Copiluti de mai-iunie 2005 (42)
Raspunsuri - Pagina 16
fran spune:
Buna !
Eu sunt chiauna de o saptamana, sefa si inca doi colegi sunt in concediu si am de lucru ca la balamuc.
Iepu' e la tara de o saptamana cu ai mei, vineri dupa-amiaza am plecat la ei, duminica seara ne-am intors...we viitor repetam miscarea...
Voi stiti personajul ala Dora the Explorer? Iepu' e mare fan si mai nou nu mai zice NU, face ca individa aia- "oh, no"-cu gestul din maini aferent
Vroiam si eu sa intreb cum procedati cu kinderii cand cer in brate, dupa mesajul postat de Lucas. Eu procedez cam ca Elisor, nu o refuz cand cere, incerc sa o pacalesc cu "prinde-ma" si o iau inaintea ei sau o iau in brate, merg cativa pasi si apoi o las iar jos. Deocamdata la noi tine miscarea si ma intreb daca e Iepu' de felul ei mai intelegatoare sau o sa vina si momentul cand nu o sa o mai pot duce cu zaharelul...
Andutzy-ce putin mai ai, sa dea DD sa fie bine indiferent cat de lenes sau grabit e bebe.
Monu-pana la urma ce ati facut cu cursurile fastrack, v-ati inscris? Eu le-am cerut informatii prin mail si nu mi-au raspuns nici acum...
Lucas-cum a fost la logoped?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
Fran, suntem cica pe lista de asteptare si din toamna cand incep ne zic ce si cum.
Plecarea - cica miercuri plecam la Sighet.
Am o mare dilema - Antonia de 2 sapt de cand cu caldurile are constant 37.7, 37.8, 38. fara alte simptome. poate dintii. O fi bine? ca sunt deja stresata.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
monu spune:
Care este cea mai buna crema de plaja la copii? ca sa stiu ce sa iau cu mine.
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gabitzam spune:
Monu, sunt mai multe creme bune pentru copii, du-te la o farmacie, SensiBlu sau HelpNet. Sa fie cu factor de protectie foarte mare, 50+. Sunt creme si de la Mustela, si Vichy, si altele. Vezi ca sunt undeva peste 30-40RON in gamele astea mai bune, ca sunt si pentru piele sensibila. Sa nu iei Nivea de plaja pt copii din supermarchet, este pastoasa si nu se intinde bine.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monu spune:
Gabitza, merci frumos.
Am facut lista cu geamantanul de medicamente. cu 2 copii de varste diferite e mai dificil mai ales ca sunt cu raceli si alte alea. daca va ajuta uitati mai jos.
- septilin, sanasol, vigantol, fe hausman, cipcal
- humana hn, hydrasec, elektrolit, ecoflorin, loperamid
- claritine, aerius, zyrtec, fenistil
- ser fiziologic, comprese sterile, oximed, leucoplast
- spray nazal cu apa de mare, vibrocil, tantum verde
- nurofe, panadol, calpol, eferalgan, fiole algocalmin, nevralgin
- dentinox, saab simplex
- advantan milk, trixera
- klacid, augmentin bis
- karvol, baby haler+becotide (noi facem inhalatii :()
- sinecol, humex, eurespal
- liv 52
- cutaden, neopreol
- supozitoare - glicerina, paracetamol, Novocalmin am inteles ca s-a interzis.
daca am uitat ceva sa imi spuneti!!!!!!!!
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
onixone spune:
monu: personal folosesc o crema parca de la garnier(daca asa se scrie) cu filtru 60.DAca te dai cu aia cred ca trebuie sa stai 3 ani la soare ca sa te bronzezi putin.
gabitzam: alex al meu nu se trage prea des...chiar daca e cu cucul gol, dar l-am prins la oglinda cum isi da pamapersul jos si se uita in oglinda la cuc.Mori de ras...
Noi suntem bine am reusit ieri sa jucam un tenis de camp cu prietenii numai ca fii-miu s-a dus cu ta-su la leagane care erau chiar langa terenuld e tenis care l-am inchiriat.Cum soatza nu e pasionat de tenis de camp a stat el cu Alex si eu am jucat in pace.Seara am apucat sa facem un gratar acolo jos unde stam si Alex s-a jucat cu o fetitza in curte la ei(au gardul daramat si intra usor).Asa ca am avut noroc sa nu se duca in strada si sa stau cu ochii pe el tot gratarul fiind la fata in curte.De fapt ba ii vedeam in curte ba dispareau in casa.Si radeam cu sotul ca astia sunt niste albanezi si nu stim nimic despre ei, si LAex e in casa cu ei....si cine stie ce ii fac acolo.Am vorbit cu mama fetei, daca o deranjeaza Alex sa imi zica ca il iau.Si cum a zis nu ...sa il las acoloca nu e nici o problema...l-am lasat de l-am luat la ora 9 seara.Dar s-au jucat frumos, si mai veneau la noi cu cate o jucarie si iar fugeau amandoi in curte...CAm atat de la noi, putina misscare in w-end si mancare ...ca tot romanul.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
Danelutza spune:
Fran eu ii explic ca ma doare burtica si ca n-o pot lua in brate, iar daca insista, fac si eu cu miinile ca ea, adica cer in brate, dar nu ma ia nimeni ![]()
Gabitza si Isabella se trage de pasarica, o cerceteaza toata ziua, mai ales ca nu suporta nici macar chiloteii pe ea, dar o las in pace ca dupa aia se ascunde ca sa nu vad eu ce face.
Monu nu ma pricep la ce ai scris tu acolo ca pui in bagaje. In afara de crema pentru plaja Nivea pentru copii, nu iau nimic cu mine. Dar la tine e alta situatie, ai doua fetite si mai ai si nenorocul sa raceasca. sper sa aveti o vacanta placuta, iar fetele sa se simta bine, fara raceli.

fran spune:
Monu-eu sunt multumita de mustela-desi cum zicea si TDI-dupa ce dai copilul cu ea arata de parca de tencuit. Pana la urma intra in piele-sau se sterge :) -dar cu asta Iepu' nu s-a inrosit deloc. Are Spf60+. De la Garnier-ul de copii cu spf 60 face bubite pe fatza, de la nivea (fas) verde se murdareste pe haine...Anul trecut gasisem de la Avene cu spf 40 pt.copii si era buna, dar acum nu am mai gasit. Mai avem una Boots de la Sensiblu cu spf 50. I SE INROSESTE pielea dupa doua ore de stat in soare, data cat se poate de constiincios cu crema respesctiva. Eu cred ca e contrafacuta, spf 50 nu are sub nici o forma, desi a costat o caruta de bani. Deci din experienta mea, Boots in nici un caz, desi cei de la Sensiblu fac mare caz ca produsele Boots se gasesc doar la ei...
In ce priveste medicamentele eu nu am auzit de jumate de ce ai tu in lista aia...Dar panadol, calpol, eferalgan nu sunt tot aia?
Si daca zici de adaugat ceva...
...noi avem in trusa de drum si banocin-pudra/unguent, in caz ca se mai zgarie pe maini/picioare prin curte, autan impotriva tantarilor, apa oxigenata pentru dezinfectat sus-numitele semne de buna purtare, lasonil pentru vanatai. Aha, vad ca ai uitat exact de medicametele pentru lovituri/zgarieturi etc...in contiunare imi mentin parerea ca Alexia e un copil cuminte.![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Tdi spune:
Ciao! n-am mai reusit sa intru sa pun pozele ca avem calculatorul in lucru de cateva zile (sotzul a formatat tot!
) si aseara nu s-a mai deschis.
Crema de plaja...sunt super multumita de L'Oreal solar expertise fps50+, speciala pentru copiii, (aici costa in jur de 13 euro), se intinde foarte usor si nu e grasa. nu luati Mustela ca e greu de intins, ramane albicioasa pielea si daca ajunge pe haine nu mai iese nici dupa spalatul cu masina la 60°...experienta proprie.![]()
Gabitza, probabil Andrei trage de 'cucu' de dragul explorarii dar ai grija sa excluzi vreo infectie (de la antibiotic sau chiar de la mainile murdare)...verifica sa nu aiba bubite, sa fie inrosit sau sa miroase neplacut...noua pediatrul ne-a recomandat s-o spalam cu tantum rosa (in RO gasesti septovag sau gynozol), se face un pliculetz la 1 litru de apa si se clateste bine zona cam de 2ori/zi, 2-3 zile...functioneaza si cica nu are contraindicatii.
Fran, imi inchipui in ce balamuc esti la serviciu, plus naveta pe caldurile astea...
...si Aly s-a luat de mana cu "nu"...daca ii ceri ceva zice cu patos "no no!"![]()
Lucas, da chiar...ati fost la logoped? ma batea gandul si pe mine s-o duc pe pitika mea insa a inceput s-o ia pe calea comunicarii verbale destul de bine, vedem ce-o fi mai incolo. maine plecati in concediu?...drum bun si sa aveti distractie placuta si copil cuminte!
Album Alyssa
gabitzam spune:
Teddy, se gaseste si aici Tantum Rosa. Nu cred ca are nimic Andrei la "ciucurel", cred ca e doar curiozitatea. Ca se uita foaaarte atent atunci cand e pe buda sau pe olita :) Ca sa nu zic ca da buzna si peste ta-su la baie si e foarte curios ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla