Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

neata fete ... sau ma rog, aproape neata!
intru si eu la cafeluta , acum, ca am un moment de respiro. tati a plecat sa faca putina piata si matei inca doarme . nu-mi vine sa cred!!!! s-a trezit la 6.30 sa pape si apoi a faut circulet pana pe la 7.30, la el in patut. am rezistat si nu l-am luat cu noi in pat, ca era cumintel, doar se juca. sa vedeti ce face!!! isi ridica picioarele pana aproape de cap, cu tot cu fundulet, de zici ca face lumanarea, si apoi BUFFF!! pe saltea!!!!
deci de la 7.30 doarme in nestire, eu i-am facut si lapticul, ca in mod normal la 10.30-11 ar fi urlat foamea in el . asa ca l-am bagat la frigi ... si asteptam sa se trezeasca!!

alexia3 si eu ma gandisem sa merg in parc pe caldurile astea, dar intre timp ne-am pus AC si parca nici nu-mi venea sa umbla de-aiurea singura prin parc. acum ca stiu ca mergi si tu, poate ma incumet si eu sa imbarc copilu' si sa va tinem companie. asta daca vreti. si noi tot spre parcul carol inclinam.

carmenefr ne-ncuscrim???

florin-a si noi luaram de la farmacie tot ce exista pt colici. cum facea matei o criza mai puternica, seara, in general, dadea tati fuga si mai lua ceva de la farmacie. asa ca avem in casa: bonisan, debridat, sab simplex, espumisan, lass baby ... si ceaiuri de colici. am incercat si noi cu apa calduta, cu spirt, tinut pe burtica, plimbat in brate. eu zic ca de la bonisan s-a simtit cel mai bine. si flatulin - gel, dat pe burtica. noi n-am mai dat de pe la 2 luni si jumatate nimic de colici, decat cu flatulin, daca trage parturi puturoase.

cam atat ... revin!!!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Krissy, ai mare dreptate in ceea ce spui tu. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi multumeste lui Dumnezeu in fiecare moment pentru minunea pe care i-a dat-o. M-ai facut sa-mi amintesc cum ma rugam eu, dupa ce citisem pe net sau vazusem la tv cazuri cu bebei mai putin norocosi, ca ai nostri sa fie toti sanatosi. Nu ma rugam doar pentru mine, ci pentru toate ca sa ne putem impartasi dupa, bucuria de a avea copii sanatosi.
Dar, totusi, nu e nimeni de condamnat ca vrea sa-si ia lumea in cap. E o situatie, chiar daca in cea mai mare parte fericita, cu totul noua si care te supune la provocari carora, uneori nu stii cum sa le faci fata. Sunt de admirat atat mamicile cu mai multi bebei ca se descurca, dar si cele cu unul singur, ca si cele care merg devreme la serviciu. Pentru acestea din urma cred ca e cea mai ingrata situatie. Trebuie sa fie tare greu sa vii acasa si sa ti se spuna: "Stii ce-a mai facut azi?" Sa stii ca inteleg pe deplin cum te simti tu, Krissy, dar nici celor care stau acasa cu bb nu le e mai usor. Stiti cum e! Intotdeauna tanjim si dupa ce nu avem.
De-asta spuneam eu odata ca reteta fericirii este sa fim sanatosi si multumiti cu ceea ce avem.
Sper sa nu para taios ceea ce am spus. Nici e departe nu am vrut sa reiese asta din ceea ce am spus, ci dimpotriva.
Am si eu depresii, si chiar ii mai zic sotului "De ce ai mai vrut copil?", Dumnezeu sa ma ierte pentru asta. Dar, cand mi se pare prea greu, imi amintesc cat am luptat sa raman gravida si apoi sa tin sarcina. Am stat de la 2 luni numai in pat si cand imi mai spune mama cat m-am "chinuit eu sa am copilul asta minunat", mie nu mi se pare deloc asa. Ba, dimpotriva! Exceptand grijile ca nu am sa pot duce la capat sarcina, mie mi se pare o perioada minunata din viata mea.
Si imi amintesc ca nu aveam cu cine schimba o vorba toata ziua si, ca si acum, fugeam repede la forum sa mai vad ce "vorbesc fetele".
V-am multumit, oare, pentru ca existati?

de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ana, verifica toata gurita sa vezi daca mai are si prin alte parti (fata interna a obrajilor) punctulete albe. E posibil sa fie ciupercuta in gurita.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Florin-a si noi am incercat, acum, GRIPE WATER. Nu e altceva decat marar si bicarbonat de sodiu, deci nu cred ca e cu mult diferit de Bonissan. Dar incearca. Eu nu i-am dat decat vreo doua zile ca mi se parea ca s-au intors colicii, dar cred ca totusi plangea de caldura. N-am reusit sa-i mi dau pt ca lui Thea nu-i place asa dulce. Am incercat si cu Calciu de la Pharco, nici pe ala nu vrea sa-l ia. Il scuipa! Ma gandesc ca d-aia nu vrea nici suc de morcovi. Oare daca l-as dilua cu apa, l-ar accepta? Intreb pt ca as vrea sa mai incerc odata luni sa-i dau suc de morcovi si nu cred ca s-a schimbat ceva in gusturile ei intr-o saptamana. Si am mai intrebat si eu pe pagina trecuta ceva stupid. Aveti vreo idee? Vine catalogul de la Quelle? Faceti vant cu evantai, ceva la bb?

de la Thea-Ioana - 26 martie 2007 - si mami pentru intregul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ela, catalogul de la Quelle vine sau nu vine...o sa afli singura. Tin minte ca am comandat un catalog care nu a venit...dar nu mai stiu care exact. Si am vrut odata si un catalog Quelle, de aia unt un pic confuza daca pe asta l-am comandat si nu a venit.
Vant la bebelus nu facem dar cred ca poti sa incerci, oricum o sa vezi ca face niste mutrite...cand ii sufla "vantul" in fata. Nu cred ca tb sa iti faci griji ca raceste fata ptr ca doar mai faci sa circule aerul cald pe langa ea, parerea mea

Sucul de morcov poti sa il diluezi cu apa, am citit in mama si copilul "manevra" asta
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Neata, fetele! Ma rog, la mine e dimineata, ca abia m-am dezmeticit de jumatate de ora. Am avut iar concert extraordinar Maya de la 5.30 la 6.30 dimineata, cu o bogata varietate de vocale si tonalitati inalte. Nu mai puteam, ii ziceam "Maya, fie-ti mila de mami ca s-a culat tarziu" iar ea, fericita, chiuia si mai tare. A adormit pe la 7 si pana la 10.30 am mai recuperat si eu ceva somn. Acum doarme iar, dupa o alta ora de spectacol. Azi fac exceptie de la regula si beau o cafea.

La multe luni frumoase sarbatoritilor de azi!

Noi i-am mai facut vant din cand in cand, nu cred ca e o problema. Ne place ca ea are reflexul de a scoate limbuta cand simte aer pe fata, la fel face si cand bate vantul vrea tare afara, e draguta foc.
In parc as iesi si eu cu mare drag toata ziua, dar nu avem nici un parc asa umbros unde sa pot sta. Va invidiez pe cele care stati in Bucuresti sau in orase mai mari, aveti posibilitati.
Elyanne, cum e Elena?
Ela, imi dau si eu cu parerea, dar daca ai incerca sa amesteci si calciu si sucul de morcovi cu putin laptic? Oare nu le-ar accepta mai usor?

arissa - mami de Maya(18.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Buna fetelor,

Vai saracii bb-i....Pai nu va mai suparati daca nu mananca, plang mai mult sau nu dorm bine.Caldura e de vina.ELA nu fac vant la bb dar nu cred c-ar fi vreo pbl.
Alexuta, din cauza caldurii cred nu mai vrea nici in carut, se plictiseste repede.Daca o iau in brate se incinge de mine...vai ...vai.Oricum de AC nu abuzesz ca eu am cam racit zilele astea si am stat ff incordata sa nu ia si ea.

Am gasit metoda ca sa se simta si ea bine.O dezbrac, ii pun in patut aleze si doarme cu funduletul gol, se simte tare bine, are doar ceva subtire in sus.

ELIANA multa sanatate Elenei.Imi dau seama prin ce treci.
FLORIN-A, colicii vor trece, trebuie sa mai ,,ai putintica rabdare'', acum cred ca depinde de copil de cat de ,,norocos'' este.Cred ca ai incercat totul...Dai in continuare.Nu abuza de Debridat.Noi amstat mai bine la capitolul asta.ne-au trecut pe la 2 luni si o sapt si oricum n-am facut prea mari crize.

ELA iti dau perfecta dreptate in ceea ce priveste retata fericirii...

O duminica racoroasa va doresc!!!!

A......am fostcat pe-aici sa-i dau Alexiei suculet, ca a facut 4 luni.Dar m-am razgandit...o mai las o luna cu tzitzica.Oricum ii mai dau si ceiut si-l bea din cauza calduriii.uneori nu vrea san dar nu refuza ceiutul.

Ma gandisem sa incep pt ca am citit ca de la 2 luni se pot da suculete copiiilor pt vitaminizare, chioare daca alaptezi si incepi diversificarea de la 5-6 luni.Voi ce parere aveti de lucrul asta?Are rost sa incep acum????

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna ziua la tot stupul!

Astazi se implineste un an de cand am proiectat albinuta!

La multi ani la toti sarbatoritii!!!

Diana jors, mie nu mi se pare ca esti inconstienta ca ai mers cu bebe in marsupiu cu metroul, atunci eu as fi f inconstienta la cat am umblat cu Giulia, saptamanal mergem in hipermarketuri cu ea in scoica, a fost la zile de nastere, la serbarea lui Raul de sfarsit de an, unde a fost luata din brate in brate si cred ca vreo 40 de copii s-au aplecat asupra ei, am fost si plecati pe o zi in alta localitate si fara sa fim pregatiti am ramas peste noapte. Pana acum totul a fost in regula, sper ca si de acum.
Despre controlul oftalmologic dr. spunea ca sunt anumite afectiuni pe care e important sa le descoperi f devreme.

Elpower vecinii de sus isi pun centrala, asa ca te inteleg, ieri am fost toata ziua plecati de acasa ca nu mai suportam galagia. Nu o mai suport nici pe cea de la noi de cand e Raul in vacanta si-mi apare tot cate un coleg de-al lui pe aici tocmai cand defilez mai dezbracata sau cand alaptez. eu nu-i fac vant la bebe, dar din cand in cand o sterg cu o carpa uda, sau o scufund in apa calduta si apoi o vreme e foarte veseluta.

Elyanne, sanatate multa! esti curajoasa ca intotdeauna!
Krissy, ce frumos..... mi-au dat lacrimile! Asa simt si eu, cand eram gravida vedeam cate o fetita in carucior pe strada si ma gandeam cat de fericita poate fi mamica ei...iar acum am si eu fetita mea imi creste inima cand o vad!!!

Alexia3, asa am facut si eu saptamana trecuta, au fost zile cand de la ora 12 pana la 20 am stat pe afara, am schimbat-o pe banca, am alaptat-o in parc. Mi-e greu sa tot urc cu caruciorul pana la etajul II si Raul nu are rabdare sa mai stea in casa. Pentru mine e placut pentru ca cea mai buna prietena a mea are o fetita de-odata cu Raul si un baietel cu o luna si 5 zile mai mic decat Giulia, asa ca am devenit siameze!

Fug sa fac ceva de mancare.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

Adina daca alaptezi exclusi eu zic inca nu ii da suculet, daca ia bine in greutate si nu da semne ca nu se staura nu completati cu altceva, nu are nevoie de vitamine din suculet inca, mai stai macar o luna daca nu chiar 2
nu are nevoie de vitamine speciale inca, isi ia tot ce ii trebuie de la tine, asa ca mai bine bea tu o cana de suc de morcovi si rezolvi problema
ceiut e bun, apita la fel, ca le e si lor sete , mare grija pe caldurile astea la lichide , sa bea multe sa nu se deshidrateze, nimic nu e mai periculos decat asta

catalogul quelle vine dar cam in 3 sapt

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

DIANA_JORS- nu esti inconstienta. Medicul ala f bun la care ma duc eu mi-a zis ca de la 3 luni o pot plimba cu metroul. Atunci am intrebat eu, dar mi-ar fi zis si mai devreme probabil. Doar ca sa-i pun ceva pe cap sa nu fie curent.

VAL- pentru Mariuca e cam putin 650ml ca ea face 4 luni si e si sub greutate. Fetita ta e cu 2 luni mai mica deci e ok. Acum 2 luni Maria manca 450-500 deci tot putin. Dar suntem la fotomodele de vreo 2 luni si ceva de acum deci ramanem acolo.

IOANARADu- si eu ma gandeam cand era Maria mai micuta sa platesc pe cineva sa o plimbe vreo 2 ore pe bulevard sa dorm si eu. Dar cum n-am gasit.... Sigur ar fi fost vreo batranica pe la mine prin bloc doritoare dar cum abia ne-am mutat nu cunoastem pe nimeni. Iar acum si dc as gasi nu as mai lasa pe oricine cu ea ca nu mai doarme afara ca inainte.

STEFANYA- nu foloses NAN1, de fapt nu-i dau nici un fel de lapte praf ci numai ce scot eu de la san ca am mai mult decat suficient dar acum cu caldurile astea nu mai pot pleca de acasa cu laptele dupa mine ca mi-e frica sa i-l mai dau. De aceea ma gandeam sa iau HUMANA sau NAn pentru plimbari dar asta inseamna ca nu as termina o cutie in 2 sapt cat scrie pe ele (cel putin pe ce am citit eu). Iar de NAN lichid eu nu am auzit. Nici nu stiu daca se gaseste la noi. Voi intreba. Ca mi s epare o idee buna.

FLORIN_A - si eu am incercat tot ce ai incercat tu si nimic. Se pare ca la Maria nu colicii erau problema ci mai degraba refluxul gastroesofagian si colici dimineata asa ca vai de noi....GRIPE WATER am incercat si eu. I-am dat doar de 2 ori. Inca mai am sticluta. Eu zic ca nu face minuni. Daca esti din Bucuresti si poti ajunge in zona Titan iti dau eu sticluta Mariei ca e aproape plina. Sa nu mai dai banii degeaba.

ELYANNE- imi pare tare rau pentru Elena. dar cred ca asistenta are dreptate. Nu te du inca la spital sa nu va interneze plus ca si in spital in week-end e aiurea... Nu se ocupa nimeni de tine.

KRISSY- ai mare dreptate. Avem niste minuni dar uneori nu le vedem asa cum sunt.

IERI i-am dat mariei putina apa plata ca mai incercasem dar nu a vrut. ieri a baut 30 ml desi nu cred ca-i era foame. Dar lapticul nu ar trebui sa-i tina si de sete? Ca eu ii dau oricum cand vrea ea adica fara nici un program , ba o mai incerc si asa din cand in cand sa nu-i fie sete. adica nu i-as da pap daca nu ar fi nevoie ca nu cumva sa pape mai putin. dar in acelasi timp ma gandesc ca apa aia intra si iese imediat deci n-ar trebui sa manace mai putin din cauza asta.

Azi dimineata s-a trezit sa pape la 3 si apoi la 7 si de atunci s-a tot matait. Adoarme 15 minute si iar e treaza.... Mama ei de caldura.. Sunt franta. ca asa am dormit si eu . tot cate 10/15 minute. Sunt mai obosita decat aseara la 0.30 cand m-am culcat.

Sa vaeti parte de o dupa-amiaza cat mai racoroasa desi nu stiu unde ati putea gasi asa ceva. Aseara am iesit la 19 si era ingrozitor de cald. Azi nici nu stiu la cat sa iesim.

Mergi la inceput