Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

...m-am regasit aici...si mi s-a parut folositor...

studiu de caz

Melanie si Stan care au admis ca au situatie dificila pt ca baietelul lor Spencer de 8 luni foarte obisnuit cu atentia parintilor la miezul noptii. Pentru a-si recupera vietile, Melanie si Stan au trebuit sa faca numerosi pasi pentru a desface efectele nedorite ale stilului lor "accidental" de a fi parinti. Folosind metoda ABC, i-am ajutat intai sa analizeze situatia.
Antecedentul in acest caz a fost teama continua a parintilor care era generata -in mod explicabil - din faptul ca Spencer fusese un copil prematur. Din dorinta de a-l creste bine pe Spencer, unul dintre parinti il legana intotdeauna si il tinea pe piept. Mai mult, pt a-l linisti mama ii dadea sanul (in miezul noptii). Comportamentul lui Spencer era consecvent, de asemenea: era deseori nervos si cerea multe. Acest comportament i-a fost intretinut si de faptul ca de indata ce Spencer plangea, parintii lui se repezeau la el, facand ce faceau mereu. Consecinta a fost ca Spencer, la 8 luni, nu se putea linisti sau adormi singur. Cu siguranta, nu asa planuisera Melanie si Stan sa isi creasca copilul. Dar pentru a schimba situatia, ceva trebuia sa se schimbe.

Pentru a vedea ce trebuie reparat (dezvatat) s-a mers inapoi pe firul lunilor pentru a vedea ce gresisera parintii. Iata procesul:
1. observati si creati o strategie: de indata ce Melanie incerca sa il puna pe Spencer in patut, el se agata de ea si urla; Melanie a povestit ca, disperati sa il vada ca adoarme singur, incercasera metoda Ferber, adica il lasasera vreo trei nopti sa urle (plangand impreuna cu el). a treia zi copilul a vomitat de la plans si parintii au abandonat metoda.
Primul lucru pe care trebuia sa il facem (sau mai bine zis sa il desfacem) a fost sa il facem pe Spencer sa se simta in siguranta in patutul lui, cu multa rabdare si grija si fara a face ceva care sa ii aminteasca de trauma cu plansul.

2.faceti pasii incet, nu puteti grabi acest proces - pt Spencer ne-a luat 15 zile sa ii inlaturam frica de a sta in patutul lui; am inceput incet, cu somnul din timpul zilei - Melanie a intrat in camera lui si i-a tras jaluzelele; la inceput doar au stat in balansoar si Melanie i-a cantat (cantecul l-a mai linistit dar tot cu ochii pe usa era); apoi s-a ridicat cu el in brate si a avut grija sa nu il apropie prea mult de pat sa nu il sperie;in urmatoarele 3 zile melanie s-a apropiat din ce in ce mai mult de pat pana au stat langa pat fara ca baiatul sa planga. in a 7 a zi l-a pus in pat tinandu-l inca in brate, aplecadu-se langa el. era ca si cum inca il tinea in brate dar acum el era in patut. dupa inca 3 zile, melanie a putut sa intre in camera lui spencer, sa dea druul la muzica, sa faca putin intuneric, sa stea putin in balansoar si sa ii cante si sa il puna apoi in patut. Dar a continuat sa se aplece i sa il asigura ca era chiar acolo langa el si ca era totul in regula. la inceput spencer a stat aproape de marginea patutului dar apoi s- mai relaxat

Am repetat acest ritual cu Spencer in fiecare zi si pana la urma nu mai protesta cand era pus in patut. Doar ca adormea si dupa cateva minute se ridica in fund iar noi incet, il culcam la loc. nu trebuie graba, asta poate strica totul. Cand a re-inceput sa planga, i-am spus lui melanie sa nu se grabeasca sa intre in camera ca poate doar plange putin si adoarme la loc. In final Spencer adormea la loc singurel.

Rezolvati cate o problema o data: l-am ajutat pe spencer sa isi inlature teama in timpul zilei. problemele de noapte (mancatul, si dormitul cu parintii) ramasesera. in momentul in care lui spencer nu i=a mai fost frica sa stea in patutul lui s-a simtit destul de in sigurata pt ca noi a incercam sa ii rezolvam si celelalte probleme.
In ceea ce priveste hranitul f des noaptea, antecedentul era ca imediat cum scancea noaptea, mama crezand ca ii e foame ii baga sanul in gurita. Comportamentul copiluilui - adica trezitul continuu - era intretinut de acceptare lui melanie de a face acest lucru noapte de noapte. consecinta era ca spencer se astepta la aceste mese nocturne. am luat-o incet. in primele 3 zile nu i-am dat masa de la 1 apoi nu l-am mai hranit pana la4 si apoi pana la 6 cand putea primi un biberon. pentru ca parintii au fost consecventi si i-au dat suzeta in loc de san si nu au dat inapoi, in a 4 a noapte spencer a fost ok.
Asteptati-va la regrese pt ca obiceiurile vechi se duc greu; trebuie sa fiti dedicati planului dvs.

In prima noapte l-am pus pe spencer in patut dupa baie, cu acelasi ritual ca si pana acum. a fost extraordinar ... sau cel putin asa am crezut noi. cand l-am pus in pat parea obosit dar in momentul in care aproape l-am pus pe saltea a facut ochii mari si a inceput sa se agite. noi il asezam culcat, el se prindea de marginea patului si se ridica iar noi il culcam la loc. am facut asta de 31 de ori in seara respectiva pana cand in final a adormit.
in acea noapte s-a trezit fix la 1 plangand. cand am intrat in camera lui statea in picioare. l-am pus incet jos, culcat. ca sa nu il stimulez, nu i-am spus nimic, nici macar nu m-am uitat in ochii lui. cateva minute mai tarziu, s-a agitat si s-a ridicat din nou; plangea si se ridica iar eu il culcam la loc - in continuu. dupa 43 de astfel de reprize a adormit extenuat. la 4 a plans din nou. isi facuse programul de asa natura ca puteai regla ceasul dupa el. si iar l-am culcat, de data asta doar de 21 de ori. (la unii copii sar de o suta cu astfel de reprize). in noaptea urmatoare s-a ridicat doar de 6 ori si la 2 a inceput sa se agite si sa se ridice si pana sa apuce am mers repede in camera si l-am culcat iar -am facut asta doar de 5 ori si nu s-a mai sculat pana la 7.

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Donia, prezent dar...

1. refacut analize la pipi si iesit ambele negative ca iesise iar pozitiv dupa cele 2 infectii urinare am zis ca mor
2. fost control gineco infantila sa vad daca e bine taiata acolo la putica din cauza careia facuse infectii...e ok si analiza de secretie
3. nu papa lapte de la 5 luni
4. papa doar cereale cu lapte inclus dim si seara insa uneori pre putin sau deloc
5. 2 luni a papat tare bine la lingurita fructe 160 - 180, legume 120 - 180, acum legumele sunt cam cah. Cerealele cu lapte doar la lingurita uneori si 2000 alteori si 100 sau 80.
6. am dezvatat-o de 10 zile sa nu mai adorama leganata si adoarme si repede si doarme si ma mult.........URAAA..in sfarsit o chestie buna
7. ca tot intrebati de iaurt si ea papa zuzu...si noroc cu zuzu ca mai papa legumele
8. imi amintesc si mai scriu...caldura mare, transpira tare si in casa si afara, e agera si vioaie, sta numai in fundulet in carut se tine de bara ca la formula 1 si se ridica in patru labe dar nu in genunchi ci in picioare....si sare in cap ca la sumo

Ralu, multumesc. cand va fi cazul de cisto sau uro te intreb dar vezi ca deocamdata DD ne ajuta.

mi-am adus aminte

9. piscaturi de tantari la greu..si cred ca si de puricii din parc unde sunt caini gramada

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

quote:
Originally posted by madaluta

Baii, noua ne-a incoltit o ideea, dar nu stim daca s-o punem in practica sau nu: vrem sa plecam in concediu fara darius..asa cateva zile, la munte, noi doi, singurei k doi porumbei...dar ce parere aveti? suntem parinti denaturati?a mai plecat careva atatea zile fara bb?
Mama mea e f bucuroasa sa-l tina si ma gandeam k si el s-ar simti bine la tara, la aer in curte...Dar nu stiu cum ne-am simti noi fara el. N-am stat mai mult de cateva ore fara sa-l vad si asta s-a intamplat doar de 2 ori cand am fost la 2 botezuri...
Astept pareri, sfaturi... ...sau.. rosii eventual...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

Ideea e foarte buna! Si noi ne/am gandit la ea, chiar am avea nevoie, dar cum alaptez, no way... Sincer, nu stiu daca as putea sa stau o zi, doua, fara ea. Si cand plec pentru cateva ore ma gandesc doar la ea, ce face, cum e... Daca poti...v/ar face foarte bine sa petreceti cateva zile doar voi doi.

FLORE www.flickr.com/photos/9038612@N03/" target="_blank">ALESSIA LIANE ( 16-12-2006)

Mergi la inceput

...m-am regasit si aici...

Acum, nu e nimic in neregula in a tine copilul in brate. Si fara indoiala copilul trebuie calmat atunci cand plange. Problema, pe care am mentiat-o si mai devreme este aceea ca parintii nu stiu cand se termina calmarea si incepe rasfatul. Ei continua sa tina copilul si mai mult decat are nevoie. Si copilul decide (in mintea lui bineinteles), "A, deci asa stau lucrurile: mama si tata ma tin in brate tot timpul." Dar ce se intampla atunci cand copilul devine greu sau cand parintii trebuie sa lucreze ? Copilul isi pune "stai putin, trebuia sa ma tina in brate, nu voi sta aici de unul singur."
Ce e de facut? Schimbati consecinta schimband ceea ce faceti. In loc sa il tineti in brate la nesfarsit, ridicati-l cand plange si puneti-l la loc imediat ce s-a calmat. Daca plange din nou, ridicati-l din nou. Cand se potoleste, lasati-l jos. Si tot asa. S-ar putea sa trebuiasca a faceti asta de 20/30 de ori. In esenta, spuneti de fapt: " Esti ok, totul e in regula, noi suntem aici, vei fi ok". Daca nu capitulati si o luati de la capat cu obiceiul prost, va promit ca nu va dura o vesnicie.

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

tot eu - ca mai am o rugaminte:

plizzz, cine a cumparat revista MAMI pe iunie - si nu s-a fraierit ca respectiva , care a luat-o fara CD-ul din dotare ... faceti un pustiu de bine si bagati povestioarele pe mailul comun - sa-mi fac si eu o copie. Eventual si o poza - sa si printez foaia la CD.
MERCI mult.

Miro

Mergi la inceput

...iar asta...,m-a dat pe spate...

“Vreau sa inchei aceasta carte amintindu-va ceva f important: distrati-va! Nici un sfat despre cresterea copiilor nu va va ajuta daca nu va simtiti bine in pielea de parinte. Da, stiu ca este greu, mai ales in primele luni si mai ales daca suntem terminate de oboseala. Dar trebuie sa va amintiti mereu ce dar incredibil este acela de a fi parinte.
Amintiti-va de asemenea ca a creste un copil este o misiune pt o viata intreaga – ceva ce trebuie abordat cu mai mare seriozitate decat orice altceva. Sunteti raspunzatori pentru a ajuta in formarea unei noi finite umane si nu exista nici o reusita mai mare decat aceasta.
Cand este extrem de greu (si va garantez ca chiar si cu cei mai cuminti copii la un moment dat este), incercati sa nu pierdeti privirea in perspectiva. Copilaria este o perioada minunata – cu griji, cu momente extraordinare si toate trec. Daca aveti indoieli vreun moment ca va veni vremea in care va veti uita inapoi catre aceste momente dulci si frumoase si usoare, vorbiti cu parinti de copii mai mari si acestia va vor confirma.
Eu va doresc sa traiti din plin toate momentele, chiar si pe cele mai dificile. Scopul meu este acela de a va oferi informatii sau aptitudini, dar si ceva mult mai important: incredere in dvs si in abilitatea dvs de a va rezolva problemele.
Da, draga cititorule, aveti puterea. Mama sau Tata, Bunica sau Bunicule – oricine are aceasta carte in mana – aceste secrete nu imi mai apartin doar mie. Folositi-le cum trebuie si bucurati-va de o comunicare calma si de crearea unei legaturi cu copilul dvs."

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Alessia e constipata. De doua zile face doar niste cacareze. I/am dat para, suc de mere cu struguri (Hipp), si nimic. Alte solutii??? Va rog!

FLORE www.flickr.com/photos/9038612@N03/" target="_blank">ALESSIA LIANE ( 16-12-2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Mirona,peste fiert eu asa ii voi da cand va fi timpul. Probabil eu voi incepe cu borcanele de la Nestele pt. ca in sarcina eu am facut o alergie de la peste pe toata burtica si pebrate si...mi-e frica.
Am inteles ca ar exista in supermarket-uri peste special pt. bebe si costa 400 - 500 mii kg parca.

Eu zic ca pt inceput merge mai bine cu legume dar daca accepta mai bine mamaliguta...important e sa combini cu ceva care deja ii place.

quote:
Originally posted by Mirona

buna fetelor,
pe fuga - ca n-am timp nici sa respir - de azi - back to work - dar inainte de a pleca tre sa-i las lu tati totul pregatit si scris pe foaie ce si cum sa-i dea la pitic de papa, asa ca-s in pregateli.

Noi in cateva zile implinim 8 luni - asa ca mami s-a gandit sa introduca si pestele in grafic. Intrebarile mele sunt:
- ce fel de peste sa-i dau?
- cum sa-l prepar? la steamer, fiert sau pe gratar?
- cu ce sa-l dau? cu legume, cu mamaliga?

si ultima si cea mai tare ... de cand avem voie sa-i dam paine la BB?

multumesc mult anticipat.

P.S. cum timp de rele nu mai am - si nici de impunsaturi - rog pe cele care nu sunt de acord cu pestele la 8 luni - sa se abtina.
Mami papa doar pastrav - deci ... ce as putea sa-i fac piciului sa-i placa?
merci inca o data.
you all

Miro

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by flore26

Alessia e constipata. De doua zile face doar niste cacareze. I/am dat para, suc de mere cu struguri (Hipp), si nimic. Alte solutii??? Va rog!

pruna

diana si david 03.12.06
Pentru Diana. www.copaculdehartie.ro/ajuta%20.html" target="_blank">Copacul de hartie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

miro,eu stiu ca se da peste cu carne alba si slaba.deci salau,cod,pastrav.eu initial luam file e mai scump,dar mare parte din oase sunt scoase,bine trebuia sa il mai controlez o data ca tot mai scapau.
teodorei il faceam fiert,dar merg si celalate variante.
poti sa ii dai cum vrei cu legume sau cu mamaliga,as opta pt ce ii place ei mai mult ca sa il accepte usor.
La multi ani!David

Mergi la inceput