Copiluti de mai-iunie 2005 (42)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

O si de la noi.
Si eu ca si Gabitzam cu mici diferente caci mai am de asteptat 2 saptamani sunt asa de ready ptr. vacanta.
Azi nu am nici un chef de munca, ma … o lene de nici nu va puteti inchipui.
Nici nu ma mir, caci dupa un weekend superb la Niagara Falls si Marine Land (pe care Patrick l-a savurat de-a dreptul) musafiri pana ieri dimineata, culcat tot dupa miezul noptii of course ca mi-a cam ajuns.
Dar noi nu suntem sanatosi daca nu plecam pe undeva, sper ca macar weekendul dinaintea venirii in tara sa stau pea casa sa apuc sa-mi fac macar lista cu ce iau cu mine (nu vreau sa am mai mult de 1 valiza).
Asa ca urmeaza sa mergem la Lioan Safari sambata si cam atat pana la intoarcere.

Fran, cu daycare-ul noi avem deja 1 an si jumatate de frecventa si pot sa spun ca in primul an a fost per total Patrick a avut mai multe zile bolnave decat sanatoasa, in schimb deja situatia s-a schimbat semnificativ. Au nevoie de acea perioada in care sa-si construiasca systemul imunitar.
Sper ca la voi sa fie mult mai scurta aceasta perioada.
In legatura cu daycare-uri care au programme cu logoped, e bine si nu chiar. Aveam si eu intr-un timp pitici pe creier (ca altfel nu-I pot numi) ca poate Patrick (avea saracul putin peste 1 anisor) ar trebui sa vorbeasca mai multe si m-am interesat de asa ceva aici.
Una la mana ca m-a lamurit personalul ca copilul n-are nici o problema (ceea ce mi-a demonstrate-o si Patrick) si ca mai rau ii fac. Caci la acest daycare vin intr-adevar copii cu probleme si pe clasa nivelul de conversatie e scazut . Asta nu avantajeaza deloc pe un copil care nu are probleme. Deci mai bine o duci pe Iepu la o gradinita fara logoped si gasesti un logoped after hours.
Spun si eu ceea ce mi s-a explicat de personalul de la acel daycare care doar aveau interes sa ia copii (dar care realizeaza cine intr-adevara are nevoie de serviciile lor).

Olguta, cum a fost in vacanta? Astept cu nerabdare pozele voastre. Am reusit sa le vad pe cele din ultimul album, Maya e atata de dulce imi vine sa o mananc – si e fata lui tati, se vede in fiecare clipa. E tare inaltuta (de fapt are cu cine semana), iar in rochita (cred ca de la ziua ei) e o papusa .
ce n-as da sa fiu si eu slaba ca tine .

Monu, concediu placut la socrii. In tot raul e si un bine, cu avionul e idée buna, va trece f. repede nu apuca sa se plictiseasca micutele, de fapt nici nu v-ati urcat bine si aterizati din nou. Drum bun si sa va mearga cat mai bine.

OanaC, vazut pozele de la Eva’s Party – fun, fun, fun. Ne pare rau ca n-am putut onora cu prezenta, poate la anu. Eva e o dulceata de fetita in toate ipostazele.

In legatura cu copii care mai lovesc, eu zic ca nu e intotdeauna vina parintilor si nici cei mici nu merita sa fie categorizati “canibali de copii”. La varsta lor e tare greu si poate cel mai mic incomfort ptr. ei ii poate duce la niste gesturi mai putin politicoase sau sociabile. Asta nu inseamna ca asa sunt intotdeauna. De exemplu Patrick cand e f.f.f obosit actioneaza foarte ciudat si s-ar putea sa si bruscheze. Insa tot el stie ca a gresit si in momentul urmator se intoarce inapoi si iti da un big hug. La noi in familie nici macar nu se ridica vocea la el, dara mite sa fie batut. Mai folosesc time out cand chiar nu ma mai inteleg cu el. Deci faptul ca devine uncontrolled n-are nici o secunda de-a face cu mediul familiar. Nu poti controla totul, mai ales ca el merge la daycare si sunt sigura ca a facut cunostinta cu "legea junglei". Ceea ce am putut face e sa-l invat sa-si ceara scuze, inca de cand era mic si nu putea el vorbi nu stiu cat – dar hug-ul e sorry ptr. el.
Nici eu nu sunt de accord cu idea de a o invata pe Eva sa dea inapoi. Odata ce va intra la daycare o va invata singura, ca asa e in colectivitate. Dar e altceva, nu e un teaching from you, e doar o consecinta e ceea ce e colectivitatea.

Tdi, sanatate multa piticei. Draga de ea, cum saracia reuseste sa culeaga tot ceea ce se poate. Dar vad ca nu a miss nici una, de parca ar fi concurs.
Sanatate si refacere rapida.

Acum cateva minute am vorbit cu sora-mea si mi-a spus ca mama i-a cumparat olita lui Patrick. Ma distreaza ca ea e sigura ca pana plecam din tara iesim fara diaper. I-am spus din start ca eventual sa incerce cu WC-ul, dar ea nu ma crede.
Incerc sa gasesc un high chair ptr. Patrick pe la cineva care nu-I mai trebuie. Nu vreau sa-l dezvat ca noua ne e tare de ajutor si in cel care il avem poate sta linistit pana la 3 anisori si fara mess around. Daca nu gasesc ma bate gandul sa cumpar unul din acela de atasat pe scaunul normal. Stiti cumva unde as gasi? Sarut’mana.

Elisor, te-au infundat astia cu totul in dosare?
Inca putin si te lafai pe plaja, la te intalnesti la taclale cu Laura. Sper ca Dan e in regula cu analizele.
Imi imprumuti si mie vara viitoare baby sitter –easa ta care o ai acum (cea de la tura de dimineata).

Legat de calatoria cu avionul, eu n-am nici o problema in afara de faptul ca de data asta e f.f.f lung drumul. Patrick deocamdata s-a comportant foarte bine, ceea ce facem noi e ca intotdeauna i-am luat loc si lui ( cu o singura exceptie la primul drum dus si am zis ca niciodata nu mai fac greseala aia fara loc si drumul a fost doar de 4 ore). Folosim scaunul de masina care e airplane approved si cu care Patrick e foarte comfortabil (la cat calatorim cum naiba sa nu fie). De data asta vom mai avea cu noi DVD player-ul in caz ca se plictiseste si vrea sa-si vada filmuletele lui.
De cele mai multe ori nici nu apuca sa puna avionul pe pista si el le dormiteaza.

Danelutza, atomica sau nu Isabella e scumpica foc, asa ciocolatie cu carlionti , nu poti sa te superi pe ea.

Oricata lene as avea ma trage de maneca constiinta si ma apuc si de treaba.

Sa auzim numai de bine, sanatate si distractie cat cuprinde – bucurati-va de vara cat mai mult ca e tare scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pe aici a inceput vajul, bate vantul rau, fulgera, tuna.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

neatza, curand vom ajunge pe pagina 3!!!

AndraSapt37 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Andutzy, le facem loc proaspetelor mamici. Noi suntem deja cu experienta.;)

Mergi la inceput

'neatza buna la fete!
V-a plouat? V-a vajait aseara? Gata cu ploaia, vine iar caldura.
Si eu de maine sunt in concediu Plecam la Paltinis o saptamana si la Constanta o saptamana. Deja incep sa ma pregatesc sufleteste ca Andrei nu va manca. Maine ne ducem sa luam o lada frigorifica, sa bagam in ea iaurturi la greu, ca ultima data cand am mai fost plecati doar asta a vrut Andrei sa manince. De-abia ce-i trevenise pofta de mancare dupa boala, acum iar il zapacim.
Nu stiu de ce nu vrea sa manince cand suntem in deplasare.
Trebuie sa caram si olita dupa noi, ca sa nu-l intorc iar la pampers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Stefania, ma bucur tare mult ca ne-ai mai scris Pune-ne si niste poze cu Bumbu, pls... cele pe care le ai la semnatura sunt private

Denisa, mult succes la et, si multa-multa sanatate!
Gabitza, concediu placut ! Eu ca o tuta ce sunt, am uitat sa iti fac urarile de rigoare pentru cei trei ani de casnicie... dar profit de ocazie si iti urez acum sa fiti fericiti ca in prima zi, sa va iubiti si sa va pretuiti pana la adanci batraneti.
Tdi, multa sanatate pitikai. Probabil ca e o enteroviroza, ceva...

Fetelor dragelor, noi nu progresam cine-stie-ce cu olita, insa ne consolam ca vorbeste bine . Azi dimineata luase caruciorul din balcon (il spalase socrela) si ne-a spus "Acum plec cu caruciorul. Paaaa !" ... si a disparut pe hol

Noi in week-end-ul 28-29 iulie mergem pe Transalpina. Daca sunt doritori, in ideea ca ne vom strange mai multi, va rog sa imi spuneti...

Mergi la inceput

Chris, multam de urari :)
Ce e aia Transalpina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Gabitza, uite un comunicat Mediafax de astazi:
Traficul rutier pe autostrada A1 Bucure#351;ti - Pite#351;ti, la kilometrul 36, este restric#355;ionat pe un singur sens, din cauza lucr#259;rilor care se execut#259; la un pod din zon#259;, poli#355;i#351;tii recomandând utilizarea rutelor ocolitoare, a informat, miercuri, Poli#355;ia Român#259;. Astfel, pe autostrada A1, la kilometrul 36, pe o distan#355;#259; de aproximativ 300 de metri, se execut#259; lucr#259;ri de repara#355;ie a p#259;r#355;ii carosabile, pe podul peste râul Arge#351;, circula#355;ia desf#259;#351;urându-se pe un singur sens. Pentru fluidizarea circula#355;iei #351;i a siguran#355;ei deplas#259;rilor participan#355;ilor la trafic, Sec#355;ia de Poli#355;ie Autostr#259;zi a suplimentat num#259;rul poli#355;i#351;tilor care ac#355;ioneaz#259; în zon#259;. Totodat#259;, pentru evitarea nepl#259;cerilor pricinuite de aglomerarea autostr#259;zii, poli#355;i#351;tii recomand#259; ca rut#259; alternativ#259; DN7 - Bucure#351;ti-Titu-G#259;e#351;ti-Pite#351;ti. Totodat#259;, conduc#259;torii auto sunt sf#259;tui#355;i s#259; respecte semnifica#355;ia indicatoarelor, s#259; #355;in#259; seama de semnalele poli#355;i#351;tilor rutieri #351;i s#259; nu se angajeze în efectuarea de dep#259;#351;iri în zona de restric#355;ie. (Mircea Preda, mircea.preda@mediafax.ro)

@later edit: baga-mi-as picioarele in el de forum Mesajul avea diacritice, si mi le-a preluat aiurea. Pe scurt, in comunicatul ala zice ca pe A1 Bucuresti-Pitesti la km 36 se repara podul, asa ca circulatia se desfasoara pe un singur fir. Conducatorii vehiculelor sunt rugati sa aiba rabdare si sa asculte de semnalele politistilor, sau sa apuce pe alte drumuri {;)]

Transalpina e cea mai inalta sosea din Romania (altitudinea maxima e de aprox. 2134 m), si e si drum national "inchis circulatiei publice"... pentru ca nu e asfaltat, n-are parapeti, etc. Pe Softpedia este un topic luuuung dedicat acestei sosele, si acolo puteti gasi si poze... Peisajul este fabulos, cel putin din fotografii...

Mergi la inceput

La naiba, pe Bucuresti-Pitesti e restrictionat, pa Brasov-Fagaras-Sibiu se lucreaza si e restriotionat, noi pe unde ajungem la Sibiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Cu avionul?

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput