Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

quote:
Originally posted by dandusa

quote:
Originally posted by desiree

editez ca am scris mesajul asta ca pe maidan..mai e vreo profa pe aici? sper ca am scapat de data asta...
desiree si bebe Octavian

...editeaza,editeaza...,ca mai este o profa...,ne urmareste din umbra...si anume,Luciaro.....,poate te imbunezi sa ne mai iubesti si pe noi un pic...,sau pindesti sa ne prinzi?

Mindrete de Crinuta

Chiar....haideti sa facem toate greseli si sa o strigam pe Lucia. Luciiiiiiiaaaaaaaaaa, nu te lasa Serban deloc sa mai treci pe aici?

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a saptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Roxanica, denis nu are fontanela asa mica, dar nu stiu daca asta e criteriul de baza pentru a opri Vigantolul...eu ii dau momentan 3 pic/zi intrucat Denis e un copil mare si sa nu cumva sa ne trezim mai incolo cu rahitism...bineinteles ca fac asta la recomandarea medicilor...

Intrebare: Ce trebuie sa fac pentru a-l muta pe Denis de la un medic de familie la altul????

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Roxanica, in revista Mami pag 54 e un raspuns: "Prevenirea rahitismului cu vit D se incepe din a 14-a zi de viata si se continua pana la varsta de 18 luni. Se recomanda 2 pic de Vigantol pe zi. In timpul lunilor calde este important sa-l tineti pe micut la soare 15-20 de minute" zice Dumitru Matei, ,medic pediatru IOMC. Si eu stiam ca pana la 18 luni zilnic, apoi doar in lunile care au pe "r" in denumire (ianuarie, februarie, etc....ai sa observi ca lunile de vara nu il contin pe "r")

luna a saptea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by asiza

Roxanica, denis nu are fontanela asa mica, dar nu stiu daca asta e criteriul de baza pentru a opri Vigantolul...eu ii dau momentan 3 pic/zi intrucat Denis e un copil mare si sa nu cumva sa ne trezim mai incolo cu rahitism...bineinteles ca fac asta la recomandarea medicilor...

Intrebare: Ce trebuie sa fac pentru a-l muta pe Denis de la un medic de familie la altul????

www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Daca e in acelasi oras si au trecut deja 6 luni de la inscriere, nu trebuie decat sa ii duci noului medic certificatul de nastere. Cel putin la adulti asa e.

luna a saptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Asiza, asa stiam si eu, ca "scoala clujeana", ca deh, exista doctrine si doctrine, recomanda vigantol 2 picaturi indiferent de dimensiunea fontanelei, cunosc mamici care au fost prin Cj cu copiii lor, la dr. Nanulescu parca si Miu sau Mihu, asa ceva, si acestia le-au recomandat sa continue cu vigantolul chiar daca fontanela e aproape inchisa.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
www.dropshots.com/day.php?userid=286023&cdate=20070508&ctime=045559" target="_blank">filmuletz
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by Ralumat

Roxanica, in revista Mami pag 54 e un raspuns: "Prevenirea rahitismului cu vit D se incepe din a 14-a zi de viata si se continua pana la varsta de 18 luni. Se recomanda 2 pic de Vigantol pe zi. In timpul lunilor calde este important sa-l tineti pe micut la soare 15-20 de minute" zice Dumitru Matei, ,medic pediatru IOMC. Si eu stiam ca pana la 18 luni zilnic, apoi doar in lunile care au pe "r" in denumire (ianuarie, februarie, etc....ai sa observi ca lunile de vara nu il contin pe "r")

luna a saptea

aaa...la fel stiu si eu...pana la 2 ani zilnic, apoi pana la 7 ani in lunile cu "r"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Roxanica2006, categoria musca cica isi vor reveni dupa un an si ne vom speria cat vor manca, Doamne ajutaaaaaa!

Da are fontanela mica (tot cam cat buricul degetului poate putin mai mare, poti s-o masori?)dar in limitele normalului si atata vreme cat copilul nu are semne de rahitism se poate opri...exact asa e la noi.
Asta cu expunerea la soare e cam apa de ploaie si asta cu 2 pic vigantol sau o pastiluta vigantoletten sau cum s-o scrie tot e profilactica...ca asa e in Romania. Dar exista cazuri de supravitaminoza D care duce la inapetenta. Nici nu mai stii cum sa faci dar din indicatiile dr. si din ce-am citit am ajuns sa nu-i mai dau o luna iar am dat o luna acu iar opresc. Dar de data asta dr. s-au pus de acord[

quote]Originally posted by roxanica2006

Kikineata, voua v-a recomandat sa opriti vigantolul pentru ca Sara are fontanela mica???

Eu nu mai inteleg nimic. Am fost la trei dr, trei pareri. Unul mi-a spus : "pe perioada de vara, opriti vigantolul, expunerea la soare e suficienta". Altul: "nuuuuu, nu se poate, macar o picatura de vigantol e absolut necesara". Iar al treilea: "doza MINIMA de vigantol, INDIFERENT DE DIMENSIUNEA FONTANELEI e de 2 picaturi!! Asa ca obligatoriu 2 pic. altfel rahitismul va paste!"
No...io ce fac????
Fontanela noastra e aproape inchisa, nu stiu dimensiunea pe cm, e ..cat sa zic...cat buricul unui deget.

Intrebare:
cate picaturi de vigantol dati puiutilor cu fontanela aproape inchisa??
Cand e normal sa se inchida fontanela?Varsta minima??

Am editat sa va spun ca am citit in Capraru ca de la 6 luni se poate inchide fontanela.pana la nu stiu cate..18, 24, nu retin. Voi cum stiti?

www.dropshots.com/day.php?userid=286023&cdate=20070508&ctime=045559" target="_blank">filmuletz
poze David Mihai

[/quote]

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Am facut lista cu sarbatoritii lunii Iulie. Va rog verificati daca am sarit pe cineva.

Siiiiii, doamna Roxanica, sariti la apel, ca nu aveti data nasterii completata in lista!

luna a saptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Doamna Ralumat, Excelentza voastra a ratat petrecerea aniversara de pe 6 iunie, atunci m-am nascut eu, he, he! 06.06 1979

poze David Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

quote:
Originally posted by roana

Buna fetelor,

Felicitari pentru bebei fetelor. super in herastrau si bebeii minunati.

Am si eu o intrebare: cat timp veti alapta?
ca aud tot felul de opinii: pana la un an, pana la 2. eu am lapte destul si nu pare sa se termine curand. Alex e innebunit dupa titi si pana acum nu a papat alt laptic decat al meu.

Veniti cu pareri....

va pupicim

Si eu am aceeasi intrebare. Eu ma gandesc sa o las sa suga cat vrea. Eu voi merge la lucru cand ea va avea 1 an si 2 luni, deci cel putin pana acolo.
In acelasi timp ma gandesc la noptile nedormite din ultima vreme si la refuzul ei de a accepta altceva noaptea cand se trezeste de genul: mangaieri, leganat, apa ci doar tzitzi. Cred ca tzitzi ii rezolva toate problemele.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput