Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (59)
Raspunsuri - Pagina 28
Laura13 spune:
salutari mamici!
incep cu noi, apoi rasp cat apuc si la postarile voastre.
ieri dupa amiaza, am iesit in copou, toate bune si frumoase. a dormit vreo 20 de min, dupa care a inceput distractia. 2h cat am stat in parc a vrut numai in brate. numai in brate la mami. il lua florin, dupa 5 sec intindea bratele spre mine si incepea sa planga. cum il luam in brate se linistea. cu chiu cu vai am stat in parc. am venit acasa, maraiala continua, baita cu maraiala (ca niciodata), papa si somn. a dormit linistit pana la 4. de la 4 pana la 6.30 am stat cu el numai in brate. la un moment dat....... era terminata si nervoasa (de oboseala), i l-am pasat lui florin si am fumat o tigara. at am scris mes. a mancat pe la 5. la 6.30 a adormit....pana la 8
sa mor si nu alta. ma rog, ne-am trezit, ne-am jucat un pic, iar maraiala. am pregatit papa (4 feluri de fructe combinate in 5 castroane - atatea castroane aveam in casa), nu a mancat NIMIC. a baut 60 ml de suc. am iesit afara, eu cu laptele praf dupa mine...... zic eu"din ala bea oricum" ei fis.... n-a baut nici lapte. la 11 a inceput ploaia, am intrat in casa. oricum mare diferenta nu era, pt ca, si afara, a stat numai in brate. chipurile a dormit 1h in casa, dar cand s-a trezit.... ghici..... exact, maraiala. ma rog, am tinut-o tot asa pana la 13.45, cand a baut laptic (250ml era rupt de foame) si apoi a adormit. l-am dat cu dentinox inainte de somn si SUPRIZA: avem UN DINTISOR!!!!!!!!!! (mama cat am scris ca sa va dau vestea cea mare......lasa ca de la plecarea prof de romana nu mai avea cine sa va innebuneasca cu mes kilometrice si fff detaliate)
gata, v-am plictisit..... acu' sa rasp si eu pe ici pe colo....
anateo a cazut teodora!!
of, mititica.... las' ca trece pana se marita.
nici dani nu face pipi peste noapte, de aceea nici nu ii mai schimb pampersul la 5, ca il trezeam degeaba.
roana Dani deja nu mai suge in fiecare dimineata, doar asa, rar de tot, o data la 2-3 zile. dar, chiar daca as fi avut laptic, cred ca pe la 1 an l-as fi intarcat.
adinazot bafta cu noua bona.
dianarus of, a scazut in greutate, de la boala i se trage, mititelul. lasa ca acum o sa se puna pe mancat, ca spartii si sa vezi ce trece la categoria grea.... de urgenta. hai mamica.... ia o ploaie rece de la Iasi si revin-o la sentimente mai bune!
....ce tema a zilei ai propus??? ca mi-a scapat!
kikineata de kg eu zic sa nu te stresezi, de picior.... du-te si la un ortoped (la cati doctori ai vazut.... mai conteaza unul?), candidoza trece (am avut si noi), in rest bucura-te de minunea ta!......... nu, Dani a papat la fel cat a avut candidoza
apropo de vigantol....... ati auzit, cumva, varianta, ca daca ii dai lapte praf nu mai e nevoie de vigantol???? asa zicea o mamica in parc..... eu ii dau tot 3 pic.
asiza cred ca te duci, ii spui "multumesc, dar nu mai am nevoie de serv dvs", ii ceri fisa.... si gata. parerea mea.
danutz dupa show-ul cu vecina nebuna.... zic clar CASA! dar nu ne putem permite, nu atat casa in sine, ci intretinerea ei. deocamdata, sper eu. si dani transpira mult, in special cand suge, dc a spus ca daca transpira doar at sa nu imi fac probleme. in general, transpiratia excesiva e un semn de lipsa de calciu. pt linistea ta, poti sa ii faci niste analize.
ralumat ai dat la rate?? te vedem la odisee?![]()
dia da, noi am trecut prin ambele etape. la straini ffff rar rade, daca il ia cineva in brate de cele mai multe ori plange, daca e cineva care ii place sta cuminte un picut, dar numai daca ma vede acolo. a plans si cand am plecat eu la cumparaturi si l-am lasat cu florin. cum solutionez? pai m-am intors la el, l-am luat in brate, i-am povestit ca plec numai un pic, ca vine mami repede, ca nu il lasa niciodata singurel, ca voi fi mereu langa el, apoi i-am dat o jucarie sa ii distraga atentia![]()
bambo deci a trecut febra, da?
pt amandoua.... am vazut pozele, nu pot sa zic altceva decat 
ca sunt atat de faine (vorbeste invidia din mine), dar at cand se potoleste..... sunt fff faine, se vede ca v-ati simtit super! a! si pt ca ai pus si poze cu valurile marii 

noi cand ne intalnim in botanica??? sa le facem "in ciuda" bucurestencelor??? ca ieri m-au ofticat rau de tot!![]()
hai gata.... ca am scris.... cat o zi de post
dar trebuie sa dau niste
pt donia, yagmur, kokorina, aelita, pt cuscra, dolores si apoi niste 
pt toate mamicile si toti bebelusii!
a! si un
mare mare lui dani care nici macar nu s-a foit de 1h1/2. e premiera!!!!! ( e drept ca am fost la el de vreo 5 ori sa vad daca mai respira
)
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2291,2861" target="_blank">votati-ne!
asiza spune:
Bambo, m-ai innebunit cu pozele alea...
...ce dulcica e Antonia...aia cu barcuta roz m-a dat pe spate...super!!! Mai, ce pofta de concediu mi-ai facut....mai am o luna si zbor si eu...
...
Laura, nu am auzit de varianta cu "lapte praf-nu vigantol"
...si mi se pare o stupizenie, drept sa-ti spun.
...Felicitari epntru primul dintisor
...Bravos si la cat mai putine maraieli!!!! 
Auras, fi, mama, ingaduitoare cu micuta felina!!! Mai las-o putin la voi in balcon sau du-o intr-un loc sigur sa-si hraneasca puisorii pana la 6 sapt. si apoi ii poti da pe fiecare...daca pui un anunt cu donatie de pisoi, sigur ii dai rapid, dar nu mai repede de 6 sapt.! 
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
desiree spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
[quote]Originally posted by kikineata
Fetele cu D???cum nu le stiti?
Iote ca 2 s-au nominalizat. Aia io, aia io...
si a doua intrebare: tot in per. asta bebeii incep sa planga cand pleca mama de langa ei si ii lasa cu altcineva ... vi s-a intamplat deja? cum solutionati problema asta?
astept pareri ca noi inca n-am intrat in etapa asta, dar ma pregatesc
Diade
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-7-a
incerc sa il dezobisnuiesc de mine seara la culcare, il adoarme tati...ii mai da papica, il mai scoate afara singur-singurel....ziua daca il las singur in patutzul lui, plange maxim 30 secunde, maraie de fapt..dupa care ii atrage atentia vreo jucarie...nu ma duc imediat la el cum incepe sa maraie,etc
desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;
Ktrinel spune:
ia uite cate profesoare printre noi...chris, lucia...or mai fi si altele...pai spuneti asa mai fetelor...sa nu mai comitem vreo eroare.valeu, acu tre sa fiu atenta si la engleza ca o sa fie chris cu biciu pe mine 
bambo
...bey, m-ai omorat cu costumele tale...de bronz, talie, nu mai zic
.bine ca te-ai distrat...acum ai un pic de furca cu Antonia pana se reobisnuieste cu mediu...si gata...
ralumat ...whatttt...cum ? se misca blocul cand trece tramvaiul? vorbim de blocuri de beton, solide, alea de pe Calarasi...sau asa ceva parca, nu ? am asta si eu acolo cu chirie intr=o garsoniera, dar nu era la strada... brrr..auzi sa se miste blocul in plin centrul Bucurestiului..nasol...felicitari pt scaun, sper sa fi meritat toata tevatura...
dia , poate nu toti copiii trec prin etapa asta, te=ai gandit? poate scapam
...eu incerc sa o socializez cat mai mult, cred ca asta e cheia succesului...sa stii ca inca mai caut setul de rame si ciuperci...vad ca la mighty walmart de langa mine s-au epuizat...ma duc la altele.
yagmur petrecareato!! lasa, zi mersi ca ai activitate diversa...pe altii ii omoara rutina.
haricleea. pai daca au iesit analizele cu probleme, nu ti=au dat nimic? nici ceva explicatii, presupuneri?
danutz la tema ta...eu nu prea sunt in tema...adica mi s-au modificat un pic punctele de vedere de cand sunt aici. am stat la casa doar 2 ani in sibiu, in rest tot la bloc...evident ca acolo a fost cel mai bine, decat ca nu era a noastra, deci nu te puteai desfasura in voie...un om nascut si crescut la bloc in general prefera casa, deh, toti vrem ce nu avem...dar odata la casa, multi isi dau seama ca nu e de ei...adica, nu le place sa tunda iarba , sa mature, sa repare...e cu dus si intors.
in romania, chiar daca iti permiti casa, de obicei o faci la marginea unui oras...si daca treburile/jobul tau zilnic te fac sa traversezi orasul...cum te-ar face pe tine (parca lucrezi la banca, nu? pe Doamnei? brd, raifeissen?...din amintiri vorbesc)...cred ca te=ai mai gandi...sa petreci 2-3 ore in trafic zilnic e mortal...plus cele 8 la servici...cate iti mai raman cu familia, pt tine?? eu zic ca asa trebuie gandit...mai ales in conditiile unei capitale fara infrastructura ca lumea cum e bucurestiul... cu ce ma incalzste vila din pipera sau baneasa ? ...eu as prefera provincia pt casa ...si pt apart....tot provincia
...cu alte cuvinte, nu bucuresti pt nimic in lume...poate o camera la hotel ![]()
aici am stat la bloc si acum ne-am luat casa (dar casa de oras cum ar veni, nu individuala, micutza, dar cu un pic de curte si in suburbie, adica 30min cu autobuzul de downtown)
bafta in alegere!
Ktrinel spune:
asiza si aici se recomanda ca daca copilul bea mai mult de 500ml pe zi de lapte praf sa nu se mai dea Vit D , ca e deja continuta in laptele praf si ar fi supradoza.
asiza spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
asiza si aici se recomanda ca daca copilul bea mai mult de 500ml pe zi de lapte praf sa nu se mai dea Vit D , ca e deja continuta in laptele praf si ar fi supradoza.
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
No zau ca n-o stiam pe asta...nu-i bai...omu' cat traieste-nvata...e adevarat ca hipervitaminizarea e periculoasa...deci retrag cuvantul "stupizenie" din mesajul anterior...
Oana cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
biabaus spune:
in legatura cu Vigantolul: noua ni s-a spus pe la 3 luni ca da semne de rahitism, ca se evazeaza coastele... i-am dat asadar cate 6 picaturi ... poate de aceea nici nu prea mai avea pofta de mancare... i-am tot dat asa vreo 2 luni, apoi am fost la un alt medic, care ne-a speriat super tare ca i se inchide fontanela prea devreme si nu ii mai creste capul... "nu-i mai dati deloc Vigantol, tineti-l la soare cat mai mult si dati-i osteocinezine, o chestie homeopata" Alt medic ne-a zis, aiurea, cum sa creasca capsorul din fontanela, creste din suturi. Fontanela poate sa se inchida oricand intre 4-5 luni si 1 an si 3 luni (sper sa-mi aduc aminte bine)
In fine acum ne-am facut toti carduri la Medicover (nu ca as avea eu cine stie ce incredere in medicii de-aici) unde ni s-a spus ca pt a sti exact daca are ceva rahiitism trbe analize. Si oricum asta se poate si mosteni (iar sotul meu cica in armata a aflat ca are sternorahitism - si e super ok ..)
In fine, acum eu fac asa: ii dau 2 picaturi dar nu neaparat in fiecare zi, sunt zile cand uit, zile cand special nu-i dau...(oricum nu sunt multe)
Si.. noi stam la curte, ne-am mutat cand eram insarcinata in 7 - 8 luni; eu am crescut la bloc (e adevarat, langa Agronomie, unde e ff multa verdeata) si nu tineam neaparat ca pustiul meu sa creasca la curte. Toata lumea spunea ca sunt egoista.. si cam asa era. Acum nu m-as mai muta la bloc, putem iesi in curte cand poftim, avem si ceva verdeata, vie, trandafiri....Nu zic, e de munca in curte....dar merita. Si e si parcul ff aproape, daca ne plictisim de frunzele de la noi :)
Hai ca v-am plictisit
Dar... Matei inca doarme, dupa ce a lins castronul de supitza
Bianca si bebe Matei
poze
desiree spune:
bambo, m-ai zapacit cu pozele ala...uitandu-ma la ele mi-am dat seama ca imi mancam buzele pe dinauntru...
azi baiatul meu a batut holul casei in lung si in lat, cautand pisica...a prins o vitezaaaaa...si mai nou incearca sa se ridice, se sprijina pe talpi si se impinge in sus si nu reuseste si se oftica rau..deci am iesit oficial din clubul relaxatilor
...
papat un castron plin de fructe cu branza ( 2 linguritze de branza cu varf)...s-a lins pe bot, cred ca a auzit cat de bine papa Crinutza si a zis..stai baaii io sunt mai fraier? pai in ritmul in care mananca fata asta, maine poimaine ma ia la kilograme, ia sa balotez eu mai mult...![]()

dandusa, apropo, ai dat masurile alea? eu am uitat..o fi prea tarziu? da eu nu am tel, mess, etc
desiree si bebe Octavian 
pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;
lizzy spune:
roxanica, multumesc pt mesajul ala lung. chiar ma linisteste faptul ca si david urla 10 min la bibe si apoi il lua. pt mine e prima data, cel putin cu marc... ma sperie gandul ca poate iar are ceva (desi abia de 2 zile a terminat antibioticul...), de fapt asta e, starea de sanatate e intr-un echilibru asa precar la astia mici... acum e bine si maine iti face un rosu in gat de nu mai
papa nimic... dar in cazul nostru ieri inca ii mirosea urina a ampicilina, deci avea inca antibiotic in organism. daca e bolnav iar?? aseara dr. zicea ca nu e, sa mai asteptam... offff.....
roxanica, eu ii dau vigantol 1pic/zi, fontanela este f.mica, cum spui tu; si marc sta destul de mult afara dar niciodata in soare direct. ianis a avut la fel fontanela f.mica si i s-a inchis la 11-12luni, desi as fi jurat ca se intampla la 8, asa mica imi parea...
asiza, mai e varianta: ceri dosarul copilului. cu tot tupeul. nu esti datoare sa dai explicatii dar daca vrei sa fii diplomata gaseste si tu ceva convenabil. iti da dosarul ala, te duci la alt medic (sper ca ai vorbit in prealabil si te ia...), completezi o cerere de luare in evidenta si gata. (asa am procedat in 2005, pt ianis, cand avea 5luni, daca s-a schimbat procedura nu stiu)
danutz, io exemplu de rabdare?! aaaa, n-ai nimerit-o deloc. in viata vietii mele nu am sa reusesc sa fiu rabdatoare cu adevarat, e cea mai mare meteahna cu care ma lupt! nu se vede, au trecut abia 2 zile de cand a scapat de branula si eu am pretentia sa pape ca inainte... da-mi face bine sa ma scuturati, zau asa...
si marc transpira mereu la maini si picioare, asa e el de cand ma stiu. in curand ii fac analize sa vad anemia si calciul.
despre casa... avantaje cate vrei... dezavantaje majore: se intretine mai greu decat un apartament, si in interior ca ai spatiu mai mult dar si afara pt ca daca nu speli pavajul, nu tunzi gazonul si nu ingrijesti florile arata ca naiba; an de an mai cheltui pe cate ceva si se aduna serios de ex.anul asta vrem sa facem loc de joaca pt copii, mai am o camera mica neamenajata inca, sotul vrea o cabanuta in gradina, am schimbat placa la terasa ca era crapata; toamna maturam zilnic frunzele de la vie, iarna facem carari prin zapada, am 200 m de la asfalt pana la casa si masina e ca o purcica atunci cand ploua... ar mai fi... stau la casa din toamna trecuta, am facut-o pt copii si nu regret nici o clipa decizia, aveam ap.cu 2 camere. ce-i drept stau la 4 km de oras, am un singur semafor pana in centrul tg.muresului si fac exact 10min cu masina. deh... provincia...
haricleea, marc al meu a fost mereu mancacios, de la nastere, doar cand avea probleme manca mai putin dar mereu isi revenea in 2 zile. acum o tragem asa de 2 saptamani. inca nu m-am obisnuit cu noul lui stil... sanatate multa, sa iasa bine analizele.
bambo, super vacanta, ce pacat ca s-a terminat, nu?
laura, felicitari pt primul dintisor! tema zilei era sa primesc niste imbolduri (dusuri, suturi sau ce-or fi) si sa-mi revin din panica... era o tema egoista. multumesc si tie pt incurajari. chiar nu indraznesc sa mai pape vreodata "ca spartii" dar sper macar sa pape mai putin dar cu placere...
ktrinel, mi-ai adus aminte de ce n-am ramas in bucuresti dupa facultate... da, societate, trambuline spre tot ce vrei dar depinde cat de tare te "prinde" si cat timp iti "fura"... eu am ales sa ma intorc in provincie, imi place la casa si curte dar nu la tara, nu-mi place sa ud seara legumele si primavara sa stropesc pomii din livada... dar niste flori si un gazon mai merge... si eu am papadii...
Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Povestea nasterii lui Ianis 
Povestea lui Andrei
Pe DC - Andrei are nevoie de noi
kikineata spune:
Asiza, nu e stupizenie eu am luat in considerare afirmatia ta si prima si a doua...dar nu degeaba zisei eu de Ktrinel ce zisei
. Unde n-ar veni 4 -5 pareri cand ai o problema?? Pui le mesteci si scoti un hibrib bun pt. puiutul de om.
quote:
Originally posted by asizaquote:
Originally posted by Ktrinel
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
No zau ca n-o stiam pe asta...nu-i bai...omu' cat traieste-nvata...e adevarat ca hipervitaminizarea e periculoasa...deci retrag cuvantul "stupizenie" din mesajul anterior...
Oana cuDenis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)