Mamici de iulie-august 2007 (72)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

LMA Andreea pentru ziua casatoriei si sa va bucurati de cel mic!

3 cred ca e ultimul grad de maturare la placenta!
Eu la Vlad nu prea am tinut nici un regim si nici el nu a facut colici, dar il ragaiam foarte bine dupa fiecare masa sa nu ii ramana aer in stomac. Acum la Tudor, m-am ferit un pic pentru inceput, am mancat si fructe. Vad ca nici el nu are colici inca, ma rog sa il tzina cel de sus asa!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Buna dimineatza fetele . Andreea, multi ani fericiti si de acum inainte ! . Lia, nici eu nu m-asi apuca de vopsit, mai ales si pe caldurile astea ! Si daca il pui pe sot sa vopseasca, eu zic nici sa nu mergi acolo pana nu se aeriseste bine.

34+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna dimineata,

Eu stiam ca sunt 4 grade de maturare a placentei, sper sa nu spun prostii, si ca poate ajunge la o grosime de 50 mm. A fost o discutie aici odata cum ca ar trebui grosimea sa corespunda nr de saptmani, adica sa fie 26 mm in saptamana 26, etc. Si a intervenit un dr si a spus ca poate merge grosimea pana la 50 mm ceea ce nu face sa fie corespondenta saptamana 50 bineinteles.

Fetelor, am o intrebare: cum socotiti voi saptamana in care va aflati? Adica la mine 36, inseamna ca am implinit 36 si astept sa implinesc 37, am auzit in alte parti, ca daca 36 este deja implinita, sunt in 37.
Si dupa ce implinesc 37, in loc de 37+ voi spune "saptamana 38" - adica in curs.

In fine, maine merg la dr, asa m-as bucura sa ma programeze odata...Poimaine fac 37 saptamani si intru in 38, bebe mai sta o saptamana sa zic asa in burtica, dar 2 nu prea cred...As vrea pe 11 sau 12, e prea mult sa cer eu asa zile frumoase? Mi-e frica sa nu ma apuce noaptea sau duminica, oare vin dr-ii duminica daca e necesar? Mi-e cam jena sa sun in weekend omul, desi nasc.

Of, va pup pe toate

PS: Nusica, bine ai venit, am din nou o partenera de DPN (Alina deja a nascut, partenera mea din 25 )

Clau

36 implinite am intrat in 37 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Roxana, Andreea, va multumesc pt sfaturi ....insa cred ca mi-a trecut de folosit crema Am o piele extrem de sensibila si nu as vrea sa ma tratez si de arsuri in maternitate....poate mai ajung si la stirile de la ora 5

Andreea, citeam la un monet dat despre gradele astea de maturare ale placentei si spunea cineva ca sunt 4 grade de maturare: 0, 1, 2 si 3. Deci tu te afli in ultimul stadiu de maturare. Dar nu cred ca ai dece sa te stresezi. Cu sigurantza dr ti-ar fi zis daca era ceva in neregula. Din cate stiu Anya a nascut mai devreme tocmai din aceasta cauza, ca placenta ei se maturizase nai repede. Dar dr i-a zis asta de dinainte. Asa ca daca dr nu te-a atentionat, eu zic sa te gandesti la lucruri mai frumoase cum ar fi....nasterea.........ca daca mai stai mult se reface dopul...convinge-l pe Raducu ca e mai bine afara, e mai racoare si mai mult spatiu....promite-i ceva

Jadi, ce face Tudor? Are tot asa un program minunat de somn si masa? Am vazut in poze ca dupa ce te-ai externat, deja stateai in fund. Sa inteleg ca refacerea de dupa cezariana nu e chiar atat de crancena cum o descriu unele fete? Mie mi-e o teama de cezariana (desi nu cred ca scap de ea) pt ca toti spun ca te refaci greu. Crezi ca imi poti "linisti" universul cu cateva impresii? pls!

Andra
37s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"

Mara Teodora

Mergi la inceput

quote:

Trebuie sa recunosc ca nu mi-am pus nicio clipa problema in termenii astia! Frumos mi-ar sta!

Lia, daca nu stai cuminte o sa iti cante bebelina din prima luna "because i got high, because i got high, because i got high"

Andra
37s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"

Mara Teodora

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claucia

Fetelor, am o intrebare: cum socotiti voi saptamana in care va aflati? Adica la mine 36, inseamna ca am implinit 36 si astept sa implinesc 37, am auzit in alte parti, ca daca 36 este deja implinita, sunt in 37.
Si dupa ce implinesc 37, in loc de 37+ voi spune "saptamana 38" - adica in curs.

Clau, eu trec saptamana in care am intrat ca mi-e prea greu sa tin cont de cate au trecut si cate mai sunt....deh, neuronul meu merge greu....

Andra
37s Mara Teodora

"Cere si ti se va da!"

Mara Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ilenutza superba papusica pentru dormit.
Jadi se eschiveaza Karliga cu sexatu’ nu vrea sa zica si pace. Pupici lui Tudor si lui Vlad. La multi ani mamei tale si sa-i traisca nepotii.
Lavinia te asteptam acasa cu bebita superba si mancacioasa si cuminte. Si asteptam vesti.
Freya bine ai venit!
Papadie multumim de urari!
Mioara Felicitari! Sa traiasca bebe Doru Andrei iar tie refacere grabnica.
Mada eu steam ca scorul Apgar e international, exista si aici, peste tot. N-ai plans la corida? Eu as fi plans ca am ajuns ca o baba impresionalbila.
Lia lasa vopsitul ca e interzis in sarcina. Inhalezi mirosul si nu e bine. Asa scrie la carte, cica sa-l pui pe tati.
Dana eu imi tai unghiile mici ca s ail pot “manui” pe bebe mai bine caci daca il zgarii ai sa vezi ca te doare sufletul. Eu asa am procedat si la Cosmin timp de vreo un an unghiile mele au fost micute. In plus e mai igienic asa.
Andreea nu ma pricep la alaptat decat in teorie (am citit tot) si aici iti zice sa mananci orice dar cumpatat. Nu exista alimente interzise insa mai intai sa le gusti vezi ce reactie are bebe si apoi mananci mai mult. In plus aici se recomanda consumarea fructelor si legumelor caci tu ca mama ai nevoie de vitamine sa te reface plus pentru bebe la alaptat deci daca tu nu mananci sanatos bebe de unde sa aiba lapte nutritiv? Cel putin asa zice aici.

Fetelor eu de azi ma simt cu adevarat o DUAMNA adica asa bine e sa nu merg la serviciu.

M-as apuca de lucrurile bebelinei dar am neshte dileme: e prea devreme? Daca le spal acum se asterne praful pe ele? Dar daca nasc mai devreme?

Alta intrebare: nu am destule lucruri albe pt o masina si nici colorate, ce fac spal asa cu masina aproape goala?

Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Andra

Aha, deci as putea sa spun si eu 'saptamana 37' si peste 2 zile direct 'saptamana 38'. Mama cum in 2 zile 'sar' de la 36 la 38, ce bine si importanta ma simt!

Noi tocmai am achizitionat o combina frigorifica ieri, si astazi sotul a cumparat un aer conditionat. Nu stiu cand il monteaza, insa am spus ca frigiderul este destul de mare sa incapem in el in cazul in care montajul vine prin septembrie . Pentru ca in iulie se anunta iarasi calduri maaaari.

Despre epilat in zonele x: eu inca ma epilez cu aparatul electric in partea de sus ca sa zic asa, cand cobor trec la lama. Asa am facut dintotdeauna. Aparatul acum se foloseste impreuna cu oglinda ca nu sunt atat de elastica
Cat despre crema, cred ca merge foarte bine, nu e contraindincata, si oricum testele se fac folosind o concentratie si o cantitate enorma de substanta, pe care noi nu am putea sa o facem rost nici daca am vrea. Cel putin asa am inteles de la dr. Insa da, irita. Mai ales daca nu a iesit din prima si mai incerci odata, chiar si atunci...

Clau

36 implinite am intrat in 37 Alessia Maria

bb mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna!
ddanagh, ai un mare stres cu unghiile. Eu de exemplu le las cum sunt, bine nu le am f mari, fix cat sa mearga manichiura french. Stiu ca nivci la primul copil nu le-am taiat din carne. Sa nu ai unghii puse, normal. Insa, fiecare face cum crede.

Jeni34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Clau, eu imi contorizez saptamanile incheiate. Adica, acuma am 34 + 3 zile.

34+

Christian

Mergi la inceput