Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (58)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by marcelac

Iar legumele mi le-a scuipat gratzios cateva zile la rand si nici nu am mai incercat

dar care dintre legume ii plac mai mult?sau care nu ii plac?...ca ceva,ceva tot tre' sa-i placa...Da-i macar acel ceva ce i-a placut...si ce nu i-a placut...,lasa-l pentru citeva zile si incearca-l iar...,persevereaza...,stii cum e...,tre sa o luam treptat ,ca trebuie sa pape si altceva...Carnita papati?Ou sau ficat?
Eu ii pun cereale si in supa.,uneori...si papa mai bine...,dar Crinuta nu prea face mofturi...,ea nu papa...,ca nu-i este foame...,brinza de ex.,o uraste...,o simte si o da afara...,dar cu restul ...,binisor...Fruntele i le mai dau si din compot...,dar rar...,de obicei ii pun cereale ...,ca le papa mai bine...
Felicitari pentru sotul tau...
Poze noi cu Ana?...puupam

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

La multe lunisoare sarbatoritilor din zilele de 2 si 3!
Ana Nicole de Almo
Stefania de Ama.lia
Alin de Mormelvio
Ana Maria de Marani
Dacian de Oradeanca
Sofia de Aelita
Karina de Mirona
Anamaria de Mayaione
Maria Isabela de Luly
David de Dianocica

Dianarus, ma bucur mult ca Marc se simte bine si ca veti scapa de branula!
Laura, la multi ani fericiti! Iti fac si eu galerie! Super nepotica smechera! Referitor la intrebarea ta despre tinutul piureului cu carnita la congelator, eu il tin doua-trei zile la congelator, iar cand i-l dau il incalzesc mai tare la microunde si cand il amestec cu lingurita se face la fel de cremos ca in ziua cand l-am preparat. Alexia il mananca foarte bine.
Dandusa, ce rau imi pare ca s-au ocupat locurile la curs!!!
Auras, bine ai revenit din concediu! V-ati distrat, nu gluma! Niste pozici, ceva? Bafta multa la vaccin!

Fug la culcare! Noapte buna tuturor!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luly spune:

quote:
Originally posted by Ralumat
Dar tine ardeiul curd? Nu se fleoscaieste? (scuzati expresia )
Apropo....cam scumpa sunteti doamna, la vedere. Ia zi-ne ce mai fac printesele.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a saptea

La prima parte ti-a raspuns deja A_deju, deci nu mai apuci sa-l vezi "fleoscait" ca-l bagi congelat in mancare, deci e "teapan" nu "fleoscait".
Referitor la partea a 2-a, ce sa-i faci - familie numeroasa - mereu tb sa ma ocup ba de Isa , ba de Di,ba de multe ori de amandoua deodata, Di nu doarme deloc peste zi, iar Isa doarme f. putin. De aia in cursul zilei rar ajung pe forum, plus ca ne plimbam destul de mult. Am facut si ceva plaja pt ca dr mi-a zis ca vrea sa le vada negre pe amandoua, dar cum mergem noi dupa 17 si stam cam 1 ora nu pot sa zic ca s-au bronzat prea mult, iar la mine nu se vede deloc (oricum eu sunt mai bronzata de la mama-natura).
Eu sunt nitelus cam stresata in ultima vreme, stau si ma holbez la pielicica lor sa vad apar sau nu bubele. Isei i-au aparut acum vreo 3 zile niste bubite (vreo 7-8) si am crezut ca gata a erupt varicela, numai ca nu s-a mai intamplat nimic , deci cred ca au alta "origine" bubitele. Dc e sa se fi contaminat zilele astea tb sa erupa asa ca ccc cred ca o sa le zapacesc cu studiatul. Nu stiu de ce tot sper sa nu se fi imbolnavit, cu toate ca parca totusi ar fi mai bine sa scap acum, capata si imunitate pe viata ( spre deosebire de vaccin).
In rest printesele sunt bine. Aia mica-mica e cam maraita si agitata in ultima vreme si cred ca-i ies si ei dintisorii (la varsta ei Di avea 3) iar Di este o surioara tare grijulie cu sora ei mai mica.
Aaaa, sa va spun ce mi-a facut azi Di. Ne pregateam sa iesim dupa-amiaza afara, Isa era somnoroasa, dar cum in carut adoarme f. greu am preferat s-o adorm in casa si sa plecam cu ea dormind. M-am chinuit vreo 10 min s-o adorm, am pus-o in carut si m-am dus sa iau ceva trimitand-o si pe Di sa se incalte atragandu-i atentia sa nu faca zgomot sa n-o trezeasca pe Isa. Cand ma intorc, Isa era treaza si Di "calare" pe ea - desculta binenteles. M-am enervat mama-mama (Isa cred ca a dormit vreo 2 min doar si ea nu mai adoarme dupa ce s-a trezit ), am certat-o destul de rau pe Di si am plecat nervoasa din casa. Dupa ce m-am mai calmat am intrebat-o pe Di "Ce-ai cautat la Isa nu ti-am zis s-o lasi in pace ca doarme?" iar ea cu vocea ei cristalinina - "Am vrut s-o pup". M-a dezarmat pur si simplu, mi-a trecut toata supararea ba chiar m-au apucat remuscarile ca am cam certat-o.

Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)

Mergi la inceput

E a 2-a oara cand scriu mesajul asta dar vreau sa-l scriu.
Deeeeci, am vazut ca iar au fost dispute pe tema diversificarii si ca de data asta s-a lasat si cu victime nu numai cu orgolii ranite.
De aceea vreau sa fac un anunt oficial:

ii voi da Isei "porcarii" (ca sa citez din clasici ) de genul iaurt, branzica, unt, smantana pana intr-un an.

Nu accept bice pe spinare, rosii, jap-uri si alte asemenea decat dc imi oferiti alternative pt masa de la ora 18 (nu cereale).
Precizez ca noi suntem mai dolofanele asa ca cerealele nu ne sunt recomandate deocamdata, iar mai incolo le vom folosi cu ponderatie, si stam si cam rau la capitolul Ca.
Deci cine are ceva de spus sa spuna acum, dc nu sa taca in veci .

PS: Scuzati-mi nestiinta dar personal n-am cunoscut/vazut/auzit de nici un copilas din Ro care sa nu fi mancat lactate pana la 1 an, asa ca n-o sa ma apuc eu sa ma iau dupa ultimele studii ca cine stie ce se mai descopera intre timp

Mergi la inceput

Asaaa si dc tot sunt la ora destainuirilor vreau sa va spun si ca o sa folosesc premergatorul. Folosit in 3-4 reprize/ zi de aprox. 10 min nu cred ca o sa-i creeze probleme. Atat.
Gata am plecat si eu la culcare.

Va si o va doresc noapte cat mai usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

'neata mamici,

Vad ca de cateva zile chefuiti... foarte bine, de saptamana viitoare ne bagam si noi. Pana atunci sunt ocupata cu invatatul pt scoala de soferi. Dandusa cand dai examenul? Il mai dai?

De cateva zile Ada nu mai doarme noaptea la fel de bine. Se trezeste plangand, cere tzitizi, eu vreau sa o pacalesc si asa ne luptam vreo 30 mmin ca in final sa castige cel mai bun, cine credeti? Ada.

fug ca m-a bipuit instructorul. Vb mai tz

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Chestia cu premergatorul asta e tare aiurea,dar ce stiu eu este ca si eu si sora mea si toti din jurul meu au crescut cu premergator si nu am avut nici un fel de probleme,ba mai mult,am iesit si sportive din toate astea!!!Sora mea a fost voleibalista buna,sotul ,cumnatul,fotbalisti...buni!!!Ma rog,fiecare face cum vrea!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
www.flickr.com/photos/9359777@N06/?savedsettings=631065412#photo631065412" target="_blank">Alessia luna 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by danita

buna seara dragelor !

v-am citit pe sarite ......ce am obs ca va certati , va impacati ... noroc cu bb ca ne tzine in forma ! :) pupici la toate !

intrebare : o metoda sa deschida gura la lingurita cu piure de legume ??? ca noi la faza asta suntem .....

in rest totul ok , ne simtit " extrem" de bine cu caldura asta !
pupici
D

BeBelusca

nu cred ca e sanatos pe termen lung, dar la nevoie il pacalesc. ii ating buzele cu o jucarie de cauciuc sau cu bibele si cand deschide gura... pac! bag piureul.

sigur nu e sanatos, se numeste fortare...
ce-i drept pe primul asa l-am tinut cateva luni...

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastrewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Povestea nasterii lui Ianis

Povestea lui Andrei
Pe DC - Andrei are nevoie de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Neata tuturor!

Mai fetelor, stiti ca eu sunt varza la capitolul bucatarie, dar ati incercat sa faceti branzica blenduita? Ca nici mie nu-mi placea branza calcica, pana am mancat de la David- bag la blender branza, caisa sau piersica si iese o pasta fina si moale, incat de multe ori cam impartim frateste piureul- o lingurita el, o lingurita mami (mami denaturata). Neblenduita, si mie mi se pare cam innecacioasa.

Despre metode de a deschide gura - la noi spre sfarsitul mesei, cand nu prea mai vrea sa mananca, dar eu n-am chef sa arunc mancarea, functioneaza cantatul : "un elefant se legana si manca piure de fructe/ si pentru ca nu se termina a mai chemat un elefant" si variatiuni pe tema asta, numarand linguritele pe care le baga in gura. David moare de ras cand incep sa cant, si deschide gura cand vine lingurita. (bine, ca sa ma laud, la noi gura e mare-mare de cand il pun in scaunel....subterfugiul asta il folosesc pe ultima suta de metri)

Luly, ha,ha, ora destainuirilor.....ma apuc si eu sa sondez printre prieteni, sa vad care are cel mai frumos premergator .Chit ca sta numai 10 minute pe zi in el, daca stiu ca pot sa merg la toaleta si el sta in usa, dar in premergator, e mult mai cool decat sa fac cu el in brate.

Raluca, mami de David Calin (28.11.2006)
luna a saptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dandusa, cu pasta de dinti... glumeam, da? ia zi tu cand m-ai vazut pe bune cu pe cineva. hai si vezi ca am pus niste visine pe terasa, la soare, in curand avem visinata proaspata.

laura? ei, cum te simti azi? ceva mai putin stresata? fetele faceau galerie aseara...

marcelac, ce mai traseu... concediu placut!
agauga la piureul de legume ceva fructe pe care le accepta, mar sau para, de ex. apoi scazi treptat cantitatea de fruct pana raman numai legume. sau in loc de fructe poti pune lapte, tot pt ca ii da un gust cunoscut ei. trucuri de-astea... apoi se da pe brazda... branzica nu-i obligatorie daca bea lapte suficient.
aaaaa, si nu toate suntem maestre bucatarese, stai linistita...

cristina1974, madeira... wow, concediu fain. oare cand mi-o permite si eu...

a_deju, ai dreptate, daca baga lapte e parfum, restul vin de la sine pana la urma. mai cu trucuri, mai cu pacaleli, dar laptele e baza... poate-si aminteste si eric asta in curand...

auras, welcome back. fain v-ati distrat...

luly, si eu patesc la fel, ianis il trezeste pe marc cand mi-e lumea mai draga... dar ce sa fac... nu o face cu rautate, imi sopteste la ureche "da' mami, vleau numai sa-l inteb cum a dolmit azi-noapte... poooot?, pooooot??"
succes la ce vrei tu sa-i dai isei inainte de 1 an... treaba ta. unele de-acolo si eu i le dau. branza si iaurt am incercat deja. cu premergatorul tot nu sunt de acord. las-o sa se taraie alea 3-4 reprize a cate 10 minute. dac-o pui iti garantez ca vei depasi timpul alocat/zi, va plange cand o scoti de acolo si o vei pune din nou... si se fac 30-40min x 3-4ori...

adinazot, nu vad nici o legatura. si eu m-am dat cu premergatorul si nu-s in stare sa fug 100m sau sa bag o tractiune.

mai zic una pt fetele cu premergatorul. daca tot ramaneti pe pozitie sa puneti copiii in premergator, va rog mult, macar faceti-o cu masura. cat mai rar si cat mai putin timp...

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastrewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Povestea nasterii lui Ianis

Povestea lui Andrei
Pe DC - Andrei are nevoie de noi

Mergi la inceput