PIERSICUTZE de iulie-august 2006(49)-1 anisor-LMA!
Raspunsuri - Pagina 26
maryion spune:
quote:
Originally posted by SARILLA
Fetele care ati luat deja motul...sau cele care stiu...cum se procedeaza EXACT cand i sa taie motul?...am citit ceva de un banut...de niste ceara...
Eu stiam/credeam ca i se prinde parul copilului cu o fundita, apoi se taie de dedesubt...si gata!Sanatate! Ce stiti mai mult? Ca si nasa mea e de aceeasi varsta cu mine, si nu are prea multa experienta...
SARILLA si RAZVAN, copilu' atomic
www.dropshots.com/new.php?userid=249206&cdate=20070621&cimg=3" target="_blank">FILME,POZE,COMENTARII
Cum a inceput totul
Da, interesant.
Chiar ar trebui sa discutam pe tema asta.
Si eu sunt interesata ca acusica (sambata) taiem si noi motul.
Cred ca sunt obiceiuri in functie de zona.
Eu stiam ca se taie motul la varsta de 1 anisor si cu aceasta ocazie se pun pe o tavita diverse obiecte din care isi va alege copilul cate ceva. Functie de alegerea facuta se spune ca atunci cand va fi mare va fi: - medic, profesor, inginer, va fi bogat, ii vor placea banii, etc. etc. adica un fel de "ursitoare". Nu stiu poate gresesc ... Spuneti si voi ce stiti.
La taierea motului se ia par din 4 locuri (parca asa) si se pune cu ceara de la lumanarea de botez intre 2 banuti care se vor pastra ca un fel de "talisman" sau obiect aducator de noroc.
Asta cu taierea motului (mai nou) am inteles ca se face la baietei care nu trebuie tunsi in perioada asta de 1 an.
La fetite am inteles ca se taie o turtita (un colacel facut la patiserie) deasupra capului si tot asa i se pun diverse obiecte pe o tavita.
Dar eu am taiat motul si finutei mele, chiar daca a avut si turtita. Asa stiau parintii mei ca se face (fie fetita, fie baietel).
Acum nu mai stiu ce sa cred. Eu o sa ii tai si motul si o sa ii fac si o turtita.
Voi ce spuneti?
Cum o sa faceti? Sau cum ati facut?
VARSTA DARIUS-THEODOR
www.flickr.com/photos/8471782@N02/page1/" target="_blank">La mare … Mary mamica lui
Darius-Theodor (14.07.2006)
Genie spune:
Hennen, ma bucur ca nu a mai facut febra! Nici noi nu am mai avut probleme!
In legatura cu motul/turta: noi o sa o facem in septembrie pentru ca vom fi plecati o luna la soacra-mea si plecam chiar de ziua Antoniei, asa ca sa nu fim pe graba ne-am hotarat sa mai amanam putin. In mare, si eu stiam cam aceleasi lucrui ca si maryion, exceptand chestia cu banutii si ceara(de asta nu am auzit), dar de regula stiu ca si la baietei si la fetite se face cam la fel. Apoi stiam ca din obiectele de pe tava conteaza primele 3 si ca, intr-adevar, aceste obiecte sunt considerate indicii pentru cariera lor cand vor fi mari.
Genie si
Antonia
michella78 spune:
salut...
de mult nu aam mai intrat si mi-a fost tare dor de voi, bebeici si mamici
despre turta/mot recunosc ca nici eu nu stiam de taiatul motului la fete sau de obiceiul cu ceara si banutii... fiecare bordei cu obiceiul sau insa.
noi o sa ii rupem turta teodorei inainte de a implini 1 an, eu stiu ca turta se rupe, de nasi, deasupra capului copilului cu o miscare de ridicare a mainii, nu se trage de ea in jos. sper ca am fost explicita. pe tavita se pun diverse obiecte care sa sugereze ocupatii profesionale si, la fel stiam si eu, importante sunt primele trei pe care copilul le alege.
michella
bulinuta27 spune:
buna fetele
ne-am intors si noi sambata seara...pot sa zic ca a fost superrr...abia am plecat de acolo...de altfel am si prelungit cu o zi iar sambata la 6 fara ceva abia ne-am smuls din piscina sa plecam spre casa...
rares a fost super inacantat, a mancat 6 mese pe zi, a dormit la greu...cu apa marii a avut cev aprobleme la inceput
ca era sonoru cam tare
dar pe urma s-a obisnuit
nici nisipul nu ne place prea tare dar in barcuta sunt non-stop 
o sa pun si pozici creca maine cateva
mai am citit cate ceva din urma si tare mult m-am bucurat cand am vazut vestile bune :babeee felicitariiiiiii!! tare mult ma bucur pentru tine...multa sanatate atat tie cat si puiutului mic si scump care va veni
cristina-ioana si hannen bine ati revenit fetele ...multi pupici ca imi era tare dor de voi 
cristina-ioana vezi ca ma bag si io la hair-stilistul tau ![]()
cristina-ana iubita abia astept sa aud vestea cea buna...nastere usoara si un bblus super sanatos...
va pup si revin ca aici e de treaba multa 
bulinuta mamica de bulinel dragutel
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
bulinuta27 spune:
am uitat sa va zic si vestea mai putin placuta: rares a facut conjuctivita de la praf...caci joi a s-a starnit dintr-o data o furtuna de abia am putut sa strangem tot de acolo si sa mergem in camera
...si aucm plange de mi se rupe sufletul de el... se scarpina la ochisori, e nasol ce sa mai zic
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
bulinuta27 spune:
hai ca sunt dusa rau de tot: La Multi Ani tuturor puiutilor care au implinit un an! Sa cresteti mari si sanatosi si sa le iubiti pe mamicile voastre scumpe!
am schimbat la semnatura pozele pe http://s193.photobucket.com/albums/z186/rusanualina/
sa imi ziceti daca merge dar maine dupa ce pun si pozele de la mare
am un chef de vorba de nu se poate si treaba la greu 
Poze
Ramoon spune:
salutare!
si noi ne-am hotarat sa facem motu pe 22 iulie, nici eu nush exact cum se face, din ce am intrebat-o pe nasha a zis k ea trebe sa vina cu turta si cu cadouri si eu sa pun obiectele pe tava, sa fac tortul si masa 
sa vedem cum o iesi k eu stau si ma intreb ce o sa fac exact pe 4 aug cand de fapt e ziua lui Timeea? dar mai vedem...
asteptam poze de la mot de la mamicile care au avut deja evenimentul...
si acum vesti proaste si de la noi: Timi are diaree!

e prima data cand are diaree si nush de la ce...ieri a avut 4 scaune mai moi, dar azi a facut deja 2 apoase! ale simptome nu are, ce o fi oare? astept acum sa se trezeasca sa ma duc cu ea la med de fam s-o vada un pic...i-am facut ceiut de menta si nu-i place
prin urmare nici nu s-a hidratat prea bine azi...acum i-am facut mucilagiu de orez, dar ma indoiesc k o sa-i placa...
www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)
Ramoon spune:
La multi ani!
sarbatoritilor si multa sanatate!

www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)
anasia spune:
bulinuta, ma bucur a fost bine la mare; nu i-ai dat nimic lui Rares pt ochi?
ramoon, da-i apa, daca nu vrea ceai;poti sa-i dai putina smecta;vezi ca este de la lactana pulbere de morcov, special pt bebeii cu diaree;se gaseste in farmacii, mai putin sensiblu;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
varsta bb
Alessia 10-11 luni
maryion spune:
Da asa este. Cate bordeie atatea obicee.
Sunt considerate valabile primele 3 obiecte de pe tavite (am omis sa zic asta). Cred eu tot in mitul "ursitoarelor" care erau in nr de 3.
Zic si eu. Sper sa nu vorbesc prostii.
Chestia cu banutii am aflat-o si eu de prin batrani. Poate asa este pe la noi in Moldova.
Vreau sa va zic ca la noi a venit nasa si i-a taiat si unghiile dupa 1 saptamana de la botez si le-a pus tot intre 2 banuti.
Pe asta nici eu nu o stiam. Am ramas blocata cand am auzit, dar ce sa faci nasa-i nasa.
toate piersicutzele bolnavioare.
Sanatate multa!
VARSTA DARIUS-THEODOR
www.flickr.com/photos/8471782@N02/page1/" target="_blank">La mare …
Mary mamica lui
Darius-Theodor (14.07.2006)