Copiluti de mai-iunie 2005 (42)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Monu, ai suficiente. vorba lui fran, eu am jumatate din ele. Vigantol nu ii mai dau pina in septembrie ca asa a zis nenea doctorul. Fe hausmann nu mai e cazul la noi. eu mai iau un antibiotic, vezi ce le dai de obicei, just in case si smecta.pentru nas eu am una foarte misto, facuta in farmacii da sa de-a naiba daca mai stiu cum se numeste la ora asta. daca vrei suna-ma mai pe seara sa ma uit.
crema de plaja, anul trecut am luat Avene a fost ok, insa anul acesta am luat Garnier. am fost la Carefour simbata si am constatat ca sunt mult mai ieftine decit in farmacii. am luat 50 si 30, dar am luat si crema de dupa. Avene sau Ivotherm gasesti numai in farmacii.

Fran, TDI am fost la logoped si ne-a spus ceea ce era de asteptat, ca are intirziere in vorbire. trebuie stimulat. a fost de parere ca inca nu este cazul sa apelam la logoped in mod constant, adica sa facem noi exercitii mai intii. nu are alte probleme majore. acum ce sa va zic, de vorbit vorbeste toata lumea cu el, probabil ca trebuie sa mai asteptam. a inceput sa mai spuna un cuvint doua, dar vag. inca mai avem rabdare. eu eram nelinistita pe de o parte de nevorbit, pe de alta parte in jurul copiilor este un pic stingher. daca vreti concluzia a fost ca noi parintii trebuie sa petrecem mult mai mult timp cu copilul, pentru ca de la noi invata mult mai repede! de acolo am plecat cu un sentiment major de vinovatie personala mai mult. 2 zile nu am mai fost buna de nimic.

gabitzam si la noi se intimpla aceleasi fenomene cu "cucul" ii mai atrag atentia, dar degeaba asa ca il las in pace.

cu luatul in brate - evident ca in general ii distrag atentia, cu orice, dar revine frate instant la ce vroia el. si asta se intimpla cu orice. daca nu are voie la ceva ii distrag atentia cu ceva, dar instant dupa citeva minute se duce tot acolo. are tinere de minte

miine plecam, trebuie sa fim in aeroport la 12.00 si avionul e la 15.00, asa ca are destul timp sa ne puna nervii pe bigudiuri.

aaaaaaaaaa, vineri am avut o mare supriza, am primit de la ORANGE un cadou, pentru ca am abonament de 10 ani. si cadoul a fost un rucsac SAMSONITE, foarte misto!!! nu am primti in viata mea nimic de genul asta, ca sa nu va spun ca oricit as completa taloane pe la diverse concursuri niciodata nu primesc nimic. asa ca m-am bucurat ca un copil. si fi-miu la fel ca s-a bagat in cutia in care l-am primit.

Gabitzam cum a fost la nunta?
Monu la ce sunteti pe lista de asteptare? nu am fost atenta.

am niste emotii cu plecatul asta cit casa. mai degraba ca mie mi-e frica de avion cit de Matei, da zic si io ca el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Lucas-merci de info da' vad ca si pe voi v-a lamurit bustean logopedul. Diagnosticul de intarziere in dezvoltarea vorbirii expresive il pune la varsta lor si un pediatru ca e clar ca e o intarziere...Chestia cu stimulatul si petrecutul timpului cu copilul e radio-santz...Eu am stat non-stop cu Iepu' pana la 2 ani si m-am ocupat numai de ea. Stimulare la greu daca pot sa zic asa, vorbeam cu ea pana faceam scurta la limba, si nu a avut nici un efect. Asa ca lasa la o parte vinovatia personala ca nu ai nici un motiv. Pe de alta parte mai e si teoria care zice ca prea multa stimulare si insistenta duce la inhibarea copilului, mai ales daca e mai timid din fire...Ma gandeam ca v-a zis CUM anume sa lucrati cu copilul, de ex. noua ne-a zis o psihiatra la un moment dat ca tot ce incercam sa o facem sa repede sa fie ritmat si pe versuri -scurte, evident si asezonate si cu ceva miscari ale corpului-sarituri, batut din palme etc. Partea proasta e ca nu gasesc versuri din astea cu cuvinte usoare si scurte decat in engleza
Concediu placut si drum bun, poate aveti noroc si doarme in avion ca e cam ora de somn...

In alta ordine de idei am dat peste o poezie pe care o caut de ceva vreme -e de Elena Farago din cate stiu eu, o cautam pentru albumul Iepuretelui cu poze de la eco de cand era cazata in burtica la mine...www.jurnale.ro/aripi_care_cresc-e3735-37010.html" target="_blank">aici

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Lucas, si eu am facut 10 ani in retea, dar la Vodafone. Si mi-au facut cadou 10 ore de convorbiri gratuite, cate o ora pe luna.
La nunta a fost simpatic, n-am mai iesit de multa vreme la un eveniment din acesta in familie. A lui Costi de data asta. Si are neamuri multe, au fost cred 120 de persoane. N-am stat decat pina la ora 10, ca asa convenisem cu bona. Uite o poza cu mine si Costi.

Stiu cum este cu frica de avion, asa am fost si eu inainte de a pleca la Luxemburg. N-am leac. Mie mi-a trecut pe masura ce ne inaltam. Cand m-am dus eram cu stomacul in gat, pe locul de pe culoar, sa nu vad nimic afara. Cand m-am intors am stat la geam si am facut poze tot timpul

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Gabitz, ce poza frumoasa mai! Sunteti o familie foarte frumoasa...

Mai Alex are diaree naspa de 3 zile. I-am dat detoate. de la menta, smecta, humana nh25 si orez si nimic... Bea saracul ceai de menta la greu si nimic.. Nu stiu care-i faza. Si cand face kk ii iese ca niste mucisori asa. Miercuri ma duc cu el la Medicover la pediatra lui. Insa intre timp mi-a zis sa-l bag pe furazolidon de copii ca este bun!

Monu, concediu super fain sa aveti!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Gabitzamuau ce frumusei sunteti. eu NUMAI la locul de la culoar. daca plec singura, in avion, am un singur leac, beau vin, ca la mine juma de pahar are efect. acu nu prea imi permit ca sa zic asa.

Fran da, ne-a si zis cum sa facem, asa in mare. sa nu-i spunem pe silabe sa-i spunem cuvintul tot. chiar daca il spune prost noi sa-l repetam numai corect. dupa ce ii spunem un lucru sa-l punem sa ne arate acel lucru, asta inseamna ca l-a retinut. sa facem in fiecare zi nu mai mult de 15 min. activitati.(odata) s-a uitat si la limba si la guritza. si ne-a mai spus o chestie interesanta pe care eu nu o stiam. sa-l invatam sunetele animalelor, asta e de baza, pentru ca au si consoane si vocale. sa-l invatam cit mai multe sunete cica asta ar fi abecedarul invatarii. apoi sa insistam la culori, la haine, asta e tricoul, pantalonul, sa-l punem sa le aduca cica creaza independenta de adulti. fi-miu nu stie care e tricoul sau pantalonii dar stie cum sa se imbrace cu ei, ma rog, pina trece peste cap si o mina ca apoi incepe circul. dar ce am observat interesant: daca se incalta cu pantofii/papucii mei intotdeauna ii pune corect in picioare, cu ai lui mai pune stingul in dreptul si invers. sa-l punem sa ne aduca diverse chestii, in felul acesta vedem daca a retinut cum se numesc chiar daca nu le pronunta.
si am mai observat ceva, dupa ce il imbraci si vrea sa iasa cu cineva anume afara (cu mine, cu tati sau bunica) se duce la persoana respectiva o ia de mina si o duce la locul unde tine hainele!! (stie dulapul fiecaruia, in dormitor stie exact care este dulapul meu si care a lui tati) simbata de exemplu a fost soacra-mea si vroia cu ea afara, s-a dus la ea, i-a ridicat rochia sa o dezbrace dupa care s-a dus la geanta ei cu haine si ii arata sa se imbrace.

Mergi la inceput

Beatrice ar fi bine sa te duci sa faci o coprocultura sau coprocitograma, vezi ca ai sa gasesti borcanasele speciale la farmacie, si te duci sa le faci la un laborator, platesti si gata.
incearca sa nu-i mai dai apa simpla, numai fiarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Bea, nu e bine sa aiba mucisori in kk, inseamna ca i se cojeste mucoasa intestinului. Sa nu te sperii daca o sa faca maine si mucisori cu firicele de sange (noi asa am patit acum vreun an)! Dupa cum a zis si Lucas, fa-i repede copro – desi nu cred ca o sa gasesti mare lucru. Da-i Hidrasec (sa opreasca diareea) si Ecoflorin (sau ceva pentru flora intestinala, imi scapa denumirea medicamentului pe care l-am folosit noi). Da-i si Electrolit sa ii inlocuiasca sarurile (electrolitii) pe care i-a eliminat in zilele astea de diaree. Musai mergi la doctor azi (ca sa te linistesti). Multa sanatate !
Monule, de ce s-a interzis Novocalminul ?? Din lista ta de medicamente nu prea am recunoscut multe din cele pe care le iau eu in calatorii… adica iau mai putine, dar am un singur copchil ... deocamdata. fetele, sa fie sanatoase si cumintele (la drum)! Sa vezi ce bine o sa le faca schimbarea aerului !
Eli, am vrut sa te intreb cu ce intarziere ti-a venit masina, dar acum cred ca e prea tarziu: prietenul nostru din Brasov, despre care iti spuneam ca si-a luat Fiat Panda rosu, i-a sunat pe dealerii aia aproape in fiecare zi, si i-a amenintat cu opc-ul si alte minuni, pentru ca depasisera termenul-limita pentru livrarea masinii, din contract. Drept urmare i-au dat nu-stiu-ce compensatii, cred ca i-au mai pus niste accesorii pe masina… ca sa nu ii reclame
Lucas, drum bun si zbor usor, fara incidente ! Cu vorbitul am mai zis, stiu copii care nu vorbeau deloc la 3 ani, acum sunt la scoala si totul e ok. Chestia cu imitatul animalelor a fost, intr-adevar, printre primele lucruri pe care i le-am aratat pitikai.
Noi avem crema Avene cu fp 40, foarte foarte buna !! Fran, mai incearca la Sensiblu, eu doar acolo am gasit, dupa ce batusem vreo 5 alte farmacii Daca vrei, ma uit la Sensiblu-ul de langa mine…
Cu luatul in brate, eu procedez cam ca Daniela: o mai iau in brate, o las jos, daca cere iar o mai iau, apoi o pun jos… Daca se intrece cu gluma ii zic ca pe mami o doare spatele si ca nu mai poate sa o tina in brate. Dar mai mult incercam s-o luam la sentiment: Domnisoarele merg singure… Tu esti o domnisoara, e urat sa stai la mami in brate, etc
Week-end-ul asta a fost un adevarat maraton: sambata dupa-amiaza am avut sustinerea lucrarii, m-am kkt pe mine de frica, mi-era mai frica decat cand m-am dus sa nasc . M-am jurat ca nu ma mai duc la cursuri de niciun fel, nici sa ma pici cu ceara (astea au fost platite de angajator). Daca vreodata o sa ma apuce dorul de scoala, mi-am rugat toti prietenii sa imi aminteasca prin ce am trecut saptamanile astea
Duminica am fost la nunta unei prietene, de la 10.30 dimineata, pana azi-dimineata la 4 ! Cea mai frumoasa recompensa a fost apusul de soare pe lacul Snagov, cu muntii pe fundal… Sper sa pot sa va arat pozele … Acum sunt chiauna de somn, mai am de stat pana la 17.30, plus un maldar de hartzoage de rezolvat

Pitika e cumintica, numai ca ii creste pe zi ce trece dependenta de suzeta. Saptamana trecuta i le-am taiat pe toate 3 … nu mult, doar cativa milimetri. S-a chinuit ceva sa se obisnuiasca cu ele, ne-a boscorodit, in prima noapte chiar n-a putut adormi cu suzeta (bis), dar peste noapte si-a varat-o in gura. Azi vreau sa ii mai taiem inca 3-4 mm, si pana plecam la tara sper sa i le tai de tot, poate scapam... AMR 2 saptamani.

M-am lungit ca o zi de post, se vede ca n-am mai scris de multa vreme... Va pup si va doresc o saptamana usoara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

ura, au venit rezultatele de la kk, nu are viermisori , dar oricum am terminat de dat medicamentele si nu mai are burtoaica de dinainte

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Gabitza, si D tot cu mana la putza...ma dispera dar incerc sa nu-l iau in seama! frumoasa poze de la nunta!

AndraSapt36 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Munti, Chris? La Snagov??

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput