Mamici de ianuarie-februarie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 19
gattasalvaje spune:
Salut Zuzele !
Incerc sa stau si eu un pic la calc. sa citesc ce s-a mai scris ...sper sa rezist ca de azi dimineata simt ca mooor de greata ce-mi e..... Ma-ndop cu prune verzi si acre ca numai astea parca ma fac sa ma simt un pic mai bine , insa de la atatea acrituri au inceput sa ma doara dintzii si gingiile...uuuuuf.
Am si eu o intrebare , voua v-a dat dr. sa faceti analiza de secretie in sarcina ? Eu mi-am facut-o cu putin timp inainte sa raman si mi-a iesit gardnerella vaginalis .Am primit un tratament pe care n-am putut sa-l fac decat vreo 3 zile pt ca nu l-am putut suporta si mi s-a parut total inadecvat ( am mai scris ca dr. care mi l-a dat era complet pe dinafara si , dupa ce m-am documentat mai pe indelete , mi-am dat seama ca tratamentul prescris de ea imi facea mult mai mult rau decat acea gardnerella )Cand am fost la primul control de sarcina la actuala mea doctorita (alta decat cea cu tratamentul ) i-am spus de gardnerella si mi-a zis ca s-o lasam in pace pana dupa ce nasc.Mi-a recomandat o groaza de alte analize , nu insa si secretia .
Stie cineva ceva despre aceasta bacterie si cum s-ar putea trata ?
12+
http://bd.lilypie.com/SaRtp3.png
zeririlouiza spune:
Anca stai cumintica in pat si cu ajutorul luD veti fi bine si tu si bb.
Pentru greturi eu opersonal imi storc o lamaie si o grefa, le beau fara zahar sau apa si cate o data chiar da roade imi mai trece greata
Louiza 11+
Anca.Diana spune:
quote:
Originally posted by gattasalvaje
Salut Zuzele !
Incerc sa stau si eu un pic la calc. sa citesc ce s-a mai scris ...sper sa rezist ca de azi dimineata simt ca mooor de greata ce-mi e..... Ma-ndop cu prune verzi si acre ca numai astea parca ma fac sa ma simt un pic mai bine , insa de la atatea acrituri au inceput sa ma doara dintzii si gingiile...uuuuuf.
Am si eu o intrebare , voua v-a dat dr. sa faceti analiza de secretie in sarcina ? Eu mi-am facut-o cu putin timp inainte sa raman si mi-a iesit gardnerella vaginalis .Am primit un tratament pe care n-am putut sa-l fac decat vreo 3 zile pt ca nu l-am putut suporta si mi s-a parut total inadecvat ( am mai scris ca dr. care mi l-a dat era complet pe dinafara si , dupa ce m-am documentat mai pe indelete , mi-am dat seama ca tratamentul prescris de ea imi facea mult mai mult rau decat acea gardnerella )Cand am fost la primul control de sarcina la actuala mea doctorita (alta decat cea cu tratamentul ) i-am spus de gardnerella si mi-a zis ca s-o lasam in pace pana dupa ce nasc.Mi-a recomandat o groaza de alte analize , nu insa si secretia .
Stie cineva ceva despre aceasta bacterie si cum s-ar putea trata ?
12+
Gatta eu inainte sa raman insarcinata am facut un tratament pentru Gardnerela (frecventi cocobacili gram negativ - parca!). Metronidazol si Meclon ovule. M-am chinuit sa fac tratamentul de mai multe ori pentru ca nu tolerez metronidazolul. dupa cateva zile imi era rau rau nu mai puteam sa mananc,imi era greata, ma durea stomacul, aveam diaree. Dupa nenumarate incercari am reusit sa-l duc pana la capat (asta pentru ca mai multi medici mi-au explicat ca nu se poate trata cu alt medicament).
La primul control prenatal doctorita mi-a luat secretie si papanicolau. Maine aflu rezultatul. Doctorita a fost cam suparata sa afle ca eu am ramas insarcinata chiar dupa ce terminasem un tratament cu Metronidazol. Cica ar fi cam puternic medicamentul asta. Mi-a zis ca sunt cam la limita.
I-am zis ca e posibil sa nu fi scapat de secretia aceea si mi-a zis ca daca nu am scapat nu e nimic, tratam local cat putem sa tratam. Iti pot da mai multe detalii maine dupa control.
Anca Diana
10+
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
gattasalvaje spune:
Anca.Diana , merci frumos pt raspuns .Mie mi-a dat pentru garnerella Augmentin si niste ovule preparate in farmacie timp de 2 sapt dupa care , alte 2 sapt. Doxiciclina + alte ovule ( ceva cu "Z"-nu mai tin minte ).Mi s-a parut prea lung si prea dur tratamentul si am renuntat , mai ales ca ovulele alea ma usturau ingrozitor iar antibioticele imi dadeau dureri de stomac.M-ar interesa un tratament local cu ceva ceaiuri , daca sti...
Am inteles ca gardnerella nu-i face nici un rau lui BB , insa parca nu ma simt OK daca stiu ca e "ceva" acolo , mai ales ca vreau sa nasc natural. Cred ca ar trebui ca acel mediu sa fie cat mai steril posibil.Altfel , gardnerella nu ma deranjeaza nicicum ...nu am scurgeri sau mancarimi sau alte nenorociri de-astea.
12+
IrinaL spune:
Multumesc, Monica, sper sa scap odata de moderarea asta, ca am impresia ca vorbesc cu peretii. Cica o sa ne cheme la analize si pe noi zilele astea. Sunt intr-o stare infecta. AQbia scapasem de greturi si eram fericita...
gattasalvaje spune:
[/quote]
Buna!
Irlandeza, cred ca 27,1 este diametrul biparietal (DBP) care cam atat trebuie as fie la 13 saptamani. Si mie mi-a masurat toate ele ieri si atat am DBP.
Sa ai o zi frumoasa!
Raluca
[/quote]
Ralluca, cum a fost ieri la analize , a masurat pliul nucal ? Sau asta e totuna cu DBP ? Scuza-mi ignoranta , dar la tine aud pt prima oara de DBP.
In rest , a mai masurat ceva ?
Pana la urma , unde ai fost?
12+
kossir spune:
buna zuzele,
Ce mai faceti, cum o mai duceti? Sunt la un internet cafe, deci nu pot citi chiar tot ce-ati scris, de o saptamana de cand n-am mai intrat.
Eu sunt ok, sunt la socrii, dorm de sparg, cica in urma utrogestanului, dar si atmosfera aici e super linistita. Mananc de toate, in special lapte batut care e foarte bun aici.
Acum continui tratamentul cu utrogestan, am terminat cu injectiile cu progesteron, dar utrogestanul mi-a dat ameteli si acum il folosesc ca ovul. Voi ati patit asa ceva? Mai am si niste ovule pentru nu stiu ce, doar seara, cand iau utrogestanul pe cale bucala, ca oricum dorm si nu stiu de ameteli. La sfarsitul lunii vreu sa vin si eu acasa, dar inca n-am intrebat doctorul daca pot zbura.
Greturi am in continuare, dar le rezolv cu Lapte batut cum va spuneam, sper sa se termine peste cateva saptamani, ca m-am cam saturat.
Sarcina usoara tuturor, bb-ei sanatosi, zdraveni concedii placute, cele care deja le au si sa ne auzim cu bine
Carmen mami de Mihai+ 8+
anca76 spune:
quote:
Originally posted by kossir
buna zuzele,
Ce mai faceti, cum o mai duceti? Sunt la un internet cafe, deci nu pot citi chiar tot ce-ati scris, de o saptamana de cand n-am mai intrat.
Eu sunt ok, sunt la socrii, dorm de sparg, cica in urma utrogestanului, dar si atmosfera aici e super linistita. Mananc de toate, in special lapte batut care e foarte bun aici.
Acum continui tratamentul cu utrogestan, am terminat cu injectiile cu progesteron, dar utrogestanul mi-a dat ameteli si acum il folosesc ca ovul. Voi ati patit asa ceva? Mai am si niste ovule pentru nu stiu ce, doar seara, cand iau utrogestanul pe cale bucala, ca oricum dorm si nu stiu de ameteli. La sfarsitul lunii vreu sa vin si eu acasa, dar inca n-am intrebat doctorul daca pot zbura.
Greturi am in continuare, dar le rezolv cu Lapte batut cum va spuneam, sper sa se termine peste cateva saptamani, ca m-am cam saturat.
Sarcina usoara tuturor, bb-ei sanatosi, zdraveni concedii placute, cele care deja le au si sa ne auzim cu bine
Carmen mami de Mihai+ 8+
Si eu am luat utrogestan 1/6h dr nu am rezistat sa-l iau pe cale bucala decat 2 saptamani din cauza greturilor si ametelilor. In prezent le folosesc si eu ca ovule. Se mai pierde cate ceva dar macar nu am ameteli. pupici siu sarcina usoara
10+
virgo spune:
Salut !
Mai fetelor , am avut o noapte grea : ma trezesc pe la 3 ca nu mi-e bine nici pe stanga , nici pe dreapta . Mi se umflase burta ca la somalezi ! Si o presiune groaznica , urmata de dureri si evident de contractii . Sar din pat , mai-mai sa vomit de durere , caut No-Spa-ul , iau una si incep sa fac ture prin casa - la verticala nu ma durea deloc . Ma ajunge totusi somnul pe la 4 , ma duc din nou in pat si ... adorm pana la 11 .
Ma trezeste omu' - hai ca am facut o prostie , AZI mergi la echo , nu maine ! Ma ridic , ma spal , aratam ca un zombi , ajungem la spital . Tanti de la echograf , poloneza , ma suie repede pe masa : ce-ai patit , arati rau tare , ce-i cu bebe ? Pune sonda - bebe bine mersi ! Dadea din toate cele intr-un stil barbar , radeam cu totii ce se agita mititelul . Masoara : 32 mm la 10 saptamani . Ocen haraso . E in regula .
Ajung la moasa : aia , tot speriata . Ce-i cu tine , sa nu-mi faci vreo prostie ca te mananc . Ii zic de dureri , ma consulta , asculta si pe bebe . In regula ! "Daca se mai intampla ma suni , zi sau noapte ." Bun asa , zic .
Acuma stau cu balonu' si ma chinui sa ies afara , ca evident ca m-am constipat . Sper sa ma lase pana maine ca nu e deloc distractiv .
Hai pupici pe burtici , maine intru in 10+
gattasalvaje spune:
Virgo , bine ai venit in club ...suntem o gramada care ne plangem de si de balonare.Nu sta asa , fa ceva ..maine dimineatza bea un pahar de apa incalzita in care dizolvi 2 lingurite de miere si daca nu te lasa , incearca cu Herbalax , nu stiu daca se gaseste pe la voi , e ceva din plante care merge la .
Bine ca BB e bine merci , vioi si sanatos...
Bafta si s-auzim de bine !
12+