o juma' de ora timp in care ... giugiulit, mancat, ridicat si marait, culcat si marait, leganat ... fericiiiiita. In sfarsit a adormit. Deci scriu la mesaju' asta de aproape o ora, ca am mai intrerupt si pentru pozici.
stati ca mi s-a blocat si exploreru', sper ca nu pierd acum tot ce am scris.
Fetelor, tre' sa iau o pauza sa-i dau un restart ca ma dispera. Revin cu linkurile pt pozici.

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Buna fetele...nu am mai intrat de mult,dar asta pt ca am avut o groaza de probl si inca am....dupa ce m-am chinuit eu cu febra mea vreo 5 zile cu drumuri la maternitate pt perfuzii,tratament si toate cele,dupa ce am renuntat la alaptat numai ca sa imi treaca febra si ca sa pot sa iau antibiotice puternice,cand ziceam si eu ca gata ne-am linistit si ca o sa imi vad de copil linitita vinerea trecuta Razvanu incepe sa tuseasca,imi caut doctorul si nu dau de el ,iar sambata ma hotarasca sa ma duc la spital,diagnostic:bronhopneumonie!sa mor,nu alta,sa cad jos din picioare,imi venea sa ma dau cu capu de toti peretii,si ne internam...eu eram distrusa,in spital nu aveam un pat unde sa dorm eu,era patut numai pt bb iar noi mamicile pe scaun...dupa vreo 2 zile de chin,incepem sa dam spaga pe la doc si mi se da o camera unde era si pat pt mine...lui bb i faceau injectii prin branula,marti eu cedez psihic dar si fizic...mi se face rau,eram cu bb in brate si vad negru in fata ochilor,m-a ajutat DD si m-am asezat pe pat,l-am lasat pe bb din brate pana mi-am revenit si apoi mi-a fost rau in continuare si mai si plangeam ca nu mai eram in stare sa am grija de Razvanu...vine doc ma vede imi ce stare sunt si imi zice sa ma duc acasa si sa las copilu acolo,singur...am vorbit cu ea si i-am zis ca plec dar cu conditia sa vina mama sa stea cu bb...si de marti seara e mama cu el in spital..ma simt vinovata,imi vine sa intru in pamant de rusine,dar pur si simplu nu mai rezistam si mai mult rau imi faceam si mie si lu bb canici eu nu eram bine si nici de el nu puteam sa am grija cum trebuia...va dati seama ca tot timpul eu eram ingrijorata in spital,si i-am transmis si lui starea astea si era f agitat...de cand e cu mama doarme,papa mai bine,face kk mai bine k a avut si probl cu asta acolo si poate maine ne da drumul....
Ma rog tot timpul sa fie bine si sanatos si imi cer iertare mereu in fata lui si a lui Dumnezeu,dar sincer va spun ca nu mai puteam iar el avea nevoie de cineva intreg nu bolnav ca mine....poate ca o sa ma judecati,stiu ca se vede urat de afara dar ce sa fac???sa il chinui si pe el si pe mine si sa nu ne facem nici unul bine???
M-am gandit mereu la voi si mi-a lipsit sprijinul vostru...Mereu am crezut k sunt puternik k o sa rezist,dar nu s-a intamplat asa...si imi pare rau tare,ma doare sufletul ingrozitor,nu mi-am mai vazut copilu de marti seara si imi lipseste enorm...k nu avem voie sa il vedem...sper sa ma ierte Dumnezeu si razvan...

Sper ca voi toate sa nu treceti prin ce am trecut eu si ca toate sa aveti parte de sanatate,k fara ea nimic nu conteaza....

Mady Cu bb Razvan Stefan 9.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

anaalina...bagi copchila in dus...asa ca un om mare?Sau n-am inteles bine!
Daca da,explica cum procedati si ce reactie are ea...ca si omu meu a venit cu ideea sa se bage cu David la dus,dar eu nu l-am lasat!

Mihaela, de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Dar de ce apa la 50grade?? Eu o fac fierbinte o pun in bibe si apoi intr-un suport pt biberon care are polistiren dar nu ramane mereu fierbinte dar e suficient de calda cat sa se dizolve laptele si agit bine sticluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

in primul rand sarbatoritilor zilei

Loradin : a avut si Alex o perioada in care nu dormea deloc ziua... si eu eram disperata si nu stiam ce sa ii mai fac, asa ca il mai lasam sa si planga (cu riscul de ai fi considerata mama "rea")... intre timp s-a obisnuit sa mai stea si fara sa planga, desi vrea sa ma vada pe aproape permanent. Asa ca ziua in tin in leagan in sufragerie sa ma vada cat sunt acolo (pe canapea nu mai pot sa-l las ca se rasuceste si se apropie de margine si mi-e teama sa nu pice). Cand intru in bucatarie si incepe sa maraie vorbesc tare cu el (de fapt singura ) ca macar sa ma auda si sa stie ca sunt pe aproape.

Inca ceva: inainte sa plecam in Oradea pentru botez nu dormea aproape deloc ziua... cum am schimbat aerul a dormit 2 zile continuu, si acuma suntem de 3 zile inapoi si doarme 3-4 ore in fiecare zi. Nu aveti posibilitatea sa mergeti undeva cu ea macar un week-end? Mai tare de atat nu cred ca se mai poate agita orice ati face... Si s-ar putea sa iti prinda bine si tie si sa iti mai incarci bateriile daca schimbi putin aerul

Cu suptul mainii: cred ca mai spunea cineva ca s-ar putea da bluzita/body subtire cu maneci lungi, si macar nu se mai invineteste, ca suge manecuta...

mady: Curaj, ca o sa fie bine pana la urma! Legat de alaptat: nu mai poti sa te mulgi si sa aunci lapticul, ca sa mai ai mai incolo laptic bun? (intreb eu, desi eu una nu reusesc sa mulg mare lucru). Macar acuma stai linistita si te odihneste, cand vine bebe acasa are nevoie de o mamica in forma.

Atat mi-am amintit acuma, poate revin mai incolo.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput