Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Adina, si eu spun la fel ca paxela, mai asteapta cu suculetul macar pana la 5 luni. Au tot timpul apoi sa manance de toate, acum e timpul pentru lapte! Parerea mea e ca de fapt ei inca nu au cum sa ia ce la trebuie din suculete pentru ca sistemul lor digestiv este inca prea fraged si e pregatit doar pentru laptic.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

revenim!
azi i-am dat lui matei primele 2 lingurite de suc de morcov. de fapt, 1 si jumatate, ca jumatate a curs pe el. pare sa-i fi placut. maine ii dau de mar si apoi intentionez sa combin. parca era cineva care dadea morcov cu portocala??? nu am retinut sigur!
va pupam!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ioanaradu sa nu ma ca intervin dar era parca o regula in administrarea de suculete si nu numai(a oricarui aliment nou). Sa dai macar cateva zile (undeva citisem 4 zile minim) acelasi suculet in cantitate din ce in ce mai mare. Asta ca sa vezi daca face ceva rectii la el(alergie, eritem fesier, stricat la burta), apoi daca totu e ok dai si al doilea tip de suculet tot asa cateva zile ptr observatie si abia apoi daca ambele sunt ok poti sa le combini.
Acu' tu stii mai bine cum faci

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

pliss fetele...vreau sa pun si eu poze la primele zile,la 1 luna ,la 2 luni...cred ca vreau parola.
va pup.
bogdan(11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

quote:
Originally posted by elpower
Dar, totusi, nu e nimeni de condamnat ca vrea sa-si ia lumea in cap. E o situatie, chiar daca in cea mai mare parte fericita, cu totul noua si care te supune la provocari carora, uneori nu stii cum sa le faci fata. Sunt de admirat atat mamicile cu mai multi bebei ca se descurca, dar si cele cu unul singur, ca si cele care merg devreme la serviciu. Pentru acestea din urma cred ca e cea mai ingrata situatie. Trebuie sa fie tare greu sa vii acasa si sa ti se spuna: "Stii ce-a mai facut azi?" Sa stii ca inteleg pe deplin cum te simti tu, Krissy, dar nici celor care stau acasa cu bb nu le e mai usor. Stiti cum e! Intotdeauna tanjim si dupa ce nu avem.
De-asta spuneam eu odata ca reteta fericirii este sa fim sanatosi si multumiti cu ceea ce avem.

Ela, ca intotdeauna iti citesc mesajele cu multa placere, te admir pt coerenta si realismul mesajelor tale. Ai dreptate in ceea ce spui si imi dai ocazia de a face cateva precizari, caci nu as vrea sa se simta nimeni ofensata de ce spuneam.

Asadar, eu nu condam sau blamez fetele cu depresii, caci situatia e f de inteles, mai ales la primul copil, cand lucrurile devin coplesitoare. Eu doar le sugerez sa incerce ca mine - cand sunt coplesita ma gandesc ce mult mi-am dorit copilul si ce norocoasa sunt ca il am. La gandul asta parca prind puteri si vad altfel lucrurile. M-am trezit si eu de multe ori in situatia de "a nu vedea padurea de copaci", de aceea cred ca e f important si benefic sa reusim din cand in cand sa ne dam un pas inapoi si sa reflectam la binecuvantarea de care am avut parte.

Totodata va rog sa nu intelegeti cumva ca imi fac un titlu de glorie ca eu merg la serviciu (de parca am prea mult de ales), eu spun doar care e situatia mea, caci asta e contextul in care ma "desfasor" ca mama. Adica se poate si mai rau, ca ma trezesc cu noaptea-n cap, dupa doar cateva ore de somn si durerea in suflet ca imi las bebelusul acasa, sa merg la serviciu. Iar cand vin acasa, soacra-mea si iasa pe usa si eu nu stiu pe ce sa pun mana mai repede. Vreau sa recuperez timpul petrecut departe de fetita si sa interactionez cu ea cat mai mult, dar trebuie si sa gatesc, sa calc, sa spal, sa fac cumparaturi, iar din august reincep si masterul... Dar tot reusesc sa ma detasez, le fac pe toate dupa puteri, dispozitie si timp, si tot o norocoasa ma consider. Si la urma urmei, in situatia asta au fost mamele noastre pe vremea lui ceausescu, ba chiar mai grea din cauza penuriei de alimente si bunuri de consum, si uite ca au scos-o la capat cumva. Asa ca avand posibilitatea oferita de lege de a va creste copilul 2 ani, credeti-ma ca din perspectiva mea sunteti inca o data norocoase si uitati lucrul asta! Dar o sa fie bine si cu noi, sa fie doar sanatate si dragoste!

Va pupam acum, ca mergem cu Sophia in parc pana e racoare. Sa aveti parte de o saptamana usoara!

Cristina, fericita mamica de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia - 1 martie 2007

"Babies are such a nice way to start people." ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

roxanici no problem, oricum e binevenita interventia ta. eu recunosc ca sunt intr-o ceata totala, si citesc si citesc ... si as vrea sa fac cum e mai bine pt matei, adicatele ca la carte, dar zau ca nu mai stiu ... cu cat citesc mai mult, cu atat se indeseste ceata, ca se cam bat cap in cap ideile. sa stii ca si eu ma gandisem sa merg pe ideea cu cateva zile acelasi suculet, chiar vroiam sa scriu asta, acum, cand am reintrat. bineinteles, am stat si-am cujetat ... daca n-are copilu' nimic azi, ar fi ok, dar totodata e fost mult prea putin suculet. DECI ... de maine continuam cu suc de morcov.

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

ioanaradu eu am dat combinat azi morcov cu mar ca simplu mar nu-i prea place.... si am dat in fiec zi altceva ca am vb cu medicul si mi-a zis ca e ok daca nu e mult adica cateva lingurite...si de miercuri ii dau si pana azi a fost ok nu a facut nici o reactie...am obs in schimb ca face caca in fiec zi de ieri ...a facut si ieri si azi si ianinte la ea treceau 2-3 zile pana facea iar.....ce am obs ca nu-i palce portocala....dar o sa-i dau cu morcov ca ala e dulce sau ii iau mandarina.....Azi a mancat mai mult cam 10ml si i-a placut ca ea deschidea guritza cand simtea lingura.....

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Multumesc pt raspunsuri fetelor.

TZUNA, da lapticul trebuie sa tina si de sete si de foame, dar pe caldura asta.Si tu ziceai ca o alaptezi mai de pe Maria(mai mananca de caldura mititica??), insa u ii dau Alexiei la3-4 ore cum vrea ea.Am obs ca din cauza caldurii si-a redus pofta de laptic.Eu ii dau BABY DRINK de cateva zile, mai diluat sa nu fie prea dulce.Un pliculet la 100-120 ml apa.Si mai devvreme, spre ex mi-a dovedit ca-i era sete.A renuntat sanul (si a facut asta din cauza ca era prea incins cred sau se incalzea prea tare de mine) si a baut cu pofta ceiutul care era mai rece decat lapticul meu.Deci repet, lapticul o tine el de sete...dar pe caldurile astea totusi....

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Fetelor care ati inceput diversificarea, bb-ii vostrii se hranesc cu formula de ati inceput sa le dati si altceva asa devreme???

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

caldura mare, monsher... bietul copil n-a dormit de azi dimineata... mai atipeste putin, dupa care se trezeste plangand... i-am facut si baie, in speranta ca a fi mai bine, dar degeaba...

Multumesc pentru raspunsuri . O sa-l mai plimb oricum prin metrou in perioade neaglomerate (am dat deja gramada de bani pe taxi), ca am si eu multe de facut si chiar n-am cu cine sa-l las... ma straduiesc sa ii pazesc bine ochisorii si urechiusele, ca e cam curent pe-acolo...

Eliana, Alexa: sanatate multa la tot

Cu pusul pe aleza pe pat: eu am inceput de saptamana trecuta... evident ca a stropit si pe langa aleze, dar ce sa fac, daca s-a simtit bine...

Mai vroiam sa mai zic ceva, nu mai stiu ce... cred ca tot caldura e de vina... ma duc si eu sa lenevesc la pana sta Alex cu suzeta in gura

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput