Gandirea pozitiva

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Jeff

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Imi aduc aminte, mai demult, intr-o dimineata, cand mergeam spre facultate, si eram foarte imbufnata si suparata, probabil dintr-un motiv foarte neinsemnat (deoarece in aceea perioada nu aveam absolut nici o grija, decat sa invat - in rest ai mei se ocupau de absolut tot)si la o trecere de pietoni se apropie de mine ZAMBIND,un batran, a caror picioare erau amputate de sus de tot si mergea pe un fel de "skateboard" impingandu-se cu mainile ptr. a avansa, cersind. In momentul acela cred ca m-am "trezit" la realitate, din "supararile" mele. Omul acela, fara picioare, fara bani si un acoperis deasupra capului, fara probabil cineva care sa aiba grija de el, putea sa zambeasca, iar eu, care aveam tot ce-mi dorea sufletelul, eram suparata rau, fara nici un motiv.
M-am simtit ingrozitor de prost,batranul acela chiar mi-a dat o lectie.
De atunci am trecut prin multe si intr-adevar, testat, gandirea pozitiva m-a ajutat enorm.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

jeff si mie cartea respectiva mi-a schimbat viata!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Aceasta este cartea?
http://www.divin.ro/?53t4l&v7f2k=2039

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Orice lucru din lumea asta poate fi vazut asa cum vrei tu.

Bun sau rau; simplu sau complicat; usor sau greu.

Nu conteaza cum sunt lucrurile, conteaza cum le privesti tu.

Iar felul in care le privesti se afla tot timpul sub controlul tau.

De obicei, daca incerci sa fii sincer cu cineva spunandu-ti proprie parere despre un anumit lucru, iar aceasta nu corespunde cu parerea lui proprie, acel om va spune ca intelegerea ta este incorecta…ilogica poate…

De fapt, nu dupa adevar tanjeste mintea, ci dupa pastrarea unei anume stari de stabilitate……acea stabilitate confortabila care ne ofera sentimentul unei fericiri „caldute”, fericire care insa ne duce departe de calea realului….

Un test de fericire

Exista o unitate de masura a fericirii? Probabil ca nu. Sau eu n-am auzit inca despre ea, lucru perfect posibil dealtfel?

Si nici macar n-am auzit pe nimeni cuantificand fericirea, spunand :sunt 59,4% fericit! sau ...sunt 4,72% nefericit!

Lucrul pe care nu l-am uitat insa niciodata din clipa in care l-am aflat a fost ca poti sti cu siguranta daca esti sau nu fericit.

Astazi am regasit notat undeva un citat dintr-o carte pe care am citit-o cu multi ani in urma. Nu-mi amintesc titlul, nici macar autorul, dar este prea frumos ca sa-l pastrez doar pentru mine!

Fiecare se naste pentru a fi fericit.

Daca nu, aceasta se datoreaza numai greselilor lui perpetuate si intretinute, ignorand continuu legile si principiile fortelor fundamentale ale acestui Univers.

Un test simplu pentru determinarea starii tale de fericire este urmatorul :

-daca exista in aceasta lume o singura persoana sau un singur lucru ori fiinta pe care nu-l poti iubi nu vei putea fi niciodata pe deplin fericit si daca nu vei fi fericit vei fi, mai mult sau mai putin, bolnav atat fizic cat si psihic, mental si spiritual.

Daca esti, prin urmare, bolnav trebuie sa te vindeci tu insuti.

Fericirea si libertatea ta deplina trebuie sa o castigi suta la suta prin propriile tale resurse interioare. Fericirea si libertatea care iti vin numai prin altii iti creaza o obligatie si dependenta care trebuiesc platite mai devreme sau mai tarziu ?

Este un drum tare lung de la ura la intelegere, de la intelegere la iertare, de la iertare la iubire. Probabil ca este drumul de la uman la divin?
Scapati de pietrele din inima!

Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

Jurnalul meu

Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)

Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

Da fetelor, aceea este cartea, cand am cumparat-o eu acum 10 ani avea o alta coperta, insa aceea este.
ESTE FANTASTICA, de departe cea mai minunata carte pe care am citi-o vreodata si mai ales cea mai utila.
Am fost foarte sceptica la inceput, mi se parea imposibil sa gandesc ca sunt perfect sanatoasa, ca voi face copil cand pe mine ma durea de muream ovarul si medicul ma diagnosticase cu sterilitate !?
Imi era imposibil sa cred ca daca imi pun in cap ceva se va intampla mai devreme sau mai tarziu: culmea, toate s-au intamplat ! si bune si rele, aveti grija: eram foarte stresata ca mi se va intampla ceva rau si nu am scapat.
Am observat ca incet, incet toate planurile bine sadite in minte, toate gandurile intretinute puternic se transforma in realitate.
Asa mi-am cunoscut sotul, asa am avut exact copilul me care mi-l doream si la momentul dorit, apoi job-ul si celelalte, multe maruntisuri si multe lucruri extrem de importante pentru viata.
Va recomand cu caldura cartea aceea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

si mie mi se intampla la fel ca lu' yanna75. Am si incetat sa mai spun la unul si la altul ce planuri am ca parca ar fi un facut, nu se mai indeplinesc. Mi-am zis ca e o tampenie asta si "m-am laudat" de cateva ori cu planurile mele marete in care credeam cu adevarat si care aproape ca nu aveau cum sa dea gres. Si... s-a ales praful de ele. Si eu gandesc pozitiv, sau macar incerc, dar cand e vorba sa gandesc cu glas tare, par de fapt o negativista. Motto-ul meu este: daca vrei cu adevarat poti. Suna asa de banal dar asta imi da puterea sa merg mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Pentru ca va place subiectul, va recomand sa dati o fuga pe cateva siteuri si bloguri frumoase:

http://ganduriratacite.blogspot.com/
http://www.succesulpersonal.ro/index.php?p=home
http://www.realtraining.ro/
http://www.damaideparte.ro/

Iar daca puteti sa gasiti undeva filmul The Secret, va recomand sa il urmariti. O sa va placa. Sigur.

Observatie:
Indiferent cate carti cititi, cate cursuri urmati, sa stiti ca teoria indiferent cat de frumoasa este, nu valoreaza nimic daca nu aplicati ce stiti.

Sa nu uit, am un sfat batranesc pentru voi toti: aveti grija ce va doriti. Veti ajunge sa obtineti ce vreti, sa castigati lumea dar si sa va pierdeti Sufletul; deci ATENTIE ! Mare Atentie !!!
Cu Zambetul pe buze,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Impacarea celor doua metode de abordare e vietii, pozitivismul asta american care citeodata ma scoate din minti si realismul european care reteaza din radacina orice energie pozitiva, ma framinta de multa vreme si inca nu am ajuns la nici o concluzie.
Negativista din fire, am tendita sa incerc sa "vad realitate" ca nu cumva sa ma inconjor de o ceata groasa care atunci cind va disparea va scoate la iveala niste deziluzii teribile. Dar pe de alta parte, traind tot timpul in aceasta "realitate" nu stirnesc enegrgiile pozitive din jurul meu si uite asa sint vesnic nemultumita.
Am bagat la cap ce ati scris voi aici si o sa incerc sa apic si eu. Mai dati-ne exemple despre gindirea pozitiva!
Semnat: o negativista aproape incurabila.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

Observatie:

Sa nu uit, am un sfat batranesc pentru voi toti: aveti grija ce va doriti. Veti ajunge sa obtineti ce vreti, sa castigati lumea dar si sa va pierdeti Sufletul; deci ATENTIE ! Mare Atentie !!!
Cu Zambetul pe buze,

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

darael,
1. eu nu am inteles: de ce daca am castiga lumea tr sa ne pierdem sufletul?
2. cum de esti tu fericit non-stop? te felicit dar in acelasi timp te rog sa ne vinzi si noua pontul, astora care suntem mai putin fericiti (adica nu chiar non-stop)
3. merci pentru situri, am sa le vizionez maine pentru ca acum e tarziu.

frumos subiect, acord 5 puncte!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput