Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

roxanici si eu la fel am inteles, ca se incepe cu cereale la fotomodele, iar matei nu prea e, iar cand i-am bagat niste cereale de orez ca nu prea manca, s-a constipat. deci ma gandesc sa incep cu legumele si fructele si cerealele sa le combin, eventual, cu fructele.
acum eu iar stau si cuget ... daca-i dau zeama de la supa si lui nu-i place gustul de la 1 leguma fiarta acolo, de unde stiu ce nu i-a placut???. deci ar trebui sa termin intai de dat legumele si apoi sa-i dau zeama ... NU????

elyanne si eu mi-am facut cat de cat un plan:
- la a 2-a masa ... pe la 10 ... fructele, eventual cu cereale sau branzica. apropo de asta cand le putem da iaurt si branzica?? ca si aici sunt nelamurita. unii zic de la 5 luni, pe la altii am auzit ca dupa 7-8 luni.
- la masa de pe la 14 i-as da legumele, piure, supa ... vedem noi
- daca se regleaza cu burtica ... seara o sa mai incerc sa-i dau cereale.

Mihael@ nici mie nu-mi cade parul ... deci bebe habar nu are cine-i ma'sa. cred ca nici de ta'su nu se da in branci ... ca nici lui nu-i cade parul.

nici eu nu-l dau pe matei cu creme pt soare si e chiar bronzat pe manute si picioruse. nu cred ca are ce sa-i faca rau. bineinteles ca m-am ferit sa nu-l bata soarele direct, prea mult, ca sa nu-l arda, dar chiar sa nu-l bronzeze nu m-am chinuit. eu oricum, intentionez ca de la anul sa-i fac cure de soare cat mai mult, la mare, la salina ... nu conteaza ... negru sa fie.

eu nu inteleg faza cu marul copt (cred ca sunt blonda rau ... de-asta ma si fac roscata ... mai salvez din aparente ). cum adica mar copt???? in cuptor???

deocamdata atat ... ma apuc de vizionat pozici noi ca vad ca matei a trecut la runda 2 de somn.

aaa ... sa nu uit. ieri a avut matei o zi de am zis ca o iau cu capul. a fost marait-bazait mai toata ziua si pe la 17 a inceput circul al mare cu tipete si urlete isterice. e a 3-a oara cand plange asa. chia nu stiam ce are . azi sper sa avem o zi mai buna ca nu cred ca mai rezist la o zi ca ieri.

edit: deci am vazut care e treaba cu marul copt. cred ca asa o sa procedam si noi. pana acum avem 2 zile de suc de mar si vad ca n-a avut probleme. cred ca azi ii coc un mar si vedem.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Buna dimineata,

pe zi ce trece am tot mai putin timp liber.Cu toate acestea ,teama ca uitati de mine ma aduce in fata calculatorului. Nu am apucat sa mai pun poze,nu am reusit sa invat sa trec datele in tabel!
Va citesc si va invidiez! Aveti copii cuminti care mananca,dorm si se joaca.Nu vreau sa-l manii pe Doamne, Doamne insa recunosc cu mana pe inima ca nu puteam sa am un copil mai agitat.

Am sperat ca o data cu terminarea colicilor Ana se va linisti si voi avea si eu parte de cateva momente de respiro.Da de unde....!!!! Este mai mult decat un argint viu.Uraste sa doarma ,nu o multumeste nicio jucarie si foarte greu ii intri in voie in ultima perioada. Ii multumesc lui Dumnezeu ca este sanatoasa si ma rog la el zilnic sa-mi dea putere sa merg mai departe.
Acum sa va zic cum decurge o zi cu Ana !

La ora 8 este deja in plina agitatie.A invatat sa se impinga in picioruse si o gasesc in niste pozitii de ma minunez.Mananca dupa care nu mai este chip sa adoarma.Incepand cu aceasta ora somnul pentru ea nu exista! Pana la ora 22-23 este intr-o continua miscare.Nu vrea nici pe spate ,nici pe burta.Nicicum! In tot acest timp se matzie,plange nimic nu ii convine.Nu are sens sa va mai spun ca fac ca toate animalutele in fata ei.Dupa ce termin arsenalul de maimutzareli(timp in care ea gangureste si rade) se pune pe plans.Ma uit la ea si ma intreb"Doamne ca ce sa mai fac?".Ii pun muzica,dansam,ne gadilam si cu toate astea in jumatate de ora ne punem din nou pe plans. Stau si ma intreb "oare la ce varsta trebuia sa fac copilul ca sa am mai multa rabdare?"(am 33 acum).

Ea care nu se trezea noaptea a inceput sa o faca!(uneori din 2 in 2 ore)I-am facut proba suptului si mananca foarte bine deci nu foamea o trezeste.Sunt nauca dimineata!

Eu nu am citit la voi sa va plangeti ca bebeii vostri nu sug la biberon si nu iau suzeta,din cauza asta fiind nevoita sa ma plimb cu carutul prin jurul casei deoarece daca i se face sete trebuie sa urc repede cu ea .

Afara nu ii place !Sta un sfert de ora dupa care se pune pe plans! Sa nu ma intrebati de ce! Erau singurele momente cand stateam si eu un pic linistita.Ma stiu toti vecinii!(si tare se mai distreaza cand ma vad cum fug cu ea in brate spre casa.

Vorbeam cu sotzul meu aseara si am hotarat sa stam pana la sfarsitul saptamanii .Daca lucrurile se prezinta la fel ma duc cu ea la doctor!

Mainile ii sunt vinete de zici ca am batut-o.Imediat dupa ce termina de mancat incepe sa-si suga bratele.Oare o sa ii iasa dintii? Mi se pare prea devreme! Incerc sa va pun o poza la semnatura sa vedeti cum arata bratul ei.

Acum, in timp ce scriu ea urla cat o tine gura.Recunosc...am cedat! Mi-am propus sa o las sa planga 15 minute.Ma gandesc ca am rasfatat-o !Ea plange,eu plang,e ca la nebuni!!! Intotdeauna m-am considerat puternica insa iata-ma ajunsa la limita! Oare e normal ca un bebe de 4 luni sa aibe un astfel de program? Pai mai incolo ce o sa fac?
Felicitari mamicilor puternice! Eu.....

Va pup si va doresc ca macar voi sa aveti o zi linistita. Imi mai doresc si eu macar una la trei zile.

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

Laura imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva! Si sa stii ca esti puternica. Nu ai pe nimeni cu care sa o lasi din cand in cand? vreo bunica, vreo matusa, vreo prietena? Sambata si duminica macar reusesti sa te odihnesti? lasa-l pe sotul atunci si vezi si de tine.
Eu nu cred ca ea are vreo problema, pur si simplu e hiperactiva, dar ai dreptate, sa mergeti cu ea la dr, poate-i da ceva sa se mai linisteasca. Repet: cred ca e perfect sanatoasa, asa ca nu te ingrijora. Am citit ca mai sunt niste preparate care mai calmeaza copiii..stiu si eu, e destul de mare, ar putea sa-i prescrie ceva.
S-o fi plictisit de jucarii? Sa-i iei oare una-doua noi si sa i le ascunzi pe cele vechi, sa aiba timp sa le uite? Nu stiu, zic si eu... Ia-i poate ceva de supt, vreun colac din ala pentru dinti, chiar daca nu e cazul, poate-i place si se calmeaza.

Fii tare, las-o in cealalta camera sa se desfasoare si tu stai frumos cele 15 minute la comp. Ai tot dreptul. Su nu-ti fa griji, nu uitam de tine! As vrea sa fii in Galati, sa ne intalnim, sa te mai relaxexi...

Elena si Antonia (3 mai 2007)

Varsta Antoniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Loradin, draga mea, m-a impresionat postarea ta, pari la capatul puterilor. Mare lucru nu pot sa-ti raspund, doar sa te incurajez.
Giulia nu accepta nici ea nici suzeta si nici biberon. In cele 2-3 dati in care i-am dat apa, mai mult am lasat apa sa-i picure in gurita. Isi suge degetelele sau pumnul, rar isi mai prinde bratul. As prefera sa ia suzeta, dar n-am reusit nici cum, intr-o vreme i-o tineam noi dar parca ii venea sa vomite. Eu reusesc sa merg cu ea departe de casa pentru ca o alaptez oriunde. Adica -ma rog - in locuri mai ferite, binenteles, dar alta solutie nu am.
Poate ii ies dintisorii. Baiatului meu i-au iesit f repede, in ziua in care a facut 4 luni avea dintisor in gurita. Si se pare ca si Giuliei ii vor iesi repede. Asa arata si gingia, saliveaza si isi musca tare pumnisorii.
Altceva ce sa-ti zic? Multa rabdare si incearca sa o lasi cate un pic cu altcineva, daca nu o sa ajungi sa nu mai poti face fata.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
http://good-times.webshots.com/photo/2170741900096653195HHMfnq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Hop si eu pe aici!
La multi ani la toti bebeii nascuti azi
Am si eu o mica problemuta Catalina e constipata ,nu vrea ceai sub nici o forma si bea din cand in cand cate o gurita de apa in rest doar lapte praf 5 mese pe zi.
As avea si eu o propunere , mamicile care au inceput diversificare sa ne scrie si noua exact meniul pe care il dau la bebelusi in fiecare zi.Eu una am hotarat sa-i dau altceva in afara de laptic de la 4 luni,desi suntem slabuta.
Catalina Teodora

Mergi la inceput

anaalina, Antonia mea nu iese sub nici o forma fara supozitor, chiar daca bea ceai si apa... O nepoata de-a mea tot la fel, cica pana la diversificare nu a iesit decat cu supozitor. Ajut-o si tu cu cate o jumatate sau un sfert de sup cu glicerina pt copii...cand introduci alte alea in afara de lapte o sa fie mai bine, speram...

Varsta Antoniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Am reusit sa mai adaug un album. In prima poza o sa vedeti vanataia.Poza este facuta acum 2 saptamani.Deci... nu vreti sa stiti cum arata mana acum.E albastra...

I-am luat inele gingivale insa sunt cam grele si le scapa.Cat despre "sa o las cu cineva" fuge toata lumea.Prefera sa gateasca ,sa faca curat ,piata decat sa stea cu ea(vezi soacra,uneori sot,parinti nu mai am).Sambata trecuta a fost pentru prima data cand soacra mea a stat mai mult cu ea.La sfarsitul zilei nu a spus decat atat "M-a terminat".Asa ca...

Va multumesc totusi ca sunteti alaturi de mine! Mi-a fost teama sa va scriu crezand ca intr-un fel sau altul o sa ma judecati.Poate chiar merit! Imi este ciuda pe mine ca nu pot mai mult!

Va pup!

loradin
poze cu albinuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

Loradin,cred si eu ca esti la capatul puterilor....iti doresc multa ,multa rabdare....eu ma gandesc ca are si ea o perioada mai proasta ,asa cum avem fiecare dintre noi...incearca sa te linistesti ,ca poate si fata te simte...nu stiu ce sa zic...doar ca te inteleg.Cand David plange doar o jumate de ora eu sunt deja terminata...apai o zi intreaga tot asa...
O sa treaca si perioada asta,si o sa te poti bucura iarasi de ea,o sa-ti zambeasca si o sa uiti cat de greu a fost!
Si Tzuna a trecut prin asa si pana la urma e mai bine...Totul trece,ne trebuie doar rabdare
Muuuulti de la mine

Mihaela, de DAVID-29 martie 2007

DAVID...cat sunt de maricel...

Poze cu David

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)

Mergi la inceput

eii....suflete! cum o sa te judecam, tocmai noi?! hai stai linistita pe chestia asta Puiule, cat as vrea sa stam mai aproape, sa te pot ajuta mai mult decat cu niste vorbe care, desi sunt din suflet si sper sa-ti faca macar un pic de lumina pe acolo pe la tine, nu tin de cald, nu tin de oboseala...

Oricand ti-e greu, cand nu mai poti si-ti vine sa urli singura cu ea in casa, poti sa ma suni, sa vb, sa mai injuram pe tacute asa..."eu te-am facut, eu te mananc!!" daca vrei, trimite pm si-ti dau nr de telefon.

Pup si mai las-o sa planga, ca mi-e sa nu ai mai mari probleme mai tarziu. Si nu-ti fa griji, nimeni nu te judeca, toata lumea e langa tine. Nu te mai gandi ca nu faci destul etc, tu esti mama ei, si asa cum esti tu si cum faci tu, asa e bine pentru ea. Voi doua sunteti o echipa, si chiar daca te lupti acu mai mult cu ea, mai tarziu o sa-ti aduca si bucurii si luminite!

Varsta Antoniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

loradin mult curaj si multa putere.
eu nu stiu daca sa-ti dau vreun sfat. mie ieri mi-a sarit tandara rau cand a venit sotul acasa si matei urla din fundul plamanilor si el cica: "trebuia sa-l bagi in cadita ... ai incercat sa-i dai sa manance?" . asta dupa ce eu incercasem ABSOLUT orice.
la noi sunt destul de rare zilele cu copil super-agitat si oricum, matei mai si doarme ziua, uneori mai mult, alteori mai putin. in orice caz, parca imi face mie in ciuda, ca doarme cand as vrea sa-l scot afara, sa mai rezolv si eu din trebi sau nu doarme cand eu sunt franta si chiar nu mai am putere sa ma mai maimutaresc la el.
ca sa te incurajam putin ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput