Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

quote:
Originally posted by Mirona

buna fetelor,
pe fuga - ca n-am timp nici sa respir - de azi - back to work - dar inainte de a pleca tre sa-i las lu tati totul pregatit si scris pe foaie ce si cum sa-i dea la pitic de papa, asa ca-s in pregateli.

Noi in cateva zile implinim 8 luni - asa ca mami s-a gandit sa introduca si pestele in grafic. Intrebarile mele sunt:
- ce fel de peste sa-i dau?
- cum sa-l prepar? la steamer, fiert sau pe gratar?
- cu ce sa-l dau? cu legume, cu mamaliga?

si ultima si cea mai tare ... de cand avem voie sa-i dam paine la BB?

multumesc mult anticipat.

P.S. cum timp de rele nu mai am - si nici de impunsaturi - rog pe cele care nu sunt de acord cu pestele la 8 luni - sa se abtina.
Mami papa doar pastrav - deci ... ce as putea sa-i fac piciului sa-i placa?
merci inca o data.
you all

Miro

Trebe testat gustul copilului, de preferat e peste fiert sau la cuptor, in folie, cu legume. Io steamer n-am deci nu stiu cu ce se mananca, asa-s io mai de la tzara.

Ca specii recomand salau si pastrav. Peste marin mai incolo un picutz. Eu lui Dani ii dau de la 2 ani si ceva pangasius din real, e o nebunie, ce bun e la gust, ce aroma, ce textura si keine oase...zero, nimic nimicut.

La noi e tot cu diversificare intarziata. Am comandat din Germa o tona de cereale diverse, plus borcanele de fructe, legume si iaurturi, budinci, meniuri, sa vedem

La noi meniul zilei e asa: 4 bibe de lapte, care simplu care cu faina de orez. La fructe se aud icneli serioase si am ajunge la voma probabil daca insist. La legume papam curcan, gaina, pui, galbenus si ficatel, si ne place la fel. Pireul de legume eu il fac uneori cu lapte de vaca UHT si un vf de cutit de sare, insesizabil la cele 2 portii ce le prepar. Daca am cartea Cernaianului si se da mare nutritionist...ii directionez si lui niste rosii. Daca o mai fi in viata. In rest, tragem ponoase amarate cu viroza.

DIAAAAAAAAAAAAAA- cat lapte manca Oana cand avea problemute? bafta la operatiunea slabitului. Io am un stepper, de pe care sterg praful cu constiinciozitate, cica asa fac eu sport, stergand praful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by Laura13

te vad fata de treaba asa ca indraznesc sa te intreb: glutenul nu era permis de la 6 luni. nu vreau sa zic ca ar fi cazul sa le dam mici copiilor de la 3 luni, dar nici sa cadem in cealalta extrema, nu?

te stiu fata de treaba asa ca iti raspund: se poate da dupa 8 luni (si eu nu inteleg din asta ca daca ieri a implinit 8 luni azi ii dau..) dar e de evitat in primul an.

acum intrebare intrebatoare: de ce minuni imi privez copilul daca nu i dau gluten pana la 1 an? hai, 1 an si o zi? ce foloase ii aduce? hai, bagati, sa vad cum ii cu exageratul asta...eu vorbesc serios, sa stiti, nu fac misto.

diana si david 03.12.06
Pentru Diana. www.copaculdehartie.ro/ajuta%20.html" target="_blank">Copacul de hartie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

apropo de meniu: d a mancat azi mar cu caisa, fara piersica pt ca nu am gasit deloc dulci. si a fost mai ok decat e obicei. asa ca maine bagam mar, piersica si cirese. si daca e ok, dupa 3 zile incercam si niste legume. inca nu m am hotarat cu ce...

diana si david 03.12.06

Pentru Diana. www.copaculdehartie.ro/ajuta%20.html" target="_blank">Copacul de hartie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

dianocica eu am un var care pe la 3-4 ani a facut o alergie la gluten. el acum are 14 ani si nu mai are nici o problema. in cazul lui s-a tratat. din cate imi amintesc in perioada cand s-a declansat alergia, a avut o perioada mai lunga de diaree.
cand ma voi intalni cu matusa mea, am sa o intreb mai multe.

cand eram studenta, am cunoscut un baiat care avea si el alergie la gluten. in cazul lui se pare ca nu a mai fost tratabila. se chinuia saracu sa-si faca paine din malai si faina de orez. era execrabila la gust.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

buna ziua.
noi mai rarutz zilele astea, ca e tare frumos afara si fff respirabil...asa ca ne tinem de plimbari.

ieri am fost la biblioteca sa ne luam niste carti si am luat-o si pe Julia, in carutz.nu stiam daca ma lasa sa intru...dar nu mi=a zis nimeni nimic...ba mai mult, la sectia de copii...totul arata ca in basme...cu scaunele si masutze mici, cu un dinozaur mare la intrare , de plush bineinteles , pe care il calareau toti copii...un mic podium de pe care stau prichindeii (in niste mini fotolii de piele ) si asculta povesti citite de vreo mamica ...carti cu nemiluita..mici, mari, colorate sau de colorat...mai erau prichindei in carutz...deci stanjeneala ne-a trecut repede. mi-am dat seama cu ocazia asta ca mai am si alt entertainment ..mai ales cand e prea cald afara . ei , doar nu o sa o pun la citit de acum...va dati seama, dar sunt jucarii si copii si e fain.

dianocica, eu nu cred sa gasesti raspunsul exact la intrebarea ta...pot fi pareri, dar nu cred ca s-a demonstrat stiintific nimic...ca e asa, sau altfel.niste predispozitii, posibile probleme...dar Doamne iarta-ma , la cate tampenii sunt in ziua de azi in mancaruri, fructe, legume, etc...cum se poate stii care a fost de vina ? in fine, eu sunt mai reticenta, prind ideile generale...
cum ii dai tu ciresele? ok, samburele scos, dar stai sa dai si pielitza aia jos...apoi pasezi, sau cum?

dandusa, nu imi inchipuiam ca e asa de posesiva Crinuta...pare asa un inger...iar daca dupa atata frecus, tu mai poti si asa fresh si optimista si zambitoare...inseamna ca mai e loc si de bb2

donia, eu laptele il dau la temp camerei...de fapt nici nu verific, nu stiu cat de tare se poate raci apa dupa ce o fierb.
piureurile le incalzesc un pic, mai ales alea cu carne...parca le mananca mai bine.
fructele reci, cerealele la fel.de fapt, ea nu prea face nazuri la nimic....cred ca mai mult ma stresez eu sa fie asa si pe dincolo..

ziggy, veronici, bine ati revenit la fulguletzi!

Mergi la inceput

alexandra...ne tii in suspans !

ralumat, iti doresc nervi de otel cu picamerele alea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pareti fete de treaba asa ca pun si eu o intrebare care mi-a rasarit in minte tot citind meniurile de la grupa mica: de ce le dati fructe amestecate?

Ma striga, revin.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

cum adica amestecate...adica 2-3 feluri odata? cred ca pt diversitate, gusturi, etc...tu o sa ii dai cate unul pe rand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dianocica eu de ex as vrea sa ii dau biscuiti. in iasi nu se gasesc DELOC fara gluten. pana acum nu i-am dat, dar chiar as vrea sa incep, ca parca prea ingras copilul numai cu cereale. in plus eu pap afara la plimabare, pt ca in casa nu am timp deloc. asa ca servesc cate o bucata de pizza afara. dani se uita in gura mea.... ceva de speriat. de vreo 3 zile am rezolvat problema, ii dau un morcov in manuta si rontaie la el cat mananc eu. dar sincer, chiar daca voi primii rosii, biciuri si alte chestii, i-as da niste biscuiti sa rontaie. vorba vine sa rontaie ca nu are dinti. si sa nu aud sa ii fac in casa pt ca nu stiu cum, iar timp, rabdare, dispozitie.... ioc.
donia lapticul la temp corpului mei, iar legumele cam la temp camerei. uneori mai calde. nu i le dau direct de la frigider fara sa le incalzesc. apropo de asta: voi folositi cuptorul cu microunde. eu da si nu stiu daca este chisr indicat.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2291,2861" target="_blank">votati-ne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by dianocica

salutam revenirea in forta a constantencelor. luly, veronici. apropo, v am zis ce am eu in sufragerie? in mijloc, pe o patura? o statuie a lui a deju. de cand ne a luat scaun de masa de la cta.

editez ca mancasem un punct si nu se mai intelegea nimic
editez ca mancasem o litera din punct si nu se mai intelegea nimic
diana si david 03.12.06

(..astea-s plecaciuni catre propriul idol.. :)))) )

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput