Gravidute prin FIV (2)
Raspunsuri - Pagina 26
pussi spune:
cine stie sa-mi transforme val BHCG-ului de 78.5 ng/ml in .. mUI/ml??
multumesc frumos
PUSSI 18+ MARA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
medamaya1 spune:
Dream, sper ca totul e bine
Pussi,si eu cred ca e o greseala , ptr toate 3
Aurel cris , ma bucur ca esti bine si tu si bebe
Eu am de 2 zile un fel de sectretie,cea de la utrogestan dar putin colorata cafea cu lapte, doar dimineata putin, dr Cocei mi-a zis sa stau linistita , dar sa o sun daca apar schimbari de culoare sau orice altceva.In rest mi-e rau, ma ia mai ales noaptea, sau dupa-amiaza , ma tine vreo 2-3 ore apoi ma lasa.
As avea o intrebare, analizele de singe cine le recomanda, dr de fam sau ginecologul?
gravidutele si bebicii
MEDA
pussi spune:
cu TT s-a dovedit a fi defapt un DT ..estradiolul nu l-au calculat(asta tine de Franta)... + ca si formulareul de TT dat in franceza de cei din Ro era grasitera pt. sarcina unica nu gemelara ... nu exista spatiu pt. trecerea dimensuinilor fiecarui fat in parte.. asa ca tanslucenta nucala nu au lut-o in calcul ..pe acest motiv ! Sincer va spun ... sunt foarte dezamagita de BIOCLINICA! Dupa studi si pareri.. eu m-am linistit, dar ..mare atentie unde va faceti analizele! am tras o sperietura pe cinste
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
dream1971 spune:
Buna dimineata dragele mele -ute,
In primul rand va multumesc mult pentru sustinere. M-au dat lacrimile cand am citit mesajele voastre. Va pe toate.
Ieri am avut o zi de cosmar. Inca nu mi-am revenit dar incerc sa va scriu putin. Inainte de amnio am facut o eco detaliata. Prima mare problema s-a aratat a fi volumul lichidului amniotic care era mai mic decat normal. Deci un al doilea risc crescut pe langa sangerari. Deci, cu doua cele doua probleme majore si cu risc mai mare decat media la amnio dr inca m-a sfatuit sa fac acest test. Va spun sincer ca nici nu am simtit cand a bagat acul. A fost foarte rapid iar testul in sine a durat circa 30 sec. Dr tinea ecograful si a infipt acul dupa care o asistenta a extras 20 mil de lichid. Doar la sfarsit am simtit ceva crampe...Pe tot parcursul eco si testului lacrimile imi curgeau non-stop si m-am rugat sa fie bine. In afara de lichidul de la gat care incepuse sa se retraga dar inca mai era nu a gasit nici o pb majora. Bebe era vioi si ecografic mai mare cu o saptamana si 3 zile decat varsta lui normala. E baiat!
Cam asta a fost. Dupa m-au luat niste migrene ingrozitoare si de durere am si [voma]. Nu am avut dureri si nu am. Ceva foarte vag...
Acum stau in pat si ma verific mereu pentru eventuale scurgeri sau o crestere a temperaturii.
Resultatele preliminare le voi avea probabil vineri iar martea viitoare am iar eco...Cam asta este. Va mai povestesc daca imi mai amintesc ceva. Acum stau si ma sa fie bine.
Dream 16+
cellu spune:
PUSSI, m-ai lasat masca! Ar tb sa-ti plateasca daune morale pt spaima trasa!
Astia au pus portarul sa completeze formularul? Ce incompetenta? Ma abtin sa scriu toate cuv. de revolta!!!
Cellu 13+
thea_m spune:
Pussi imi pare rau de sperietura pe care ai tras-o. Apropo, nu iti returneaza costul analizei? De vreme ce nu ti-au facut TT ci cu totul altceva si ti-au mai dat si emotii! In alta ordine de idei, ma bucur ca sunteti bine, toate trei! Cat despre convertirea valorii betaHCG, la FIV cu 1-2 capitole in urma scria MOana o metoda de calcul, dar nu imi amintesc exact.
Dream te asteptam cu vesti mai bune.
Aurel_Cris din cate stiu, aceea este rezistenta pe arterele uterine si cred ca valorile sunt OK. Sunt si eu curioasa ce inseamna " digerenta de RI".
Medamaya, analizele de sange le poate recomanda ginecologul ( de preferat) sau medicul de familie. Cert este ca o parte din aceste analize le poti face gratuit cu bilet de trimitere de la medicul de familie ( eu imi amintesc ca erau 16 pozitii pe acel bilet de trimitere, deci nr. maxim de analize era de 16, dar trebuie sa iti spuna medicul de familie care sunt suportate de casa de asigurari).
Paulat sa iti traiasca printisorii! Si eu am avut scurgerile bej-maronii de care spui tu, doar o zi dupa cerclaj. Cat despre statul in pat dupa cerclaj...depinde, eu dupa cerclaj nu am mai fost la munca, am stat mai mult in pat, cate o plimbare scurta, fara efort si cu pastilele de NoSpa si supozitoarele de Usconsin dupa mine. Daca nu ai contractii este OK, la cea mai mica contractie trebuie sa te odihnesti pentru ca altfel se scurteaza colul si se tensioneaza firul de cerclaj.
Galuscuta bine ai venit in randurile noastre! Te asteptam cu rezultatul de la eco!
Asaaa...acum sa va spunem si noutatile: era cat pe ce sa sarim randul si sa o luam inaintea lui Carmen si a lui Lachi. Joi am inceput sa pierd dopul gelatinos, am avut si ceva contractii mai dese decat de obicei, astfel incat de vineri dimineata pana ieri am fost internata si am stat pe perfuzii cu Gynipral si tratament litic injectabil la 6 ore. Si pentru ca am fost cumintei si contractiile s-au rarit si au scazut in intensitate, d-na dr. ne-a lasat acasa cu promisiunea ca vom lua tratamentul ( Gynipral tb, NoSpa, Usconsin si, la nevoie NoSpa+Scobutil injectabil) si repaus total. Speram sa rezistam pana pe 31 iulie cand mergem sa ne scoata firul de cerclaj si cand vom avea 36 sapt. si 4 zile. Am facut si eco, suntem bine, doar ca suntem cam micuti (1600 g/1700g) si trebuie sa mai crestem.
Va pup pe toate si va doresc numai bine!
Teodora
34+ Tiberiu si Daria
Aniversare 2006
Burtici
dream1971 spune:
PUSSI asa ceva nu poate fi iertat. Ar trebui sa nu platesti testele si sa ceri explicatii. In orice caz stai linistita chiar daca ar fi fost riscul initial eu zic ca nu trebuia sa te sperii. In perioada asta am citit o gramada de publicatii de referinta si am avut si confirmarea dr in acest sens. Se pare ca sansa de a obtine rezultate 'fals pozitive" la DT si TT este semnificativ mai mare pentru persoanele care au sarcina obtinuta prin FIV. Eu am facut DT fiindca am insistat dar dr nu au vrut sa interpreteze acele rezultate. Au zis ca in cazul meu merg doar pe ecografii morfo-fetale...Curaj ca fetitele sunt bine
Dream 16+
cellu spune:
DREAM, pupam fata curajoasa! Am un sentiment ca totul va fi bine, ca si rugaciunile noastre au fost ascultate! Ca BB-ul tau e bine!
Odihneste-te, ca vineri dam petrecere!
Sa-ti pui la semnatura caruciorul!
Cellu 13+
cellu spune:
PAULAT, bine ai venit la noi! Ti-a raspuns Thea despre cerclaj, eu nu as fi stiut! Despre repaus, iti pot spune ca noi, cam toate suntem prietene cu patul! Cred ca in caz de cerclaj tb repaus prelungit. Sarcina usoara si la termen!
AUREL-CRIS, sunt sigura ca daca te odihnesti iti vor disparea petele. Daca afli ce inseamna rezultatul spune-ne si noua!
MEDA, mie dr. ginecolog care ma are in evidenta mi-a recomandat analizele si pt ca lucreaza in spital, le fac acolo (aduc adeverinta de la serviciu).
THEA, mai ai putin! Unde vei naste?
BB-ii nerabdatori.
PUSSI, mai am o nelamurire (am citit din urma mesajele ca, initial, cand am deschis, l-am citit pe ultimul si am vazut negru in fata ochilor). Daca in Romanica nu se face TT pt gemeni, ce fel de formular au completat ei pt Franta? (Logic, cred ar fi tb. unul special pt gemeni!)
Cand ma gandesc ca peste 2 sapt. tb sa trec si eu prin emotiile TT-ului....
Cellu 13+
pussi spune:
dream ma bucur ca ati scapat cu bine! La fel vatrece si ziua de vineri... si-ti vei lua o piatra de pe inima! Si felicitari pt. ! Sa-ti traiasca sanatos, destept si frumos!
aurel cris stiu de la fetele de la mine de la Odisee ca in Buc. e o adevara moda cu masuratul IR-urilor! Eu nu zic ca nu conteaza, dar sa devina asa o fobie... suntem 2 fete din TM si amandoua ne-am intrebat medicii, care ne-au zis ca IR sunt relevante dupa sapt. 24 de sarcina..si nicidecum inainte! Asa ca stai calma! Bine ca-i BB sanatos!
cellu asta este ma gandesc ce fac fetele care nu stiu atat de multe si nu-si permit sa intrebe vreo 5 ginecologi cu nume sonore ..parerea! Toti mi-au zis ca pot sa arunc in buletinul in
thea_m prin cate treci si tu! Bine ca si-au bagat mintile in cap si au ramas in burtica! Sa mai stea acolo pana la 37 de sapt.! Cu returnatul banilor mai nasol..dar mi-e si scarba sa mai merg acoloO sa caut sa vad ce a scris MOana!
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile