Mamici de ianuarie-februarie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 20
Ralluca spune:
quote:
Originally posted by gattasalvaje
Buna!
Irlandeza, cred ca 27,1 este diametrul biparietal (DBP) care cam atat trebuie as fie la 13 saptamani. Si mie mi-a masurat toate ele ieri si atat am DBP.
Sa ai o zi frumoasa!
Raluca
[/quote]
Ralluca, cum a fost ieri la analize , a masurat pliul nucal ? Sau asta e totuna cu DBP ? Scuza-mi ignoranta , dar la tine aud pt prima oara de DBP.
In rest , a mai masurat ceva ?
Pana la urma , unde ai fost?
12+
http://bd.lilypie.com/SaRtp3.png
[/quote]
Hei, Simona
Voiam sa-ti trimit PM.
Mi-a masurat mai multe. Cel mai important era translucenta nucala (chestia cu care eram eu disperata ca se masoara numai intre s11-14) si piramida nazala; datele astea 2 se iau in considerare impreuna cu reuzutatele de la dublu test sau de la triplu test pentru calcul de risc de sindrom down, Doamne feri!
Am facut eco la gynecoland, a fost ok.
Am stat vreo ora sa-mi masoare translucenta (cu pauze) fiindca intai dormea dus, apoi desi s-a trezit a stat numai cu fata :-) Pana la urma a masurat, are 1,9 mm (tre' sa fie pana in 3). Ei, si asteptand sa se intoarca bebele a masurat si altele: stomac, coloana, lungime, diametrul capului (DBP) etc. In mod normal astea-s relevante dupa sapt. 14 da' daca tot stateam degeaba si ne rugam de el... A, si acum si-a tot aratat partile intime si cica e baiat nu fata. Am vazut si eu in 3 randuri niste chestii nedefinite care se conturau pe-acolo, dar inca nu ma pronunt... Sotul meu a devenit brusc interesat de posibilitatea de a-l lua la fotbal
si cu ocazia asta am facut si programare la morfologia de 20 de sapt., Medlife dr. Chitescu. Am zis sa am facuta programarea, este luna de concedii si mai bine sa fie, pana merg eu in sapt. 16 sa-mi spuna dr. ce si cum poate nu mai gasesc nik.
Cam astea. Mi-a mai povestit de dublu test si TT, am decis sa astept saptamana 16, oricum am pozele de sapt. 12 si 13 daca e nevoie de ele le pot livra. Atata fu filosofia cu biparietalu'
Toate cele bune,
Raluca
PS: si eu sunt disperata cu greata nu stiu ce o fi; cred ca singurul motiv pentru care imi este bine pana in ora 11 este ca bebele doarme; dupa asta sa te tii greturi pana cand ma culc
Fetelor, va pup pe toate !
Sanatate multa si zile usoare!
Raluca
13 +
AngeliquedeS spune:
Fetelor,inca nu am citit din urma insa nu mai aveam rabdare sa va dau vestile! Ieri nu am avut net de aceea nu am scris!
Am fost aseara la ora 7 la eco si am vayut puiutzul, imi era foarte rau cand am mers la cabinet, am facut o cadere de tensiune si ma simteam ca teleghidata, noroc ca eram cu iubitul meu si cabinetul e fff aproape altfel mi-ar fi fost teama sa merg. insa mi-am revenit complet dupa ce l-am vazut!
De data asta dormea, era somnoros, tinea manutele lipite sub obrajor, e asa de frumos! Mi-a facut eco morfologic 2D insa doctorita a fost foarte amabila si avea timp si ne-a tinut o ora si ne-a bagat si 4D ca sa il vedem mai bine si ne-a facut si poze 4D. Are un nasuc mic si o frunte inalta inalta ca maica-sa Era somnoros, se intorcea numai de pe o parte in alta. la inceput avea picioarele intinse si ne-a aratat putzulica putin apoi a devenit rusinos si si-a strans piciorusele crucis, fetelor, dar va rog sa ma credeti ca si le-apus exact asa cum stau eu, nu crucis, stranse insa unul peste celalat, a ramas si doctorita uimita si pe tati l-aumflat si pe el rasul ca imi stie pozitia preferata, nu imi venea sa cred! Ne-a aratat si a masurat toate oscioarele si toate organele interne, cele doua emisfere cerebrale, diafragma, am vazut talpitzele si manutele si ne-anumarat degetelele, a fost minunat, nici nu pot sa cred ce minune am in burtica. Doctorita a vrut sa ne mai arate odata putzulica si il tot gadila prin burtica mea,insa nu si-a mai desfacut picioarele, dormea bine si tati a spus ca daca doarme ca maica-sa sigur nu il mai urneste nimeni!!! Avem 9,6 cm, suntem mari. Doamne ce senzatie, abia astept ziua de 28 iulie sa mergem iar!
A spus ca placenta e ok, e lipita de partea din spate a uterului,colul e inchis, 3,4 cm,lichid suficient si limpede, deci ne-apuricat rau de tot
Azi am implinit 15 saptamani. La mine vreau sa va spun ca se vede burtca mai putin decat atunci cand aveam cu 4 saptamani mai putin, atunci nu imi statea bine cu haine mulate dar acum imi sta bine. De ingrasat nu m-am ingrasat nici macar cu un kg, am cu 2 kg mai putin decat cand am ramas. Oricum sunt foarte incantata de puiutzul meu!
Vineri dimineata imi voi face analizele de trimestrul III de sarcina, rubeola si toxoplasmoza pentru ca nu am imunitate, de astea chiar mi-e teama. Acum va pup si fug sa citesc din urma!
Pupici,
Angelique 15+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
gattasalvaje spune:
Raluca , Angi , imi dau lacrimile de emotie cand citesc ce povestiti voi despre cum i-ati vazut pe samburei...Cred ca e minunat , marti merg si eu la 3D si sper sa vad cat mai multe.Cred ca o sa plang ca o proasta...
12+
Ralluca spune:
uau, Angi ce fain povestesti!
e incredibil cum spui deja ca te regasesti in el - cu trasaturi, cu gesturi... incredibil; iar somnul lor este fascinant, se vede treaba ca acolo e cumva 'paradisul pierdut'. ce bine ca l-ai putut vedea si la 4d, nu pui poza pe net sa ne bucuram si noi? V-ati gandit deja cum o sa-l cheme?
Gatta, abia astept sa-mi povestesti dupa ce vii de la eco; sunt sigura ca vei fi emotionata si fascinata!
Fetelor, sa va spun patanie la noi in familie : fratele meu asteapta si el bebe (cumnata-mea, nu el :-) este cu o saptamana mai mic decat al nostru; si ne gandim noi separat la nume posibile iar aseara ne-apucam sa impartsim. Eu: la mine pare ca-i baiat, dar daca e fata o s-o cheme Ioana. Frati-miu: eu vreau Oana dar Elena (cumnata-mea) zice ca sa o cheme Ioana... asa ca daca avem si noi si ei fete nu stiu care va renunta...
Va pup, seara frumoasa!!
Raluca
numeioana spune:
Kristina, felicitari!! Ce dragut, bebe seamana cu mamica lui!!
Ralluca, ma bucur ca-ti place numele meu. Stati linistiti, ca se aseaza lucrurile, sanatosi sa fie bebeii!!
Ioana
6+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by Ralluca
uau, Angi ce fain povestesti!
e incredibil cum spui deja ca te regasesti in el - cu trasaturi, cu gesturi... incredibil; iar somnul lor este fascinant, se vede treaba ca acolo e cumva 'paradisul pierdut'. ce bine ca l-ai putut vedea si la 4d, nu pui poza pe net sa ne bucuram si noi? V-ati gandit deja cum o sa-l cheme?
Gatta, abia astept sa-mi povestesti dupa ce vii de la eco; sunt sigura ca vei fi emotionata si fascinata!
Fetelor, sa va spun patanie la noi in familie : fratele meu asteapta si el bebe (cumnata-mea, nu el :-) este cu o saptamana mai mic decat al nostru; si ne gandim noi separat la nume posibile iar aseara ne-apucam sa impartsim. Eu: la mine pare ca-i baiat, dar daca e fata o s-o cheme Ioana. Frati-miu: eu vreau Oana dar Elena (cumnata-mea) zice ca sa o cheme Ioana... asa ca daca avem si noi si ei fete nu stiu care va renunta...
Va pup, seara frumoasa!!
Raluca
Ralluca , si care-i faza daca o sa le cheme pe amandoua Ioana ? Ca doar sunt verisoare , nu surori ...Eu una , nu as renunta daca mi-ar place mult un nume.Eu ma cert cu sora-mea ca amandoua , daca vom avea baieti ii vom numi dupa tatal nostru , adica Ovidiu. Eu am avantaj ca am ramas prima gravida ....
12+
AngeliquedeS spune:
Ralluca,am pus poze in albumul bebe
Nici eu nu as renunta la un nume care imi place mult, Gatta are dreptate!
Pupici,
Angelique 15+
Mare, Munte, Flori
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Ralluca,am pus poze in albumul bebe
Nici eu nu as renunta la un nume care imi place mult, Gatta are dreptate!
Pupici,
Angelique 15+
Mare, Munte, Flori
Uoaau Angi , ce bine se vede BB in poze , in a doua cred ca era cam somnoros , se freca cu manuta la ochi...
12+
Gina M spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
Gina care mai e treaba cu burtica? Ce-ti mai fac printesele? Au vreo preferinta la fratior/surioara? Papagalul a mai facut ceva giumbuslucuri?
Laura Ioana - totul este bine cu burtica - crestem.Multumesc de intrebare.
Fetitele deasemeni sunt bine.Cand o intrebam pe Rebecca ce anume crede ca este in burtica la mami(la mine) adesea spune:baiat!Ieri insa, a spus ca vrea si baiat si fetita!Mi-a pupat burta si i-a spus la BB:Hei BB eu sunt surioara ta Rebecca.Ce faci tu, nani?!Ok,sa cresti mare!
In ultima vreme imi doresc parca tot mai mult sa lasam ca sexul bebelusului sa fie surpriza pentru nastere insa sotul, nu prea se lasa comvins...
Abia asteapta sa afle ce anume este puisorul mic, abia asteapta sa mearga la cumparaturi pentru el/ea,sa-i cumpere hainute,jucarii,patut nou, sa-i pregateasca camera.Abia asteapta sa creasca mare, sa se nasca si sa-l tina in sfarsit in brate!
Iubeste tare mult copilasii si este un tatic/sot,extraordinar.Ma sustine si ma ajuta in toate.
Se descurca atat de bine cu nou nascutii incat,m-a lasat fara cuvinte la nasterea Jessicai.I-a taiat buricul,a luat-o in brate,a iubit-o, mangaiat-o,i-a vorbit si i-a schimbat diaper-ul inca din primele 20-30 minute ale nasterii atat de senin de parca, o facuse de-o viata!
Nohhh , uite ce frumoase amintiri ma cuprind!Parca, abia astept sa zboare timpul, sa ajungem la termen si sa inceapa galeria nasterilor!
Buddy - este o mare figura de pasare!Ne prapadim de ras cu el.Am primit rezultatul ADN si s-a dovedit ca nu ne-am inselat.Este baiat!Mai nou, am inceput sa-l invat inca dupa acum sa cante colinde:"Merry Christmas" deoarece este posibil ca voi naste in preajma Craciunului si nu voi mai putea colinda fetele/prietenele dupa forum ca in anii trecuti.Asa dar, se prea poate sa il pun pe el la telefon sa o faca in locul nostru.
Angeli' - felicitari pentru copilas!Ce mare a crescut!
Gugu' - imi imaginez cat de greu iti poate fi sa stai tintuita la pat!Ma rog sa fie totul bine cu tine si la sfarsitul celor 9-a luni de sarcina, fie ca tot acest timp greu sa se fi meritat din plin si sa iti para doar ca, o clipa.Sa fii tare.
P.S: Cand pui si tu o poza cu burtica?!
Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!
Moira spune:
Buna fetelor,
Desi nu sunt sanse prea mari de a fi insarcinata (dar cine stie), as vrea sa stiu daca pot lua calmante pentru dureri de cap. As vrea sa iau un antinevralgic sau vreun antiinflamator, pentru ca m-a tras curentul si nu mai pot de durere.
Merci mult.
Moira