Mamici de iulie-august 2007 (72)
Raspunsuri - Pagina 25

Luna1 spune:
eu ascult Cleo Stratan Ghita si fie-mea e cuminte in burtica, zici ca asculta, pana acum isi facea incalzirea pe rinichii mei.
Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin Is the final countdown!!!

claucia spune:
quote:
M-as apuca de lucrurile bebelinei dar am neshte dileme: e prea devreme? Daca le spal acum se asterne praful pe ele? Dar daca nasc mai devreme?
Alta intrebare: nu am destule lucruri albe pt o masina si nici colorate, ce fac spal asa cu masina aproape goala?
Luna33 sapt+
![]()
Adelise Raluca si CosminIs the final countdown!!!
Luna, eu le-am spalat de ceva timp si le-am calcat. Si la inceput a fost o masina pina, parca si a doua (deh, am avut lenjerii si plapumioare, nu ca le-ar folosi in prima instanta...) insa dupa aceea, tot apar diverse lucruri, putine si nu prea am ce sa mai pun cu ele in masina. Odata am pus cu hainute noi primite un prosop de-al meu maaare si roz - si abia scos

Dupa ce s-au uscat si le-am calcat, le-am pus deja intr-o geanta (geanta copilului de spital ca a mea e separata) si le-am acoperit cu niste chestii asa mari si albe ca niste servete insa intre hartie si material, tocmai in ideea ca se pune praful. Restul sunt in comoda ei si numai a ei, si nu are cum sa se puna praful pe ele ca sunt inchise.
A venit o prietena de-a mea din Germania si parea destul de mirata cand vedea cat de precauta sunt, sa nu se puna praful, sa le spal si calc, oare acolo nu o fi tot asa? Imi spunea ca are cateva prietene care tocmai au nascut si ea a fost in vizita si a pupat si smotocit bebeii de nu s-au vazut...eu nu prea as vrea sa pupe cineva pe bebe pe fata si manute la inceput. Mai ales veniti de afara, sa se repeada la bebe etc. Eu le-as da copilul in brate dupa ce am pus un scutec, un prosopel, acolo unde vine cu fata. E prea mult? Ma gandesc asa pana incepe sa pape dversificat, pana incepe sa proceseze si altfel de microbi inevitabili.
Voi cum stiti?
Clau

bb mic

jeni71 spune:
AndreeaC, teoretic ai voie sa mananci cam orice, in limite rezonabile. Exceptie fac ceapa+usturoiul(schimba gustul laptelui), bauturile acidulate+fasolea(produc gaze si la bebe), condimentele trec si ele in lapte. In general toate alimentele care au gusturi mai pronuntate sunt cam interzise, dar daca poftesti poti manca fff putin de gust sa-ti faci pofta. Laptele cantitativ se face din lichide cat de multe lichide, stiu ca alaptam cu sticla de apa langa mine. Sucurile se beau cele neacidulate. Mai poti cauta si aici si pe net ce poti manca cand alaptezi, dar o sa-ti spuna si dr pediatru, si in spital.
Jeni34+

claucia spune:
quote:
Originally posted by Ashera
Clau, eu imi contorizez saptamanile incheiate. Adica, acuma am 34 + 3 zile.34+
Christian
Asa si eu, dar parca mai bine imi suna ca "sunt in saptamana x" mai ales acum

bb mic

roxanadum spune:
Sa va zic ceva haios - e pe HBO un film despre un cataclism natural (tocmai s-a terminat de fapt) - toata planeta se raceste, totul ingheata. Eu trebuie sa plec in oras sa rezolv niste treburi si m-am trezit gandind "unde sa plec pe frigul asta???" Mi-am pus si sosete.
Asa ca daca va e cald rau puneti un film cu iarna grea.
Despre gradul de maturare al placentei la mine pe fisa ultimei eco scrie asa: Placenta inserata fundic si posterior, structura omogena, grad de maturitate III, grupa I, grosime max 5,9 cm.
O sa ii inebunim pe medicii astia Pai nu erau ei fericiti cand venea femeia si se uita la ei ca la niste zei?
Roxana 37+ cu
Robert

claucia spune:
quote:
Laptele cantitativ se face din lichide cat de multe lichide, stiu ca alaptam cu sticla de apa langa mine. Sucurile se beau cele neacidulate. Mai poti cauta si aici si pe net ce poti manca cand alaptezi, dar o sa-ti spuna si dr pediatru, si in spital.
Jeni34+
Oare Ice tea de lamaie sau piersici o fi indicat? Ca sunt mare fan. Nici nu imi plac cele acidulate, insa stiu ca icetea (nestea, etc) are cofeina. E pe baza de ceai negru sau verde depinde.
O fi la fel cam cum e cu cafeaua oare? Adica mai slab dar neindicat?

bb mic

jeni71 spune:
AndraZ, eu de cand am ramas insarcinata nu am mai suportat sa ma epilez cu ceara in zona intima si am apelat la crema de epilat. Doctorul mi-a zis ca nu e nici o problema.
Jeni34+

danis spune:
eu am mancat de toate cand am alaptat... si babele zic ca e ca in timpul sarcinii, daca poftesti cand alaptezi, e musai sa mananci ce ai poftit :)
dupa ce am nascut mi-a fost pofta de snitel din piept de pui cu mancare de mazare... asa ca asta mi-a facut mama si asta am mancat... ca sa nu mai zic ca mamicile cu care eram atunci in salon se cinsteau cu bere din aia transpirata de la frigider... cica stimuleaza lactatia :))
bere am mai baut cate un pic si chiar imi era pofta uneori (eu am nascut primul bebe in aprilie si am prins alaptat vara)
ce am baut foarte mult a fost lapte (1-2 litri/zi) si ceai de chimen si ceai de anason (tot vreo 2 litri pe zi si ceaiul)
fetita mea nu a avut colici si nici nu a parut sa reactoneze in mod diferit la mancarurile pe care le mancam, insa cred ca depinde si de copil

jeni71 spune:
Bine ai zis danis, ceaiul de anason si chimen, care se da si bebelusilor contracolicilor (sau siropurile contra colicilor) sunt ideale de baut cand se alapteaza. Au si gust acceptabil, sunt perfecte. Iar despre bere, asta e de la babe ca face lapte. Doar se amateste un pic bebe de la bere, da lapte nu se face. Ar fi trebuit sa am lapte pana la cateva luni cel putin, ca bere am baut la primul copil cand alaptam si degeaba. Nu are nici o legatura berea cu lactatia.
Multumim de filmuletele cu nasteri.
Jeni34+

AndraZ spune:
Clau, eu zic ca poti bea Ice Tea cat vrei.....eu una am baut cu cisternele de cand sunt gravida.....nu imi trebuia nimic daca aveam IceTea sau 7UP....Ceaiul negru din compozitie nu este atat de mult incat sa afecteze copilul. Nu cred ca e mai mult decat o bucatica de ciocolata.
Luna, eu am spalat abia acum lucrurile copilului, dar simplul motiv ca abia acum le-am cumparat....de fapt le-am primit ca eu sunt mai dusa cu pluta si nu vreau sa cumpar de dinainte de a naste.....
Jeni, merci mult! tu ce ai folosit: crema sau spuma?
Andra 37s
Mara Teodora
"Cere si ti se va da!"
Mara Teodora