Incompetenta lui Iosup
Raspunsuri - Pagina 10

Val_ spune:
Muuh cred ca nu m-am facut inteleasa. Eu am fost cu mama la dr. Iosup pentru o ecografie abdominala pentru ca el face si astfel de ecografii si asta de multi ani.
Si in urma acestei ecografii i-a spus mamei mele ca are o tumora gastrica despre care, ulterior, alti medici (inclusiv medicul gastroenterolog) mi-au explicat ca nu se poate vedea la ecografie. Din fericire mama nu avea asa ceva dar usurinta cu care i-a pus un asemenea diagnostic, dovedit fals, ma indreptateste sa spun ca este un incompetent.
Daca vi s-ar fi intamplat voua sau cuiva cunoscut ati fi putut spune despre dr. Iosup ca este competent? Si ati mai fi avut incredere intr-o ecografie facuta de el?
Deci dupa cum vezi Anacami cazul lui Kay nu este singular. Mai este si cazul Cristineimaria, al mamei mele, al unei alte fete care a scris aici (imi cer scuze nu am retinut numele) si sunt convinsa ca mai sunt si altele. Asa incat nu prea mai poate fi vorba de o intamplare.
Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Alé spune:
Va rog sa fiti mai moderate in limbajul pe care il folositi intre voi sau la adresa medicilor.
Stiti cum funstioneaza regulamentul, cum e cu combaterea ideilor si nu a persoanelor, etc, etc, etc.

A_Iulia spune:
La mine tot ce a vazut Iosup la eco s-a adeverit - a vazut chiar ce Pop nu a vazut (cordon f.scurt).
Nu am mers la Iosup ca asa am vrut eu, ci pentru ca a fost RECOMANDAT de dr. (nu e vorba de Tutunaru).
Ma gandesc ca medicii ginecologi au experienta diagnosticului lui Iosup mai mare decat o puteam s-o aflam noi, de pe site sau altminteri.
Ca mai dau medicii si rateuri - deja vi s-a mai spus aici ca orice doctor din lumea asta are rateuri in palmares. Oricat o fi el de bun.
Ca o sa-l evitati pe Iosup si o sa mergeti la altul - nu aveti nici o garantie ca evitati inevitabilul. Si e decizia fiecareia.
Ar fi bine sa mai stim ca nimeni nu garanteaza nimic.
Nici nu-mi imaginam ca Iosup e perfect.
Sau ca exista vreunul perfect, fara nici o eroare de interpretare sau diagnostic.
Cu toata compasiunea pt durerea lui Kay, subiectul asta este aiurea.
Adina + Olivia 04.03.2004

elyanne spune:
Wow... vad ca e un adevarat razboi aici... si imi pare rau ca stricati subiectu asta pt. ca unele dintre voi ati sarit in sus cum de are cineva tupeul sa spuna asa ceva despre Iosup... iar celelalte ati sarit din cauza primelor... si uite unde s-a ajuns...
Personal, mi se pare ca a gresit f.f. mult dr. Iosup si f. bine ca cineva a vrut sa traga un semnal de alarma ... Mai departe fiecare face ce vrea... Nu vad de ce trebuia sa sariti asa ... e normal ca omu' sa mai si greseasca, dar nu in halul asta...
Iosup este in primul rand medic generalist... (ca tot zicea Val de o eco. abdominala si Muuh a spus ca are competenta in eco ginecologica)
Al meu doctor mi-a spus din capu' locului NU Iosup ... pt. ca a vazut atatea tampenii scrise de Iosup ... asa ca eu am mers pe mana dr. ginecolog, apoi m-am gandit ca Iosup nu este nici dr. ginecolog (cum este Hergelegiu de ex.) si nu m-am dus la el...

Lala_D spune:
Eu imi pun doar urmatoarea intrebare dupa ce am citit un mesaj al lui Kay :
- daca acum in momentul in care se presupune ca i se fac micutei zeci de investigatii amanuntite si specializate si nu i se poate stabili un diagnostic concret oare chiar se puteau observa probleme la o ecografie la 20 de saptamani de sarcina ?
quote:
Originally posted by andradap
Intru si eu rapid ca sa va comunic un mesaj trimis de OANA (KAY)... Nu am timp sa citesc in urma sa vad daca l-a postat cumva si CHRIS27... asa ca SCUZE daca REPET ceva ce stiti!
"4 Chirurgi mari, 4 pareri diferite... Nimeni nu pare sa stie exact ce are in inimioara ei mica... Asteptam raspuns de la BOSTON, de la cel mai mare chirurg cardiolog din lume, marti + eco la conf Ioana Anca luni. Sa02 e de peste 90, fara 02... Nu stiu ce sa zic... Va pup!"

florina spune:
Da... se putea vedea si de catre tine sau de catre mine un cord pe partea dreapta...Care poate fi sau nu o problema, dar era datoria lui sa spuna... Iar diagnosticul concret nu se poate stabili pentru ca micuta are mult prea multe malformatii la inimioara, din care nu s-a vazut niciuna la ecograf...
Nu-i cerea nimeni un diagnostic exact (desi vad ca n-are retineri sa opreasca din evolutie sarcini viabile si sa gaseasca tumori acolo unde nu sunt). Trebuia doar sa avertizeze pentru investigatii suplimentare, la un dr./intr-un oras/tara in care acest lucru ar fi fost posibil si i-ar fi dat mai multe sanse Soniei...
Si daca nu putem comenta incompetenta unui dr. aici... atunci unde... si daca ne temperati pe noi, temperati si mesajele de genul "vreau sa multumesc din inima marelui dr. X sau Y care mi-a salvat viata si copilul" (desi sarcina nu a avut probleme si copilul e sanatos...)
Dar asta ar insemna sa cenzurati cam jumatate de forum...
Eu, personal, l-am luat drept bun pentru ca mi-a fost recomandat de catre mamicile acestui forum. Aici si-a castigat renumele, aici mi se pare corect sa vorbim despre ce i se intampla lui Kay.
Val, eu chiar te-am inteles. Trebuie sa ne masuram insa cuvintele si sa evitam ironiile pentru ca ceea ce ramane la prima citire e "vai, ce urat vorbesti", iar la idee nu se mai gandeste nimeni... E mai usor sa combati un cuvant urat decat ideea care razbea din intregul text...
Sanatate tuturor,
Florina +39 Teodora si Tudor(5 ani)
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor

chris27 spune:
RoxanaZ,am scris la Rugati-va pt Sonia,aseara...(Sufletul credintei)...Citeste ,te rog, acolo!
Album foto | Slideshow | Clip Albert

carminabulina spune:
Asta se intampla cand eram eu insarcinata si trebuia sa merg sa fac o morfofetalahttp://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62254 . Din start cazuse Albu, pentru mine fara "dl" si fara "dr." pentru ca nu a reusit sa vada o hidrocefalie si o spina bifida decat cu 2 saptamani inainte de nastere, cazul verisoarei mele si de asemenea vazuse niste anomalii acolo unde ele nu existau la o colega de la cirese. In ambele cazuri am convingerea ca este vorba de incompetenta.
Eu am mai scris despre asa zisele merite ale medicilor care aduc pe lume copii perfect sanatosi pentru ca asa i-a facut natura, ca nu am fire in cap.
Pe tine Florina te felicit pentru coerenta si logica infailibile. Bravo! Iti doresc o nastere usoara si un bebe sanatos si frumos si destept asa ca mami. personal am inteles tot ce ai spus si nu numai ca am inteles asta este si punctul meu de vedere. Intr-o tara in care totul se bazeaza pe "asa a vrut dumnezeu" acesti medici vor profesa si vor mutila psihic in continuare, au atuurile perfecte: dumnezeu, justitia si falsa impresie a mamicilor care cred ca daca nasc un copil sanatos este datorita medicului, daca insa se intampla altfel atunci asa a vrut dumnezeu.
Personal am facut morfofetala si o voi face si la urmatoarea sarcina ca sa am posibilitatea de a alege sa nasc sau nu un copil bolnav. Sincer nu l-as naste pentru ca un copil bolnav te ucide incet si sigur si al vedea zi de zi chinuit este ceva ce eu personal nu as putea duce. Verisoara mea, din cauza faimosului Albu, spune ca ii trebuie pastile sa adoarma ca sa nu mai aiba in fata ochilor bebelusul ei cu atatea ace in el, urland de durere nopti la rand, operatiile la cap, la piciruse, pe coloana etc. Desi acum Stefanel are 6 ani si nu vorbeste, nu merge, nu aude, nu vede, este diform si tinut pe medicamentatie nu sufere deloc, totusi verisoara mea are cosmaruri. Era pe punctul de a pierde de 2 ori aceasta sarcina dar cu "ajutotul" medicinei moderne si cu certitudinea ecografiilor facute de Albu ca bebe e sanatos, a luptat. Natura insa isi facea pe deplin datoria.
Probabil ca exista si intrebarea daca bebe este sanatos si de fapt la eco se vede ca e bolnav si eu decid sa il dau afara. Si aici este tot vina ecografistului care vede malformatii colo unde nu sunt, si in acest caz trebuie sa plateasca. OK a gresi e omeneste dar trebuie sa platesti si mie cea mai buna pedeapsa mi se parea aceea de a ramane fara clienti. Atunci probabil vor acorda mai multa atentie pacientelor.
Sincer va spun, nu as putea sa merg la un medic despre care stiu ca face astfel de greseli. Nu as intelege logica actului meu cand stiu ca si daca merg la o eco si daca nu am tot atatea sanse sau nesanse sa nasc un copil normal sau nu.
P.S.- intamplator medicul cu care am nascut este unul renumit. Nu m-am atasat de el si nici nu cred ca a facut ceva extraordinar. Pur si simplu asta e meseria lui si cu asta basta. Eu am ajuns la el pentru ca avea cabinetul pe strada mea. Dupa ce am nascut am citit aici pe forum ca si acest medic are bubele lui negre. O fata a nascut cu el si bebele nu-si misca mana stanga sau dreapta. M-am uitat la pozele cu copilul ei si nu-mi puteam scoate din cap ca in locul lui ar fi putut fi al meu. Deci eu ma chinui ca proasta 9 luni sa aduc pe lume un copil sanatos si dr. mi-l "strica" la nastere.

chris27 spune:
Bravo,Carminabulina!te numeri printre cele care au reusit sa inteleaga mesajul lui Kay...Cata vreme va mai exista macar o persoana care sa nu considere acest subiect ca fiind aiurea,inseamna ca a meritat sa fie postat!...
Album foto | Slideshow | Clip Albert