*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (72)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Nu-mi vine sa cred ca se termina capitolul nasterilor...Eu una sunt cam melancolica cind vad o graviduta, parca mi-e dor de burtica, al meu sot mi-a zis ca se poate rezolva ! Dar sunt batrina, am 35 si el are 44 , asa ca ... A fost tare interesant alaturi de voi aici, mai ales pentru mine, departe de casa, m-ati ajutat sa nu ma simt singura ! Multumesc tuturor !!!
Si noi am fost la doctor luni, la controlul de 1 luna, avem 4,200 kg de la 2,805 la nastere, sunt tare multumita, ii dau numai sin si ma bucur ca a luat asa bine, dupa toate chinurile si frustrarile mele si ale micutei... Am crescut si 3 cm, nu e foarte mult dar e bine !
Eu sper ca totul sa fie bine cu Sonia, e o luptatoare si eu zic ca a trecut de faza critica, sa ii dea Dumnezeu sanatate, ca e cea mai importanta !!
Ideea cu albumul e tare buna, am sa trimit si eu pozici, multumim !
Si noi avem bubite, mi-e mi-au spus ca e si caldura si poate si hormonii mei ,au zis sa-i dau cu aceeasi crema cu care o dau pe corp, dupa baita- acum suntem mai bine !...Noi avem o iritatie la git, avem gusita si cred ca de la transpiratie, eu o dau cu Sudocrem , e cu oxid de zinc, e ce se foloseste pentru iritatia de diapers, e si cred de aerisit acolo ...
De dormit, avem zile si zile, eu o infasez cind doarme, dar ea tot scoate miinile afara, baga pumnul in gura, mereu sunt reci minutele...dar in rest totul e bine. Eu i-am day Gripe Water , odata si s-a linistit, ori ca s-a linistit de la ea putere ori i-a facut bine Gripe Water...nu stiu.
Despre copii, ce sa zic sunt niste scumpi toti...
Astept sa ne mutam la scutece, imi place numele , eu una sunt innebunita dupa capsuni, dar acum nu vrea sa maninc sa nu-i faca rau gizei !

Va pupam, Angi si Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau fetele. intru rapid ca deja printesa se enerveaza singurica uitandu-se la tavan.
Sunt de acord cu denumirea, dar maine pe seara trimit si eu pozele, sa ma asteptati va rog.
NMoi in rest suntem bine,. Eliza e un exemplu de copil, mai urla si ea cateodata cate 2 minute iar sotul se impacienteaza si ii zice " Ai invatat sa urli?"
dar dupa ce ii povestesc cum petreceti voi nopptile (Ella, esti bestiala) ajunge la concluzia ca Eliza noastra e super cuminte.
Ali24, te-am intreabt de control pentru ca nici eu nu am fost dar nici curaj nu am sa fac ceva pana atunci cu toate ca au trecut 7 saptamani dar poate ma incumet totusi sa vedem ce iese.
Va pup mai vorbim.
Pauly, ce mai faci?
Sosonica si Kay, ma bucur sa aud ca va intoarceti.

Sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Gata, am revenit... :)

Multumesc frumos pentru urari si toate gandurile voastre bune! Am nascut usor insa nu fara peripetii...
La 4 dimineata eram inca pe forum si citeam la cursul de puericultura despre travaliu... Inca nu-mi venea sa cred ca mi se intampla, ca nasc natural, aveam impresia controlului si credeam ca stapanesc timpul si travaliul... Nebunie curata.
Stiam ca de-abia la 7 si ceva va ajunge dr meu la spital si nu concepeam sa nasc inainte...
Pe la 5 am realizat ca pana aici mi-a fost, mi-am anuntat familia, am plecat la spital...La 5,20 eram internata cu dilatatie 7...pana la etajul 5 am ajuns la dilatatie 9...si restul il stiti, la 5,55 am nascut natural, spontan, dupa doar 3-4 "impingeri"...
Am nascut cu dr. de garda si 3-4-5 asistente care se chinuiau sa desluseasca instructiunile kitului pentru celule stem . Toata lumea ma certa ca n-am ajuns mai devreme ("macar sa aiba timp sa citeasca instructiunile") iar eu, inloc sa imping, incercam sa ma abtin... Intr-un final am tipat un "ma scuzati, eu naaaaaasc!" si asta a fost... A urmat jumatate de ora de cusaturi ce mi-au parut pe viu... Am ditamai epiziotomia si cred ca nici macar nu e fir care se absoarbe...
La 3 ore de la nastere, dupa rugaminti fierbinti ce mai aveau putin sa devina certuri, mi-am putut alapta copila. Mi-au luat-o la vaccinat si iar au urmat 3-4 ore in care m-am rugat sa mi-o aduca inapoi, sa alaptez din nou...
Sunt dezamagita de Municipal. Acum 5 ani a fost incomparabil mai bine. De aceasta data insa am plecat cu un gust amar.
Miercuri toata ziua nu am vazut un pediatru la fata, o singura asistenta mi l-a pus la san o singura data, fara prea multe cuvinte pentru ca avea inca 20 de copii in grija si era singura...
Joi, la fel, nici un pediatru. Dr cu care am nascut mi-a spus ca pot pleca insa nu fara acordul pediatrului - dar nici urma de pediatru asa ca am asteptat ziua de vineri. Consultul a durat 5 minute, totul e ok, puteti pleca si "asta basta".
Acum 5 ani m-au exasperat cu profilaxia rahitismului, igiena copilasului, alaptarea, somnul, baia... Acum nimic. Dar nimic. O asistenta a venit si a spalat-o in graba.
Dar... a trecut. Ma bucur ca sunt acasa, ca am o fetita sanatoasa si cuminte, care nu stie inca sa planga dar are tot timpul sa invete...

HELP : am o epiziotomie tare urata care ma doare infiorator. Imi trece cu supozitoare cu "diclofenac" dar am citit in instructiuni ca nu se administreaza in timpul alaptarii...Am mai incercat comprese reci cu ceai de musetel concentrat insa n-au efect mai mult de 10-15 minute...Crema Carpinol parca nu are nici un efect... Am vazut ca ati scris ceva de un spray Oximed - am sa-l incerc si pe acesta. Aveti cumva si alte idei? Ati gasit solutii salvatoare pentru durerile date de epiziotomie? Parca si travaliul l-am suportat mai usor.... Nu pot sa stau jos, nu pot sa stau in picioare, e o durere continua cumplita si nu stiu cum sa scap de ea... Dureaza mult? In cat timp se vindeca epiziotomia?

Am citit in diagonala ce ati scris... Ma bucur ca Sonia se intoarce acasa dar ma inspaimanta decizia pe care o au de luat ai ei... E atat de frumoasa si zambeste asa frumos... Kay, iti doresc multa putere si sa iei cea mai buna decizie! Stiu ca n-ai sa renunti fara lupta.

Sobi, am citit povestea nasterii, imi pare rau ca ai ajuns la cezariana dar cred sincer ca e mai bine pentru tine si copil asa, ai sa vezi. La primul copil mi-au indus nasterea, eram in plin travaliu dar fara dilatatie si cu toate astea m-au lasat sa nasc natural...14 ore mai tarziu. Mi s-a rupt colul, m-am rupt toata si uite ca la al doilea copil a fost necesar cerclajul ca sa-l tin... Refacere usoara si numai bucurii de la Vladut!
Legat de sughit, vroiam doar sa-ti spun ca la bb-ei nu este dureros! Toti sughita si e de preferat sa incerci sa il ajuti sa se linisteasca, dar nu e o tragedie daca nu reusesti, Tudor sughita si jumatate de ora (cu tot cu alaptat...). Singurul risc e ca poate regurgita daca de-abia a mancat...

Monytza, ma alatur tie in sentimente legat de nasterea la Municipal...Ramona, unde esti? Sigur era H. Municipal din Bucuresti?

Andreea, felicitari pentru sesiune! La ce facultate esti?

Ella, si eu sunt "redutista". :) Am comandat de 4-5 ori, nici nu mai stiu, si sunt foarte multumita de costumase/pijamale. Aveti grija sa luati din cele 100% bumbac. Cele cu 75% sunt mai groase... Nici mie nu mi-au pierdut nici un colet.

Fug sa ma bag in congelator... cel putin partea dureroasa sper sa incapa. M-am internat cu 74 de kg si am iesit cu 70
Tudor inca mai vine sa-l pupe pe bb din burtica, desi i-am explicat ca avem un singur bb si el doarme in patut...

Si mie imi place denumirea de "capsunele-n scutecele" :). Cred ca am mancat peste 20 de kile de capsuni in sarcina...

Teodora, capsunica mea iubita!

tuturor,

Florina fericita de Teodora si Tudor(5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns duda35 spune:

Florina,
Pentru duserile date de epizotomie mie mi-a dat doctorita Ketonal Forte si a avut efect - luam maxim 3 pastile pe zi (dar asta doar primele 2 zile, apoi 2 zile am luat cate 2 pastile si apoi cate 1 cand ma durea - seara in special.
Bine ai revenit!

mamica de baietel si fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

Iaca scriu si eu in ultima zi de Odisee de mai-iunie 2007!

Eu nu stiu cu cat m-am internat, ultima oara cand m-am cantarit inainte sa nasc aveam 68..si acu cateva zile aveam 60! offf..iar bebele meu a avut 4 kg, deci eu n-am dat jos nici un gram de grasime, ba cred ca am mai si pus dupa nastere.. dar deh alaptatul asta imi face o foame..

Vreau si eu sa trimit poze pentru filmulet, dar trebuie sa astept pana luni sa le iau de la cineva din aparat. Sper ca nu e prea tarziu.

Ma bucur mult pentru voi Kay si Sosonica, se pare ca sunteti mai bine, mai plina de speranta, cum zic si fetele medicina evolueaza, ai curaj si crede! Sonia e tare frumoasa

Ah, am uitat: La multe luni si ani Antonia, David Gabriel si Elias (in ordine alfabetica ! Ce copii frumosi avem la odisee!

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Fetelor,

ce ma faceam io fara voi? as fi ramas cu impresia ca David al meu nu e cu toate oile in curte da' acum, dac ziceti ca si ai vostri bebelusi (o parte) fac la fel sau macar au cam acelasi manifestari, m-am mai linistit.
Noi maine facem 2 luni si o saptamana asa ca, teoretic, mai avem 3 saptamani ca sa plecam din "zona crepusculara".

vad ca v-am bagat in boale cu shoppingu online pe Laredoute.Bravo! mie tocmai mi-a sosit azi colet de la ei in timp record, 8 zile.

acum fug in oras cu sotu.

va pup

, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Florina, bine ai revenit si felicitari! Uite aici - pe mine m-a ajutat mult legat de epiziotomie - sunt toate informatiile pe care mi le-a dat apoi si Lavi02

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96913

Si eu am luat ketonal, dar numai 10 zile am avut voie. Cu ce medic ai nascut?

Da, Municipalul din punctul de vedere al pediatrilor (cu care vii in contact, ca or fi si mai normali, am avut o colega de salon care avea copilul pe antibiotice cu branula saracuta, si venea la ea o pediatra mai tanara si tare draguta - numai ca nu ne avea si pe restul pacienti) - este jale din partea mea - nu zic profesional, dar cum se poarta cu tine si cum iti vorbesc... Si cum se preocupa... Zero. De urlete nu ai avut parte / sau cineva de la tine din salon? Cu noi numai rastit au vorbit, si uneia i-au facut un scandal monstru ca a indraznit sa se duca la baie dupa ce a terminat vizita fetitei ei, dar inca mai avea de consultat o fetita din salon

Si mie mi s-a parut ca asistentele de la copii nu erau neaparat rauvoitoare, numai ca aveau prea multi copii in grija si nu puteau face fata - nu te invata nimic, nu iti zic nimic.
In schimb la mine moasele au fost ok (in limitele rezonabilului), si si asistentele de lauze
Si eu am intrebat-o pe Ramona la ce Municipal a fost :D
Si acum ca suntem la sfarsit, sa va zic, cel mai mult m-a oripilat cand m-am dus la baie si a cazut un gandac mare exact pe mine :D Insa probabil intrase pe geam
Cum ai suportat caldurile? Revin la obsesia mea, in salon de cate persoane ai fost, sa vad daca e mai bine cu 2 sau 3 persoane, ca mai vreau bebe si probabil tot in Municipal ajung (ignorand total pediatrii si cu rezerva de laptic la mine)

Ella, mult a fost, putin a mai ramas :) De cand vreau si tot uit sa va zic tie si lui Ancamari ca vi l-am vazut si eu pe Radoi cand am nascut :) Eu credeam ca e mai batran la cat era de laudat, si m-am mirat ca nu e. A nascut ca pe banda rulanta in noaptea aia - ultima discutie pe care am auzit-o a fost - 6 nasteri pana acum si mai sunt 2 cezariene programate :D Asta de la 2 noaptea pana la 11 dimineata

Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Fetelor... nu e graba cu pozele... Si oricum tre' sa ne asteptam sa dureze pana vor trimite toate mamicile...
Asa ca Monytza si Vas, e destul timp

La multi ani sarbatoritilor de "intre azi si maine", Antonia Maria, David Gabriel si Elias!!! Sa fiti sanatosi, sa cresteti mari si voinici!!!

Florina, si eu m-am ferit de DICLOFENAC, pana cand mi-a zis NEONATOLOGUL ca pot sa iau (max 2: unul dimineata si unul seara). Tot el m-a lamurit si cu baneocinul si cu prospectele acestora... Amandoua (banecoinul si DICLOFENACUL) au niste prospecte de te baga in sperieti... Ei bine, tu decizi, eu una am incredere in el, pt. ca stiu ca e destul de scolit si umblat prin lume (... diverse doctorate, conferinte, studii, etc)... Oricum, daca nu pui supozitoare cu DICLOFENAC, ceva tot trebuie sa faci pt. a scadea inflamatia... ca nici asa nu-i bine Vezi poate supozitorul de INDOMETACIN nu are prospect la fel de infricosator, in cazul in care chiar nu ai incredere in DICLOFENAC!

Revin mai tarziu.... la schimbarea TITULATURII...
"CAPSUNELE-N SCUTECELE de MAI IUNIE 2007"... asa sa scrii eimotto, ca mi se pare ca suna mai bine decat CAPSUNELE IN SCUTECELE de MAI IUNIE 2007

Poze Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio

Andrada FERICITA de Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

vin si eu in fuga ....am ajuns acasa joi, suntem bine( bebe e rezonabil de plangacios, iar eu am laptic indeajuns)...si am trecut si de marea mea problema-constipatia(tre' sa recunosc ca a fost urmatoarea mare bucurie dupa ce am nascut)
Multumesc katerynaca ai transmis mesajul meu si multumesc TUTUROR FETELORpentru urari! Din pacate nu am reusit sa citesc nimik din urma..probabil ca de maine voi recupera.
AM intrat pe forum cu gandul la kay si papusa ei...ma bucur tare ca situatia s-a stabilizat si ma rog la Dumnezeu sa le dea parintilor puterea si intelepciunea de a lua decizia cea mai buna!
am pus cateva foto in album

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
40+ cu bebel baietel!
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Bine ai revenit si felicitari Moko!

Mariac_75, bine ai revenit si felicitari! Esti mamica nr. 100 de pe listuta!

Fetelor, daca ne mutam la scutece, cum ramane cu gravidutele care sunt inca pe lista (8+20 de la care nu avem vesti)? De fapt nu stiu daca mai e vre-o graviduta, sau sunt toate mamici

Ultimul mesaj inainte de scutece ;)

Eimotto, multumim ca deschizi odiseea scutecelor Esti o ! Lasam un mesaj de incurajare mamicilor de iulie-august, asa cum zicea Didi ca este obiceiul?

Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu

Mergi la inceput