Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 23
BiancaM spune:
BUna stup!!
Cum am promis am revenit cu informatii despre introducerea solidelor.
CArtea se numeste ' The nursing mother's companion' si autoarea este Kathleen Huggins.
INTRODUCEREA SOLIDELOR
Probabil nici o etapa din dezvoltarea copilului nu produce asa multa confuzie si diferente de opinii ca introducea solidelor. Familia, prietenii, medicul, toti au opinii diferite despre cand si cum sa incepe sa dai copilului tau solide. De departe cea mai sensibila abordare a subiectului am gasit-o la Ellyn Satter,medic nutritionist. Cartea se numeste:" Child of mine: Feeding with love and good sense"(1991)
Solidele sunt cel mai bine de introdus cand copilul este pregatit d.p.d.v. al dezvoltarii sa le accepte si este capabil sa beneficieze d.p.d.v. nutritional de pe urma lor. Desi acest lucru nu se intampla decat cand bb e aproape de varsta de 6 luni, multe mame simt nevoia sa introduca solidele mai devreme.
In momentul de fata, Academia americana de pediatrie recomanda ca solidele sa fie introduse cand bb au cel putin 6 luni.
VEi sti ca copilul tau e pregatit pentru solide cand poate sta in fundulet cu suport, poate sa-si controleze miscarile capului si ale gatului, cand e capabil sa-ti 'spuna ' ca ii e foame sau ca e satul aplecandu-se inainte cu gurita deschisa sau lasandu-se pe spate si intorcand capul. Poate sa-ti indice ca e gata pentru solide daca apuca mancare din farfuria ta sau din mana.
Tot acum ar trebui sa fie capabil sa miste limba nu ca la supt din interior catre exterior ci invers favorizand astfel mestecatul pentru a duce mancarea spre gat. Sistemul digestiv al copilului va fi de asemeni destul de dezvoltat pentru a digera solidele. DE asemeni, la 6 luni, rinichii vor fi capabili sa elimine toxinele ramase de la solide, si astfel vor scade sansele de a dezvolta vreo reactie alergica. Depozitele de Fe se vor 'subtia' si astfel Fe din solide va fi benefic pentru bb.
Oferind solidele prematur inseamna sa-l privezi pe bb de laptele matern, care este perfect d.p.d.v. nutritional, in favoarea solidelor care sunt imperfecte din acest punct de vedere.
In plus, introducerea prea devreme a solidelor poate duce la obezitate, reactii alergice, scaderea lactatie la mama, si intarcatul prematur.
Poti sta linistita, laptele tau de mama ii asigura tot ce are el nevoie cel putin pentru primele 6 luni de viata.
Si in plus, introducand solidele mai tarziu, vei putea sari peste etapa de 'baby food'(pireuri din borcanase) si vei trece direct la 'table foods'(mancarea mai normala, nu pasata)
DEocamdata atat. Ma duc sa-mi hranesc si eu maimutica!
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
elyanne spune:
quote:
Originally posted by roxanici
Eliano, la multi ani (sau cati vreti voi) fericiti. Sa aveti parte de copii sanatosi ca frumosi sunt...as zice sa mai faci ca faci copii faini, da cred ca iti ajung ptr moment cati ai
multumim mult... intr-adevar ne ajung Geanta despre care vorbeai... avem noi, e buna ca am cum s-o atarn de manerul (maaare) de la carucior si bag in ea pampersi, servetele umede, schimburi, bibe cu apa (cand trebe si cu lapte + cutiutele de lapte praf)... Eu nu folosesc salteau de schimbat... Am in schimb paturica absorbanta...
Noi am primit-o... asa ca nu stiu cat de scumpa este...
Dar banuiesc ca sunt si mai scump, si mai ieftine....
kmi78 da.... o gramada... Nunta am fi vrut sa fie pe 2 iulie, dar era intr-o vineri in anul ala... Iar despre bb-ei... n-a fost cu intentie

Si io m-am minunat de pletele lui Tudor... iar in poza din "masinuta" zici ca are 1 an... nici nu zici ca e bebe...
Am vizionat si restul pozelor
suuuuper toti bebeii...Sherbi mi-a placut rochita nasei (io mereu am avut "probleme" cu negrul... pur si simplu nu suport sa ma imbrac in negru... asa ca m-as imbraca numa' cu chetii colorate
Vreau si ioooooooooooooo
si noapte buna... fug la nani... maine trebe sa fiu fresh pt. plimbareala de dim.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
anamana123 spune:
elyanne, la multi ani!
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
carmenefr spune:
bine v-am gasit!! Energice, nene...de-ati scris asa repede 15pagini...
Imi pare rau ca exista bebelusi cu problemeVa dorim sanatate multa , sa va treaca urechiusa si amigdalele si mami sa se faca bine!!
Piscaturi de tantari, am avut si noi, pe capsor, si manute.Erau urate, ce-i drept, dar s-au estompat in cateva zile.Nu i-am dat cu nimic.
Mersul la mare\Noi vom merge la sf lunii asteia, pe 28. Teodora va avea cam 5luni, plus ca mergand cu ai mei, pot sa zic ca merg si eu in conced'.Ca numai sotu' sa se balaceasca ca o broasca...bine, balaceala e mult zis, ca la cat de mult inoata, mi-e sa nu se ia aia de la vama bulgareasca de el...![]()
![]()
![]()
Roxanici, eu am o geanta de-aia de-o car dupa mine mereu, o pun pe carut, pe umar
E de la Sanosan(eu am primit-o cadou, cu niste sampoane, creme pt bb).E chiar buna.Toate cele necesare stau in buzunare separate(pampersi,gentuta-termos cu lapte, lapte praf, bibe cu apa, spuma pt curatat fundulet, jucarie zornaitoare, scutecel, plasa de tantari pt carut...)Plus ca asa, bag si yo acolo ce-am nevoie...nu mai umblu cu 1000genti dupa mine...cum am de urcat/coborat 3etaje
Chestia aia pt infasat eu am lasat-o acasa, pt ca pe oriunde mergem ori fata sta in carut, ori in scaunelu' de masina, sau daca mergem la cineva in vizita, o pun pe scutecelu' ei.
Acu', vezi si tu cat o costa, sa nu fie nu stiu cat...Asta are 3buzunare laterale(exterior) si 5 in interior.Plus spatiul dintre ele.
Tinem pumnii sa faci o afacere buna
.
Eliana, La multi ani, tot ce va doriti!
La multe lunite pt baietii Eianei, Mihai si Andrei 
si pt Briana, fata lui Ditu 
Gata, ma duc la culcare, ca azi e si ziua lu' domnu' sot, mai imbatraneste un pic,
, si mi-e ca azi o sa avem musafiri...Am eu un samtz c-o sa bucatarisesc ...
Va pupam si somn usor!!
http://community.webshots.com/user/carmenefr
Carmen si Teodora Ioana ,8 martie 2007
annmary77 spune:
Geanta de la sanosan cu vreo 6-7 feluri de cosmeticale pt bb eu am vazut-o la Gima in plaza la 109 ron.(parca asta era pretul,oricum era ceva pe aproape
Ann mami de Alex Gabriel (29.12.2002) si Denis Mihai (31.03.2007)
annmary77 spune:
http://community.webshots.com/user/annmary77
Ann mami de Alex Gabriel (29.12.2002) si Denis Mihai (31.03.2007)
BiancaM spune:

La multi ani Elliane!!
Sa fiti fericiti si sa va aduca numai bucurii piticii vostri!!
Din rubrica coincidente, si noi facem maine(3iulie) 3 ani de casatorie iar in octombrie 8 de cand ne stim.
Geanta pentru bebe e practica! Si eu o tarai dupa mine pe unde mergem. Pun in ea vreo 2 randuri de schimburi, scutece, servetele umede, sticlute cu apa , formula sau laptic matern, paturica, salteluta pentru schimbat, biberoane si inca alte chestii pentru bebe.
A, sa va mai zic ca ieri am trecut si noi bariera de 6kg. Nu o sa ne dublam greutate pana la 4 luni, dar nici nu tin neaparat. Amalia a fost mare la nastere, si nu as vrea sa am o 'grasana'. Oricum la controlul de 2 luni era la capitoul greutate in 90%desi nu luase decat 1,5kg in 2 luni.
Am vazut si eu poze cu bb-ii. Foarte frumoase zumzaitoarele noastre.
Va pup, si maine mai revin cu ceva informatii despre diversificare.
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
Laina spune:
buna ziua!
La multe lunisoare bebei de Elyanne!
Sunt mai linistita si eu azi. Cat mananca, atat mananca, la urma urmei, daca ia in greutate si in rest se comporta normal asa o fi stilul ei, mai "delicata". In conditiile in care la mana se cam simte ca are vreo 4 kg si un pic, la nastere a avut 2600 g...ar insemna ca a luat 700 grame pe luna, ceea ce am inteles ca e ok. Asa ca...
Azi mergem la dr... sa vedem ce ne face, ne-o fi facand vaccinul azi ori nu...am emotii!
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
Mihael@ spune:

La multe lunite bebeilor nascuti pe 3:
Andrei si Mihai de Elyanne
Briana Elisabeta de Ditu
Mousa de Madmat
Andrei Calin de Danuta t
Antonia de Laina
Ne pregatim de iesit afara, revin mai tarziu.
Mihaela cu
Stefania (19.03.2007)
poze Stefania
am 3 luni
gabi78 spune:
La multi ani sarbatoritilor:
Andrei si Mihai de Elyanne
Briana Elisabeta de Ditu
Mousa de Madmat
Andrei Calin de Danuta_t
Antonia de Laina
Sa aduceti din ce in ce mai multa bucurie in casele parintilor vostri!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)